Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο Αρώοινος και τα άλλα δημιουργήματα της Filevia του Γιώργου Μητροπέτρου στην ΕΡΤ!!!



Στην εκπομπή της ΕΡΤ ON-ΕΡΤ ήταν καλεσμένος την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 ο Οικονομολόγος Γιώργος Μητροπέτρος και παρουσίασε τα προϊόντα της νέας του δημιουργικής δραστηριότητας. Πρόκειται για το κτίσιμο μία οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και μεταποίησης του φαρμακευτικού φυτού Αρώνια και όχι μόνο….. Πρόκειται για μία καλλιέργεια που κάνει ο ίδιος ενώ μετά από πολύχρονο αγώνα με το τέρας της γραφειοκρατίας κατόρθωσε να είναι από τους λίγους αδειούχους ποτοπαραγωγούς με παραδοσιακό τρόπο και από αρωματικά φυτά και φρούτα λικέρ και αρωματισμένο οίνο με χυμό αρώνιας.
Η επωνυμία της Επιχείρισης είναι FILEVIA προεχόμενη από το ΦΙΛΟΣ και ΕΥΒΟΙΑ….Στο site www.filevia.gr υπάρχου πληροφορίες για το τι είναι η αρώνια και τι ιδιότητες έχει.
Τα πρώτα προϊόντα που παράγει ο Γιώργος Μητροπέτρο και η FILEVIA είναι ο ΑΡΩΟΙΝΟΣ, ένα ποτό με βάση τον ερυθρό ή λευκό οίνο και χυμό αρώνιας, πίνεται δροσερό σαν το κρασί αλλά και ποτό με φρούτο ή κρύο πιάτο!!!
Είναι μοναδικό στην χώρα μας, συνδυάζει απόλαυση και ωφελιμότητα λόγω έντονων τανίνων και πολυφαινόλων της Αρώνιας.

Τα αρωματικά Λικέρ από αρμπαρόριζα, αρώνια, ρόδι, λεμόνι είναι μοναδικά γιατί παράγονται με τις παλιές παραδοσιακές συνταγές…..

Ο Γιώργος, παιδί της Νότιας Εύβοιας πάντοτε εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητα και την δημιουργικότητα και το ανήσυχο προοδευτικό πνεύμα. Καλή συνέχεια!!!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Οι εργαζόμενοι του ΝΗΡΕΑ καταγγέλλουν την εργοδοσία

ΠΡΟΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΜΜΕ
Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας απέναντι σε ένα καίριο ζήτημα όπως η τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Το σωματείο μας συχνά κάνει παρατηρήσεις και παρεμβάσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς όχι μόνο το επάγγελμά μας είναι από μόνο του επικίνδυνο και ανθυγιεινό, αλλά και πάνω στο κυνήγι της αύξησης της παραγωγής τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων πάνε περίπατο είτε γιατί κοστίζουν, είτε γιατί δε συμβαδίζουν με τους ρυθμούς παραγωγής που απαιτεί η εταιρεία.
Η συμπεριφορά αυτή έφτασε σε απαράδεκτο σημείο με αφορμή τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που απαιτούνται σε συνθήκες καύσωνα. Κανονικά η επιχείρηση οφείλει να γνωρίζει τον κανονισμό, να έχει τον αρμόδιο υπεύθυνο, που να ενημερώνεται πότε εμφανίζονται τέτοιες συνθήκες ,και να παίρνει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα. Αντί αυτού το σωματείο ενημέρωσε την εργοδοσία ότι πλησιάζει καύσωνας και χρειάζονται μέτρα και βρήκαμε τον κανονισμό του υπουργείου και τους τον αποστείλαμε.
Η εργοδοσία το αγνόησε προκλητικά και την Τετάρτη 29 Ιούλη που οι συνθήκες απαιτούσαν μέτρα όπως διαλείμματα, ύπαρξη κλιματιζόμενων χώρων, κύλιση του ωραρίου ώστε να μη συμπέφτουν υπαίθριες δουλειές με τις ώρες μέγιστης ηλιακής ακτινοβολίας κ.α. και παρότι υπήρξαν και προφορικές παραινέσεις δεν τηρήθηκε τίποτα από τα παραπάνω. Αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση το γεγονός ότι τη μέρα αυτή οι εργαζόμενοι στα κλουβιά πέρασαν οκτώ ώρες κάτω από τον ήλιο, ή ότι στο εργοστάσιο των τροφών ο χώρος διαλείμματος δεν είναι καν κλιματιζόμενος για να ξεκουραστούν έστω και λίγο από τις αποπνικτικές συνθήκες που δημιουργούνται στο χώρο δουλειάς.
Είναι φανερό ότι μπροστά στο κέρδος ακόμα και η προστασία της ανθρώπινης ζωής περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και μια σειρά ζητήματα που αφορούν και τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο δουλειάς αρκετά από τα οποία έχουν επισημανθεί και από το σωματείο.
Ευθύνες υπάρχουν και στον κρατικό μηχανισμό που υποστελεχώνει τις υπηρεσίες ελέγχου, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Ερωτηματικά υπάρχουν και για το πώς η εταιρεία παίρνει διεθνείς πιστοποιήσεις, όπως το GLOBALGAP, που προϋποθέτουν, υποτίθεται, σχολαστική τήρηση όλων των σύγχρονων κανόνων ασφαλείας.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Να θυμηθούμε ότι πριν την ίδρυση του σωματείου μας η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι μονόδρομος για μας είναι η μαζικοποίησή του, η συνολική ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος για να διεκδικήσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε

Κάρυστος: Η Δημοτική Αρχή παλεύει με τις αδυναμίες του παρελθόντος



Αν και η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Τώρα που περισσότερο από ποτέ απαιτείτε η συστράτευση όλων για να παλέψουμε ενάντια στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, κάνουμε ένα διάλειμμα από τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε, για να δώσουμε μια, αλλά και τελευταία απάντηση στον επί 20ετιας πρώην δήμαρχο κ. Μανώλη.
Να είμαστε ξεκάθαροι.
Τα προβλήματα που κληρονομήσαμε είναι πολλά και περίπλοκα. Δεν κρυφτήκαμε όμως πίσω από αυτά. Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε καθημερινά να κατηγορούμε άλλους και να βγάζουμε την ουρά μας απ’έξω, όπως άλλωστε έκανε ο επί 20ετιας πρώην δήμαρχος.
Ξέραμε τι παραλαμβάναμε και γι αυτό μιλήσαμε με ειλικρίνεια στους πολίτες οι οποίοι και μας έδωσαν την εντολή από την Α’ Κυριακή να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου.
Δεν θα μπούμε στην ουσία του κειμένου του κ. Μανώλη. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι ξέρει.
Και ξέρει πολύ καλά όταν μιλά για τον Φυγιά.
Και αναρωτιόμαστε ότι αφού ξέρει γιατί  ανοίγει το θέμα; Δεν φοβάται μην εκτεθεί;
Λυπούμαστε όμως βαθύτατα γιατί επέλεξε εν μέσω τουριστικής περιόδου να δημοσιοποιήσει ένα δυσφημιστικό κείμενο για τον τόπο μας, που λέει κατά τα αλλά ότι αγαπά.
 Για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους ο κ. Μανώλης επέλεξε να ενημερώσει ψευδώς το πανελλήνιο για το ποσό «χάλια» είναι η περιοχή μας αποτρέποντας τους ενδιαφερόμενους από το να την επισκεφθούν.
Κρίμα… Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Εμείς θα συνεχίσουμε με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, χρησιμοποιώντας όμως την αστείρευτη διάθεση μας για προσφορά, να κάνουμε τον τόπο μας κάθε μέρα και καλύτερο.
Κύριε Μανώλη τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και προσπαθούμε καθημερινά να τα αντιμετωπίσουμε . Τα περισσότερα από αυτά άλλωστε έχουν την υπογραφή σας. Σας συμβουλεύουμε να σηκώσετε τα μανίκια και να στρατευθούμε όλοι μαζί στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη αρκεί να συνοδεύετε και από καμία πρόταση. Όταν λοιπόν οι προτάσεις λεί
Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να διορθώνουμε τα προβλήματα. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε και άλλες όχι. Σε κανέναν όμως δεν επιτρέπουμε να μας πει ότι  δεν προσπαθούμε. Συγχωροχάρτι δεν θα δώσουμε σε κανέναν. Ο τόπος μας δοκιμάστηκε αρκετά. Τώρα είναι η ώρα της κοινής προσπάθειας. Χρόνο για τα άλλα θα βρούμε στη πορεία.

ΥΓ. Είναι προφανές ότι όταν, ευτυχώς η περιοχή μας πλημμυρίζεται από επισκέπτες, ο όγκος των σκουπιδιών πολλαπλασιάζεται. Αντί λοιπόν να φωτογραφίζουμε τους περιστασιακά γεμάτους κάδους θα αρκούσε ένα ευχαριστώ στους υπαλλήλους της καθαριότητας για την υπερπροσπάθεια τους.

Ο Σύλλογος Τραχηλίου ξεδιψά τις ουρές των ΑΤΜ στο Αλιβέρι!!!

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τραχηλίου αφορμώμενος απ' το θολό και ρευστό πολιτικό κλίμα,που διανύουμε,ανέλαβε την πρωτοβουλία να διανέμει μπουκαλάκια με νερό στους δοκιμαζόμενους από την κρίση κατοίκους του Αλιβερίου και των περιχώρων! Συνωστισμένοι στις ουρές των ΑΤΜ,αναμένοντας το πολυπόθητο ποσό των 50 ευρώ,ευχαρίστησαν τα μέλη του Συλλόγου για την...στιγμιαία ''ανάσα δροσιάς'' που τους προσέφερε! Την ίδια στιγμή,που η οικονομία καταρρέει,μια παράλληλη οικονομία ανθίζει στηριζόμενη στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη!  Ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος,στο χέρι μας είναι,λοιπόν,να μη χειμωνιάσει και στις ψυχες μας!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΔΔΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τα 41 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γενέθλια σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα - Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής του (Photos)

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Ιουλίου του 1974.
Είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος που γεννήθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Η μητέρα του κατάγεται από την Ελευθερούπολη της Καβάλας και ο πατέρας του από το Αθαμάνιο της Άρτας.
Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.
Είναι ο δεύτερος νεαρότερος πρωθυπουργός από σύστασης του ελληνικού κράτους (μετά τον Επαμεινώνδα Δεληγιώργη) και ο πρώτος που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ από το οποίο αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 2000. Το 2003 ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολεοδομία - Χωροταξία του ΕΜΠ. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής εργασίας που εκπόνησε με επιβλέπουσα την καθηγήτρια Ντίνα Βαϊου ήταν «Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και η έντασή τους στην Ε.Ε και στην Ελλάδα. Εστίαση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος».
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως κελευστής στο πολεμικό ναυτικό.
Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας», από το 1999 ως το 2003. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη».

Το 2008, στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εξελέγη πρόεδρος του κόμματος.
Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο 6ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2010, και είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο του 2013.
Από τον Δεκέμβριο του 2012, είναι αντιπρόεδρος του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ). Τον Δεκέμβριο του 2013 ανακηρύχθηκε υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στις εθνικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουλίου του 2012, και στην κοινοβουλευτική περίοδο που ακολούθησε ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Με τη σύντροφο της ζωής του Μπέτυ Μπαζιάνα (απόφοιτη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών), έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχει αποκτήσει δύο γιους.
Στις 26 Ιανουαρίου 2015, ορκίστηκε Πρωθυπουργός της χώρας.

Το 2015 συμπεριλήφθηκε σε ετήσιο κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Παρ΄ολίγον τραγωδία στις Γράβες της Οκτωνιάς


Άγιο είχαν τρία ανήλικα παιδιά και ένας άνδρας που θέλησε να τα χαροποιήσει πηγαίνοντας τα βόλτα με ένα μικρό σκάφος.
Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να μετατραπεί σε παρ’ ολίγον τραγωδία το θαλάσσιο παιχνίδι μιας και η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά και τελικά βυθίστηκε.       
  Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις δύο το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της παραλίας Μπουρνιάς και της παραλίας Γράβες, χάρη όμως στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία ενός Οκτωνιάτη επαγγελματία ψαρά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Άμεσα έσπευσε στο σημείο και με τα αλιευτικό του σκάφος "Μπαρακούντα" περισυνέλεξε μέσα από το νερό τα τρία παιδιά καθώς και τον χείριστη.
Παράλληλα ενημερώθηκαν τρία μέλη της Ομάδας Διάσωσης Οκτωνιάς που βρίσκονταν πλησίον και επέβαιναν στο σκάφος "Παναγία Φανερωμένη". Άπαντες οι ναυαγοί αποβιβάστηκαν σώοι στην παραλία του Μπουρνιά, ενώ τα παιδιά είχαν υποστεί σοκ και έκλαιγαν συνεχώς.   
Στη συνέχεια δύτης της Ομάδας καταδύθηκε στη βυθισμένη βάρκα, την έδεσε, και με μεγάλη δυσκολία την ανέλκυσαν και να την ρυμούλκησαν έως την στεριά όπου την παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της μαζί με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία περισυνέλεξαν από τον βυθό.
Ο παρ΄ όλιγον ναυαγός  προέβη στη δωρεά χρηματικού ποσού 150 ευρώ για την ενίσχυση του ταμείου της Ομάδας Διάσωσης Οκτωνιάς.

Παρουσίαση βιβλίου για τον "Αχιλλέα" - Δημήτρη Σαρλή στους Ταξιάρχες


Η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού Αντιά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και στο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Κέντρο Πολιτισμού της Σύρου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ Ο   <ΑΝΤΙΑΣ>                                                           
 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2010  ΕΔΡΑ ΧΩΡΙΟ ΑΝΤΙΑ τηλ. Επ/ας 6973327121-2281042083




Μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε  η παρουσίαση της Σφυριχτής Γλώσσας του χωριού Αντιά και παράλληλα απόσπασε  την προσοχή των πολυάριθμων  επισκεπτών που κατέκλυζαν   τον χώρο .
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου  από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ Πειραιώς 260 αίθουσα Α΄, από της 5/6/15 έως 24/7/15 καθημερινά  19,00 έως 23,00  και η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Το έργο είναι ένας σφυριχτός διάλογος που όσο εξελίσσετε προβάλλονται γραπτώς στα Ελληνικά και στα Αγγλικά  τα λεγόμενα .
Το καταπληκτικό αυτό έργο  είναι έμπνευση του  Εικαστικού Τέχνης Κώστα Ιωαννίδη  και αποτέλεσμα μίας συντονισμένης προσπάθειας  και  συνεργασίας με τους σφυριχτές του χωριού  Παναγιώτη Τζαναβάρη και Γιάννη Αποστόλου που μετέχουν στον διάλογο.
Μέσα από αυτή την δουλειά ο Κώστας Ιωαννίδης δίνει μια άλλη διάσταση στην σφυριχτή Γλώσσα  μετατρέποντας  την από  ανάγκη επικοινωνίας σε έναν τρόπο έκφρασης της τέχνης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την Σφυριχτή Γλώσσα.
Η γνωριμία του Προέδρου  Παναγιώτη Τζαναβάρη με τον Κώστα Ιωαννίδη  ήταν μία ευτυχής συγκυρία  διότι πέρα από  την παρούσα συνεργασία τους  συνδέει  και το κοινό ενδιαφέρον για την διάσωση αυτής της μοναδικότητας .
Στις 18 Ιουλίου το έργο που προβάλλονταν στην Αθήνα παρουσιάστηκε και στο Κέντρο Πολιτισμού της Σύρου στα πλαίσια ενός Διαπανεπιστημιακού Σεμιναρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παράδοσης.
Μετά την προβολή ο Κώστας  Ιωαννίδης  έκανε μία αναφορά για το πώς επέλεξε την σφυριχτή γλώσσα για να εκφράσει για το μήνυμα της Απώλειας  για το οποίο τον είχε εμπνεύσει ο μεγάλος συγγραφέας Borges
Στο διήγημα του Ulrikke.
Κατόπιν πήρε τον λόγο ο Π.Τζαναβάρης που έκανε μία πλήρη αναφορά για την Ιστορία του χωριού και της σφυριχτής γλώσσας η οποία χάνετε πίσω στους αιώνες .

Μετά το πέρας της ομιλίας του ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων από τους φοιτητές και άλλους ομιλητές που συμμετείχαν ,στους οποίους ο Πρόεδρος απάντησε λύνοντας κάθε απορία  των παρευρισκομένων γύρω το μυστήριο που δημιουργείτε σε αυτούς που ακούνε για πρώτη φορά την ύπαρξη αυτού του τρόπου επικοινωνίας.

Συλλογή Ανακυκλώσιμων Υλικών

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Πέμπτη 30 Ιουλίου, μπαίνει σε λειτουργία η διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας.
Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι συνδημότες μας, επιδεικνύοντας την ανάλογη οικολογική ευαισθησία, να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους γνωστούς μπλέ κάδους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Παρακαλούνται επίσης να αποφεύγουν να αποθέτουν στους μπλέ κάδους, απορρίμματα  τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην ανακύκλωση.
Στόχος της ανακύκλωσης είναι, η  εξοικονόμιση ενεργειακών πόρων, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και ο περιορισμός του κόστους διαχείρισης τους.
Τα συνεργεία του Δήμου σε πρώτη φάση θα πραγματοποιούν την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών , δύο φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας από την Πέμπτη το πρωί.
Επισημαίνουμε σε όλους τους συνδημότες μας, πως στους μπλέ κάδους θα πρέπει να αποθέτουν αποκλειστικά και μόνο, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο και να αποφεύγουν την απόθεση κάθε άλλου υλικού που δεν προορίζεται για ανακύκλωση.
Ενημερώνουμε επίσης όλους τους συνδημότες μας , ότι την ίδια ημέρα, Πέμπτη 30 Ιουλίου θα γίνει  τοποθέτηση ειδικών κωδώνων για την υποδοχή κάθε γυάλινου αντικειμένου. Για τους χώρους που θα γίνει η τοποθέτηση των κωδώνων θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση των Δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ξεκινά την υλοποίηση της διαδικασίας της ανακύκλωσης όπως είχε δεσμευθεί και φιλοδοξεί σε συνεργασία με όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να περιορίσει τα απορρίμματα στο ελάχιστο, προς όφελος του περιβάλλοντος ,της Δημόσιας Υγείας και της τοπικής οικονομίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ




Ακριώτης: Αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας

Γιώργος Ακριώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας



Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε τον θάνατο εικοσιδυάχρονης μαθητευόμενης ξενοδοχοϋπαλλήλου από υπερκόπωση. Δύο μέρες μετά, πάλι από υπερκόπωση, νοσηλεύτρια τριανταενός ετών, που εργάζεται στην εντατική μονάδα του ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Ανάργυρων, μετά από εξαντλητικά ωράρια λόγω έλλειψης προσωπικού, κατέρρευσε στο τέλος της βάρδιας της. Νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα και η κατάσταση της είναι σοβαρή. Έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη. Νωποί παραμένουν στη μνήμη του πανελληνίου και οι νεκροί στα ΕΛΠΕ το Μάη που μας πέρασε.
Αυτοκτονίες, καρδιακά, εγκεφαλικά, αυτοάνοσα, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των παραδοσιακών εργατικών «ατυχημάτων». Εξαντλητικά ωράρια, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εκ περιτροπής εργασία, εργοδοτικά λοκ άουτ, συστηματικές  απειλές, μισθοί πείνας, σε συνδυασμό με τη διαρκή απειλή που συνιστούν τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, διαμορφώνουν εργασιακές συνθήκες ανάξιες του ονόματος που οδηγούν τους εργαζόμενους στην κατάρρευση κι ακόμη και στον θάνατο.
Το εργασιακό αυτό μοντέλο, έντασης της εκμετάλλευσης, είναι οπισθοδρομικό, αντιπαραγωγικό και, πάνω απ΄ όλα, αναξιοπρεπές και απάνθρωπο.
Τα τελευταία χρόνια, χρόνια μνημονιακών πολιτικών, η εργοδοσία αποθρασύνθηκε. Πριν από μερικές ημέρες, η ελληνική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μια επώδυνη συμφωνία, απότοκη σκληρών εκβιασμών. Προειδοποιούμε όμως την εργοδοσία να μη βγάλει λάθος συμπεράσματα, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες να εφαρμοστεί αυστηρά η εργατική νομοθεσία ή ότι θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων.  Αντιθέτως, είναι ένας λόγος παραπάνω να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και ως κυβέρνηση και ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Συμμετείχα ήδη σε ελέγχους σε εργασιακούς χώρους που διενέργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και διαπίστωσα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Σώμα αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στους εργασιακούς χώρους στον Νομό μας. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία των εργαζομένων, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην αυθαιρεσία. Είναι υπόθεση όλων μας να μην θρηνήσουμε κι εμείς νεκρή εργαζόμενη ή εργαζόμενο, όπως η Ζάκυνθος.

Βυζαντινά μονοπάτια στο Χάνι

                                                   
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών,  στα πλαίσια σχετικής  ερευνητικής  εργασίας που κάνει με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη των βυζαντινών-μεταβυζαντινών μνημείων και των μεσαιωνικών πύργων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με το γενικότερο τίτλο «Βυζαντινά Μονοπάτια», πραγματοποιεί εκδήλωση στον πολυχώρο  «ΧΑΝΙ» στον Λοφίσκο Αυλωναρίου το Σάββατο  1- Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ..
Η εκδήλωση  είναι ενταγμένη στο προαναφερθέν  πλαίσιο,  και έχει ως  θέμα: «Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου. Ενότητα πρώτη: περιοχή Αυλωναρίου». Περιλαμβάνει  ομιλίες και προβολή βίντεο και φωτογραφιών σχετικά με τους βυζαντινούς ναούς της ευρύτερης περιοχής Αυλωναρίου.
Το Τ.Τ. Αλιβερίου καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΣ να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
                                                                 Για το Δ.Σ.

     Ο πρόεδρος                                                                            Ο γραμματέας
  Γ. Τζάνης                                                                                       Θ. Γκέκας


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η αυθάδεια της διαφθοράς και της διαπλοκής

Οι μέρες είναι «πονηρές» ιδίως γιατί από παντού πετάγονται εκείνοι που θέλουν  να επιβάλλουν την δική τους αλήθεια με αλαζονεία χωρίς να μπουν στον κόπο να λογοδοτήσουν πραγματικά με στοιχεία και όχι με φουσκωμένα λόγια. Όσο ο δημόσιος βίος κινείται σε ψεύτικα διλήμματα τόσο και οι «τύποι» που επιχειρούν να την «βγάλουν καθαρή» προκαλούν και αυθαδιάζουν 
Ξεκάθαρα πράγματα. Η διαφθορά δεν έχει δικαιολογία στη συνείδηση των πολιτών. Η παρανομία δεν έχει άλλοθι, η απόλυτη παραβίαση των κανόνων της διαφάνειας και της έντιμης διαχείρισης του δημοσίου ή δημοτικού χρήματος δεν έχει καμία δικαιολογία. Η αυθαίρετη χρήση της εξουσίας δεν καθαγιάζεται. Ο αγώνας για την δημοκρατία, τη διαφάνεια, την έντιμη και χρηστή διαχείριση του δημοσίου και δημοτικού χρήματος για την λογοδοσία των αιρετών και την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων πρέπει να είναι σταθερός, διαρκής και ανελέητος. Εξάλλου από την αφοσίωση σε αυτόν θα κριθούν και οι τωρινοί…..

Μουσικοθεατρική παράσταση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ρομπέρτ Μπρούκ στο Θεάτρο Φαλτάιτς

Αύριο Τρίτη 28.7.2015 και Τετάρτη 29.7.2015 ο Δήμος Σκυρου υποδέχεται τους διάσημους ηθοποιούς Παναγιώτα Βλαντή και Χριστόδουλο Στυλιανού σε δυο παραστάσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από το θάνατο του Rupert Brooke. Μαζί τους σπουδαία μουσικά σύνολα που θα μας δώσουν ένα διήμερο εκλεκτής μουσικοθεατρικής παράστασης για τον Ά παγκόσμιο πόλεμο. “Η Σκύρος στο επίκεντρο, αφού τα έργα γράφτηκαν ειδικά για τις εκδηλώσεις αυτές. Όλες οι Σκυριανές και οι Σκυριανοί πρέπει να είναι στο Θέατρο Φαλταιτς να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις και να στηρίξουν τις πολιτιστικές προσπάθειες του νησιού μας  επισημαίνει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

46 μετανάστες αποβιβάστηκαν σήμερα στην Σκύρο. Ο Δήμος τους παρέχει φιλοξενία



Σήμερα, 27.7.2015 αποβιβάστηκαν 46 μετανάστες  στην Σκύρο εκ των οποίων 33 άνδρες, 7 γυναίκες και 6 μικρά παιδιά ηλικίας 2 έως 6 ετών. Οι περισσότεροι είναι Συριακής καταγωγής ενώ κάποιοι από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, όλοι δηλαδή πρόσφυγες του πολέμου. Περισυνελέγησαν τις πρωινές ώρες από τις λιμενικές δυνάμεις του νησιού στην περιοχή της Ατσίτσας και μεταφέρθηκαν από το λεωφορείο της αεροπορίας στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου, όπου θα διαμείνουν, έως την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων τους. Ο Δήμος Σκύρου  έχει αναλάβει τη φιλοξενία και τη σίτιση των συνανθρώπων μας και ήδη με τη μεταφορά τους στο κλειστό Γυμναστήριο έλαβαν πρόγευμα, καθώς τα παιδάκια ήταν εξαντλημένα. Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κ. Χατζηγιαννάκη στην σελίδα του στο facebook "Σε λίγη ώρα θα υπάρξει και μεσημεριανό γεύμα και θα ακολουθήσει βραδινό. Είναι η τρίτη περίπτωση αποβίβασης μεταναστών στο νησί μας εντός δύο μηνών και ο Δήμος μας, όπως και τις προηγούμενες φορές θα σταθεί αρωγός στην απελπισμένη προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου και να βρουν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα τους. Αν και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και τα οικονομικά του Δήμου μας περιορισμένα, η ανθρώπινες ζωές πάντα αποτελούν προτεραιότητα και δεν μπορούν να μπουν σε ζυγαριά. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους για τη βοήθεια, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και κάθε Σκυριανό για την ανιδιοτελή προσφορά του. Επίσης τα παιδιά του Αστυνομικού και του Λιμενικού Σταθμού Σκύρου, τα οποία προσφέρουν με ανθρωπιά και κατανόηση στους ανθρώπους αυτούς περισσότερα από όσα ορίζει το καθήκον τους. Επίσης την 135 Σμηναρχία Μάχης και τον Διοικητή της κ. Κολοβό για την βοήθεια και προσφορά τους. Είναι καθήκον όλων μας να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας, ιδίως όταν βρίσκονται σε ανάγκη»

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Μ.Ε.Σ.Κύμης "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015"


41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στην Ιστιαία


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, μπανάνας και γάλακτος στα σχολεία

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία αφορά στη συγχώνευση των δύο υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αυτό της δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και μπανάνας με αυτό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία, είναι πολύ σημαντικό. Τα δύο προγράμματα διανομής υλοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γάλα από το 1977 και τα οπωροκηπευτικά από το 2007.
Το προτεινόμενο νέο πρόγραμμα για τη διανομή φρούτων, λαχανικών, μπανάνας και γάλακτος στα σχολεία βελτιώνει τα υφιστάμενα σχήματα μέσω:
             της νέας ενιαίας προσέγγισης,
             του αυξημένου εκπαιδευτικού χαρακτήρα που το χαρακτηρίζει,
             της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητάς τους,
             της υιοθέτησης ενός νέου τρόπου κατανομής των πόρων και
             της εξ ολοκλήρου χρηματοδότησης του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ύψος της ενωσιακής ενίσχυσης για το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία ανέρχεται για τα οπωροκηπευτικά και τις μπανάνες  στα 150 εκατομμύρια ευρώ και για το γάλα στα 80 εκατομμύρια ευρώ ανά σχολικό έτος.


Το πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία υποστηρίζεται σθεναρά από όλους τους εμπλεκόμενους διότι ενθαρρύνει την κατανάλωση οπωροκηπευτικών και γάλακτος στα παιδιά, δύο βασικών και σημαντικών κατηγοριών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από φθίνουσα κατανάλωση. Παράλληλα συμβάλλει στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής από την ευαίσθητη παιδική ηλικία, έναντι στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις που ευνοούν την κατανάλωση τροφίμων υψηλής επεξεργασία και που βάλουν κατά του διατροφικού μας πολιτισμού.  

Νέοι Ορίζοντες: Δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου κατά την ημέρα της παράδοσης.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Κύμης – Αλιβερίου                             
      27-7-2015                                                  
Το να κακοποιείται βάναυσα η αλήθεια δεν τιμά την Δημοτική Αρχή, αλλά υποτιμά τους δημότες . 
Ούτε ένα ευρώ δεν πληρώθηκε χωρίς τιμολόγια.
Ούτε ένα ευρώ δεν έλειπε από τα ταμεία του Δήμου κατά την ημέρα της παράδοσης.
Σε μια εποχή που η Ελληνική κοινωνία ταλανίζεται όχι μόνο από την οικονομική κρίση αλλά και από την κρίση αξιών, κάποιοι θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να παίξουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια.
Οφείλουμε για άλλη μια φορά λοιπόν να επαναλάβουμε τα όσα ήδη έχουμε πει δημόσια από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία δυστυχώς αρέσκεται στο να κωφεύει.  Τα έχουμε αναφέρει στα Δημοτικά Συμβούλια (στο βαθμό που μας επετράπη να μιλήσουμε), σε συνέντευξη τύπου στο Αλιβέρι η οποία έγινε με μόνο λόγο την ενημέρωση των δημοτών για τα οικονομικά λόγω της φίμωσης μας στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά  και με άλλες δημόσιες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις μας. 
Αναγκαζόμαστε  όμως δυστυχώς να το επαναλάβουμε και σήμερα μετά τα όσα δημοσιοποιούνται <εντέχνως>.
Δεν υπήρξε καμία οικονομική «τρύπα» στον Δήμο επί θητεία μας.
Δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου κατά την ημέρα της παράδοσης.
Ούτε ένα ευρώ δεν πληρώθηκε δίχως τιμολόγια. 
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι δεν όφειλαν να πληρωθούν τα τιμολόγια που πληρώθηκαν. 
Τον Φλεβάρη του 2014 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μια πράξη που γίνεται συχνά για να προσαρμοστεί αυτός στις ανάγκες του Δήμου όπως κάθε φορά αυτές διαμορφώνονται. 
Η αναμόρφωση απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Λόγω όμως προεκλογικής περιόδου η απόρριψη της απόφασης από αυτήν και οι παρατηρήσεις που την συνόδευαν δεν υπήρχε χρόνος για να διορθωθούν μετά την ημερομηνία της επιστροφής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί η αναμόρφωση για διάστημα περίπου 7 μηνών, (από 1 Μαρτίου έως 31 Αυγούστου- πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές), όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Οι ανάγκες όμως σε πολλούς τομείς  δεν σταμάτησαν να υπάρχουν λόγω εκλογών. Αποτέλεσμα, κάποιες δαπάνες να γίνουν με διπλή εντολή με ευθύνη του Δημάρχου εφόσον δεν υπήρχε εγκεκριμένη αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πληρωμές αυτές έγιναν χωρίς συμβάσεις ή χωρίς έλεγχο των αρμόδιων επιτροπών παραλαβής, ή χωρίς τεκμηριωμένη αναγκαιότητα από αιρετούς και υπαλλήλους, ή χωρίς αντίκρισμα σε υπαρκτές  προμήθειες (πχ καυσίμων, λιπαντικών, ανταλλακτικών κτλ.), ή δίχως εργασίες αναγκαίες να εκτελεστούν (πχ εργασίες στα σχολεία) ή χωρίς αμοιβές εργατών για επιβεβλημένες εργασίες στην καθαριότητα, πυρασφάλεια κλπ. Εάν δεν γινόταν αυτό οι υπηρεσίες και γενικότερα η λειτουργία του Δήμου θα σταματούσε, θα αναστελλόταν, για 7 και παραπάνω μήνες. Κάτι που προφανώς δεν μπορούσε από κανέναν να γίνει αποδεκτό.