Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Καρύστου στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Γαλλία.

Από τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου στην 31η Διεθνή έκθεση τουρισμού που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Colmar της Γαλλίας. Ένα μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου μας, τόσο στην προετοιμασία όσο και τις ημέρες της έκθεσης.


Έκκληση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά στην Περιφέρεια για τα εμπόδια στην αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Πλατάνας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              ΑΛΙΒΕΡΙ 09/11/2015                                    
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                              Αριθ.πρωτ. 22471
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Παπανικολάου 15
Τηλ. 2223350201                                                                                             Προς
Φαξ: 2223350210                                                     1.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ                                                                         κ. Κων. Μπακογιάννη   
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr        2.Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας
                                                                                                     κ. Φ. Σπανό

ΘΕΜΑ : Περιβαλλοντική αδειοδότηση αποκατάστασης τμήματος παραλιακού δρόμου               Πλατάνας.               

Οι ισχυροί κυματισμοί στις αρχές του έτους 2015, που αναπτύχθηκαν από την πλευρά του Αιγαίου, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε τμήμα παραλιακού δρόμου Πλατάνας - Κύμης.
Προέκυψε κίνδυνος διακοπής της κυκλοφορίας προς το Λιμάνι της Κύμης και προς την νήσο Σκύρο, ιδιαίτερα για τα βαρέα οχήματα, τα οποία δεν έχουν εναλλακτική δυνατότητα διέλευσης.
Θα έπρεπε κανονικά να αποκαταστήσουμε αμέσως το τμήμα που καταστράφηκε, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Επειδή όμως στην συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, από κάποιες πλευρές τέθηκε θέμα αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Εναλίων Αρχαιοτήτων κ.α. ) θελήσαμε να ακολουθήσουμε την διαδικασία της εκπόνησης της μελέτης και την κατασκευή του έργου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Περιμέναμε από το τμήμα περιβάλλοντος την απαλλαγή από τους περιβαλλοντικούς όρους, αφού πρόκειται για αποκατάσταση υπάρχοντος τμήματος και όχι για κατασκευή νέου έργου εντός σχεδίου πόλεως Πλατάνας.
Όμως το τμήμα περιβάλλοντος ενέπλεξε την αποκατάσταση του τμήματος που καταστράφηκε με τη μελέτη που εκπονεί η Περιφέρεια, μετά τις υποδείξεις του πολυτεχνείου και η οποία στόχο έχει την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
Η απάντηση που πήραμε για την περιβαλλοντική Αδειοδότηση, αγνοεί την πραγματικότητα και παραπέμπει την επίλυση του προβλήματος από την υπό σύνταξη μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ή να κατασκευαστεί, αφού μελετηθεί, λιμενικό έργο.  Δηλαδή αφού περάσουν μερικά χρόνια, όταν δεν θα υπάρχει δρόμος και ενδεχομένως να υπάρχουν σπίτια με σοβαρά προβλήματα, αν δεν έχουν καταρρεύσει και αυτά, αφού και σήμερα τρίζουν στους μεγάλους κυματισμούς.
Επειδή συμβαίνουν μερικά περίεργα, σχετικά με το θέμα, όπως κάποια καταγγελία με επώνυμο και όνομα, αλλά ανύπαρκτο πρόσωπο και από αυτή την καταγγελία κινητοποιήθηκε η Γενική Δ/νση Δημόσιας περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών/ Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ/Αυτοτελές Γραφείο Ευβοίας ( πρώην  Κτηματική Υπηρεσία ) και έκαναν αυτοψία στις 9/10/2015 και διαπίστωσαν μετά από 50 ή 100 χρόνια ότι δεν έχουν καθοριστεί Διοικητικά όρια αιγιαλού – Παραλίας και πολλά άλλα, τα οποία δεν πρόσεξαν ούτε στην προηγούμενη αυτοψία, 29/01/2015, ούτε τα δεκάδες χρόνια που έχουν περάσει, και επομένως όλα αυτά μας προβληματίζουν έντονα.
Αναζητήσαμε να δούμε την καταγγελία, δια της Προέδρου της Τ.Κ. Πλατάνας, αλλά δεν το καταφέραμε αφού το λιμεναρχείο, μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης μας ενημέρωσε ότι η καταγγελία έχει χαθεί.
Τα εμπόδια που εμφανίζονται είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως στην διέλευση των μεγάλων αυτοκινήτων προς Σκύρο, την μετακίνηση των πολιτών προς τις Υπηρεσίες και το Νοσοκομείο της Κύμης αλλά και τις μετακινήσεις προς και από τις κατοικίες του παραλιακού δρόμου.  Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αποκατασταθεί άμεσα το τμήμα της Πλατάνας που έχει καταρρεύσει.
Από την πλευρά μας επαναφέρουμε το θέμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος με σκοπό να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

                                                                                                                 
                                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                           Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς
Κοινοποίηση                  

-              Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτ. Χατζηγιαννάκη
-              Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού- Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
-              Δ/νση Τεχνικών έργων Π.Ε. Ευβοίας
-              Λιμεναρχείο Κύμης
-              Τμήμα περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας  Π.Ε. Εύβοιας
-              Αυτοτελές γραφείο Εύβοιας της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας
Εσωτερική Διανομή 
-              Αντιδήμαρχο Κύμης κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου
-              Αντιδημάρχους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και Πρόεδρο Δ.Σ.
-              Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

-              Πρόεδρο Τ.Κ. Πλατάνας 

Οι Νέοι Ορίζοντες για την αποχώρησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου» 
13 Νοεμβρίου 2015


Κύριε Μπουραντά, κύριοι της συμπολίτευσης.
Για άλλη μία φορά συνεχίζετε την παράτυπη και εκδικητική, μέχρι σημείου μανιοκατάθλιψης πλέον, συμπεριφορά σας.
Η επιτροπή (δίκην προανάκρισης) που προτείνατε και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θέλετε να στελεχώσετε προκειμένου να ελέγξει τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, δεν έχει έρεισμα σε καμία διάταξη του Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπάρχουν οι νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τα αρμόδια θεσμικά και ελεγκτικά όργανα, στα οποία για άλλη μια φορά σας προτρέπουμε να προσφύγετε για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, εφόσον τόσο πολύ το  επιθυμείτε.
Όσο δεν το πράττετε  επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι όλα αυτά γίνονται γιατί απλά θέλετε να λέγονται κουβέντες στον αέρα. Για να δημιουργούνται σκιές, για να συκοφαντούνται, να θίγονται και να σπιλώνονται πρόσωπα και συνειδήσεις. Αίσχος και όνειδος!
Ακόμα περισσότερο, στη περιβόητη αυτή επιτροπή, επιχειρείται περιέργως η εμπλοκή στελεχών της εκπαίδευσης, κάτι που δεν προβλέπεται  από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Επιχειρείται δηλαδή η συμμετοχή τους δίχως να έχει λάβει γνώση η υπηρεσία τους.
Κύριε Μπουραντά, κύριοι της συμπολίτευσης,
Δηλώσαμε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και με δημόσια ανακοίνωσή μας την επομένη,  ότι δεν θα συμμετάσχουμε άλλη φορά σε τέτοιες παρωδίες. Ότι θα αποχωρούμε κάθε φορά που ως «εισαγγελείς» θα φέρνετε με τέτοιες μεθόδους θέματα για την προηγούμενη διαχείριση, μετατρέποντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκά δικαστήρια..
Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε μία ανύπαρκτη δημοτική αρχή, που προσπαθεί να επενδύσει στη συκοφαντία και στο ψέμα, στη σπίλωση και στην απαξίωση των συμβούλων της αντιπολίτευσης προκειμένου να «σωθεί».
Ήδη έχουν περάσει 15 μήνες απραξίας και ανυποληψίας της σημερινής  δημοτικής αρχής. Τα πάντα είναι στάσιμα, το παραγόμενο έργο μηδαμινό, ο τόπος δυστυχώς με σταθερά βήματα βαδίζει καθημερινά προς τα πίσω.
Μπροστά στην αμηχανία της η ηγεσία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου, προσπαθεί, με μυαλό που το έχει θολώσει η εκδίκηση, να κατασκευάσει ενόχους. Με αόριστες και ανυπόστατες κατηγορίες και καταγγελίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.
Το ψέμα όμως έχει κοντά  ποδάρια και είναι σίγουρο ότι η πρακτική αυτή θα τους γυρίσει «μπούρεμανγκ». 
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και το έργο που παράξαμε στα σχολεία για την εύρυθμη λειτουργία τους επί της θητείας μας. Πράξαμε ότι ήταν δυνατόν για να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι που  η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς το αντιλαμβάνονται σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ, αφού το συγκρίνουν με το ανεπαρκές έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.
Συνεπείς στη θέση μας λοιπόν αποχωρούμε από τη συζήτηση του θέματος αυτού στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.




Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο έρωτας των προσφύγων - Το βλέμμα του ζευγαριού που μοιράζει αισιοδοξία


Μέσα στον θάνατο, τη φρίκη του πολέμου, την απελπισία και την επιβίωση, η ελπίδα και αισιοδοξία φαίνεται πως έχουν θέση. Την ώρα που όλοι κάνουν λόγο για τους πρόσφυγες της Λέσβου ένα ζευγάρι θυμίζει πως υπάρχει αγάπη.
Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, το Lesvosnews.net πόσταρε τη φωτογραφία δύο ερωτευμένων προσφύγων, που έφτασαν στο νησί.
 «Επειδή το μάτι μας εδώ στη Λέσβο έχει χορτάσει από εικόνες προσφυγιάς... επειδή καθημερινά βλέπουμε παιδιά , ενήλικες, ηλικιωμένους να βιώνουν το πόνο και να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ... πάρτε μια φωτογραφία προσφύγων που έφθασαν χθες στη Σκάλα Συκαμιάς. Το ερωτευμένο ζευγάρι που με τις ματιές τους σπέρνουν αισιοδοξία σε όλους μας! ("μέσα απ' αυτό το πανικό μονάχα ο έρωτας θα ζήσει" )», ήταν το σχόλιο.

Αιμοδοσία αύριο στο Αυλωνάρι. Την Κυριακή η τοπική Ομάδα υποδέχεται την Δροσιά


Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σε σημαντική επίσκεψη στην Γαλλία



Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος βρίσκεται στην Γαλλία όπου έχει συναντήσει και συσκέψεις με αντίστοιχες δη,οτικές αρχές των Πόλεων Belfort, Τilleul και Frais. Την επίσκεψη οργάνωσε ο Μίλτος Κωνσταντακάτος ο οποίος από χρόνια έχει συνδέσει τον Δήμο Καρύστου με την Γαλία και τον οποίο ευχαριστεί ο Λευτέρης Ραβιόλος για την για την φιλοξενία του αλλά και για την επί χρόνια στήριξη του στον Δήμο Καρύστου!

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την Δευτέρα ξεκινά η επιστροφή φόρου για το 2015. Πιστώνεται και το περσινό επίδομα θέρμανσης.


Αρχισε από σήμερα να πιστώνεται το επίδομα θέρμανσης, σε όσους είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 2 Απριλίου 2015 και αφορά τα ποσά για... πέρυσι ενώ από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά η επιστροφή φόρου για το 2015, για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμα ή άλλες οφειλές στην Εφορία.
Σχετική επιβεβαίωση παρείχε η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί.
Οσον αφορά την επιστροφή φόρου,  αυτή θα είναι δυνατή, αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε, προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής. Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.


Αγώνας Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Γυναικών Ελλάδας- Ελβετίας στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου 
Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα (παραλία Χαλκίδας, στον 1ο όροφο), για τον αγώνα Μπάσκετ μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Γυναικών, Ελλάδας – Ελβετίας, που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στα πλαίσια των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Στη συνέντευξη τύπου θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ.Βασιλακόπουλος.


H συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακη κινητοποίηση




Είναι παράδοξο ,αντιφατικό και υποκριτικό ένα κυβερνων κόμμα να συμμετέχει σε πανελλαδική,πανεργατική κινητοποίηση ή είναι υγιές και συμβατό με την πολιτική του;
Ο Συριζα έχει ,ως κόμμα, στρατηγικό στόχο την ριζική αλλάγη της ελληνικής κοινωνίας και όχι  την διαχείρηση των προγραμμάτων λιτότητας.
Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2015 έγινε μια επώδυνη πολιτική επιλογή ,προϊόν πιέσεων και εκβιασμών ,προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για επενδύσεις και η απομείωση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους .Επίσης όλοι κατανοούν οτι χωρίς την διεύρυνση παραγωγής,χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και εξαγωγές δεν θα υπάρχει ,στο μέλλον, μείωση της ανεργίας και πραγματική ανάπτυξη .
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει μια επώδυνη συμφωνία που δεν είναι δική της και παράλληλα να βρει μέτρα ανακούφισης των συνήθων υποζυγίων που θα μετριάζουν τις επιπτώσεις της συμφωνίας . Η πολιτική της πρέπει να είναι μεροληπτική επιβαρύνοντας τους έχοντες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των αλλαγών ως τον Σοσιαλισμό και δεν ταυτίζεται και δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική . Στηρίζει ,κρίνει και όπου χρειάζεται θα συγκρουστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση απαντά με πολιτικές ανάπτυξης και όχι λιτότητας .Οι όποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί προσβλέπουν στην απαγκίστρωση από την λιτότητα ,αναζητώντας συμμαχίες όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενότητα του λαού αποτελεί για τιν ΣΥΡΙΖΑ ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του και της ίδιας της ύπαρξης του.Οι αγώνες του ελληνικού λαού είναι στήριγμα της κυβέρνησης έναντι των δανειστών και των πολιτικών που επιβάλλουν. Η ενεργός συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του θα συμβάλλει στην πιο γρήγορη διέξοδο από τα αδιέξοδα της πολιτικής των δογματικών θεσμών. Δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ  και των μελών του να καλούν σε αγώνα και να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως κάνουν δεκαετίες τώρα και όπως προτίθενται να συνεχίσουν να πράττουν όντας κομμάτι της κοινωνίας  οι ίδιοι: εργαζόμενοι ,συνταξιούχοι ,νεολαίοι ,ελεύθεροι επαγγελματίες και ΠΑΝΤΟΤΕ μαχόμενοι.

Η Γραμματεια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου.


Ερώτηση της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Λιβανίου για το Νηπιαγωγείο Αφρατίου

Αθήνα,    06 Νοεμβρίου  2015

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού στο νηπιαγωγείο Αφρατίου Χαλκίδας.

Το Νηπιαγωγείο Αφρατίου στη Χαλκίδα αν και έχει χαρακτηριστεί πιλοτικό ήδη από το 2011, δεν διαθέτει ούτε προμηθεύτηκε το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό που απαιτείται για να ανταποκριθεί στα νέα αναλυτικά προγράμματα. Ο συγχρονισμός του με τα εκπαιδευτικά δεδομένα του 2015 επαφίεται εξ ολοκλήρου στο φιλότιμο των νηπιαγωγών του και στις οικονομικές δυνατότητες συνδρομής τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων των παιδιών.
Ο πάγιος εξοπλισμός του νηπιαγωγείου είναι ηλικίας άνω των είκοσι ετών και χρησιμοποιείται ακόμα χάρη στις προσπάθειες συντήρησής του από τις νηπιαγωγούς, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός του είναι τέτοιος που πλέον δεν υπάρχουν καν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις – αιτήσεις προς τον ΟΣΚ για ανανέωση του εξοπλισμού, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών προγραμμάτων των υπολογιστών ώστε να υποστηρίζονται τουλάχιστον από τη Microsoft, αλλά και προμήθεια εξοπλισμού παιδαγωγικού και τεχνολογικού που είναι αναγκαίος για την ορθή λειτουργία του νηπιαγωγείου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, το νηπιαγωγείο αυτό δεν έχει καταφέρει να τεθεί ποτέ σε σχετική έστω προτεραιότητα και άρα να εκσυγχρονιστεί έστω σταδιακά. Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις ανανέωσης του εξοπλισμού εκκινούν ήδη από το 2006 και κανείς έως σήμερα δεν έχει καταφέρει να προμηθεύσει το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο με τα αυτονόητα. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς των μικρών παιδιών βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου ότι κάθε τους προσπάθεια είναι ατελέσφορη.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ώστε να δρομολογηθεί η ανανέωση του παγίου εξοπλισμού, η προμήθεια του αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού, η αναβάθμιση όπου είναι δυνατόν, η αντικατάσταση όπου δεν νοείται πλέον αναβάθμιση και η προμήθεια νέου απαραίτητου τεχνολογικού υλικού, ώστε να συμβαδίσει επιτέλους και το Νηπιαγωγείο Αφρατίου στη Χαλκίδα με το πρόγραμμα σπουδών και τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Λιβανίου Ζωή
Βαγενά Άννα
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Σκουρολιάκος Πάνος

Θέση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για τις διακοπές ρεύματος σε επιχειρηματίες, λόγω χρεών


Αφορμή για την παρούσα αποτελεί η ενέργεια του διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, να προχωρήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε 15.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρεών. 
Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ως Θεσμοθετημένος Φορέας Προστασίας της Επιχειρηματικότητας, επικεντρώνεται πρωτίστως στις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν την διακοπή ρεύματος σε επιχειρήσεις,  αφού αυτές δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι τα εν λόγω προβλήματα δεν σταματούν στην διατάραξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων και στην δυσφήμιση των επαγγελματιών αλλά μπορούν να παράγουν σε πολλές των περιπτώσεων καταστροφικές συνέπειες στις επιχειρήσεις, όπως σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που προσφέρουν και βέβαια, το σημαντικότερο όλων, συνέπειες τέτοιες που μπορούν να σταθούν ικανές να ολοκληρώσουν το αδιέξοδο των επιχειρηματιών και να τους οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας για την αποκατάσταση του ανωτέρω σοβαρού προβλήματος, υποστηρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, διότι :
Αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες οι οποίοι στο παρελθόν δεν υπήρξαν κακοπληρωτές και η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει δεν είναι κατ’ επιλογήν τους αλλά προσήλθε από την αδυσώπητη οικονομική κρίση, από τις πολιτικές των μνημονίων, από την καταρράκωση της επιχειρηματικότητας.
Αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα πραγματική αδυναμία ως προς την συνέπειά τους σε τρίτους συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ.
Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ένα τραγικά δυσμενές περιβάλλον, αντιμέτωποι καθημερινά με την ραγδαία πτώση του τζίρου τους, αντιμέτωποι με πρακτικά προβλήματα έλλειψης ρευστότητας λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και των capital controls, αντιμέτωποι με πολλούς άλλους παράγοντες να απειλούν διαρκώς την βιωσιμότητα τους, όπως υπερβολικοί φόροι, ποινικές διώξεις, φορολογικά  πρόστιμα  και προσαυξήσεις.
Επιχειρηματίες που ανήκουν στην κατηγορία των Μικρομεσαίων. Επαγγελματίες δηλ. που αποτελούν εδώ και χρόνια, την βασική πηγή θέσεων απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας, που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, η επανεκκίνηση της οποίας αλλά και η όποια ανάπτυξη ευαγγελιζόμαστε όλοι, θα συντελεστεί μόνο μέσα από την επιτυχή ύπαρξη αυτών.
Αυτές τις επιχειρήσεις, δηλ. την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, ζητάμε να προστατέψετε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Καταγγελία για τρομοκράτηση εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Χαλκίδας 1511/2014, Βιβλ. Σωμ. 13/2014
τηλ. 6978441358, email: somonirev@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 94               13/11/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία. Από την προηγούμενη μέρα πίεζαν τους συναδέλφους με τηλέφωνα να έρθουν για δουλειά και αξίωναν να δηλώσουν αν θα απεργήσουν.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αψήφησαν τις απειλές και συμμετείχαν στην απεργία και την περιφρούρησή της. Η διοίκηση προκειμένου να σπάσει την απεργία κάλεσε την αστυνομία και έβαλε διευθυντικό στέλεχος να προσπαθήσει να δημιουργήσει σκηνή γιατί χάνει το μεροκάματό του!
Η δημιουργία σωματείου στο χώρο μέσα από το οποίο οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους και η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενοχλεί την εργοδοσία που θέλει υποταγμένους τους εργαζόμενους για να δουλεύουν με ότι όρους θέλει και να αυξάνονται τα κέρδη της.
Η τρομοκρατία θα πέσει στο κενό. Απαντάμε με ενδυνάμωση του σωματείου και ένταση των αγώνων μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.



Την Δευτέρα η συζήτηση και απάντηση του Υπουργού στην Επίκαιρη Ερώτηση του Ακριώτη για τα διόδια στο Σχηματάρι- Χαλκίδα

Την  Δευτέρα 16 Νοέμβρη στην Ημερήσια Διάταξη της Βουλής, θα συζητηθεί και απαντηθεί η κατατεθείσα Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας κ. Ακριώτη Γιώργου σχετικά με την επικείμενη κατασκευή Σταθμού Μετωπικων Διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας που απευθύνεται στο Υπουργείο Ματαφορών και Δικτύων.

Ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα πολιτική προώθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω των προγραμμάτων προώθησης των γεωργικών προϊόντων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από 1/12/2015 σκοπεύει  να βοηθήσει τους επαγγελματίες του γεωργικού τομέα να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές ή να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σ΄ αυτές, καθώς και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων καταναλωτών όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι αγρότες. 
Με το νέο πλαίσιο έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα κονδύλια (προβλέπεται σταδιακή αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ που διατίθεται για την προώθηση, από 61 εκατ. ευρώ το 2013 σε 200 εκατ. Ευρώ το 2019), έχει αυξηθεί το ποσοστό συγχρηματοδότησης (αύξηση από 50% σε 70-80% το οποίο είναι 85% για την Ελλάδα)  ενώ η εθνική συγχρηματοδότηση καταργείται και έχει μειωθεί η γραφειοκρατία στο στάδιο της έγκρισης των σχετικών προγραμμάτων  με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υποβολή σχετικών αιτήσεων.
Δικαίωμα υποβολής των προτάσεων σχετικά με τις ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων σε εφαρμογή του κανονισμού έχουν παραγωγικοί φορείς του κλάδου όπως Διεπαγγελματικές και Επαγγελματικές οργανώσεις αντιπροσωπευτικές του σχετικού τομέα προϊόντων, Οργανώσεις παραγωγών,  Ενώσεις Οργανώσεων παραγωγών, Ομάδες του καν 1151/2012 και φορείς του αγροδιατροφικού τομέα. Επιλέξιμα προϊόντα είναι σχεδόν όλα τα γεωργικά προϊόντα (τα γεωργικά προϊόντα  παραρτήματος 1 της ΣΛΕΕ, εκτός του καπνού, μεταποιημένα είδη διατροφής, οίνοι ΠΟΠ και ΠΓΕ, μπύρα, αλκοολούχα ποτά προϊόντα αλιείας, βαμβάκι κ.α.).

Προκειμένου να ενημερωθούν φορείς που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε εφαρμογή του νέου κανονισμού,  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο η οποία πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 18/11/2015  στις 10:00 π.μ. στο ‘‘Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων’’  του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΑ (Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια Αθήνα).  Η ενημέρωση θα γίνει από υπαλλήλους της Μονάδας  AGRI-B5-Promotion της Γενικής Δ/νσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Διαβήτη


Ιδρυτική Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας στην Χαλκίδα



Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας η ιδρυτική συνέλευση της τοπικής οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας όπου και παρευρέθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε Αλέκος Καλύβης. Στην συνέλευση έγινε συζήτηση για την σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά κυρίως για την κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία ως συνέπεια των μέτρων του 3ου μνημονίου. Τονίστηκε η ανάγκη για παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, όπου πλήττονται τα λαϊκά στρώματα, οι κοινωνικές και δημόσιες δομές και παράλληλα η ανάγκη για συνεχή αγώνα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.
Η συνέλευση ανέδειξε την γραμματεία της τοπικής οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας καθώς και τον συντονιστή όπου ομόφωνα εκλέχθηκε ο Νίκος Τζαχρήστας.
Τηλ. Επικοινωνίας 6975578949-6978902953

Το γραφείο τύπου

Επένδυση 24 εκατ. ευρώ στη μονάδα Σχηματαρίου από την Coca-Cola 3E




Στην υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα, ύψους 24 εκατ. ευρώ, προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στοχεύοντας την επέκταση και εδραίωση της μονάδας του Σχηματαρίου ως μιας σύγχρονης, μεγάλου μεγέθους, παραγωγικής και διανεμητικής μονάδας, κατά το πρότυπο των mega plants του εξωτερικού.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση
περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.
«Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, η χώρα μας θα διαθέτει την 7η μεγαλύτερη μονάδα εντός των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, ισχυροποιώντας τη θέση της και τη δυνατότητα περαιτέρω παραγωγικής υποστήριξης και άλλων χωρών του Ομίλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιείται πλήρως το πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Σχηματαρίου σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς, αναπτύσσονται συνέργειες, μειώνονται οι ενδοεταιρικές μεταφορές και βελτιστοποιείται η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Μετεγκατάσταση των εργαζομένων
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στην οποία η εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει μαζί με τους ανθρώπους της, προσφέροντας σε όλους εργασία στο Σχηματάρι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Στο πλαίσιο αυτό, επιδοτεί και στηρίζει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους - με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης - όπου αυτή απαιτείται, ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου. Πρόθεση της εταιρείας είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους στη μετάβαση αυτή.
Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου.

Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης.  Πήραν μέρος αρκετά σωματεία από εργοστάσια της περιοχής και χαιρέτησαν εκπρόσωποι από τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές, την ΟΓΕ τους συνταξιούχους. Την κεντρική ομιλία απεύθυνε ο Σπύρος Λοξός μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ. Ιδιαίτερη στιγμή στην κινητοποίηση ήταν όταν πέρασε η πορεία των μαθητών που χαιρετήθηκε από το βήμα και χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους. Στις ομιλίες αναδείχθηκε η αιτία των προβλημάτων, οι προσπάθειες για την οργάνωση του αγώνα, την ενδυνάμωση των σωματείων και συνολικά της οργάνωσης του λαού και των εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο Αλιβέρι, το Μαντούδι και την Ιστιαία


                 

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για τα Διόδια στο δρόμο Σχηματάρι Χαλκίδα

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματάρι – Χαλκίδα εξέδωσε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση της, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/11/2015.
Το ζήτημα τέθηκε από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Χρήστο Παγώνη, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την εγκατάσταση νέων διοδίων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση τόσο των κατοίκων του νομού όσο και των επισκεπτών και ζήτησε τη στήριξη των Δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τα παριστάμενα μέλη της ΠΕΔ για τη δρομολογούμενη εγκατάσταση των διοδίων, καθώς και για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή, τόσο με προσωπικές επαφές στα αρμόδια υπουργεία, όσο και με φορείς της Εύβοιας.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ

Ευχαριστίες του Δημάρχου Σκύρου στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σκύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης για παροχή βοήθειας κοινωνικού περιεχομένου, λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, ο Δήμος Σκύρου ίδρυσε Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν με το πέρας της σχολικής χρονιάς. Ήδη 22 παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα ενώ 6 εκπαιδευτικοί παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Για τον λόγο αυτό Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης ευχαριστεί θερμά τους όλους τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σκύρου, ήτοι: τις κυρίες Γουγουλιά Έφη, Κυριαζή Αμέρισσα, Λύκου Ελένη, Μικέ Κωνσταντίνα, Ξανθούλη Μαρία και τον κύριο Σειρηνάκη Γιάννη,που προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους στα παιδιά διότι προτεραιότητα του Δήμου Σκύρου είναι η στήριξη του δικαιώματος για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι καθηγητές αυτοί, όλοι συντοπίτες μας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αντιλαμβάνονται την ιδιότητα του καθηγητή ως λειτούργημα και όχι αυστηρά ως επάγγελμα και δίνουν το παράδειγμα προς όλους μας ότι στην κρίσιμη και δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο είναι η μόνη μας ελπίδα εξόδου από την κρίση.


Εκ του Δήμου

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Επίσημη Επίσκεψη & Υπογραφή Συμφώνου Διμερούς Συνεργασίας Δήμου Wuhan Λ.Δ. Κίνας και Δήμου Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Χαλκιδέων ενδεκαμελούς αποστολής της Κινεζικής πόλης Wuhan με την οποία ο Δήμος Χαλκιδέων έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος που συντονίζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.  Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ήταν ο αναπληρωτής Δήμαρχος του Wuhan κ. Jia Yaobin, τον οποίο συνόδευαν επιχειρηματίες, επικεφαλής εμπορικών και επιχειρηματικών ενώσεων και οι διευθυντές του γραφείου επενδύσεων και του γραφείου εξωτερικών σχέσεων του Δήμου.
Η πόλη Wuhan αποτελεί την τρίτη πιο αναπτυσσόμενη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων και ΑΕΠ που αγγίζει τα 150 δις δολάρια το χρόνο.  Η περιφέρεια Hubei της οποίας αποτελεί πρωτεύουσα απαριθμεί 60 εκατομμύρια κατοίκους.
Η αντιπροσωπεία έφτασε στη Χαλκίδα το μεσημέρι της Δευτέρας και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Εύβοιας  κ. Καλαμαρά στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Οθωμανικό τέμενος (τζαμί) και στο αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στο δυτικό προμαχώνα του κάστρου Καράμπαμπα.  Στη συνέχεια από την γέφυρα του πορθμού του Ευρίπου η αντιπροσωπεία μετέβη στο Δημαρχείο Χαλκίδας όπου  πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή παρουσίασης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στην ομιλία του τόνισε τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους, τη δυνατότητα φιλοξενίας κινέζων τουριστών στη Χαλκίδα, της εξαγωγής ευβοϊκών προϊόντων καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.  Δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την απαρχή της στρατηγικής εξωστρέφειας της πόλης της Χαλκίδας καθώς και μιας σειράς πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Wuhan κ. Yaobin εξήρε το ιστορικό βάθος και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της Χαλκίδας, τόνισε τα κοινά οράματα των δύο πόλεων για άνοιγμα τους στον κόσμο και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τη φιλοξενία, την οργάνωση και την ομορφιά της πόλης της Χαλκίδας διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων είναι σημαντικές.
Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λιονάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Χέλμης ενώ παρουσίασαν το προφίλ και τις εμπορικές τους δραστηριότητες στην Κίνα o πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Παλίρροια Α.Ε κ. Σουλιώτης και ο εμπορικός Διευθυντής της SABO Α.Ε. κ. Αναπλιώτης.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Wuhan κ. Yaobin υπέγραψαν Διμερές Σύμφωνο Συνεργασίας που ορίζει τους τομείς ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Αυτοί είναι οι ο τουρισμός, το εμπόριο, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της τελετής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους.

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού κ. Ακριώτης, Λιβανίου και Πρατσόλης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Σπανός και εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το σωματείο του Ομίλου Νηρέας για την αυριανή απεργία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Χαλκίδας 1511/2014, Βιβλ. Σωμ. 13/2014
τηλ. 6978441358, email: somonirev@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 91               09/11/2015


ΚΑΛΕΣΜΑ


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Δίνουμε τη μάχη για ακύρωση των μειώσεων και ουσιαστικές αυξήσεις.
Για δουλειά με δικαιώματα και υπογραφές συλλογικών συμβάσεων
Μαζί με όλο τον κλάδο και όλη την εργατική τάξη παλεύουμε ενάντια στο τελειωτικό χτύπημα στις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις.
Δεν θα ανεχτούμε τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη δουλειά μέχρι τα γεράματα, το πετσόκομμα των παροχών υγείας.
Δεν αντέχουμε τη συνέχιση και διεύρυνση της φοροληστείας στο ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά μας.
Δεν θα επιτρέψουμε τον πλειστηριασμό σε κανένα λαϊκό σπίτι.
Τα δικαιώματά μας δε θα γίνουν θυσία για τα κέρδη.
Στέλνουμε μήνυμα στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους πως δε θα γίνουμε δούλοι.
Διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας. Δυναμώνουμε το σωματείο μας

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10.30 ΠΜ





Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Να κλείσουν την Πέμπτη Όλα τα μαγαζιά στο Αλιβέρι

ΚΑΛΕΣΜΑ προς Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

                                                                                                      ΑΛΙΒΕΡΙ 10-11-2015
Η επίθεση που δεχόμαστε μας αφόρα όλους μας, και εργαζόμενους και αγρότες και εμποροβιοτέχνες και συνταξιούχους όλων των ταμείων.

Καμιά ανοχή σε αυτήν την επίθεση.

Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.
Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες
Την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη, οι νέοι νόμοι για το ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος
Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά  που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Στήριγμά της οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ  που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν
Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες μας με τον αγώνα μας
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ να πάρει άμεσα απόφαση για συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τη ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ