Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Στο Κέντρο "Δήμητρα" Νέας Αρτάκης η κατάρτιση- πιστοποίηση αγροτών της Εύβοιας για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων


Καταιγισμός Διαταγών Πληρωμής σε βάρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


Καταιγίδα Διαταγών Πληρωμής φθάνει στο Δημαρχείο Κύμης Αλιβερίου καθημερινά. Προμηθευτές, εργολάβοι κ.ο.κ. που είχαν εκτελέσει εργασίες όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχουν πληρωθεί σπεύδουν τώρα εκδίδουν Διαταγές Πληρωμής και κάνουν τον Δήμο να ψάχνει για Δικηγόρους να τρέξουν να απαντήσουν με αιτήσεις ανακοπής. Το φαινόμενο αγγίζει διαστάσεις βιοτεχνίας Διαταγών Πληρωμής.
Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας  καμιά εικοσαριά περιπτώσεις των τελευταίων ημερών. Όλες επικαλούνται προφορικές εντολές  που εδόθηκαν μεταξύ 2011 και 2014. Τα συμφωνητικά επίσης φέρουν ημερομηνίες 2011 έως 2014  το ίδιο και οι Βεβαίωσεις Παραλαβής πλην όμως τα φορολογικά παραστατικά κόπηκαν στις περισσότερες από αυτές τον Ιανουάριο του 2015!!! Εύλογο για φορολογικούς λόγους.
Το παράδοξο είναι ότι υπογράφηκαν συμφωνητικά με βάση προφορική εντολή!!!! Δηλαδή ενώ η συμφωνία έλαβε έγγραφο τύπο, η Απόφαση παρέμεινε προφορική!!! Ούτε προηγήθηκε έκθεση ανάληψης δαπάνης ούτε τίποτε. Τότε ως προς τι η υπογραφή συμφωνητικών, Βεβαιώσεων κατόπιν Παραλαβής κ.ο.κ. Ας είναι… δείγμα μίας διαχείρισης που είχε τσακωθεί άγρια με την νομιμότητα.
Στις Επιτροπές Παραλαβής η μία απόφαση όπου βασίζεται η νόμιμη σύστασή της είναι για εντελώς άλλο αντικείμενο, ενώ και οι άλλες Αποφάσεις δεν αφορούν Επιτροπή που έχει ως αρμοδιότητα το περιεχόμενο των συγκεκριμένων «προφορικών εντολών».
Το ερώτημα που πλανάτε όμως είναι άλλο. Όλες αυτές οι οφειλές αφορούσαν την περίοδο 2011-2013. Γιατί δεν έσπευδαν οι πιστωτές του Δήμου να εκδώσουν διαταγές πληρωμής έως το 2014; Τι περίμεναν; Ότι  κάποτε θα πάρουν τα χρήματά τους; Δεν τα πήραν από αυτούς που τους έδωσαν την προφορική εντολή και τελικά τους φέσωσαν. Και σπεύδουν τώρα να τα διεκδικήσουν από τον νέο Δήμαρχο. Κάνουν πολύ καλά!!! Δεν έχουν άλλο τρόπο. Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Κάπου το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ας το κοιτάξει αυτό ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του και να ενημερώσουν τους ανυποψίαστους πολίτες!!!


Η Εταιρεία Ευβοϊκών - Τμήμα Αλιβερίου για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Εύβοιας


Στο Αλιβέρι ο εορτασμός της Απελευθέρωσης της Εύβοιας. Σήμερα και αύριο οι Εκδηλώσεις

           
ΔΗΜΟΣ
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, την Πανευβοϊκή Ομοσπονδία Ελλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλέων, διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Εύβοιας στην Ελλάδα.
      Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες, χορούς και εικαστική έκθεση στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου,  το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.
      Την Κυριακή 14 Ιουνίου, θα γίνει δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους πεσόντες, στο Ηρώο Αλιβερίου και ρήψη στεφάνων στο λιμάνι του Καράβου.
      Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου καλεί όλους τους δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Νομού μας, αποτίωντας  φόρο τιμής στους αγωνιστές της  Επανάστασης του 1821.
                                               

                                                                                             Γραφείο Τύπου

Κώστας Χαϊνάς: Για το λιμάνι της Χαλκίδας και της Κύμης και οι προοπτικές τους



Διαβάσαμε την εβδομάδα αυτή, σε πολλές εφημερίδες πολυσέλιδες καταχωρήσεις σε πολλά μέσα ενημέρωσης (και Αθηναϊκά) του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ ΑΕ), για το νέο Λιμάνι της Χαλκίδας και όχι μόνο. Για το Λιμάνι της Κύμης ανακοινώθηκε, “η διάθεση των πρώτων 250.000 ευρώ από τον Υπουργό κο Σταθάκη για την σύνδεση του Λιμανιού με το οδικό δίκτυο” (!), “για την ακτοπλοϊα που θα μετατρέψει την Χαλκίδα σε κύριο περιφερειακό σταθμό για τα υδροπλάνα”, για την κρουαζιέρα, τα γιώτ, κ.ά. εντυπωσιακά που κάποιος ανυποψίαστος αναγνώστης θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι η Εύβοια έχει πήξει στα έργα και την ανάπτυξη. Ακόμη και η Cosco –σύμφωνα με το δημοσίευμα – έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Χαλκίδας! (http://www.protothema.gr/greece/article/482816/to-neo-limani-sti-halkida-tha-dosei-kai-pali-zoi-stin-euvoia-/).
Για το λιμάνι της Χαλκίδας ανακοινώθηκε η μεταφορά του στο όρμο Βαθέως Αυλίδας. Μάλιστα ! Τώρα μπερδευτήκαμε λίγο, γιατί στις 3-6-2014 είχε εξαγγελθεί πάλι από τον ΟΛΝΕ, η μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας στο Τσιμεντάδικο. (http://panevoiko.gr/?p=12274) . Τι ακριβώς ισχύει και τι άλλαξε από πέρυσι και άλλαξε ο ΟΛΝΕ την τοποθεσία μεταφοράς του λιμανιού της Χαλκίδας ; Και ποιες είναι οι εγκεκριμένες μελέτες που μάλιστα σύμφωνα με την καταχώρηση, τις επικαλέσθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προεκλογικά ;
Αλλά ας δούμε την ουσία του θέματος. Το υπάρχων λιμάνι της Χαλκίδας, μέσα στην καρδιά της Χαλκίδας, δεν έχει καμιά προοπτική. Δεν βοηθάει ούτε την ίδια την πόλη να ανασάνει και ταυτόχρονα, εάν το λιμάνι της Χαλκίδας είναι βιώσιμο, η τοποθεσία αυτή και οι σημερινές υποδομές του δεν του διασφαλίζουν προοπτικές βιωσιμότητας. Αυτό είναι μια αλήθεια. Τι κάνουμε λοιπόν ;
 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως τοπική κοινωνία, που λειτουργούμε στα πλαίσια μιας Περιφερειακής Ενότητας, (της Εύβοιας) και μιας Περιφέρειας (της Στερεάς Ελλάδας) να εντάξουμε το θέμα στον προβληματισμό που αναπτύσσεται αυτή ειδικά την περίοδο, στα πλαίσια της συζήτησης του νέου περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού. Με βάση τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, τι ρόλο δίνουμε στο λιμάνι της Κύμης ; Στο λιμάνι της Χαλκίδας ; Για παράδειγμα κάποιες μελέτες αναδεικνύουν το λιμάνι της Κύμης σε λιμάνι κάλυψης εθνικών και ίσως ευρωπαϊκών αναγκών. Μια πραγματική εμπορική και ακτοπλοϊκή πύλη προς Ανατολάς. Και με μια οδική και σιδηροδρομική σύνδεση μέσω υποθαλάσσιας σύνδεσης της Εύβοιας με τη Στερεά (θέση Μπουρτζίου σύμφωνα με σχετική μελέτη της παλιάς Νομαρχίας Ευβοίας), το λιμάνι της Κύμης μπορεί να γίνει ένα μεγάλο λιμάνι, για την κάλυψη των αναγκών του βορειανατολικού Αγαίου, έως και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Στα πλαίσια αυτά ενδεχομένως το λιμάνι της Χαλκίδας, έρχεται να καλύψει τον ρόλο ενός μεγάλου τουριστικού λιμανιού, δίνοντας μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική για τη Χαλκίδα.

Αύριο ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου. Οι Κάλπες στην Ευβοια. Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Στην προσπάθεια μας, να καλύψουμε γεωγραφικά όσο το δυνατόν πιο πολλές περιοχές του νομού μας, λαμβάνοντας υπόψη και την απαίτηση των φίλων της παράταξης η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τις πρώτες 15 κάλπες που θα στήσει για τις εκλογές ανάδειξης της νέας μας ηγεσίας.Να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε επαφές για να τις αυξήσουμε.Τηλ. επικοινωνίας2221085029
Οι κάλπες θα στηθούν:
ΙΣΤΙΑΙΑ ΚΕΠ Δήμου Ιστιαίας
ΑΙΔΗΨΟΣ Πνευματικό Κέντρο Αιδηψου
ΛΙΜΝΗ Πνευματικό Κέντρο Λίμνης
ΜΑΝΤΟΥΔΙ Αίθουσα Δημ.Συμβουλίου Μαντούδι
ΕΡΕΤΡΙΑ ΚΕΠ Δήμου Ερέτριας
ΨΑΧΝΑ Γραφείο Τοπικής Οργάνωσης
ΣΤΕΝΗ Αιθουσα Δημαρχείου
ΚΥΜΗ Εργατικό κέντρο Κύμης
ΑΛΙΒΕΡΙ Εργατικό κέντρο Αλιβερίου
ΚΑΡΥΣΤΟΣ Παράρτημα Επιμελητηρίου στην Κάρυστο (Δυτική Περιμετρική)
ΧΑΛΚΙΔΑ αιθουσα Περιφερειακου Συμβουλίου Χαλκίδας
ΒΑΣΙΛΙΚΟ Αιθουσα Δημαρχείου
ΑΡΤΑΚΗ Αιθουσα Δημαρχείου
ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ Γραφείο Κώστα Μπαραμπούτη(Πλατεία Αμαρύνθου)
ΣΚΥΡΟΣ Αίθουσα Δημ.Συμβουλίου Σκυρου

Γραφείο Τύπου Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δημοπρατήθηκαν οι καντίνες στις παραλίες. Στα δυσθεώρατα ύψη το Σουτσίνι!!!

Απόψη της Παραλίας Σουτσίνι στην Κύμη
Έγινε σήμερα το μεσημέρι η δημοπράτηση των καντινών και των χώρων  για ξαπλώστρες στις παραλίες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός μίας το τελικό ποσόν είναι αρκετά πιο πάνω από την τιμή εκκίνησης. Με αποτέλεσμα έκπληξη στο Σουτσίνι όπου η τελική τιμή εκτοξεύτηκε 68 φορές πάνω από την τιμή εκκίνησης.
Συγκεκριμένα στην Παραλία Μετοχίου από δέκα πέντε ευρώ κατέληξε 40 ευρώ
Στα Θαψά από 15 ευρώ κατέληξε 20
Στο Σουτσίνι από 15 ευρώ κατέληξε 1020!!!
Στον Άγιο Γεώργιο Οξυλίθου από 15 ευρώ κατέληξε 230!!
Στο χερομήλι Πετριών από 15 ευρώ κατέληξε 150!!
Στο Στόμιο Πετριών από 15 ευρώ κατέληξε 40.
Στους παραπάνω χώρους οι νικητές των δημοπρασιών μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο κινητές τροχήλατες καντίνες. Απαγορεύεται κάθε άλλη περίπτωση όπως σταθερές και με ρεύμα!!! οι οποίες είναι παράνομες και εάν παραμείνουν θα έχουν παραβιαστεί οι όροι της δημοπράτησης.
Η μεγάλη έκπληξη είναι στο Σουτσίνι όπου ο Δήμος θα εισπράξει 15.300 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια από το σύνολο των υπολοίπων (7.200 ευρώ).
Η μάχη για το Σουτσίνι ήταν σκληρή με πλειοδότη τον ιδιοκτήτη της επί 12 ετίας σταθερής και μόνιμης καντίνας στην παραλία αυτή. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δείχνει πόσα χρήματα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχε γίνει δημοπρασία.
Είναι μία καλή αρχή να έχει ο Δήμο έσοδα 22.500 ευρώ από τα οποία βέβαια το 20% θα πάει στο Κράτος και το υπόλοιπο θα μείνει στον Δήμο.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο Ακριώτης στη σύνοδο των Λαών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις Βρυξέλλες παραβρίσκεται από σήμερα ο Γιώργος Ακριώτης, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται 10 με 11 Ιουνίου στο Βέλγιο, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CELAC (Κοινότητα  Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής), πραγματοποιείται και μια σύνοδος διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει, η Σύνοδος των Λαών, με τον υπότιτλο «οικοδομώντας εναλλακτικές».
Στις εργασίες της διήμερης Συνόδου -που περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις καθώς και συγκέντρωση-, θα συζητηθεί μια διαφορετική ατζέντα, η ατζέντα των αγωνιζόμενων λαών στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Βουλευτές, ακτιβιστές και διανοούμενοι της Αριστεράς θα συζητήσουν τα κοινά προβλήματα αναζητώντας κοινές λύσεις.
Από τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα μέχρι την Ελλάδα και την Ισπανία, ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τη διάσωση του περιβάλλοντος, για την ελευθερία του τύπου, για τα ανθρώπινα δικαιώματα,  για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, συνεχίζεται σκληρός. Το σκληρό πρόσωπο των ευρωπαϊκών και διεθνών «θεσμών» είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής. Η ανταλλαγή εμπειρίας, η συντονισμένη δράση και η έμπρακτη αλληλεγγύη των λαών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικοδόμηση της όποιας εναλλακτικής.

Το Γραφείο Τύπου,

9/6/2015

Ο Δημήτρης Θωμάς εκλιπαρεί τον Υπουργό Νίκο Βούτση να σπάσει τον Δημο Κύμης Αλιβερίου σε δύο. Στέλνει και το Ψήφισμα του 2010!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ                                                                Κύμη, 09/06/2015
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης 
του  Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
πρώην  Δήμαρχος Κύμης (2003-2010)
και πρώην Δήμαρχος Κύμης– Αλιβερίου (2010-2014)


Προς  :  Υπουργό   Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
κ. Νίκο  Βούτση
                                                      Κοινοποίηση :               ΚΕΔΕ
                                                                                                  Βουλευτές Νομού Εύβοιας
                                                                                               Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

ΘΕΜΑ :  Παρατηρήσεις και προτάσεις μας, που προκύπτουν από την εμπειρία της  εφαρμογής του “Καλλικράτη” στο Δήμο μας. 
Αίτημα για την δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή μας.  

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Καταρχάς   επιτρέψτε μου με την ευκαιρία που μου δίνεται, να σας συγχαρώ  για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να ευχηθώ τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στο έργο που σας ανατέθηκε και μάλιστα σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς. 

Όπως πληροφορηθήκαμε, ξεκινούν οι εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής  και η  συζήτηση για τις αλλαγές που είχατε προαναγγείλει  για την κατάργηση του «Καλλικράτη».

Με την ευκαιρία του διαλόγου που ανοίγει το Υπουργείο σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο τον οποίο ανήκουμε.
Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου είναι Δήμος της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» μετά  την συνένωση πέντε (5) προϋπαρχόντων «Καποδιστριακών» Δήμων της Εύβοιας, των:    Δυστίων,   Ταμιναίων,  Κονιστρών,   Αυλώνος και   Κύμης.
Η έκταση του νέου Δήμου είναι 801.21 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 33. 527 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του Δήμου ορίστηκε το Αλιβέρι και Ιστορική Έδρα η Κύμη.
Στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου υπάρχει πλήρης ανομοιογένεια σε όλα τα επίπεδα, (χωροταξικά, αναπτυξιακά και λειτουργικά), η οποία είναι εμφανής πλέον σε όλους. Ο Δήμος ς μπορεί να θεωρηθεί επίσης και ένα χαρακτηριστικότατο δείγμα της δυσλειτουργίας του «Καλλικράτη».
Σήμερα είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι Δήμοι βρίσκονται μπροστά σε ανυπέρβλητα προβλήματα, οικονομικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, τα οποία σε συνδυασμό με τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν κάνει την κατάσταση θα λέγαμε  τραγική.
Σήμερα  μπορούμε δυστυχώς να ισχυριστούμε, ότι  μετά την άνωθεν επιβολή αυτού του Δήμου στην περιοχή μας κόντρα στη θέληση των πολιτών αλλά και ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων του τόπου μας, , όλες μας οι εκτιμήσεις, οι ριζικές διαφωνίες και οι αντιρρήσεις για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στον τόπο  μας, που πήραν την μορφή παλλαϊκής αντίδρασης και γενικού ξεσηκωμού το 2010 που δεν δικαιώθηκε, δυστυχώς, έχουν επαληθευθεί.   
Με τις συνενώσεις που έγιναν με τον «Καλλικράτη», ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως η δική μας, υπονομεύθηκαν και καταστρατηγήθηκαν οι έννοιες της άμεσης δημοκρατίας, της συμμετοχής και της αμεσότητας, που κατά την γνώμη μας είναι η πεμπτουσία της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Νοσοκομείου Καρύστου & ΕΚΑΒ

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κάρυστος, 29-05-2015
Η  Ο.Μ.  Σύριζα Καρύστου έχει εντάξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας ως θέμα άμεσης προτεραιότητας. Ως εκ τούτου κλιμάκιο της Οργάνωσης, υπεύθυνο για την Υγεία, παρακολούθησε συμμετέχοντας ενεργά σε ευρεία σύσκεψη στην πόλη της  Χαλκίδας, (Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας  Εύβοιας), με θέμα «Η Υγεία Στη Στερεά Ελλάδα» υπό τον Υπουργό Υγείας,  Π. Κουρουμπλή, πλαισιωμένο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Α. Ξανθό, τον επικεφαλής της 5ης Υ.Π.Ε. Ν. Αντωνίου και τον Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γ. Ακριώτη, στις 4-5-2015, όπου και κατέθεσε τα προβλήματα και τις ανάγκες τόσο του Νοσοκομείου Καρύστου όσο και του ΕΚΑΒ που λειτουργεί στην περιοχή μας.                                                                   
Είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο Καρύστου λειτουργεί (στον βαθμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια) χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Παρά τις προσπάθειες στελέχωσής του, πολλές θέσεις παραμένουν κενές με αποτέλεσμα την μη εύρυθμη λειτουργία του. Πρόσφατα δε προέκυψε και μείζον θέμα με την υπολειτουργία  του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι μετακινήσεις - αποσπάσεις οδηγών από άλλες περιοχές δεν εξυπηρετούν πλήρως την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και η στελέχωση των πληρωμάτων με προσωπικό του Νοσοκομείου δεν είναι  νομικά κατοχυρωμένη.
Επειδή η τουριστική περίοδος άρχισε και ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται   απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει επαρκώς και πλήρως το Νοσοκομείο Καρύστου και το ΕΚΑΒ ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της άγονης, δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής μας. Διαβεβαιώνουμε ότι ο Καρυστινός λαός θα αγωνίζεται πάντα για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας  της περιοχής μας και ότι καθιστά υπόλογο και υπεύθυνο οποιονδήποτε δεν λάβει υπόψη του την ανάγκη για την άμεση λύση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ελλιπή λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου και κυρίως του ΕΚΑΒ. 
Τα  θέματα Υγείας των πολιτών δεν μπορεί να αφεθούν στη λογική της μέσης λύσης και των ημίμετρων!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας

ΕΥΒΟΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας, της 4ης Ιουνίου 2015 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και εκλεκτόρων για το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την ψήφο τους έδωσαν δύναμη στη φωνή του ΠΑΜΕ και όσους το εμπιστεύτηκαν και το ψήφισαν για πρώτη φορά.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, το αποτέλεσμα των εκλογών το κρίνουμε θετικό για την
<< Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών>> καθώς καταφέραμε να εκλέξουμε δυο αντιπροσώπους για τη ΔΟΕ και εφτά εκλέκτορες για το Ν.Τ. Εύβοιας ΑΔΕΔΥ..
Θεωρούμε όμως  ότι ο συσχετισμός δυνάμεων  στο Σύλλογό μας είναι αρνητικός για την πορεία του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα συγκυβέρνηση.
 Ο συσχετισμός αυτός  μπορεί να ανατραπεί με τη συμμετοχή όλων στο σωματείο και στο ανώτατο όργανο του, στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου με συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να ανατρέψουμε το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός .
Συνάδελφοι,
την ώρα που για τον κλάδο ανάγεται  σκόπιμα σε μείζον θέμα  η ανάδειξη των στελεχών εκπαίδευσης , περνάνε στα ψιλά γράμματα τα νέα σκληρά κι επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μέτρα τα οποία θα πληρώσουμε και πάλι εμείς προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Μέτρα με τα οποία προβλέπεται νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , ΦΠΑ κτλ.
Το ΠΑΜΕ  συνεχίζοντας να στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, χωρίς να γίνεται ουρά καμιάς κυβέρνησης, διοργανώνει συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα, σε όλη την Ελλάδα ,την Πέμπτη 11 Ιούνιου. Καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου μας να πάρει απόφαση συμμετοχής, αλλά και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ,
ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

                                                                                                 Χαλκίδα 7 Ιούνη 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Πειραιώς 1-Αθήνα Τ.Κ 10552 Τηλ:210-5221137 Fax: 210-5238163
site: www.trofimapota.gr        e-mail:poeygtpn@gmail.com
Αρ.Πρωτ: 52                                                                    Αθήνα 02-06-2015



Προκλητική η εργοδοσία της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ με έδρα στον Πισσώνα Ευβοίας που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από τον 6ο του 2014 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Ι.Κ.Α. στο νομό της Εύβοιας με χρέη που ξεπερνάνε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!
Το καλοκαίρι του 2013 εφάρμοσε με το έτσι θέλω μειώσεις που δεν πήρε πίσω παρά τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε και που μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι διεκδικούν την ανάκλησή τους. Μεγάλη πρόκληση είναι και το ότι χρωστάει δεδουλευμένες αποδοχές μέχρι και 6μήνες σε μετανάστες συναδέλφους!!!
Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ βρίσκουν χρήματα για επενδύσεις που γίνονται ασταμάτητα αλλά και για να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης του προσωπικού!!! Παράλληλα έχουν ιδρύσει και άλλη εταιρία, την ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, μία ενέργεια από την οποία μπορούν να προκύψουν επικίνδυνα σενάρια για το σύνολο το δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα δώσουν ενιαία οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου. Η Ομοσπονδία μας από
τις 26 Μαΐου έχει καλέσει τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απάντηση στην εργοδοσία.  Να υπάρξει προετοιμασία για κλαδική απεργία μπροστά στην μάχη για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Να δώσουμε δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα, στην Χαλκίδα στην πλατεία αγοράς στις 7:30 το απόγευμα, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση που βιώνουμε, συμβάλλοντας στην ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων και του λαού.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στον ΒΙΟ.ΚΑ Κύμης


                                                                                          Κύμη, 6 Ιουνίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον ΒΙΟΚΑ Κύμης ξεναγήθηκαν για πρώτη φορά την Παρασκευή 5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και της εταιρίας Eco Protection που διοργάνωσαν «Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι… στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Κύμης» με σκοπό να ενημερωθούν  οι παραβρισκόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας  ενός σύγχρονου ΒΙΟ.ΚΑ όπως αυτός της Κύμης. Λόγω της βροχόπτωσης όμως δεν συμμετείχαν σε αυτή τη δράση τα σχολεία της περιοχής τα οποία είχαν κληθεί να παραβρίσκονται.
Η παρουσίαση του ΒΙΟ.ΚΑ έγινε μέσα στα γραφεία από όπου οι αρμόδιοι της εταιρίας παρακολουθούν όλη τη διαδικασία, μέσα από έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.  Εξήγησαν πώς λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός εστιάζοντας στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκέφτηκαν το Χημείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ενημερώθηκαν για τις μετρήσεις του νερού που γίνονται παρακολουθώντας από κοντά τη διαδικασία αλλά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που ανάβουν το «πράσινο φως» έτσι ώστε να καταλήγει το νερό κατάλληλο για πόση, μετά την απαιτούμενη επεξεργασία.  Ακολούθησε δενδροφύτευση από τους παραβρισκόμενους στο χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ.

11 Ιούνη ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο


Δήμος Καρύστου: Η καθαριότητα αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας και είναι ευθύνη όλων να την περιφρουρήσουμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για όλους μας το περιβάλλον!
Δυστυχώς στη σύγχρονη εποχή είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση φροντίζουμε καθημερινά να καταστρέφουμε και να πληγώνουμε τη φύση, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πλήρως το κακό που κάνουμε σε εμάς και στα παιδιά μας.
Γι’ αυτό τη δεδομένη στιγμή, περισσότερο από ποτέ , είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να προσπαθήσουμε  με τις πράξεις μας να περιορίσουμε τις πληγές!
Σκοπός μας, στο Δήμο Καρύστου, είναι να τιμούμε το περιβάλλον κάθε μέρα, και να δίνουμε τη μάχη για τη προστασία του.
Πρέπει όμως να συμβάλουμε όλοι σε αυτή τη προσπάθεια γι΄αυτό ζητούμε τη συνεισφορά των συνδημοτών μας!
Μην ξεχνάμε ότι το εύκολο είναι να διαμαρτυρόμαστε…
Η επιτυχία όμως είναι να Συμμετέχουμε !

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι υπόθεση λίγων αλλά όλων μας!

H N.E. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας διαφωνεί με την τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι- Χαλκίδα

                                         
 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ


     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  
Εύβοια  5 Ιούνη  2015
Με  ομόφωνη  απόφαση  της  η  Νομαρχιακή  επιτροπή  Εύβοιας  στην  συνεδρίαση  της 3/6/2015 επαναβεβαίωσε  την  αντίθεση  της  στην  τοποθέτηση  νέων  σταθμών  διοδίων  στην  οδική  διαδρομή  Σχηματαρίου- Χαλκίδας  που  θα  επιβαρύνουν  περισσότερο  τον  Ευβοϊκό  λαό   ,σύμφωνα  με  τις  ληστρικές  συμβάσεις  που  είχαν  υπογραφεί  από  τις  προηγούμενες  κυβερνήσεις  με τους  μεγαλοεργολάβους  που  εκμεταλλεύονται  τις  εθνικούς  οδούς.
Η  Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει  από  την  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να  προχωρήσουν  άμεσα  στην αναθεώρηση  των  προηγούμενων  συμβάσεων  ,υπέρ   της  ελάφρυνσης  των  πολιτών  που  δεν  θα αναγκάζουν  τους  πολίτες  να  μετακινούνται  μέσα  από  ακατάλληλους παράδρομους  διακινδυνεύοντας και  την  ζωή  τους.

Επίσης  η  Ν.Ε.  καλεί  σε  ετοιμότητα  τους  φορείς  της  Εύβοιας  και  τους πολίτες  να  εμποδίσουν  οποιαδήποτε  εφαρμογή  διοδίων  που θα  τους επιβαρύνει  ακόμη  περισσότερο  οικονομικά.