Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Μανώλης: Γιατί ο Α. Τζιτζικώστας αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για την κεντροδεξιά;


Κατόπιν των 4 διαδοχικών ηττών (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, δημοψήφισμα) που υπέστη η κεντροδεξιά παράταξη, καθώς και της επιζήμιας για τη χώρα και τους πολίτες διακυβέρνησης της αριστεράς, οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Κρίσιμες αφενός, γιατί δεν νοείται σύγχρονο δυτικό πολιτικό σύστημα χωρίς μια ισχυρή κεντροδεξιά και αφετέρου, διότι τα στρατηγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου σύντομα θα οδηγήσουν σε νέα πολιτική κρίση και, ως εκ τούτου, η παράταξη χρειάζεται να βρει το βηματισμό της, τη δυναμική της και την επανασύνδεση της με την κοινωνία.
Η εμπειρία των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων μας διδάσκει ότι, παρά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της οπισθοδρόμησης που αυτά συνεπάγονται για τη χώρα μας, η πλειοψηφία των πολιτών απεχθάνεται τους παλιούς πολιτικούς, τις παλιές νοοτροπίες και τις απαρχαιωμένες πρακτικές. Ψάχνει αγωνιωδώς για την ελπίδα, η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να προκύψει από το παλαιό πολιτικό προσωπικό. Δικαίως ή αδίκως, καλώς ή κακώς, εκείνα τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες. Σε όσα, λοιπόν, λάθη και αν υποπέσει ο κ. Τσίπρας και όσες γραφικότητες και αν κάνει ο κ. Καμμένος, η πλειοψηφία θα τους θεωρεί ως το “λιγότερο κακό” σε σύγκριση με τους άλλους.
Από τα παραπάνω ανάγεται το συμπέρασμα ότι η κεντροδεξιά παράταξη χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα και το κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την άποψη μου, αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για 3 βασικούς λόγους:

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Νηρέας συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους του ΖΟΥΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Χαλκίδας 1511/2014, Βιβλ. Σωμ. 13/2014
τηλ. 6978441358, email: somonirev@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 85               01/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων του ομίλου ΖΟΥΡΑ που απεργούν το Σάββατο 3/10 απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η εργοδοσία με απληρωσιά και απολύσεις. Ο στόχος της είναι να πάρει πίσω αυτά που κέρδισαν με τους αγώνες τους όλο το προηγούμενο διάστημα γιατί θέλει να επιβάλει συνθήκες γαλέρας προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.
Το πρόβλημα αφορά όλο τον κλάδο και την εργατική τάξη γιατί όταν περνάνε αντεργατικά μέτρα σε ένα χώρο δουλειάς ανοίγει ο δρόμος και για τους άλλους. Για αυτό και καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας
Να μας βρει όλους απέναντί της στο πλευρό των εργαζομένων

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύης στους εργάτες του ΖΟΥΡΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του ομίλου Ζούρα και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η εργοδοσία. Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο πέτυχαν να βελτιώσουν σημαντικά τους όρους αμοιβής και εργασίας τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και να κερδίσουν την αξιοπρέπειά τους. Οι αγώνες τους αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για όλο τον κλάδο, το παράδειγμα και η δράση τους βοήθησε στην οργάνωση της εργατικής τάξης στον κλάδο τους αλλά και αλλού. Έδωσαν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης συμβάλλοντας στην κοινή δράση όλης της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο. Παλεύουν μαζί Έλληνες και μετανάστες σφυρηλατώντας την ταξική ενότητα. Έχουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών και μέσα στο εργατικό κίνημα υπέρ της ταξικής του κατεύθυνσης.
Οι κατακτήσεις τους ήταν εμπόδιο για την αύξηση της κερδοφορίας του εργοδότη τους ενώ η δράση τους ενόχλησε σημαντικά και όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου που φοβόντουσαν την αφύπνιση και των δικών τους εργατών.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά το Κοινωνικό Σπουδαστήριο Καρύστου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ
ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Σπουδαστήριο λειτουργεί σε αίθουσα του Ι.Ν. Παναγίας Άνω Αετού.
Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6977 609 226.
Παρακαλείται όποιος καθηγητής ενδιαφέρεται να προσφέρει εθελοντική εργασία στο κοινωνικό σπουδαστήριο να επικοινωνήσει στο τηλ. 6977 609 226.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης

Κύμη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου. Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού αλλά και της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνας Παπαναστασίου συζήτησαν το θέμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης και τη συνεργασία Περιφέρειας –Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την εκπόνηση των μελετών που χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος των μελετών και να σταλεί στις Κτιριακές Υποδομές για να ξεκινήσει τη επισκευή του Σχολείου.
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαθέσει τις υπηρεσίες της προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, κύριο μέλημα τους σε συνεργασία και με τον κ. Θεοδώρου είναι σε πρώτη φάση να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των δύο μελετών, της Γεωλογικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής, που υπολείπονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδώρου με τον κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και στις Κτιριακές Υποδομές έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και τις Περιφέρειες, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της αναπτυξιακής προώθησης του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου γενικότερα.
Ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εξήγησε στους Περιφερειάρχες ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ως στρατηγική επιλογή τη στενή συνεργασία μαζί τους, τόσο για ολοκλήρωση του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συστηματικής συνεργασίας για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επίκαιρη ερώτηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Δήμο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Τσολάκη εκ μέρους της Παράταξης "Η Στερεά σε νέα τροχιά" στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.
Θέμα της ερώτησης ήταν η επίσπευση των αναγκαίων έργων για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου και όσων προτάθηκαν από τον Δήμο Καρύστου για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της N. Καρυστίας, από τις 21/09/2015 έως και τις 24/09/2015.
Συγκεκριμένα στην επίκαιρη ερώτηση ,αφού εκφράστηκε η συμπαράσταση στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη :
-   Να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη κλιμακίου της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας για αυτοψία και ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους των ζημιών και των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων αποκατάστασης.
-  Να υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ  Υπηρεσιών της Περιφέρειας  που έχουν  τεχνογνωσία - δυνατότητες και υπηρεσιών Δήμου, ώστε να διαμορφωθούν  ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες και οικονομοτεχνική   πρόταση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από την κακοκαιρία η περιοχή της Ν.Καρυστίας σε κτίρια, δρόμους, υποδομές, καλλιέργειες κ.λ.π.
- Να καταρτισθεί τεκμηριωμένος πίνακας κοστολόγησης για την εκτίμηση του κόστους ζημιάς, να ιεραρχηθούν τα έργα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες κατά σειρά προτεραιότητας.
- Να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη και σωστή προετοιμασία των έργων αποκατάστασης.

- Να εξετάσει η Περιφέρεια τις δυνατότητες χρηματοδότησης ή συγχρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.

Αναβάθμιση Μπελιά!!! Υπεύθυνος Μηχανημάτων και Οχημάτων Κύμης και Κονιστρών.

Στον Βαγγέλη Μπελιά ανατέθηκαν νέα καθήκοντα από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου ο οποίος αναφέρει αυτολεξεί: 
«Αναθέτουμε στον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Μπελιά την εποπτεία και τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας των γραφείων κίνησης, σε ό,τι αφορά την κίνηση των μηχανημάτων έργων και τη συντήρησή τους, των Δημοτικών Ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών, καθώς και να λαμβάνει, σε συνεργασία με τους οικείους Αντιδημάρχους και την αρμόδια Υπηρεσία, τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.»


Το δρόμο δείχνει ο Μπόμπολας αλλά στην Βουλγαρία; Μία άποψη που διανέμεται....

Η επιτυχία του Μπόμπολα στην Σόφια, δηλαδή η δημιουργία εκεί εργοστασίου  διαχείρισης απορριμμάτων που φθάνει έως την παραγωγή ενέργειας φαίνεται ότι έχει διακεκριμένους θαυμαστές μεταξύ των διαμαρτυρομένων για την πρόθεση της κατασκευής ΣΜΑ στις Κοκκινοκλησιές. Χθες, όπως μας είπαν, εκ των πρωταγωνιστών της κινητοποίησης διένειμε το παραπάνω άρθρο-διθύραμβο στην επένδυση του Μπόμπολα. Να γιατί λέμε ότι η ενημέρωση του κόσμου είναι ελλιπής και μονομερής. Μόνο κάποιος πολύ τολμηρός θα τολμούσε να θαυμάσει δημοσίως την βουλγαρική επένδυση του Μπόμπολα!!! Και το αλαλούμ συνεχίζεται…


Συμεών Κεδίκογλου: Δυο λόγια για τις εκλογές σε τοπικό επίπεδο


Έχοντας ήδη διανύσει μία εβδομάδα από τις εκλογές και λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας βουλής, έχουν ήδη γραφτεί και θα γραφτούν σωρεία αναλύσεων για το αποτέλεσμα.
Το ΠΑΣΟΚ  με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αύξησε τις δυνάμεις του ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον. Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες επισημάνσεις σε επίπεδο νομού.
Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κι εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές μετά από δεκαπέντε σχεδόν χρόνια. Με νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, με υπουργό από το νομό στη σύνθεσή της και τέσσερις βουλευτές, ξετυλίγεται πεδίο δόξης λαμπρό για να δώσει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, να δώσει το στίγμα του και να ξεδιπλώσει την πολιτική του. Ελπίζουμε να δοθούν λύσεις για το καλό του τόπου. Τα προβλήματα περιμένουν.  Ο λαός θα είναι ο αυστηρός κριτής.

Προσωπικά θα παρακολουθώ από κοντά και θα κάνω εποικοδομητική κριτική. Έστω κι αν η κριτική όταν ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν αντιπολίτευση ήταν ισοπεδωτική και εν πολλοίς άδικη, στοχεύοντας καθαρά στην αλίευση ψήφων. «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ» λοιπόν...

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Οι κάτοικοι του Οξυλίθου απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ενάντια στο ΣΜΑ!!!

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου. Στη συνεδρίαση συγκεντρώθηκαν περίπου 150-200 κάτοικοι του Οξυλίθου και των Κήπων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην θέση Κοκκινοκκλησιές. Τα αίματα άναψαν και οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το έργο. 





Σε δημόσια διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σκύρου για το έτος 2016

Ο Δήμος Σκύρου θέτει σε δημόσια Διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2016.Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00μμ.


Εκ του Δήμου

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέλουμε να σημειώσουμε :
1.Αυτό το χρονικό διάστημα σε όλους τους Δήμους αναπτύσσεται συζήτηση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε σχέση με τις περίεργες και λαθεμένες επιλογές που έγιναν στην μετατροπή του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ σε Α.Ε, που θα λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια….. Όλοι γνωρίζουν την εμπλοκή που υπάρχει και οφείλεται στις πολιτικά απαράδεκτες επιλογές που προαναφέρουμε….. Σχετική συζήτηση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας στις 24/9/2013.
2.Είχατε θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποσύρατε χωρίς να μας το αιτιολογήσετε.
Επειδή πληροφορηθήκαμε πως το Δ.Σ  της Α.Ε του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ – μέσα στον πανικό του - στέλνει έγγραφα που προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους στην εξέλιξη της διαχείρισης των απορριμμάτων ανησυχούμε….. και λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ζητάμε :
•  Να μας αιτιολογήσετε την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την ημερήσια διάταξη.
•   Να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις και προθέσεις γύρω από αυτό το θέμα.
•  Να συμβάλετε στην αναίρεση των  αποφάσεων που μετέτρεψαν τους ΦοΣΔΑ σε Α.Ε και να παραμείνουν σύνδεσμοι, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού.
Ξαναβάζουμε το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, χωρίς Α.Ε και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Χωρίς επιχειρηματίες και δάνεια… Με μελέτες και έργα που δεν θα επιβαρύνουν τον λαό.
28/9/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Το Ταμείο Παρακαταθηκών ελαφρύνει τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς διοίκησης του Ταμείου, στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος.
Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου και χρηματοδότησης νέων έργων. Όσον αφορά στα δάνεια που βαρύνουν το Δήμο Χαλκιδέων από προηγούμενες χρήσεις και ενόψει της λήξης της περιόδου χάριτος, που θα σημάνει την αύξηση των δαπανών για την εξυπηρέτησή τους σε ποσοστό άνω του 50% από 1/1/16, υπήρξε καταρχήν συμφωνία για αναχρηματοδότηση τους, που πρακτικά θα σημάνει την ελάφρυνση του Δημοτικού ΠΥ κατά 350.000,00€ ετησίως.
 Σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης προς το Δήμο, έγινε μια προκαταρκτική ανάλυση του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Εκτίμηση του Δημάρχου είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει δυνητικά , ένα πολύ σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης και ανάπτυξης για την υλοποίηση έργων, όχι μόνο τοπικής αλλά και υπερτοπικής σημασίας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Βαρλαμίτη για τη συνάντηση και την καλή συνεργασία και τόνισε ότι η ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων θα δράσει οπωσδήποτε ανακουφιστικά για τα οικονομικά του Δήμου και επομένως και των δημοτών του. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γ.Γ. του Δ.Χ. κ. Τηλέμαχος  Μωραΐτης.


   Γραφείο Τύπου  

Έναρξη εγγραφών στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δήμου Κύμης Αλιβερίου για συμμετοχή στα Προγράμματα εκπαιδευτικής περιόδου 2015-2016



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Κύμης-Αλιβερίου, το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη προγραμμάτων Δια βίου μάθησης  ΔΩΡΕΑΝ.
Για την ένταξη ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι 25ωρα ή 50ωρα και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, άνω των 18 ετών. Η ένταξη στα τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με την επιλογή του αντικειμένου μάθησης από τους υποψηφίους, τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτών  και τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι υποψήφιοι μπορούν ζητήσουν πληροφορίες ή/και να υποβάλλουν την αίτησή τους:

Στο Δημαρχείο Κύμης (Ιπ. Βάχλα 14 34003 Κύμη)
      Καθημερινά 09:00-15:00 (τηλ. 2222350024, 6907742510)
Στο Δημαρχείο Αλιβερίου (Κ. Μπακόλα 30  34500 Αλιβέρι)
      Καθημερινά 09:00-15:00 (τηλ 2223350315, 6944437200)
 Στο ΚΕΠ Κονιστρών ( Πλατεία Βάχλα 34016 Κονίστρες)
Καθημερινά 09:00-15:00 (τηλ 2222029516)
Ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του δικτυακού τόπου του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ www.kimis-aliveriou.gr στον σύνδεσμο Δια Βίου Μάθηση στους Δήμους ή στο blog www.kdbmka.blogspot.gr (Κατρέλα Αιτήσεις Εκπαιδευομένων)
 Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  kdvm910@gmail.com (Σε ηλεκτρονική μορφή  η υπογεγραμμένη αίτηση και η αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο)


Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων 16/10/2015

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Χαλκιδέων στην οικογένεια του Βαγγέλη Καντούρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης εκφράζει τη βαθιά και ειλικρινή του οδύνη για τον άδικο χαμό του συμπολίτη μας Βαγγέλη Αθαν. Καντούρου, σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας, το Σάββατο 26/9/2015.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων συνδράμουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις προσπάθειες του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο ατύχημα.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζονται τα θερμότερα συλλυπητήρια.

   Γραφείο Τύπου  

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα κενά στα Σχολεία της Περιφέρειας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στο προηγούμενο Π.Σ. ζητήσαμε ως  απολύτως αναγκαίο, να δοθεί η ακριβής εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στην περιφέρεια μας και ειδικότερα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Δεν μας απαντήσατε, πόσο μάλλον δεν μας δώσατε συγκεκριμένη εικόνα για τα κενά σε Α/θμια, Β/θμια, για τα κλειστά σχολεία .
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι τα κενά θα καλυφθούν από τις 10 Οκτωβρίου –ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά, ότι δεν θα υπάρχουν συμπτύξεις και υπεράριθμα τμήματα. Σήμερα, όπως καλά γνωρίζετε, υπάρχουν δημοτικά και ν/γεία που ΔΕΝ λειτουργούν!!!!
Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις ελλείψεις και  να τις δημοσιοποιήσουμε ώστε να ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τον λαό σε κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να μεθοδεύσουμε δραστηριότητες της περιφέρειας, που θα ασκούν ουσιαστικές πιέσεις στην κυβέρνηση για την λύση του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την αναφορά στις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε ακολουθούν πολιτικές που υποβαθμίζουν τραγικά και απαράδεκτα την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών ιεραρχώντας σαν ασήμαντο ζήτημα την παιδεία μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.
28/9/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ