Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Από το Πυρνάκι Ωρολογίου κατάγεται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πιθανότατη Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός.


Η Βασική Θάνου- Χριστοφίλου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναμένεται να είναι η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Είναι γνωστό ότι η Ανώτατη Δικαστικός γεννήθηκε στην Χαλκίδα. Η καταγωγή όμως της μητέρας της είναι από το Πυρνάκι Ωρολογίου της Δ.Ε. Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η οικογένεια της κ. Θάνου προ πολλών ετών επί Προεδρίας Ιωάννη Καρτελιά δώρισε το χωριό το παλιό πατρικό σπίτι και στον χώρο αυτόν διαμορφώθηκε η Παιδική Χαρά του χωριού.
Σήμερα   έχει συγγενείς στο γειτονικό Μονόδρι όπου έρχεται συχνά η  Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η οικογένειά της.
Αναλυτικά το βιογραφικό της κ. Θάνου έχει ως εξής:
Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ((ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες.
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το έτος 1950. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ, Σορβόννη, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ομιλεί τη γαλλική και αγγλική γλώσσα.
Εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος.
Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ((ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες ( 2012 – 2014, 2014-2016 ) ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων.
Διδάσκει επί έξι (6) χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).


Απάντηση Θανάση Μπουραντά σε τοπική εφημερίδα

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 Προς: Τον εκδότη
                                                                                 της Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ"


ΘΕΜΑ: Δημοσίευμα, στο φύλλο με Αρ. 40, με τίτλο: "ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ" – ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Στο δημοσίευμα σας, στο πιο πάνω φύλλο, αναφέρεστε στις "Διαρκείς εκκρεμότητες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου" και ασκείται κριτική στην Δημοτική Αρχή. Είναι δικαίωμα του εντύπου σας, όπως και κάθε πολίτη η κριτική, έστω και αν ακόμα είναι ισοπεδωτική, αφού όλοι κρινόμαστε και κυρίως όσοι διαχειρίζονται τα κοινά μας προβλήματα πρέπει να κρίνονται, για να διορθώνουν τυχόν λάθη και παραλήψεις και να βελτιώνουν την αποδοτικότητα του Δήμου για το συμφέρον των πολιτών.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:
-              Ανακύκλωση: Όπως είναι γνωστό η ανακύκλωση είχε σταματήσει, όπως σταμάτησε κάθε τι που είχε σχέση με τα απορρίμματα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Τα απορριμματοφόρα είχαν εγκαταλειφτεί, χωρίς συντήρηση και επισκευές, χωρίς ελαστικά κ. ά.
Για να επανέλθουν σε ασφαλή λειτουργία, αυτά τα οχήματα, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, με την οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος, η οποία και σήμερα χειροτερεύει, αφού πλέον δεν αποδίδονται από την πολιτεία ούτε και οι δραματικά μειωμένες πιστώσεις, με αποτέλεσμα οι δυνατότητες του Δήμου να είναι απολύτως περιορισμένες.
Παρ΄ όλα αυτά, η ανακύκλωση, όπως θα έχετε ενημερωθεί, έχει πλέον ξεκινήσει, με μεγάλες μεν οικονομικές δυσκολίες, αλλά και με απρόσμενη επιτυχία.
Οι πολίτες ανταποκρίνονται και αυτή η ανταπόκριση μας κάνει αισιόδοξους, γιατί χωρίς την συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, ανακύκλωση δεν μπορεί να υπάρχει.
Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αύξηση της συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, θα πρέπει όλοι μας, Δήμος, πολίτες, φορείς, μέσα ενημέρωσης, να ρίξουμε το κύριο βάρος της προσπάθειας. Άλλωστε αυτή είναι και η πολιτική της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.
Για το συνολικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δυσκολίες υπάρχουν, η καχυποψία από τα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου είναι μεγάλη, αλλά τα πράγματα προχωρούν. Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι η μη πληρωμή των αναδόχων, που έχουν αναλάβει το κλείσιμο και την αποκατάσταση των δύο ενεργών ΧΑΔΑ, Κύμης και Αλιβερίου και αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε τα αδιέξοδα, για όλα τα έργα του ΕΣΠΑ, σε όλη τη χώρα, θα μεγαλώσουν και όπως φαίνεται θα χαθούν χρήματα και σημαντικά έργα.
Για την αναφορά σας στην δήθεν "Τακτική που εφάρμοσε ο νυν Δήμαρχος στην προηγούμενη Διοίκηση, που του γύρισε μπούμερανγκ", δεν γνωρίζουμε γιατί χρησιμοποιείτε όχι απλά μια ανακρίβεια, αλλά ένα καθαρό ψέμα.
Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι απλά υιοθετήσατε άκριτα την ρητορική του πρώην Δημάρχου, ο οποίος έχει απάντηση σε κάθε πρόβλημα, αφού έχει αποφασίσει ότι, «για όλα φταίνε οι άλλοι».
Άλλο τίποτε που να δικαιολογεί αυτό που γράφετε δεν υπάρχει, γιατί απλά ο σημερινός Δήμαρχος είχε άλλα καθήκοντα, δεν είχε καμία ανάμειξη, ούτε του ζητήθηκε άλλωστε, ενώ ο πρώην Δήμαρχος με την τακτική του, είχε διώξει μακριά όλους τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής.

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας Θοδωρής Ρουμελιωτάκης

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λέει το τραγούδι και είναι αλήθεια, αυτό με διδάσκει και η σημερινή πολιτική πραγματικότητα.Πραγματικότητα που ατομα σαν και εμένα τα οποία απο τα 20 τους αγωνίζονται μέσα  στον χώρο της  Αριστεράς, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχουν καμμία απολαβή παρα μονο τις πολλές εμπειρίες του οργανωμένου αγώνα και που αυτή η σκληρή σημερινή πολιτική πραγματικότητα να μπορεί να τα συνθλίψει.
Όχι τόσο γιατί εμπιστεύθηκαν πρόσωπα που φανήκανε κατώτερα των περιστάσεων ,αλλά περισσότερο γιατί έδεσαν τα οράματα τους, πού βασικές αξίες είχαν την συλλογική δράση με στόχο τον σοσιαλισμό  μέσα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με μεγάλο κόπο δημιουργήσαν και στήριξαν.
Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ηταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας διαλόγων,συνθέσεων και συμβιβασμών αναμεσα σε διαφορετικους αριστερους πολιτικους σχηματισμούς και η απαρχή της ενοποίησης τους σε ενα κόμμα των μελών,  αρχικό στοχο είχε την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονιακων πολιτικών, τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό .
Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχε τους καλύτερους οιωνούς ώστε με τα ριζοσπαστικά προστάγματα του συνεδρίου να προετοιμάσει την αναμενόμενη σύγκρουση για την ανατροπή των μνημονίων και έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε συνεχως το κομμα αλλά και τον Ελληνικό λαό οτι έχει πολιτικό σχέδιο ανατροπής και όχι συμβιβασμού .Αυτα ως τις 5 Ιούλη που ο λαος μετα απο πρόσκληση της ηγεσιας , της έδωσε ενα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων λιτότητας, κάτι που η ηγεσία μέσα απο τον μικρο κλειστό κυκλο που έπαιρνε τις αποφάσεις, απαξιωνοντας το κομμα, το μετέτρεψε μετά και απο την συνεργασια και νεκρανάστασης των παλιών φθαρμένων κομμάτων σε ΝΑΙ στην συνέχιση των μνημονίων.
Αυτές οι μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας χωρίς καμμία ουσιαστική συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού οι τελευταίες αποφάσεις της ΚΕ ,που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο ,είναι το κείμενο των 109 στα 201 μέλη της που καλούσε την ΚΟ να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η ΚΕ και η αποφαση μετεπειτα της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτεμβρη που θα αποφασιζε για την απεμπλοκη του ΣΥΡΙΖΑ απο τα μνημόνια, παρ όλα ταύτα για αλλη μια φορά η  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωνοντας πληρως το κομμα αποφάσισε να παραιτηθεί απο την κυβέρνηση και να προκήρυξει εκλογές ώστε να  "καθαρίσει" την Κ.Ο. απο τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων.Να καθαρίσει το τοπιο για να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασιες και σύμφωνα με τις προσδοκίες των τοκογλυφικων ηγεσιων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η  ίδια κατήγγειλε συνεχώς καθως και αυτους που τις εφάρμοζαν.
Σύμφωνα λοιπον με τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορω να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο που γοργά μεταλλάσσεται σε ενα κεντροαριστερό, άρχηγοκεντρικό μόρφωμα διαχείρισης του συστήματος χανοντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και παραιτουμαι απο ολες τις εκλεγμένες θέσεις στο κόμμα (μέλος της Κ.Ε., συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας) και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σημείο αυτό θέλω πρωτα να υπενθύμισω οτι όλα αυτά χρόνια που υπηρετησα τον χωρο δεν ενταχθηκα σε καμμια ταση ουτε στηριχτηκα απο καποιο κεντρικο μηχανισμο και ακομη να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύθηκαν επανειλημμένως τοσα χρόνια απο τον εννιαίο ΣΥΝ,απο τον ΣΥΝ και απο τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες ηγετικές θέσεις οπου προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να ανταποκριθω και ζητώ να με συγχωρέσουν για τις αδυναμίες μου.
Βέβαια δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και θα συνεχίσω είτε απο τον κινηματικο/κοινωνικό στίβο ειτε απο τον πολιτικο , που στοχο θα έχει παντα την ανατροπή αυτου του απάνθρωπου συστηματος για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη. ισότητα και πραγματική ελευθερία.


Ρουμελιωτακης Θοδωρής

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε απόφαση της Περιφέρειας που υποβαθμίζει τις παραλίες της Οκτωνιάς

Αναδημοσίευση από:

«Τροχοπέδη στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της παραλίας του Αγίου Μερκουρίου και του Μπουρνιά αποτελεί απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Βάση αυτής εντάσσετε στο σχέδιο πόλης  μόνο ένα μικρό τμήμα της, αφήνει δε εκτός σχεδίου το μεγαλύτερο μέρους της ενώ ουδείς λόγος γίνετε για το μοναδικό φυσικό λιμάνι του χωριού μας τον Μπουρνιά.
Σύμφωνα  με ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Αυλώνος Κυρίου Κατσούλη στο ιστολόγιό του, στην εκπόνηση της μελέτης κυριαρχούν οι ανακρίβειες, η αγνοία, και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης των τοπικών φορέων και κατ’ επέκταση των κατοίκων, χαρακτηρίζετε δε ως…. "ύποπτη".
Το γεγονός αυτό υπέπεσε στην αντίληψή μας, επειδή όμως επίκειται σε λίγες ημέρες να δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να αποτελεί νόμο του Κράτους αποφασίσαμε να δράσουμε.  
Συνήλθαν εκτάκτως χτες βράδυ όλοι οι φορείς του χωριού μας προκειμένου από κοινού να μπορέσουμε να σταματήσουμε την υποβάθμιση του τόπου μας. Αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου κύριο Μπουραντά με σκοπό τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου  γι αυτό το θέμα παρουσία όλων των εμπλεκομένων. Και έπεται….. συνέχεια.
Χωρίς κόμματα, χρώματα και αρώματα θα προσπαθήσουμε ενωμένοι να σταματήσουμε αυτή την αδικία. 
    Διαβάστε εδώ το άρθρο του Κυρίου Κατσούλη πατώντας το BUTTON TEXT»

Γιορτή Μελιτζάνας στους Κήπους, Παρασκευή 21 Αυγουστου 2015


Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι. Απόψε στο Δημοτικό Σχολείο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
του Αλιβέριου
διοργανώνουν έντεχνο-λαϊκό γλέντι
στο 1ο  Δημοτικό σχολείο στο Αλιβέρι.
      ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ωρα έναρξης: 21.00
θα μιλήσει
ο Κώστας Μπασδέκης
Γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
•             Θα ακουλουθήσει συναυλία με το συγκρότημα των: Στέλιου Γκίνη, Γιώργου Διαμαντή,
Αντώνη Μεϊμάρη, Τάσου Μεϊμάρη, Χρήστου Ρέτσα. 
•             Η βραδιά θα κλείσει με το Βαγγέλη Ρέτσα

και τη παρέα του