Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες αρμοδιότητες του πέντε τοπικούς Αντιδημάρχους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου



Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντάς προσέθεσε επιπλέον αρμοδιότητες στους πέντε τοπικούς Αντιδημάρχους. Με την απόφασή του:
1. Στον Αντιδήμαρχο κ. Μπόκαρη Γεώργιο, μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Α. Την ευθύνη λειτουργίας των λαϊκών αγορών , της άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και του ελέγχου του πλανόδιου εμπορίου.
Tην ευθύνη λειτουργίας της εμποροπανήγυρης της Δ.Ε.Ταμυνέων.
Την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων.
Την ευθύνη για θέματα πολιτογράφησης και ιθαγένειας αλλοδαπών που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων..
Β. Εξουσιοδοτείται ο ανωτέρω να Υπογράφει έγγραφα και πράξεις που αφορούν θέματα των αρμοδιοτήτων του .
2. Στον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο μεταβιβάζει
Την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στη Δημοτική Ενότητα Κύμης.
Την ευθύνη για θέματα πολιτογράφησης και ιθαγένειας αλλοδαπών που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Κύμης.
3.Στον Αντιδήμαρχο κ. Σαμαρά Χρήστο μεταβιβάζει
Την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στη Δημοτική Ενότητα Δυστίων.
Την ευθύνη για θέματα πολιτογράφησης και ιθαγένειας αλλοδαπών που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Δυστίων.
4.Στον Αντιδήμαρχο κ. Κούκη Ιωάννη μεταβιβάζει
Την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος.
Την ευθύνη για θέματα πολιτογράφησης και ιθαγένειας αλλοδαπών που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος.
Την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Αυλωναρίου.
5.Στον Αντιδήμαρχο κ. Μούντριχα Δημήτριο μεταβιβάζει
Την ευθύνη λειτουργίας και ελέγχου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών.

Την ευθύνη για θέματα πολιτογράφησης και ιθαγένειας αλλοδαπών που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών.

Υπέρ της Κυβέρνησης Συνεργασίας ο Κώστας Μαρκόπουλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08-09-2015



«Στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές πρέπει να συμμετέχουν όλα τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν το μνημόνιο στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αποτελεσματικά τα επιβαρυντικά μέτρα του μνημονίου για την ελληνική οικογένεια και οικονομία.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Αυτήν την διαπραγμάτευση δεν μπορεί να την κάνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο ίδιος που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.» 
Τα παραπάνω ανέφερε ο Κώστας Μαρκόπουλος στη χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του στην πρεμιέρα της εκπομπής «ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 – Η Ελλάδα ψηφίζει» με τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό. Η εκπομπή είναι μέρος του νέου πρωτότυπου προγράμματος του τηλεοπτικού δικτύου Hellasnet, το οποίο μεταδίδεται από το Atticatv και άλλα οκτώ επιλεγμένα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια. 
Στην ίδια εκπομπή συμμετείχε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος για άλλη μια φορά παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη ήττα στην διαπραγμάτευση για το μνημόνιο.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος συνεχίζει τις τηλεοπτικές του παρουσίες και σε συνδυασμό με την περιοδεία του στην Εύβοια, συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα νίκης της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ προς τιμή της Μάχης της Λαμπούσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ προς τιμή της Μάχης της Λαμπούσας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής. Στην ομιλία του ο Κώστας Τράκος, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, τόνισε μεταξύ άλλων:
Με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε τους ηρωικούς αγωνιστές της μάχης της Λαμπούσας, τους ηρωικούς αγωνιστές του ΕΛΑΣ του στρατιωτικού σκέλους του ΕΑΜ, που δεν υπολόγισαν θυσίες στην πάλη ενάντια στην ξένη κατοχή, στην πάλη για μια λεύτερη Ελλάδα των ανθρώπων του μόχθου.
Με τη νικηφόρα έκβαση της μάχης εδώ στη Λαμπούσα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Γερμανούς κατακτητές στην Εύβοια. Αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη νικηφόρα προέλαση των μαχητών του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και την απελευθέρωση μιας σειράς πόλεων και χωριών της περιοχής. Ταυτόχρονα, έβαλε το λιθαράκι της στη γενικότερη εξέλιξη του αντικατοχικού αγώνα καθώς οι Γερμανοί έχασαν τον έλεγχο του Ευβοϊκού που αποτελούσε για αυτούς θαλάσσια διέξοδο για την αποχώρησή τους.
Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρών κομμουνιστών, αγωνιστών των αντικατοχικών κινημάτων του Κόκκινου Στρατού, αμάχων σοβιετικών εργαζομένων, των μαχητών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ που στα πλαίσια του Β Παγκοσμίου Πολέμου έδωσαν τη μάχη με τον ναζισμό – φασισμό, που δεν υποτάχθηκαν στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, που πάλεψαν ηρωικά για το τσάκισμα του φασισμού, αλλά και τους μαχητές του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Περιοδεία Κώστα Μαρκόπουλου στο Βαθύ Αυλίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08-09-2015

Στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας ο Κώστας Μαρκόπουλος επισκέφτηκε το προηγούμενο Σάββατο το Βαθύ Αυλίδας, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και άκουσε τα παράπονα τους και τις αγωνίες του. Ιδιαίτερη συνομιλία είχε σε κεντρικό καφέ – ουζερί στην πλατεία του Βαθέως, όπου και συνάντησε τον φίλο του, πρώην νομαρχιακό σύμβουλο, Κωνσταντίνο Στραβοδήμο.
Συμφώνησε με τους παρευρισκόμενους ότι οι αγρότες έχουν αδικηθεί από την πολιτική που ακολουθείται και το νέο μνημόνιο. Ο Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι το πρώτο που θα επαναδιαπραγματευθεί είναι οι άδικες και εξοντωτικές ρυθμίσεις για τους αγρότες που περιέχει το τρίτο μνημόνιο.

Ζήτησε την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αποφάσισαν στους Κήπους και στον Οξύλιθο να πάνε τον ΣΜΑ στο Οριό!!!


Διακινείται στο διαδίκτυο απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου που αποδέχεται πρόταση των φορέων των Κήπων να πάνε τον Σταθμό μεταφόρτωσης στα όρια με το Οριό και σε πολύ μικρή απόσταση από το Οριό ενώ έτσι και αλλιώς τα χωριά τους είναι πολύ μακριά. Όσο για τους Οριώτες προφανές δεν έχουν πάρει μυρωδιά ότι ο ΣΜΑ θα εγκατασταθεί επί του επαρχιακού δρόμου εκεί που παλιά ο Δήμος Αυλώνος είχε τοποθετήσει κοντέινερ για την ανακύκλωση των Ηλεκτρικών Συσκευών σε περιορισμένο και πάντα καθαρό χώρο. Τώρα εκεί θέλουν να μεταφέρουν όλα τα σκουπίδια της Κύμης και των Κονιστρών. Αφού έκαναν τον ΣΜΑ μπαλάκι που κατρακύλησε από την Κύμη στο Μονόδρι και μετά στις Κοκκινοκκλησιές τώρα θέλουν να το πάνε στον γείτονα, στο Οριό λές και το Οριό και ο Δήμος Αυλώνος είναι ο σκουπιδοτενεκές των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών.
Καλά δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος και μάλιστα δημοτικό ή δημόσιο στους πρώην Δήμους Κύμης και Κονιστρών για να δημιουργηθεί ένας σωστός ΣΜΑ; που δεν είναι ούτε χωματερή όπως το αίσχος της Χωματερής Κύμης ούτε καταστροφή για την ιστορία τους όπως υπονοούν οι κλασικές πλέον συνήθεις διαμαρτυρίες που συνήθως υποδαυλίζουν ή αγκαλιάζουν παλαιοί και νεόκοποι δήθεν «προοδευτικοί» πολιτικοί παράγοντες … τρομάρα τους, γλάστρες του νεοδεξιού παραγοντισμού!!! Κακά τα ψέμματα στις προαναφερόμενες διαμαρτυρίες περιλαμβάνονται επιχειρήματα που δείχνουν πλήρη άγνοια του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σύγχυση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης, με άλλα λόγια αντί να πληροφορούν εντείνουν την σύγχυση και άγνοια των κατοίκων.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης εφόσον είναι σωστός, και είναι ευθύνη  των τοπικών αρχών να είναι σωστός, δεν αποτελεί πληγή για το περιβάλλον ούτε καταστροφή. Όμως για τον λόγο αυτόν και για λόγους τεχνοκρατικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς πρέπει να είναι κεντροβαρικός εντός των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών και σε καμία περίπτωση κοντά ή εντός της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος…. Τελεία και παύλα…!!!

Ο αγωνιζόμενος Οριώτης

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην  Εύβοια είναι το εξής

1. Σίμος Κεδίκογλου
2. Κώστας Μαρκόπουλος
3. Γιώργος Βοσκός
4. Βασίλης Δεμερτζής
5. Τζοβάννα Γκόγκου
6. Σίσυ Λάιου
7. Ματίνα Ρέτσα

7. Νίκος Λισυγάκης.

Οι εκλογικές δραστηριότητες του ΚΚΕ στο επόμενο τριήμερο


Τρίτη 8/9
10 π.μ. περιοδεία στο κέντρο της Χαλκίδας με τη Σοφία Ντούρου, υποψήφια βουλευτή Εύβοιας
11 π.μ. περιοδεία στο εργοστάσιο ΑΚΜΩΝ με τον Αντώνη Κούκουρα, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας
7 μ.μ. περιοδεία στον Αη Γιάννη Χαλκίδας με τον Αντώνη Κούκουρα
7 μ.μ. περιοδεία στο Πευκί, στις Γούβες και στις Αγδίνες με τη Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου- Ραχιώτη
7 μ.μ. περιοδεία στη Στροφυλιά και στην Κεράμεια με το Στάθη Λιαγκάκη, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας
7.30 μ.μ. περιοδεία στην Οχτονιά με τον Κώστα Τράκο, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας.
8 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με τη Σοφία Ντούρου στο Βασιλικό, στην Αίθουσα Δημαρχείου
8 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Βαθέος Αυλίδας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.
9 μ.μ. περιοδεία στις καφετέριες της παραλίας Χαλκίδας με τη Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια βουλευτή Εύβοιας

Τετάρτη 9/9
9 π.μ. περιοδεία στην ΕΑΒ με το Θανάση Παφίλη, υποψήφιο βουλευτή Β Αθήνας, τον Αντώνη Κούκουρα, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας και το Γιώργο Καβάλο, υποψήφιο βουλευτή Βοιωτίας.
10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του ΤΕΙ Χαλκίδας με τη Σοφία Ντούρου και τη Γεωργία Πύθουλα. Στις 12.30 θα μιλήσουν σε συγκέντρωση σπουδαστών.
12 μ. περιοδεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας
6.30 μ.μ. περιοδεία στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδας με τον Αντώνη Κούκουρα.
7.00 μ.μ. περιοδεία στα Βελούσα, Λέπουρα και Κριεζά με τον Κώστα Τράκο.
7.00 μ.μ. περιοδεία στην Κήρινθο και στο Προκόπι με το Στάθη Λιαγκάκη.
8.00 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Άγιου Αιδηψού με το Γιώργο Μαρίνο. Θα χαιρετίσει η Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου- Ραχιώτη, υποψήφια βουλευτή.

Πέμπτη 10/9
10 π.μ. περιοδεία στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας με τη Σοφία Ντούρου
6.30 μ.μ. περιοδεία στη Νεάπολη Χαλκίδας με τον Αντώνη Κούκουρα
7.00 μ.μ. περιοδεία στην Έξω Παναγίτσα με το Γιάννη Τζαβάρα
7.00 μ.μ. περιοδεία στο Σπαθάρι και στο Μετόχι με το Στάθη Λιαγκάκη
8.00 μ.μ. ΟΜΙΛΙΑ στα Χάνια Αυλωναρίου από τον Κώστα Τράκο.

8.00 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος. Θα χαιρετίσει η Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου- Ραχιώτη.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Το ψηφοδέλτιο νίκης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος  για τον Νομό της Εύβοιας είναι το εξής:
1)Μπουροδήμος Ιωάννης
2)Σεπετής Αναστάσιος
3)Τάρτης Αθανάσιος
4)Αγιανιώτης Ιωάννης
5)Μπαράκος Γιώργος
6)Μπελαβράκη Ζαχαρούλα
7)Παπαναστασίου Ασημίνα
8)Περλεπέ Κατερίνα    
Καλούμε  όλα τα μέλη μας ,όλους τους φίλους μας σε μια νέα πορεία προς τον λαό. Σε μια νέα πορεία που θα έχουμε για συντροφιά μας  και  καθοδηγητή μας τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη λεβεντιά της Μελίνας και την εντιμότητα  του Γιώργου Γεννηματά.
 Στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες και τους λέμε  πως σας θέλουμε ξανά κοντά μας, δίπλα μας, στο δικό σας σπίτι. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το δικό σας σπίτι!
Καλούμε όλα τα πρώην στελέχη, τα μέλη μας, που για διάφορους λόγους δεν μας στήριξαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις  ,να ξανασυναντηθούμε. Να ξανασυναντηθούμε χωρίς όρους και  προαπαιτούμενα .
Σε αυτήν την Νέα μας αρχή δεν χωράνε προσωπικές σκοπιμότητες παρά μόνο συλλογικές .
Όλοι Μαζί μπορούμε..
Καλό μας Αγώνα

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Απαντηση της Δημοτικής Αρχής Κύμης Αλιβερίου σε όψιμες ανησυχίες

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τακτική της παραπληροφόρησης, συνεχίζεται και από τους πρόθυμους για τέτοιες <<δουλειές >> συνεργάτες του πρώην Δημάρχου.
 Κάνοντας το άσπρο – μαύρο, διαστρεβλώνοντας όσα ακούσθηκαν στην διάρκεια του δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρούν να εμφανίσουν ως αδιάφορη την Δημοτική Αρχή κι ανίκανη να διαχειρισθεί την εκτέλεση έργων.
Αποσιωπούν, σαφώς εσκεμμένα, να αναφέρουν ότι, οι κίνδυνοι απένταξης του έργου της ανάπλασης της πλατείας της Κύμης, δεν προέρχονται από την στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά από τις εγκληματικές παρεμβάσεις της προηγούμενης, η οποία επέβαλλε τροποποιήσεις στην μελέτη του έργου, χωρίς να έχει την έγκριση της διαχειριστικής αρχής.
Το αν οι παρεμβάσεις αυτές είναι ουσιώδεις ή επουσιώδεις, ή ακόμα κι αστείες όπως υποστηρίζει ο "επαναστάτης του Ίντζου", αυτό θα έπρεπε να εξηγηθεί στην διαχειριστική Αρχή, από τον προηγούμενο Δήμαρχο όταν αυτές πραγματοποιήθηκαν κι όχι να ζητά από την σημερινή Δημοτική Αρχή να παρέμβει στον υπουργό (!!!).
Σε κάθε περίπτωση, και σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι Κασσάνδρες, ο Δήμος με τις υπηρεσίες που κάνει ότι είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του έργου μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών και των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από την σύμβαση του έργου.
Οι όψιμοι ανησυχούντες θα ήταν καλό να εξέφραζαν την ανησυχία τους για το μέλλον του έργου, σε άλλη στιγμή και σε άλλον αποδέκτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΛΙΒΕΡΙ : 04/09/2015

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στην Εύβοια


Η Πανευβοϊκή επιτροπή της Λαϊκής ενότητας που αναδείχθηκε απο τις ιδρυτικές συνελεύσεις στον νομό μετά απο διαδοχικές συνεδριάσεις της αφού εξέτασε τις διαθέσιμες υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη κατέληξε στην παρακάτω πρόταση προς τον Ευβοϊκό λαό με τους εξής υποψήφιους και την εξής σειρά κατάταξης τους :

1) ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
2) ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3) ΜΠΕΖΙΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4) ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
5) ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
6) ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ
7) ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
8) ΜΠΕΡΜΠΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Η εκλογική επιτροπή .

Περιοδεία των Υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ακριώτη και Τάσου Πρατσόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
07-08-2015
 
Οι δύο Υποψήφιοι στην συγκέντρωση του Τσίπρα στη Λειβαδιά

Ολοκληρώνεται η πρώτη περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια.
Κλιμάκιο από τη Χαλκίδα συνοδεία του τ.βουλευτή και υποψήφιου ΑκριώτηΓιώργου και υποψηφίου Πρατσόλη Τάσου βρέθηκε στην Ιστιαία και την Αιδηψό, συναντήθηκε με τις αντίστοιχες τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, επισκέφτηκε το κέντρο Υγείας Ιστιαίας καθώς και τη δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου.
Στα πλαίσια των περιοδειών ανά την Εύβοια, αύριο 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ένα κλιμάκιο με στελέχη και υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  θα βρεθεί στην Ερέτρια, τη Βάθεια και τη Γυμνού ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο θα βρεθεί στην Κάνηθο.

Με τιμή

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Συμεών Κεδίκογλου: "Αν η επιστροφή μου στο ψηφοδέλτιο δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και δεν θα είμαι υποψήφιος


Τα χαμόγελα του Συμεών και της Φώφης δεν στάθηκαν ικανά να κάμψουν το σκληρό κομματικό σύστημα που κρατά τα κλειδιά στο συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ του 4-5%. 
Ο Συμεών Κεδίκογλου μετά το ξεσηκωμό της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και των συνυποψηφίων για να μην μπει επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έκανε μέσω facebook την ακόλουθη δήλωση.
α ήθελα να γράψω δυο λόγια για σας που με πραγματικό ενδιαφέρον με ρωτάτε και να δώσω μια απάντηση για το θέμα της υποψηφιότητάς μου, καθώς απ' ό,τι παρατηρώ απασχολεί εκτός από τα τοπικά κι αθηναϊκά μέσα.
Όταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κάλεσε, με δική της πρωτοβουλία, να συνεισφέρω σε αυτές τις εκλογές, καθώς πίστευε ότι η υποψηφιότητα μου θα σηματοδοτούσε την ανανέωση και την διεύρυνση στα ψηφοδέλτια, δέχτηκα να συστρατευτώ. Πίστευα και πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις.
Δεν φανταζόμουν, αφελώς ίσως, ότι αυτό θα επέφερε αντιδράσεις όχι στην μεγάλη πλειοψηφία των απλών ψηφοφόρων που χάρηκαν (και σας ευχαριστώ για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματά σας), αλλά σ' αυτούς που φοβούνται ότι η όποια αλλαγή διαταράσσει τις ισορροπίες. Όλους αυτούς που ενώ η ηγεσία επιθυμεί τη διεύρυνση επιμένουν σ' ένα μικρό φοβικό κόμμα, στη λογική του μαγαζιού, του κλειστού επαγγέλματος, της επετηρίδας. Αυτούς που έθεσαν τη λογική του "ή εμείς ή αυτός".
Εγώ όμως δεν απέκλεισα κανέναν. Ήρθα για να ενώσω και όχι για να αντιπαρατεθώ με φίλους που δώσαμε κοινούς αγώνες. Και πιστέψτε με κανείς στο νομό δεν έδωσε περισσότερους αγώνες από μένα στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου!
Αν η επιστροφή μου στο ψηφοδέλτιο (γιατί από το χώρο δεν έφυγα ποτέ) δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

To ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Εύβοια


1              ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Βουλευτής
2              ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)        Εκπαιδευτικός  Μέλος ΔΣ ΟΓΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
3              ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                Ιδιωτικός Υπάλληλος
4              ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΧΙΩΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ          Συνταξιούχος
5              ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας, Πρόεδρος Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας
6              ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Δημοτικός Σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας
7              ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ          Φιλόλογος          Δημοτική Σύμβουλος Δυρφίων - Μεσσαπίων

8              ΤΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              Χημικός

Απόψε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκίδα.


Να ξεμπερδέψουμε με το παλιό!
 Να κερδίσουμε το Αύριο!


Με αφορμή το άνοιγμα του εκλογικού μας κέντρου καλούμε μέλη και φίλους αύριο, Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στην οδό Φαρμακίδου 10 (έναντι Δημαρχείου) στις 9.00 το βράδυ.
Εκλογική επιτροπή αγώνα
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

Τηλ. επικ. 6984494200, 6948587457


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, για ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ετοιμάζονται  εγκαταστάσεις σταθμού διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου– Χαλκίδας με αντίτιμο 0,70 ευρώ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, έκανε την εξής δήλωση:
Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα καταγγείλει την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαταστήσει σταθμό διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Ο λαός της περιοχής που στενάζει από τα αβάστακτα φορολογικά μέτρα, τη μείωση του εισοδήματος, τα μνημόνια που του επέβαλλαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να βγάλει συμπεράσματα, να καταδικάσει και με την ψήφο του την αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσει την κατάργηση των διοδίων και να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που είναι όλα τα χρόνια στο πλευρό του.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Τρεις Νέοι Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ
Τάσος Πρατσόλης (Πρώην Δημαρχος Αρτάκης), Γιώργος Κουλούρης (Γιατρός Πνευμονολόγος) και Δέσποινα Κολιοβέτα (Γιατρός Πνευμονολόγος)

Αποστόλου Ευάγγελος
Ακριώτης Γιώργος
Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος)
Λιβανίου- Γκίκα Ζωή
Πανταζής Ευστάθιος (Στάθης)
Φωκάς Δημήτρης
Κουλούρης Γιώργος
Κολιοβέτα Δέσποινα

Κώστας Χαϊνάς: Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με πρόγραμμα τη συμφωνία με την ΕΕ η λύση της επόμενης μέρας


Ακούμε τις ηγεσίες των δύο “μεγάλων” κομμάτων και έχουμε λίγο μπερδευτεί. Πριν λίγες μέρες εψήφισαν και τα δύο κόμματα τη συμφωνία με την Ευρώπη (το 3ο μνημόνιο δηλαδή) και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κος Τσίπρας μιλάει για παράλληλο πρόγραμμα. Δηλαδή για να καταλάβουμε. Το επίσημο πρόγραμμα της Κυβέρνησης του κου Τσίπρα, θα είναι το μνημόνιο, αλλά αυτός θα υλοποιεί (κρυφά;) κάποιο παράλληλο πρόγραμμα; Θα τρελαθούμε τελείως; Καταλαβαίνουμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ρεαλιστική στροφή της δημιούργησε μια παραζάλη, αλλά αν νομίζει ότι μπορεί να ξανακοροϊδέψει τους Έλληνες ψηφοφόρους με νέες απραγματοποίητες υποσχέσεις, πρώτον κάνει λάθος και δεύτερον για άλλη μια φορά ρισκάρει τη σταθερότητα της χώρας, που τόσο έχουμε ανάγκη μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ναι, νομίζω ότι οι μεγάλες δυσκολίες και οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι μπροστά μας. Και όσα κόμματα συνεχίζουν να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, ότι μπορούμε να παρακάμψουμε το μνημόνιο, ότι μπορούμε να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους, αναπαράγοντας  όλες τις ανεύθυνες υποσχέσεις του Ιανουαρίου, τότε θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Ναι, νομίζω ότι μόνο μία λύση έχουμε για την επόμενη μέρα των εκλογών. Όποιο κόμμα και αν βγει πρώτο, θα πρέπει να σχηματίσει Κυβέρνηση οπωσδήποτε με το δεύτερο και με όποιο άλλο κόμμα θελήσει να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, δηλαδή της υλοποίησης του μνημονίου. Και εξηγούμαι.
Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι μια συνηθισμένη περίοδος. Η χώρα είναι χρεοκοπημένη ουσιαστικά, η παραγωγική της υποδομή είναι σχεδόν καταστρεμμένη, οι επιχειρήσεις είναι σχεδόν πεθαμένες και η χώρα συνεχίζει να αναπνέει χάρις στα προγράμματα βοήθειας των εταίρων μας στην Ευρώπη (τα περίφημα 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο). Μόνο μια πολύ ισχυρή Κυβέρνηση που θα συμμετέχουν(τουλάχιστον) και τα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί να βγάλει από την ακινησία τη χώρα και να βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή, συγκρουόμενη με τη γραφειοκρατία του δημοσίου και με τα κατεστημένα συμφέροντα. Κάθε άλλη Κυβέρνηση όση πλειοψηφία και αν έχει, θα έχει απέναντί της το άλλο μεγάλο κόμμα, το οποίο ακολουθώντας τη γνωστή λαϊκίστικη αντιπολιτευτική τακτική του πρόσφατου παρελθόντος θα εμποδίζει και θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια αλλαγής στη χώρα. Αυτή η περίοδος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραετής, όση και η ζωή της νέας βουλής, χρονικό διάστημα ικανό να βγει η χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια. Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε την πολυτέλεια τα κόμματα να κοντραριστούν με τα προγράμματά τους. Τώρα προέχει η σωτηρία της χώρας.

Τα προβλήματα που θα έχει μπροστά της η νέα Κυβέρνηση, δεν θα είναι κάποια απλά προβλήματα διαχείρισης και διευθέτησης εκκρεμοτήτων. Το μνημόνιο 3 προβλέπει όσα δεν υλοποίησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, δηλαδή μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται να γίνουν και που κανένα κόμμα δεν έχει αρνηθεί για την αναγκαιότητά τους και γι αυτό άλλωστε το ψήφισαν. Όμως αυτές οι αλλαγές θίγουν κατεστημένα συμφέροντα μεγάλων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες θα αντιδράσουν. Μόνο μια πολύ ισχυρή Κυβέρνηση που θα βασίζεται τουλάχιστον στην δύναμη των δύο πρώτων κομμάτων, με συμπαγείς κοινοβουλευτικές ομάδες,  θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οργανωμένες αντιδράσεις των συντεχνιών. Και επίσης δεν θα δοθεί η δυνατότητα στο ένα από τα δύο κόμματα να λαϊκίσει, εμποδίζοντας τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.
 Τα άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού (Δηλαδή το ΠΟΤΑΜΙ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του σκοπού. Της υποχρεωτικής δηλαδή μετεκλογικής συνεργασίας των δύο πρώτων μεγάλων κομμάτων. Θα πρέπει σε όλους τους τόνους, να ξεκαθαρίσουν ότι θα συμμετέχουν, ή θα στηρίξουν ή θα δώσουν ψήφο ανοχής μόνο σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων. Έτσι βάζουν τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προ των ευθυνών τους. Τους υποχρεώνουν να δεσμευθούν πιέζοντας το εκλογικό τους ακροατήριο και ταυτόχρονα κερδίζουν ψηφοφόρους που θα θελήσουν να ενισχύσουν τον καταλυτικό ρόλο των δύο φιλοευρωπαϊκών μικρότερων σχηματισμών και θα απογοητεύονται από την άρνηση του ενός ή του άλλου μεγάλου κόμματος να συνεργασθεί μετεκλογικά.
Μια τέτοια τακτική εκτιμώ ότι θα βοηθήσει τα μικρότερα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να ενισχύσουν την παρουσία τους στην επόμενη Βουλή και να αντιμετωπίσουν την πόλωση που θα επιχειρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Και εφόσον δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της μεγάλης συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων, από το φιλελεύθερο κέντρο έως τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεωτική αριστερά, ας αξιοποιήσουμε τα μικρά βήματα πού ήδη έγιναν προεκλογικά, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών, όσες δυνάμεις αισθάνονται ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου εξουσίας, ας δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτού του σκοπού.


1-9-2015

Κώστας Χαϊνάς