Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι Νέοι Ορίζοντες στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας!

Κύμη, 16/Μαΐου/2015

Με όμορφες ταξιδιωτικές αναμνήσεις επέστρεψαν οι εκδρομείς από το τριήμερο 8, 9, 10 Μαΐου που είχε προγραμματίσει ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου».
Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα πάντα σαγηνευτική, φιλόξενη, χορταστική : Παραλία, Λευκός Πύργος, Αγ. Δημήτριος, Λαδάδικα.
Στην Αμφίπολη, η ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης,  έγινε γνωστή στους εκδρομείς κυρίως μέσω των αρχαιολογικών ευρημάτων που εκθέτονται στο Μουσείο. Ακολούθησε επίσκεψη στη  Μονή Εικοσιφοινίσσης που φημίζεται για τα σημαντικά κειμήλια και χειρόγραφα, κτισμένη στο Παγγαίο Όρος.  Η περιήγηση της  μέρας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καβάλας.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την επομένη με αρχικό προορισμό της Ι.Μ. Σουρωτής. Η Ι. Μονή Σουρωτής είναι αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγ. Αρσένιο τον Καππαδόκη. Οι μοναχές της Ι. Μονής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παϊσιο, ο τάφος του οποίου βρίσκεται δίπλα στον Ι.Ν. του Αγ. Αρσενίου.
Το αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Μακεδόνων Βασιλιάδων ήταν ο τελευταίος προορισμός της εκδρομής. Ένας προορισμός που αποδεικνύει στους επισκέπτες ότι δικαίως η UNESCO  τον έχει εντάξει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή επέστρεψαν κουβαλώντας μέσα τους σημαντικά ελληνικά κομμάτια,  τόσο από την πολιτιστική μας κληρονομιά, όσο και από το ποικιλόμορφα ελληνικά τοπία.  Η βραδινή διασκέδαση των εκδρομέων ήταν μία ακόμη αφορμή να συνευρεθούν με γιορτινή διάθεση.
Και το ταξίδι συνεχίζεται….

Ευχές του Δημάρχου κ. Μπουραντά στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς, εύχεται σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους.
Η εξεταστική αυτή δοκιμασία, αποτελεί την κατάληξη μιας μακροχρόνιας
προσπάθειας για τους μαθητές και τους γονείς τους.
Είναι μια από τις πρώτες μάχες που καλούνται να δώσουν και μια αφετηρία για να θέσουν νέους στόχους στην ζωή τους.  Πρέπει να ξέρουν όλοι οι μαθητές, πως τίποτα δεν τελειώνει για αυτούς με το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, δεδομένου, ό,τι εξετάσεις θα δίνουν διαρκώς και χωρίς τέλος, προκειμένου να βελτιώνουν την θέση τους στην κοινωνία.
Τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν μπροστά σας, νέοι ορίζοντες, που θα δώσουν σε όλους σας την δυνατότητα να κατακτήσετε γνώσεις, να αποκτήσετε εφόδια, να ζήσετε εμπειρίες να κτίσετε το δικό σας μέλλον και το μέλλον του τόπου μας. 
Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους, κουράγιο στις οικογένειες τους και υγεία σε όλους.
                                                                                                                Γραφείο Τύπου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Διοργάνωση Εκπαιδευτικής Δράσης για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στην Κύμη

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΚΥΜΗ 15/5/2015

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2015, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Eco Protection διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση με θέμα «Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι… στη Μονάδα Βιολογικoύ Καθαρισμού της Κύμης»: εννοιολογικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μας, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης.
Σκοπός της δράσης αυτής, είναι η περιβαλλοντική πληροφόρηση με επίκεντρο την ορθή λειτουργία ενός σύγχρονου Βιολογικού Καθαρισμού εστιάζοντας στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης:
•             Ξενάγηση σε όλα τα τμήματα και τις μονάδες του Βιολογικού Καθαρισμού.
•             Δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού.
•             Αναμνηστικά δώρα.
•             Μικρή δεξίωση και συζήτηση με τους υπεύθυνους του σταθμού.
Τέλος, στόχος της δενδροφύτευσης, εκτός από την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την αποστολή του μηνύματος για ένα πιο «πράσινο» περιβάλλον, είναι η αισθητική βελτίωση της εγκατάστασης, την οποία μπορούν να επισκέπτονται τόσο εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών. Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κύμης  λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που θέτει το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο με αποτέλεσμα την πλήρη επεξεργασία των λυμάτων που δέχεται παράγοντας νερό κατάλληλο για επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον.
  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι.ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία στον Νηρέα στα Γιάλτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία στα Κανατάδικα, στη μονάδα και το συσκευαστήριο στα Γιάλτρα, στην Καστέλα, στον Ενάλιο και την ΚΕΓΚΟ, ολοκληρώθηκε η 24ωρη απεργία στον ΝΗΡΕΑ που προκήρυξε το Συνδικάτο μας. Η αλληλεγγύη και στήριξη της κινητοποίησης από σωματεία και άλλους φορείς συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχία της. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο θα εκτιμήσουμε τα επόμενα βήματά μας για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου που απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου αλλά και για την ισχυροποίηση της οργάνωσης των εργαζομένων ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ορέξεις της εργοδοσίας.
Προκλητικός ο περιφερειακός διευθυντής του ΝΗΡΕΑ Ζαχαριάς Λάμπρος που έστελνε συναδέλφους σε γειτονικά της μονάδας στα Γιάλτρα παράλια και τους μετέφερε με φουσκωτό σκάφος στη μονάδα. Μάλιστα κατά τη μεταφορά δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφάλειας τη στιγμή που στον ΝΗΡΕΑ το 2010 υπήρχε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
Καταδικαστέο είναι και το γεγονός ότι δεν βγήκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας και το Τοπικό Συμβούλιο Γιάλτρων που καλέστηκαν να στηρίξουν. Η αιτιολογία και στις δύο περιπτώσεις ήταν ότι ήθελαν πρώτα να ακούσουν και την πλευρά της εργοδοσίας!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οργάνωση των συναδέλφων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αύριο στο Αλιβέρι ο Βαγγέλης Αποστόλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Μαΐου  2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Αποστόλου θα επισκεφθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου το Αλιβέρι, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στις 18:00 στο Δημαρχείο. Στις 19:00  θα βρεθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα μιλήσει στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου για τα αγροτοκτηνοτροφικά θέματα καθώς και για την πορεία της χώρας και τις ευρύτερες κυβερνητικές πολιτικές.     

Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή –Νέα Αρχή»: Ερώτηση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή –Νέα Αρχή»                                                  
Αλιβέρι ,Δευτέρα 4/5/2015                                                                                                                                                             ΠΡΟΣ α..Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου , Κύριο Μπουραντά Αθανάσιο
   ΚΟΙΝ.:Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ,Κύριο Μπαράκο Νίκο
ΘΕΜΑ: Ερώτηση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Κύριε Δήμαρχε,
Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς  στην ευρύτερη περιοχή Κύμης –Αλιβερίου έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Πολλοί έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν ζώα συντροφιάς που πλέον βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 είναι ευθύνη των Δήμων η περισυλλογή και διαχείριση τους σε συνεργασία με όμορους δήμους και φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.
Μπορεί να μην θεωρείται από αρκετούς ένα σημαντικό ζήτημα στα χρόνια της κρίσης, ωστόσο αν συνεχίσει η κατάσταση να μαίνεται ανεξέλεγκτη χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς δημοτικής αρχής ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι ,ιδίως για την δημόσια υγεία. Επειδή τα ζώα αυτά δεν εμβολιάζονται ,δεν αποπαρασιτώνονται και ούτε στειρώνονται -με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα-  μεταδίδουν ασθένειες μεταξύ τους ,ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να μεταδοθούν και στους ανθρώπους μέσω δήγματος και να ξεσπάσει κάποια επιδημία.
Επιπρόσθετα τα αδέσποτα σκυλιά σχηματίζουν αγέλες και έχουν επιτεθεί κατα περιόδους σε κοπάδια παραγωγικών ζώων προκαλώντας ζημιές στους κτηνοτρόφους.
Σαν παράταξη θεωρούμε ότι θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει ένας σχεδιασμός μέσα στο πλαίσιο που θέτουν οι ψηφισθέντες νόμοι, όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον αλλά και ο πολιτισμός που πρέπει να μας διακρίνει ως κοινωνία, για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και να μην αφεθεί στην τύχη του.
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε 1. Τι σχεδιασμό έχετε κάνει σε σχέση με αυτό το ζήτημα και σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε.
Θα θέλαμε επιπρόσθετα τις απόψεις και προτάσεις και της αντιπολίτευσης πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Για την Ανατροπή –Νέα Αρχη
Ο Συντονιστής

Δημήτρης Νεάκης 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Ακαθάριστοι παραμένουν οι δρόμοι της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου


1.-Μάιος μήνας και αποτελεί ανεπίτρεπτη αμέλεια της δημοτικής αρχής να μην έχει προβεί στη αποψίλωση των χόρτων στις πλευρές των κεντρικών  δρόμων. Τα προηγούμενα χρόνια τα χορτοκοπτικά έπαιρναν φωτιά τέτοια εποχή. Σήμερα τα χορτάρια έχουν φουντώσει, εμποδίζουν την ορατότητα, καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση και είναι επικίνδυνες εστίες για εκδήλωση πυρκαγιάς.
2.- Ανεπίτρεπτη είναι η κατάσταση και στα νεκροταφεία της κοινότητας. Αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς και την πολιτιστική μας παράδοση ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν καθαρίσθηκαν καθόλου.
3.- Ανεπίτρεπτη είναι και η κατάσταση στη κεντρική πλατεία Αυλωναρίου. Σε περισσότερα από δέκα σημεία έχουν αποκολληθεί οι πλάκες, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περαστικούς. Με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η δημοτική αρχή είχε αποκλείσει την προσπέλαση στη πλατεία για να αποκαταστήσει τις βλάβες στις πλάκες. Μάλλον με σάλιο τις κόλλησε. Στο χώρο κάτω από την πλατεία τα χόρτα έχουν φουντώσει ενώ το παρτέρι μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ θυμίζει ζούγκλα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

«Η απόλυση της συναδέλφου που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στα Γιάλτρα Εύβοιας που μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η εργοδοσία είναι αδίστακτη προκειμένου να προασπίσει την κερδοφορία της. Η εργοδοσία την απέλυσε γιατί η συνάδελφος πρωτοστάτησε στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου στον ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια. Απέναντί της θέλει εργαζόμενους ανοργάνωτους για να μπορεί να ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας, να μειώνει με κάθε τρόπο την τιμή της εργατικής δύναμης.
Απάντηση σε αυτά τα σχέδια πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ με τη συμμετοχή τους στην 24ΩΡΗ απεργία που έχει προκηρύξει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Η στήριξη της κινητοποίησης απ' όλο τον κλάδο θα είναι καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία.
Καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη με κάθε τρόπο.»
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΟΥΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΑΕ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΜΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΓΙΣ ΑΕ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΟΓΕ

Προτάσεις της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΙΩΣ προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 13-05-2015
                                               

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Η παράταξη μας πιστεύει ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί ο πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας χρειάζονται βαθιές τομές στην καθημερινότητα και τη των πόλεων και των χωριών μας.
Διαφορετικά οι οποιεσδήποτε εξαγγελίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά κενό γράμμα.
Πιστοί στη δέσμευση μας απέναντι στους Δημότες για δημιουργική αντιπολίτευση, καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση, πιστεύοντας ότι θα αλλάξει την εικόνα της Καρύστου στα μάτια των επισκεπτών της:
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, την πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού (Κριεζώτου) από την 1 Ιουνίου εώς και τις 15 Σεπτεμβρίου. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα (με εξαίρεση τρεις ώρες το πρωί (7.00 – 10.00)για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων) από το Μπούρτζι εώς και το ξενοδοχείο «Αναστασία». Η εξυπηρέτηση δε του λιμένα να γίνεται από την Οδυσσέως.
Για την υλοποίηση της πρότασης απαιτείται η συνεργασία του Δήμου, του ΟΛΝΕ και του λιμεναρχείου. Πρωτίστως όμως είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. 
ΒYΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ
Το Τ.Δ. Νέων Στύρων είναι ένας απ` τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας.
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια τα Νέα Στύρα παρότι υποδέχονται και φιλοξενούν τεράστιο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους βιολογικό καθαρισμό.
Γνωρίζοντας ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του έργου είναι χρονοβόρες προτείνουμε:
Τη μίσθωση εκ μέρους του Δήμου ή με τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου ενός βυτιοφόρου οχήματος που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους παραθεριστές των Στύρων, με σκοπό τη μείωση του κόστους μεταφοράς των λυμάτων.    


Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κύμης διαμαρτύρονται για την απόλυση συνδικαλίστριας στα Ιχθυοτροφεία ΝΗΡΕΑΣ των Γιαλτρών Αιδηψού

Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΓΝ Κύμης, καταδικάζουμε την άδικη απόλυση της εργαζόμενης μητέρας από την επιχείρηση ΝΗΡΕΑΣ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Θεωρούμε ότι αυτή η απόλυση είναι στα πλαίσια της τρομοκρατίας των εργαζομένων, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν το ανάστημα τους ενάντια στις περικοπές των εργασιακών δικαιωμάτων τους, στις ελαστικές μορφές εργασίας και στην εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς που τους υποχρεώνει η εργοδοσία, αφού πλέον έχει κατακρεουργηθεί κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα που είχε απομείνει             
Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον ΝΗΡΕΑ και στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 14/5/2015.
·         Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
·         Κάτω τα χέρια από τους  πρωτοπόρους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς.
·         Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.                                                 

·         Να ανακληθεί τώρα η τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης μητέρας στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στα ΓΙΑΛΤΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

"Παρακαλούνται οι φιλάνθρωπες οικογένειες των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας, αλλά και όλοι οι φιλάνθρωποι δημότες του Δήμου Χαλκιδέων να ενισχύσουν τη Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για να σιτιστούν δωρεάν όσα παιδιά υποσιτίζονται στις σχολικές μονάδες που οι Διευθυντές-ντριες έχουν επισημάνει".
Την παράκληση αυτή απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία των τριών παρατάξεων ΔΗ-ΣΥ, ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας του Δήμου Χαλκιδέων, δια της προέδρου της που είχε και την ιδέα της οργάνωσης του διπλού, φιλανθρωπικού, ποδοσφαιρικού αγώνα, για να μαζευτούν έσοδα για τα άδεια ταμεία  της Σχολικής Επιτροπής.
Το ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ Χαλκίδας εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του υποσιτισμού πλέον, εκατοντάδων μαθητών μας σε όλες τις Βαθμίδες της Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία-δημοτικά-γυμνάσια –λύκεια), έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε κινητοποιήσεις και σε ψηφίσματα καταγγελίας  του υποσιτισμού των παιδιών μας ζητώντας  από όλες τις Δημοτικές Αρχές άμεσα να προσφέρουν ένα γεύμα δωρεάν σε όλα τα παιδιά, όλων των σχολείων με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες. Στις 15 Μαρτίου 2015 καταθέσαμε και πάλι το αίτημα αυτό μαζί με  το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και άλλα φλέγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων που το έβαλε στην αναμονή…
Είναι απαράδεχτο  η Διοίκηση (κατά πλειοψηφία) ενός σωματείου εργαζομένων και μάλιστα εκπαιδευτικών να παρακαλεί τα μέλη του σωματείου, αλλά και τους γονείς των μαθητών των σχολείων να ξαναβάλουν το χέρι στην άδεια τσέπη που λήστεψαν όλες οι κυβερνήσεις για  ένα κομμάτι ψωμί στα υποσιτισμένα παιδιά ενεργοποιώντας δήθεν και το φίλαθλο πνεύμα .
Η διοίκηση κάθε σωματείου πρωτοστατεί, εμπνέει, οργανώνει αγώνες και διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων πόσο μάλλον δε αν πρόκειται για το φαϊ που άρπαξαν οι εκμεταλλευτές μας από το τραπέζι των παιδιών μας. Καθήκον μας είναι να δώσουμε χέρι σε αυτόν που έχει άμεση ανάγκη για να σταθεί στα πόδια του και να πολεμήσει μαζί μας. Υπάρχει πλούσια πείρα  πανελλαδικά και στην Εύβοια.
Η φιλανθρωπία δεν είναι αλληλεγγύη!!! Αυτή η λογική:
• Αντί για απαίτηση δικαιωμάτων οδηγεί σε επαιτεία.
• Αντί για αγωνιστικότητα οδηγεί σε παθητικότητα και μοιρολατρία.
• Αντί για διεκδίκηση και πάλη οδηγεί σε υποταγή
• Αντί για κατάργηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης οδηγεί στην ανακύκλωση της φτώχειας. Αφού στο τέλος οι λιγοστοί πλούσιοι που καρπώνονται τον κόπο των πολλών φτωχών παραγωγών του μένουν άθικτοι και επαινούμενοι για <<αγαθοεργίες αφορολόγητες>>, ενώ οι  φτωχοί  και πάλι  ενισχύουν τους εξαθλιωμένους.
Η αλληλεγγύη είναι συνυφασμένη με την αγωνιστικότητα, την διαρκή πάλη και την επιτυχία των αγώνων. Δίνω το χέρι στον συνάνθρωπο για να σηκωθεί και να παλέψουμε μαζί για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στον 21ο αιώνα. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κάνουν πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού. << ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.>>

Χαλκίδα 9 Μαΐου 2015

Γιάννης Μανώλης: Ελλιπής διαχείριση υδάτων και προβληματισμός για τη δημόσια υγεία



Η τακτική παρακολούθηση των πόσιμων υδάτων και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η οδηγία - πλαίσιο για τα νερά 2000/60/ΕΚ (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=F1AF2ARLHmo%3D&tabid=248&language=el-GR  ) και η κείμενη εθνική νομοθεσία ορίζουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.
Το υπουργείο Υγείας, μάλιστα, με σχετική εγκύκλιο (αρ.πρωτ.: ΔΥΓ2/οικ42736/16-5-2014), υπογραμμίζει ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ΟΤΑ και ορίζει τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την παρακολούθηση των υδάτων και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Η παράβαση των ρυθμίσεων της παραπάνω εγκυκλίου συνεπάγεται διοικητικό, πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο για τους παραβάτες.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε θεσπίσει το απαραίτητο πλαίσιο διαχείρισης, παρακολούθησης και τακτικής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των ελέγχων για την ποιότητα των πόσιμων υδάτων (βλ. εδώ http://www.dimoskarystou.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=228). Επιπλέον, γινόταν τακτική παρακολούθηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης (βλ. εδώ http://www.dimoskarystou.gr/index.php option=com_content&task=view&id=288&Itemid=224 ).
Το ερώτημα είναι γιατί η παρούσα δημοτική αρχή σταμάτησε, από τότε που ανέλαβε, να δημοσιοποιεί τα στοιχεία (δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι). Γιατί δεν τα αναρτούν στην ιστοσελίδα του δήμου, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι και όπως ορίζει η νομοθεσία; Πώς οι ενδιαφερόμενοι θα τα δουν; Πώς θα βεβαιωθούμε για την ποιότητα του νερού που πίνουμε και, εν όψει της θερινής περιόδου, για την ποιότητα των νερών που κολυμπάμε;   
Η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Και, δυστυχώς, η δημοτική αρχή Καρύστου στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μανώλης

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την απόλυση εργαζομένης στον ΝΗΡΕΑ

Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καταδικάζει την τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στα Γιάλτρα. Για ακόμα μια φορά η μεγαλοεργοδοσία προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να προασπίσει την κερδοφορία της, δε διστάζει να απολύσει μια εργαζόμενη, μάνα που μεγαλώνει μόνη της τα δυο παιδιά της, που κρατάει αγωνιστική στάση στο χώρο δουλειάς.
Δε θα το αφήσουμε να περάσει !
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Στεκόμενοι αλληλέγγυοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας δίνουμε το παρόν μαζί με όλους τους συναδέλφους του Νηρέα στις πύλες της επιχείρησης στις 14 Μαΐου, την ημέρα της απεργίας
  
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος                                                                              Ο γεν. γραμματέας
Καραμπέτσου Ασημίνα                                                          Βασιλείου Θεμιστοκλής

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ομιλία του Βαγγέλη Αποστόλου στο Αλιβέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου σας καλεί σε Ανοικτή Εκδήλωση-Συζήτηση την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου. Θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για αγροτοκτηνοτροφικά θέματα καθώς και για την πορεία της Χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ   Δίνουμε το ΠΑΡΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ  Συμμετέχουμε –Ελέγχουμε

ΣΥΡΙΖΑ  Στηρίζουμε -Διεκδικούμε

Εκδρομή της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών- Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                  
     ΑΛΙΒΕΡΙ 11 ΜΑΙΟΥ 2015
        ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΤΗΛ.-ΦΑΞ: 2223023244
             


                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ           
Το ΤΤ Αλιβερίου της ΕΕΣ συνεχίζοντας την εκδρομική παράδοση που δημιούργησε, διοργανώνει και φέτος την ετήσια περιηγητική του εκδρομή, 6-12 Ιουλίου, με προορισμό τη Βουλγαρία τη Ρουμανία και περιοχές του Εύξεινου Πόντου. Σε μέρη όπου άνθισε ο ελληνισμός τον 17ο και 18ο αι. και κατά την προεπαναστατική περίοδο. Επισυνάπτουμε  αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής με χάρτη και ενδεικτικές φωτογραφίες.
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
        1. 6937161098    κ. Λευκή Μεγαρίτη
        2. 6978162864    κ. Λίτσα Γλάρου.
                        
                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          

                 Γ. ΤΖΑΝΗΣ                                                          Θ. ΓΚΕΚΑΣ

Συγχαρητήρια επιστολή στο Γ.Σ. Κύμης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, στους αθλητές, τους προπονητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Κύμης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα μπάσκετ, στο Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής.
Η ιστορική επιτυχία του Γ.Σ. Κύμης και η άνοδος του στην Α2 Εθνική κατηγορία, είναι προϊόν συντονισμένης προσπάθειας, προγραμματισμού και σκληρής δουλειάς, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
Η δεύτερη καλύτερη επίδοση που πέτυχε ο Γ.Σ. Κύμης (26 αγώνες 24 νίκες), μετά από αυτή του Αίολου Τρικάλων (28 αγώνες ,26 νίκες), τον καθιστούν διαχρονικά μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην Β εθνική κατηγορία.
Η πορεία και οι διακρίσεις του Γ.Σ. Κύμης στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ τον αναδεικνύουν σε πρεσβευτή του αθλητισμού της περιοχής μας και σε άξιο εταίρο της Πανελλαδικής  αθλητικής δράσης.

Ευχόμαστε και στην νέα κατηγορία να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία, αγωνιζόμενοι για το καλό του Δήμου μας συνολικότερα.

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΑΟ Ζάρητρα Ζαράκων

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, στους αθλητές, το προπονητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Ζάρητρα Ζαράκων για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Νότιο Όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Ευβοίας.
Η ιστορική άνοδος της ομάδας στην Α Κατηγορία του ποδοσφαίρου της Εύβοιας, τιμά και ενισχύει την εκπροσώπηση του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία και στην νέα κατηγορία.

Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις μεταβολών για την χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                             Αθήνα, 12 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, μετά και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ 747/2015.
Επισημαίνεται ότι και η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του έτους 2015 είναι επίσης η Τρίτη 2 Ιουνίου.
Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας  υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ, καθώς και των αιτήσεων μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, με δεδομένο ότι το έτος 2015 είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.




Σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΚΥ της Εύβοιας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΚΥ της Εύβοιας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τη στρατηγική της Ε.Ε και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, με οδυνηρά αποτελέσματα.
Το πρόβλημα της εμπορευματοποίησης της υγείας οξύνεται, συνεχίζεται η περικοπή των κρατικών δαπανών και η υποχρηματοδότηση με πολύ αρνητικές συνέπειες στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Ψαχνών, Αλιβερίου, σε όλες τις μονάδες υγείας. 
Οι ελλείψεις σε Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το 45%-50% ακόμα κι αυτών των οργανικών θέσεων στους γιατρούς και το 40% -50% στο υπόλοιπο προσωπικό είναι κενές.
Παρατηρούνται ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, οξύνονται τα προβλήματα της ανανέωσης και της συντήρησης του εξοπλισμού και των υποδομών.
Ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν δουλεύει σε 24ωρη βάση και λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα. κ.α. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αναβάλλεται συνεχώς η κατασκευή του νέου νοσοκομείο Χαλκίδας .
Η κατάσταση αυτή πλήττει τόσο τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής που πληρώνουν ακριβά συνεχώς πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες όσο και τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας που εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης, αντιμετωπίζοντας επί πλέον μεγάλη μείωση στο εισόδημα τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:
•   Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους  απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
•   Την προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αναλώσιμων υλικών.
•   Την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.
• την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα και την πλήρη στελέχωσή του.

Ο βουλευτής
 Γιώργος Μαρίνος



Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης

ΔΕΥΑ
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την  Δευτέρα18 Μαΐου, αρχίζει ο καθαρισμός όλων των δεξαμενών του Δικτύου ύδρευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Κατά την διάρκεια του καθαρισμού των δεξαμενών θα πραγματοποιείται διακοπή της παροχής ύδρευσης.
Για τις διακοπές αυτές, θα ενημερώνουν έγκαιρα τους Δημότες, οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.  


                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ