Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τριήμερη Εκπαίδευση Μελισσοκόμων στο Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης, 1-3 Ιουλίου 2015


ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
3ΗΜΕΡΗ ΤΑΧΥΡΥΘΜΗ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ  
 1-2-3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, ώρα 15:00μ.μ.-20:00μ.μ.
Θέμα: Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του. Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά την διάρκεια του έτους 
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015,   ώρα 15:00μ.μ.-20:00μ.μ.
Θέμα: Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015,   ώρα 15:00μ.μ.-20:00μ.μ.
Θέμα: Εθνική  και Κοινοτική νομοθεσία – Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας.
Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας: Μαρία Μπίστη, Γεωπόνος

Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν 30 (τριάντα) άτομα και για το λόγο αυτό για την επιλογή των συμμετεχόντων  θα τηρηθεί  η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του  Κέντρου  «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης  κ. Ελένη  Πινακούλα 
Τηλ.-Fax:  22210-42124, Δ/νση:Εν Αμερική Αρτακινών 9,  34600 Νέα  Αρτάκη- email: kdnartaki@yahoo.gr  

Σχέδια αντιμετώπισης Σεισμών και Πυρκαγιών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                       Αλιβέρι  19-06-2015


         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, θέτει σε δημόσια διαβούλευση τα Σχέδια Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξ΄ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών και Σεισμών, για το χρονικό διάστημα από 19 Ιουνίου 2015 έως 28 Ιουνίου 2015,  προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι & να εκφράσουν τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις τους, στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου και στη συνέχεια να λάβει σχετική  απόφαση η Ποιότητα Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα ανωτέρω Σχέδια έχουν  αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου & στην ιστοσελίδα του.
                                                                      Γραφείο τύπου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!




Επιστολή του Δημάρχου κ. Μπουραντά στον Υπουργό κ. Σπίρτζη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης


Δελτίο Τύπου
Με επιστολή του, προς τον αναπληρωτή του υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Τουρισμού κ. Χρήστο Σπίρτζη ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, ζητά την συνδρομή του υπουργείου, προκειμένου να αποκατασταθεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4-4-2014.
Στην επιστολή του ο Μπουραντάς, αναφέρεται στην ιστορική σχέση του κτιρίου με την κοινωνία, στον χαρακτηρισμό του ως Διατηρητέο Νεότερο Μνημείο και στους κινδύνους που ελλοχεύουν εξ αιτίας της οποίας καθυστέρησης στην αποκατάσταση των ζημιών.
Είναι αναγκαία, η άμεση εξαίρεση πόρων για την αναγκαία, η άμεση εξαίρεση πόρων για την ανακατασκευή του κτιρίου, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μέσω του "Αστικά Ακίνητα Α.Ε." τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις απαραίτητες μελέτες και των "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε." που μπορούν να αναλάβουν την κατασκευή του έργου.
                                                                                                                  Γραφείο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  στη συνέχεια

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οι 40 μετανάστες της Σκύρου φιλοξενούνται πλέον στο Δημοτικό Σχολείο Ενορίας

Από την φιλοξενία στην Σκύρο
Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, της Μητρόπολης και του Νοσοκομείου Κύμης μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο Δημοτικό Σχολείο Ενορίας οι 40 μετανάστες που είχαν βγει στην Σκύρο πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για 36 ενήλικες και 4 παιδιά. Σήμερα το πρωί έφθασαν στην Κύμη και με λεωφορείο του Δήμου μεταφέρθηκαν στην Ενορία.  Η μητρόπολη φρόντισε για την σίτισή τους και στα μαγειρεία του Νοσοκομείου ετοιμάστηκαν τα φαγητά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προώθησή τους στην Αθήνα. Μετά την Σκύρο και η τοπική κοινωνία και οι Αρχές της Κύμης έδειξαν αισθήματα ανθρωπιάς, φιλοξενίας και αλληλεγγύης.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αύριο επισκέπτεται την Χαλκίδα ο Γιώργος Παπανδρέου



Αύριο θα βρίσκεται στην  Χαλκίδα ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Γιώργος Παπανδρέου. Στις 12.00 θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη και στις 13.00μμ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό ενώ στις 14.00 μμ θα συναντήσει στελέχη του Κινήματος στην Εύβοια, στο Καφενείο του Τανάγρα στην Δροσιά Χαλκίδας.

Τοποθέτηση Αναπληρωτή Υπουργού στο Συμβούλιο Υπουργών για τη βιολογική γεωργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας κατέληξε σήμερα, στο Λουξεμβούργο, σε μια πρώτη συμφωνία (γενική προσέγγιση) για το θέμα της βιολογικής γεωργίας.  Η συμφωνία αυτή αποτελεί την αφετηρία για να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν καταλήξει και αυτό στις δικές του θέσεις.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός, που μετείχε στο Συμβούλιο, τόνισε καταρχήν όχι μόνο τη σημασία της βιολογικής γεωργίας που σηματοδοτεί την ποιότητα των προϊόντων μας  αλλά και την ανάγκη να δοθεί ένα μήνυμα στους παραγωγούς, στους καταναλωτές και σε όλους τους εμπλεκόμενους  για μια νέα πολιτική κατεύθυνση και μια νέα στρατηγική που χρειάζεται ο τομέας ώστε να αναπτυχθεί δυναμικά. Όπως ανέφερε «χρειάζεται ένα σταθερό νομικό πλαίσιο που θα προσελκύει τους παραγωγούς και θα πείθει τους καταναλωτές ώστε να εξασφαλίζεται η αναμενόμενη προστιθέμενη αξία, απαραίτητη για χώρες όπως η Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά της γεωργίας μας  υπαγορεύουν τη στροφή στην πιστοποιημένη ποιότητα, που θα της εξασφάλιζε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι σε εντατικές και μεγάλης κλίμακας τύπους  παραγωγής».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε έμφαση στα δύο κρίσιμα σημεία της πρότασης κανονισμού, στο θέμα της συχνότητας των ελέγχων και της παρουσίας μη εγκεκριμένων ουσιών, θέματα που συνδέονται άμεσα με την αξιοπιστία του τομέα απέναντι στους καταναλωτές. Σχετικά με τους ελέγχους, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά και υποχρεωτικά, όπως ο ίδιος ο τομέας το απαιτεί. Κατανοώντας την ανάγκη να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ των αντικρουόμενων απόψεων των κρατών μελών, ο Αναπληρωτής Υπουργός πρότεινε στην Ε. Επιτροπή να καθορίσει σαφή  κριτήρια για τον ορισμό των παραγωγών/επιχειρηματιών χαμηλής επικινδυνότητας, για τους οποίους και μόνο οι έλεγχοι θα μπορούσαν να έχουν μικρότερη συχνότητα.
Σχετικά με τις μη επιτρεπόμενες  για βιολογική παραγωγή ουσίες, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι η παρουσία τους στα πιστοποιημένα προϊόντα δεν είναι αποδεκτή. Δίνει επικίνδυνα μηνύματα στους καταναλωτές  και υπονομεύει τις προοπτικές του τομέα, ο οποίος συνδέεται με την ποιοτική υπόσταση των προϊόντων. Ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα στις αρχές ελέγχου να απαγορεύουν την κυκλοφορία των προϊόντων αυτών ως βιολογικών.
Όπως υπογράμμισε, θα ήταν λάθος οι διαφωνίες των Υπουργών να εμποδίσουν μια συμβιβαστική λύση άμεσα, που δίνει μηνύματα στον τομέα για αναπτυξιακές αλλαγές και που ταυτόχρονα αποτελεί μια καλή βάση για τις περαιτέρω συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα οδηγήσουν σε ένα βελτιωμένο αποτέλεσμα που δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα και απαντά στις προσδοκίες της κοινωνίας για αξιόπιστη βιολογική παραγωγή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδέχθηκε τη συμβιβαστική λύση της Προεδρίας, προσυπογράφοντας ταυτόχρονα κοινή δήλωση με την οποία καλείται το Συμβούλιο και οι επόμενες Προεδρίες στην Ε.Ε. να δεσμευθούν ότι, στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η τελική συμφωνία να περιλαμβάνει αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την παρουσία μη επιτρεπόμενων ουσιών  και ενιαίους κανόνες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, «σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα αυστηρά πρότυπα που ήδη ακολουθούμε.  Αποτελεί για μας μονόδρομο η συνέχιση των τακτικών ελέγχων αλλά και η μηδενική ανοχή σε μη επιτρεπόμενες ουσίες, που προστατεύουν τους καταναλωτές,  ευνοούν τους παραγωγούς και εντέλει κάνουν ανταγωνιστικότερη την εγχώρια βιολογική παραγωγή σε σχέση με τα εισαγόμενα και με λιγότερο αυστηρούς κανόνες παραγόμενα προϊόντα».


Ο Χρήστος Σαμαράς ψάχνει να βρει τις εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία. Επιτέλους σοβαρός έλεγχος!!!

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να πιστοποιήσουν την εκτέλεση εργασιών οι οποίες κατά τα παρελθόντα έτη έχουν πληρωθεί ή διεκδικούνται από τους προμηθευτές ή εργολάβους χρήματα διότι έχουν κόψει παραστατικά. Αυτό δείχνει τουλάχιστον υπευθυνότητα και σοβαρότητα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και μάλιστα σε έναν χώρο όπου ο έλεγχος πέραν του πολιτικού έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Ιδού το σχετικό έγγραφο: 







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                                                                                                        Κριεζά  11/06/2015
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                                            Αρ. Πρωτ. : 4
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Σαμαράς Χρήστος –Αντιδήμαρχος
Τηλ. : 22233-50107
ΦΑΞ : 22230-52000                                                                                                                                                  ΠΡΟΣ : Δντή  Δ.ΣΧ.  …………..
Ταχ.Δ/νη Ν.Κριεζώτη 17
34017  Κριεζά

  ΘΕΜΑ :  Στοιχεία έργων , προμηθειών

  Σας γνωρίζουμε ότι βάση των παρακάτω τιμολογίων ( παροχής υπηρεσιών – Προμήθεια υλικών ) έχει εκτελεστεί έργο στη Σχολική Μονάδα αρμοδιότητάς σας .
  Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως εάν έχει πραγματοποιηθεί το έργο ή αν έχετε προβεί στην παραλαβή των αναγραφόμενων υλικών .


ΟΜΟΜ/ΝΥΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ
ΕΙΔΟΣ ΤΙΜ/ΓΙΟΥ
ΑΡ. ΤΙΜ.
ΗΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ
ΠΟΣΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Η ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ













ΤΙ.Π.Υ.
249
14/12/2012
492,00 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΥΠΟΣΤΕΓΩΝ ΜΕ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ












ΤΙ.Π.Υ.
22
13/12/2013
699,87 
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΟΣ












ΤΙΜ
561
13/12/2013
1.763,67 
ΣΟΒΑΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΣ












ΤΙΜ
560
13/12/2013
492,00 
ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΕ ΣΑΚΚΟΥΣ












ΤΙΜ
559
13/12/2013
1.119,30 
ΤΣΙΜΕΝΤΟ












ΤΙΜ
558
13/12/2013
922,50 
ΑΜΜΟΣ












ΤΙΜ
4778
27/12/2013
1.436,02 
ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ - ΜΟΝΩΣΗ












ΤΙΜ
4780
30/12/2013
1.431,72 
ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ,ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΟ












ΤΙΜ
4779
27/12/2013
1.431,41 
ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ-ΜΟΝΩΣΗ












ΤΙ.Π.Υ.
143
13/09/2013
2.742,90 
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ












ΤΙ.Π.Υ.
142
31/08/2013
2.214,00 
ΒΑΨΗΜΑΤΑ












ΤΙ.Π.Υ.
138
10/07/2013
2.114,00 
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ












ΤΙ.Π.Υ.
139
15/07/2013
2.214,00 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ












ΤΙ.Π.Υ.
140
20/07/2013
2.214,00 
ΒΑΨΙΜΑΤΑ












ΤΙ.Π.Υ.
141
12/08/2013
2.214,00 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΨΙΜΑΤΑ












ΤΙ.Π.Υ.
82
27/08/2013
528,90 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΡΝΙΖΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
83
18/10/2013
1.722,00 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
54
12/11/2013
781,05 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΟΡΕΑΜΟΥ ΚΑΙ 3 ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
82
27/08/2013
528,90 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΡΝΙΖΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
83
18/10/2013
1.722,00 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
54
12/11/2013
781,05 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΟΡΕΑΜΟΥ ΚΑΙ 3 ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
85
12/12/2013
2.555,95 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ & ΕΟΙΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΡΤΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
77
03/06/2014
2.460,00 
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤ. ΧΩΡΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
137
02/04/2014
1.820,40 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ












ΤΙ.Π.Υ.
78
01/07/2014
1.230,00 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ












ΤΙ.Π.Υ.
9
24/07/2014
1.230,00 
ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΌ 1/9/147-28/2/14












ΤΙΜ.
155
01/07/2014
1.783,50 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ












ΤΙΜ.
1
10/04/2014
1.476,00 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΜΠΑΖΩΝ












ΤΙΜ.
39
08/05/2014
1.783,50 













ΤΙΜ.
215
29/04/2014
555,00 
ΑΜΜΟΣ , ΤΣΙΜΕΝΤΑ , ΑΣΒΕΣΤΕΣ , ΣΟΒΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ












ΤΙ.Π.Υ.
41
01/07/2014
1.476,00 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ 












ΤΙΜ
612
24/04/2014
1.783,61 
ΠΙΣΟΠΑΝΟ,ΚΑΝΔΡΟΝΙΑ,ΣΚΟΥΡΕΤΑ ΚΛΠ















47.719,25 












Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δυστίων
& Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Χρήστος  Ι.  Σαμαράς