Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Φώτης Αναστασίου, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΚΑ: Μία απάντηση και μία πρόσκληση στον πρώην Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου

                                                                                                                    Αλιβέρι 10-07-2015 
Απύθμενο θράσος διακρίνει τον απελθόντα Δήμαρχο κ. Θωμά.
Εξακολουθώντας να παίζει τον προσφιλή του ρόλο, (το ρόλο του γκαιμπελίσκου), διαδίδει φήμες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τους.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά φερέφωνα, εμφανίζει σε πλήρη διάλυση τη μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Κύμης. Παρουσιάζει μία εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης με επιπτώσεις στη λειτουργία της μονάδας και στο περιβάλλον.
Επιτέλους, έστω και έτσι ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Θωμάς. Mια και έδειξε ενδιαφέρον, είναι ευκαιρία να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει εντέχνως, ακολουθώντας την τακτική « στρίβειν δια του αρραβώνος ». 
Κατ’ αρχάς, για τον Βιολογικό Κύμης, θα ήταν καλό να μην αρκείται στις ΄΄καταγγελίες΄΄ που επικαλείται, αλλά, να κάνει μία επίσκεψη στο χώρο της μονάδας για να διαπιστώσει τη διαφορά από την εικόνα της δικής του θητείας.
Με ποιο τρόπο η Διοίκηση του, έκανε τη συντήρηση της μονάδας;   Από το 2009 έως την λήξη της θητείας του, κάθε χειμερινή περίοδο η μονάδα λειτουργούσε και αν ναι με ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, όταν εισχωρούσαν σε αυτή όλα τα όμβρια ύδατα σε ένα διάτρητο αγωγό που ποτέ σας δεν αντικαταστήσατε;
 Κατασκευάστηκε ή παραλείφθηκε δίκτυο πυρόσβεσης;
Το κυριότερο, μιας και δείχνει ευαισθησία για το περιβάλλον, ας μας πει πόσες φορές έστειλε ως όφειλε αναλύσεις στο ΥΠΕΚΑ.
Εμείς μπορούμε να απαντήσουμε πως με διαφάνεια προχωρήσαμε στην ανάθεση του έργου της συντήρησης της μονάδας, προγραμματίσαμε το έργο του διαχωρισμού των όμβριων από το αποχετευτικό δίκτυο και το κυριότερο, συνεχώς και αδιαλείπτως αποστέλλουμε στο ΥΠΕΚΑ τις αναλύσεις όπως ακριβώς προβλέπεται από την νομοθεσία.
Επειδή ο κ. Θωμάς αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις συνεδριάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. και φροντίζει να δραπετεύει από τα Δημοτικά Συμβούλια ακριβώς πριν από τις συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., είναι ευκαιρία να δώσει κάποιες διευκρινήσεις έστω και με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει.
Όπως και ο ίδιος λέτε στην τελευταία καταγγελία σας κ. Θωμά «ο πολίτης πληρώνει και θέλει να ξέρει», απαντήστε λοιπόν στα πάρα κάτω ερωτήματα.
-  Γιατί δημιουργήσατε ταμειακό έλλειμμα ύψους 285.930 € ( Όπως προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.)
-  Γιατί δεν αποδώσατε ΦΠΑ 280.000 € και δημιουργήσατε προσαυξήσεις 61.000€ (Αφορά τις χρήσεις 2013-2014)
-  Γιατί δεν πληρώσατε στο ΤΣΜΕΔΕ εργοδοτικές εισφορές ύψους 182.000€ επιβαρύνοντας την ΔΕΥΑΚΑ με επί πλέον 30.000 € προσαυξήσεις, αφήνοντας ουσιαστικά ανασφάλιστο τον εργαζόμενο .
- Γιατί δεν πληρώσατε τις οφειλές προς τη ΔΕΗ (140.000 €)
-Γιατί δημιουργήσατε οφειλές στους προμηθευτές (960.000 €)
-Γιατί αφήσατε απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς του ΟΤΕ
Κοντά σε όλα αυτά, μας αφήσατε προίκα οφειλές μέσω δικαστικών αποφάσεων ύψους 1.200.000 €, δανειακές υποχρεώσεις 425.000 € και οφειλές προς το ΙΚΑ 431.000  €.
 Μία ακόμα αναπάντητη απορία.
Με ποιο τρόπο πληρώσατε τις αποδείξεις Επαγγελματικών δαπανών που εκδόσατε κατά συρροή τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν εγκαταλείψετε (γιατί ποτέ δεν παραδώσατε) τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., με επιταγές ή τραπεζικές εντολές, που το ύψος τους φθάνει τις  300.000 €;
Σε ποια υπηρεσία της Επιχείρησης  προσέφεραν εργασία οι πάρα πάνω;       
Επειδή από ότι διαφαίνεται, είναι δύσκολο να συναντηθούμε, είτε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚΑ, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούνται θέματα της Επιχείρησης, σας καλούμε κατά την προσφιλή σας τακτική να ζητήσετε εσείς την εισαγωγή του θέματος. Εκτός εάν για εσάς η ΔΕΥΑΚΑ είναι ήσσονος σημασίας, όπως ο βίος και η πολιτεία της θητείας σας, έχει αποδείξει.
Κύριε Θωμά, όσο και αν εντέχνως το αποφεύγετε, θα φθάσει η στιγμή που θα υποχρεωθείτε να απαντήσετε στα πάρα πάνω και όχι μόνο σε αυτά, ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει, από τον βίο και την πολιτεία της Διοίκησης σας.

Τα ψέματα και οι θεατρινισμοί δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η αλήθεια και η πραγματικότητα  είναι αμείλικτες και δεν επιδέχονται φτιασιδώματα. Η ώρα της κρίσης έχει φθάσει και δεν μπορεί κανένας να την αποφύγει.                                                               

ΔΕΥΑΚΑ: Άριστη η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. σε δημοσίευμα στο www.kimi-aliveri.gr


 Είδαν το φως της δημοσιότητας σχόλια, προερχόμενα από τους γνωστούς – άγνωστους κύκλους σχετικά με την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης.
      Σε απάντηση αυτών η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης   έχει να δηλώσει τα ακόλουθα:
•             Πραγματικά η λειτουργία του Βιολογικού αυτή την περίοδο έχει ανατεθεί σε έμπειρη ιδιωτική τεχνική εταιρεία η οποία έχει για το λόγο αυτό ταυτόχρονα εξασφαλίσει την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε εγκαταλείψει τον Βιολογικό στην τύχη του.
•             Η τεχνική εταιρεία έχει πραγματικά αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο και την επίβλεψη της επιδιόρθωσης όλα εκείνων των τεχνικών προβλημάτων που είχε ο Βιολογικός όταν της παραδόθηκε (διαφυγή μέρους των εισερχομένων λυμάτων, χαλασμένες αντλίες, απουσία μικρών γερανών για την ανέλκυση και επιδιόρθωση του εξοπλισμού, απουσία πυροσβεστήρων κλπ). Η επιδιόρθωση όλων των τεχνικών προβλημάτων είναι σε εξέλιξη.
•   Η τεχνική εταιρεία πραγματοποιεί σε τακτική μηνιαία βάση μέτρηση όλων των φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών ποιότητας των εισερχομένων και των επεξεργασμένων λυμάτων τα οποία καταχωρεί σε βάση δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά αυτά πιστοποιούν την άριστη ποιότητα που επιτυγχάνει ο Βιολογικών αναφορικά με τα επεξεργασμένα λύματα. Σημειώνεται η ανυπαρξία τέτοιων μετρήσεων από το 2013 μέχρι το σημείο ανάληψης της λειτουργίας του Βιολογικού από την τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ!
•   Η άριστη λειτουργία του Βιολογικού πραγματοποιείται χωρίς να είναι αναγκαία η αφυδάτωση και απομάκρυνση λυματολάσπης λόγω της ποιότητας των εισερχομένων (ανεπεξέργαστων) λυμάτων. Απεναντίας, η λυματολάσπη (μικροοργανισμοί) είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού!
•   Ο Βιολογικός έχει μετατραπεί σήμερα με την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης  και με τη συμβολή της τεχνικής εταιρείας σε μια επισκέψιμη μονάδα (μετά από σχετική συνεννόηση) για τον όποιο ενδιαφερόμενο, όπως για παράδειγμα από σχολεία, δημότες κλπ.
• Το σύστημα άρδευσης είναι σε άψογη κατάσταση καθώς μάλιστα χρησιμοποιείται καθημερινά για το πότισμα των φυτών του Βιολογικού.
                                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Για πρώτη φορά οργανωτική συγκρότηση στην ΔΕΥΑΚΑ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


                                                                                           Αλιβέρι 6-7-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην οργάνωση των υπηρεσιών της, προχώρησε με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε όλο το διάστημα της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς κανέναν υπεύθυνο και χωρίς να υπάρχει κανένα οργανόγραμμα.
Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης οργάνωσης, ήταν η ασύδοτη διαχείριση των εσόδων της, η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, και η ουσιαστική αδυναμία ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων.
Η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚΑ, προχώρησε στην ψήφιση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας ( Δημοσίευση ΦΕΚ 1039/ 3-6-2015) και με πρόσφατη απόφαση της στον ορισμό Διευθυντού,  προϊσταμένου και υπευθύνων των υπηρεσιών  της.
Με βάση αυτή την απόφαση Διευθυντής ορίσθηκε ο Ευάγγελος Γεωργούσης, προϊσταμένη  Διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών η Σοφία Μπαϊρακτάρη, προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας ο Στέφανος Σαμαράς, υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Κύμης Βασίλειος Υδραίος, υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών Γεώργιος Ζέρβας, υπεύθυνη Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος η Μαρία Μπαϊρακτάρη, υπεύθυνος Δημοτικών Ενοτήτων Ταμυναίων και Δυστίων ο Στέφανος Σαμαράς.

Να σημειωθεί, πως και από αυτή την συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ, απουσίαζε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Δημήτριος  Θωμάς.

Επιβολή προστίμων από την ΔΕΥΑΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


               Αλιβέρι 6-7-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ, στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει την ορθολογική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, προχώρησε στις παρακάτω αποφάσεις.
1)Την επιβολή προστίμου ύψους 500 €, σε όσους έχουν συνδεθεί παρανόμως με τα Δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
2)Την επιβολή προστίμου ύψους 1000 € σε όσους μεταφέρουν τα όμβρια ύδατα στο Δίκτυο Αποχέτευσης.

                         Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Βροντοφώναξε το ΟΧΙ η Εύβοια

   
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΕΥΒΟΙΑΣ


Εύβοια  Δευτέρα 6  Ιούνη  2015

Η Νομαρχιακή επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά θέλει εκθειάσει το φρόνημα των 85974 συμπολιτών μας που νίκησαν τον φόβο και βροντοφώναξαν με την ψήφο τους ΟΧΙ  δίνοντας του έτσι το συντριπτικό ποσοστό των 67,6 % στην Εύβοια κατατάσσοντας τον Νομό μας τέταρτο στην Ελλάδα για την επιλογή του ΟΧΙ.
Η συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ απέναντι στις αντιλαϊκές προτάσεις-τελεσίγραφο των <<θεσμών>> δείχνει το υψηλό φρόνημα αντίστασης του Ελληνικού λαού απέναντι σε εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία από διάφορα κέντρα μέσα και έξω από την χώρα.
Από την ημέρα που η βουλή ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όλα αυτά τα κέντρα συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ -μεγάλα και μικρά της διαπλοκής,της αρπαχτής και της ρεμούλας- εξαπέλυσαν επίθεση τρομοκρατίας και εκφοβισμού ενάντια στον λαό που δεν είχε ξαναγίνει εν καιρώ ειρήνης ,για να λυγίσουν και να υποτάξουν το φρόνημα των πολιτών ώστε να ψηφίσουν ναι στα σχέδια της υποταγής .
Το βασικό τους σχέδιο ήταν η κυβέρνηση που ο κύριος κορμός της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και που από την ημέρα που ανέλαβε ήταν καθημερινά σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας , να είναι μία μικρή "αριστερή παρένθεση" και να επανέλθει το προηγούμενο φθαρμένο (και διεφθαρμένο σε πολλές περιπτώσεις) πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετούσε για τόσα χρόνια τα υποδουλοτικά τους σχέδια χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις.
Ο λαός όμως με το βροντερό του ΟΧΙ -όπως και άλλες ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας- τους χάλασε τα σχέδια και έδωσε δύναμη στην κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί από καλύτερη θέση με την ηγεσία της Ε.Ε. και να διεκδικήσει την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και να λάβει τα επενδυτικά κεφάλαια που δικαιούται η χώρα μας ώστε να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ώστε να βγούμε από αυτήν την άσχημη οικονομική και κοινωνικήκατάσταση αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας,της διαφθοράς,των τραγικών ελλείψεων στην υγεία ,στην παιδεία κλπ
Επίσης με αυτό το βροντερό ΟΧΙ ο λαός ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη ,να πληρώσουν οι έχοντες τον πλούτο και όχι τα φτωχά λαϊκά στρώματα ,επίσης να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης και βέβαια να μπει τάξη στα ΜΜΕ που αρκετά από αυτά ενώ χρησιμοποιούν τζάμπα δημόσιες συχνότητες δεν παίζουν τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης ως όφειλαν αλλά είναι απλά παπαγαλάκια των συμφερόντων που υπηρετούν.
Τέλος μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά και αξιολογώντας τα νέα στοιχεία που εμφανίζονται , όπως ότι η ψήφος στο ΟΧΙ ήταν περισσότερο στις μικρές ηλικίες (18-14: 85%, 25-34:72,3%) , όπως επίσης η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΟΧΙ της Παρασκευής στο Σύνταγμα που πέρα από την μεγάλη μαζική συμμετοχή είχε παλμό και αγωνιστικότητα ,καθώς και ενθαρρυντικά δείγματα συνεχώς αυξανόμενης πολιτικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας δείχνουν την αφύπνιση ενός ριζοσπαστικού κινήματος που καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να το ενισχύσει όχι καπελώνοντας το βέβαια άλλα τονίζοντας τα ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά.
Πάντως αυτό το μεγάλο ΟΧΙ στον φόβο που θα γραφεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα μας θυμίζει τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή :
Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. (Ρίτσος Ι.)

Η Κοινή Ανακοίνωση του Πρωθυπουργού και των Πολιτικών Αρχηγών

«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. 
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

Δήλωση του Στάθη Πανταζή Υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας


Ο Ελληνικός λαός έδωσε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2014 αποστομωτική απάντηση σε όσους έχουν μετατρέψει την Ευρώπη των λαών, σε Ευρώπη των τοκογλύφων - δανειστών.
Τρομοκράτησε με τη ψήφο του, τους τρομοκράτες που έκλεισαν τις τράπεζες, αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ που όλη την προηγούμενη εβδομάδα ανήγαγαν την ενημέρωση σε κοινωνικό φόβο.
Τρομοκράτησε και όλους τους εγκάθετους των Βρυξελλών, που με την προκλητική στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση κατά το 5μηνο των διαπραγματεύσεων, δεν επεδίωξαν μια βιώσιμη λύση, αλλά ένα τρίτο μνημόνιο που συνεχίζει την ύφεση και την οικονομική κατάρρευση της πατρίδας μας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με μια απόλυτα υπεύθυνη και πατριωτική στάση, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη χώρα.
Ο Ελληνικός λαός δεν διχάστηκε με το δημοψήφισμα. Αντίθετα ενώθηκε σαν μια γροθιά, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας προς την Ευρώπη.
Ο Ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε με το δημοψήφισμα. Αντίθετα φόβισε αυτούς που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του εδώ και πέντε χρόνια.
Ο Ελληνικός λαός δεν έστειλε μήνυμα ρήξης στην Ευρώπη. Αντίθετα έστειλε μήνυμα δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και δημοκρατίας.

Αυτό ήταν το καθήκον του, αυτό όφειλε να κάνει, και αυτό θα κάνει πάντα.  

Κώστας Χαϊνάς: Μια άλλη ματιά για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ της Κυριακής


Για το αποτέλεσμα της Κυριακής -τη μεγάλη νίκη του ΟΧΙ-, σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, το διακύβευμα που δεν ήταν καθαρό, τα ψέματα της Κυβέρνησης, οι επικοινωνιακές στρατηγικές που ακολουθήθηκαν ένθεν κακείθεν και άλλες επιμέρους αιτίες. Και ίσως ένας σημαντικός λόγος είναι (ήταν), οι υπάρχουσες ηγεσίες της αντιπολίτευσης. Δεν ενέπνευσαν, δεν έπεισαν ότι υπήρχε εναλλακτική λύση. Και το κυριότερο. Ήταν εν πολλοίς, μια εικόνα από τα παλιά, Οι μεγάλες ευθύνες που βαρύνουν κάποιους απ’ αυτούς για τα σημερινά αδιέξοδα είναι ασήκωτες.
Όμως ο πιο σοβαρός λόγος –κατά την γνώμη μου- είναι ο ευρωσκεπτικισμός και αντιευρωπαϊσμός που έχει ποτίσει βαθειά το υποσυνείδητο του έλληνα τα τελευταία πέντε χρόνια η προπαγάνδα κάθε τύπου. Θεωρίες συνομωσίας, καθημερινά βομβαρδίζουν τα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης. Εκατομμύρια άνθρωποι στα καφενεία σε όλα τα χωριά της χώρας και των συνοικιών των πόλεων, αναπαράγουν τα γνωστά στερεότυπα με τις λέσχες, τους δισεκατομμυριούχους που θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα μπιρ παρά, τους ξένους πολιτικούς, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε κ.ά. γνωστές θεωρίες, που επιβουλεύονται τη χώρα, τη γλώσσα μας, τα πετρέλαια κ.λ.π.. Το ΟΧΙ λοιπόν εξέφρασε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά και άλλες δύο μεγάλες κατηγορίες της ελληνικής κοινωνίας στήριξαν το ΟΧΙ. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν ότι οι ευρωπαίοι θέλουν να τους περικόψουν τη σύνταξη και το μισθό τους και η Κυβέρνηση με το ΟΧΙ βάζουν φρένο. Ακόμη όμως και οι πιο απελπισμένοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι επιχειρηματίες που οι δουλειές τους πάνε από το κακό στο χειρότερο, είδαν το ΟΧΙ ως σανίδα σωτηρίας αφού πλέον δεν είχαν να χάσουν τίποτα.

Τα αποτελέσματα ανά Δημοτική Ενότητα στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. 65,69% το ΟΧΙ, 35,68% το ΝΑΙ.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η Εύβοια 67,60% απάντησε ΟΧΙ ενώ μόλις 32.40% ΝΑΙ. Το χαμηλότερο ποσοστό του ΟΧΙ ήταν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Το υψηλότερο (70%) στο Δήμο Χαλκιδέων.  Τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου  είναι:
Συμμετοχή 65.69%
ΟΧΙ 65,42%
ΝΑΙ 35,68%
ΑΚΥΡΑ 5,19%
ΛΕΥΚΑ 0,68%

Ανά Δημοτική Ενότητα τα αποτελέσματα είναι:
Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ
Συμμετοχή 63,63%
ΟΧΙ 65,81%
ΝΑΙ 34,19%
ΑΚΥΡΑ 0,59%
ΛΕΥΚΑ 0,59%

Δ.Ε. ΔΥΣΤΙΩΝ
Συμμετοχή 68,20%
ΟΧΙ 65,74%
ΝΑΙ 34,26%
ΑΚΥΡΑ 3,67
ΛΕΥΚΑ 0,50

Δ.Ε. ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
Συμμετοχή  60,77%
ΟΧΙ 62,16%
ΝΑΙ 37,84%
ΑΚΥΡΑ 3,41%
ΛΕΥΚΑ 0,54%

Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ
Συμμετοχή 60,77%
ΟΧΙ 62,16%
ΝΑΙ 37,84%
ΑΚΥΡΑ 5,55%
ΛΕΥΚΑ 0,96%

Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ
Συμμετοχή 71,97%
ΟΧΙ 63,71%
ΝΑΙ 36,29%
ΑΚΥΡΑ 6,47%
ΛΕΥΚΑ 0,64%