Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

“Η Κύμη θα βρεθεί στην Α1″


Γράφει:Στεφανία Μπρούγος

eBasket.gr:



Πανευτυχής για την άνοδο της Κύμης στην Α2 και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος της ομάδας, Αλέξανδρος Θεοδώρου, στοχεύει πλέον στα μεγάλα σαλόνια της Α1 κατηγορίας. Αναφέρθηκε στις δύο “αναβάσεις” της Κύμης και δήλωσε ότι απολαμβάνει τη διπλή του ιδιότητα (παίκτης και πρόεδρος).
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο eBasket.gr:
Κύριε Θεοδώρου, θέλουμε να μας κάνετε μία ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.
“Όλη τη χρονιά δουλέψαμε πάρα πολύ. Σίγουρα επειδή δεν είμαστε μηχανές υπήρξαν και στιγμές που κάναμε κακές αγωνιστικές εμφανίσεις.Επειδή όμως δουλεύουμε σωστά και αγαπάμε αυτό που κάνουμε , τα αρνητικά σβήνονται λόγω της προσπάθειάς μας”.
Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο είχατε δύο “αναβάσεις” στην Κύμη, την άνοδο στην Α2 και την ανάβαση των αυτοκινήτων που γίνεται κάθε χρόνο.
“Είμαστε υπέρ του αθλητισμού. Χθες είχαμε την ανάβαση της Κύμης , η οποία είναι μέρος των αρμοδιοτήτων μου. Πήγε εξαιρετικά, είχαμε πολλά θετικά σχόλια και πολλές συμμετοχές. Μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε αλλά εξαιτίας αυτού έφτασα στο γήπεδο στο ημίχρονο και είδα μόνο το μισό παιχνίδι. Είχαμε και δεύτερη ανάβαση-άνοδο της ομάδας στην Α2. Είμαι πανευτυχής ειλικρινά “.
Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας του χρόνου; Θέλετε να εξασφαλίσετε την παραμονή σας στην Α2 κατηγορία ή στοχεύετε στην Α1;
“Εξαρχής ο στόχος μας είναι να ανέβουμε στην Α1. Έχουμε βέβαια ένα θέμα με το γήπεδο. Αν καταφέρουμε και λύσουμε το θέμα του γηπέδου σίγουρα η ομάδα θα φτάσει στην Α1.Είναι απαραίτητη μια επέκταση του γηπέδου για παραπάνω κατηγορία .Πιστεύω θα το καταφέρουμε γιατί προσωπικά αν βάλω έναν στόχο τον πετυχαίνω. Όλα θα πάνε καλά και θα βρεθούμε στην Α1″.
Έχετε μια διπλή ιδιότητα, είστε και παίκτης (Α.Ε. Κύμης) και Πρόεδρος. Πως τα συνδυάζετε; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά;
“Για μένα το μπάσκετ είναι μια διέξοδος ώστε να ηρεμώ από την καθημερινότητά μου.Ήμουν αθλητής στο Σύλλογο αλλά λόγω της θέσης μου πλέον δε μπορώ να συμμετέχω.Αλλά επειδή έχω μεγαλώσει μέσα στο παρκέ παίζω σε άλλη ομάδα. Μου αρέσει το άθλημα και γι’ αυτό και το υποστηρίζω και από τα δύο πόστα”.

Κώστας Μιχαήλ: Κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός υπακούει στα ερωτήματα: ανάπτυξη από ποιον και για ποιον

                                                                              Αλιβέρι 4/5/2015.



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 4/5/2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με θέμα «Αναπτυξιακός προγραμματισμός στο πλαίσιο του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019 και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020» παρουσία του κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Κώστας Μιχαήλ τοποθετούμενος είπε:
  Συνάδελφοι συναδέλφισσες
  Κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός υπακούει στα ερωτήματα: ανάπτυξη από ποιον και για ποιον.
  Στην περίπτωσή μας πρόκειται για καπιταλιστική ανάπτυξη με βάθεμα της εκμετάλλευσης, που θα δώσει πλούτο στο κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό.
  Κάθε επιμέρους σχεδιασμός της οικονομίας (κλάδου, δήμου, περιφέρειας) που δεν υπακούει σε κεντρικό σχεδιασμό είναι κουτσός , κοντόφθαλμος και άναρχος, αφού αφήνει απ’ έξω σημαντικούς παράγοντες και παραμέτρους.
  Ο κ. Μπακογιάννης επισκέπτεται τους δήμους με πολλαπλές στοχεύσεις με πρόσχημα τη διαβούλευση για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό «μέσα στις χρηματοδοτικές δυνατότητες»(!!!)…
  Αποσιωπά τις αιτίες της διαχρονικής σφαγής της κρατικής χρηματοδότησης και βεβαίως άχνα για διεκδίκηση και επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  Αναζητά συνενόχους στο πέρασμα της πολιτικής του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.
Βασίζεται στα 5ετή του ΕΣΠΑ (ή ΣΕΣ) και του Περιφ. Επιχειρ .Πρόγρ. Στερεάς.
  Μιλάει για 200-250 εκατ ευρώ στην Περιφέρεια, που όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα διατεθούν ή θα απορροφηθούν όλα.
  Αλλά και να διατεθούν πού θα κατευθυνθούν?
Θα δοθούν στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, (η μερίδα του λέοντος στους επιχειρηματικούς ομίλους), και ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ,(τα ψίχουλα).
Οι αστοί δίνουν κάποια λεφτά για να επιστρέψουν στους ίδιους πολλαπλάσια, για να διαφθείρουν και να εξαγοράσουν συνειδήσεις, για να αποχτήσουν συμμάχους. Πχ θαφτικά για τις χωματερές, πριμ για την εγκατάλειψη γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, επιδότηση εργασίας αντί για επίδομα ανεργίας, χρηματοδότηση ΜΚΟ κτλ.
  Ο κ. Περιφερειάρχης επιδιώκει να αποσπάσει αποφάσεις των Δήμων για ένταξη έργων τους  της περιόδου 2014 – 2020 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Να μην ξεφεύγουν από τους σχεδιασμούς και τους περιορισμούς της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων. Και κάτι ακόμα: Η Περιφέρεια, ως διαχειριστής των Προγραμμάτων–έργων, δικαιούται ένα σεβαστό ποσό από αυτά.  

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α΄ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Ε.Δ.Υ.- Π.Π.Ι. ΣΚΥΡΟΥ

Δελτίο Τύπου
             

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Νήσου Σκύρου, ότι  διορίστηκε Επιμελητής Α΄ Οδοντιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό  Ιατρείου Σκύρου, σε θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία,  μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Κύμης κ. Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, πρόσληψη η οποία εκκρεμούσε από το 2007.
Σημαντική πρόοδος για την πρόληψη και προαγωγή Δημόσιας Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην περιοχή.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Γιάννης Μανώλης: Κάτι τρέχει με την ύδρευση!


Εδώ και 6 περίπου μήνες, η υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Καρύστου βρίσκεται σε μία διαρκής ανωμαλία. Φουσκωμένοι λογαριασμοί, δημότες που καλούνται να πληρώσουν ξανά τέλη που έχουν ήδη εξοφλήσει και αδυναμία της διοίκησης να διορθώσει τα λάθη της, είναι οι κύριες συνέπειες αυτής της αποδιοργάνωσης.
Σας στέλνω τη συγκεκριμένη επιστολή, κατόπιν συζήτησης με έναν συνδημότη μας, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό τον οποίο είχε ήδη εξοφλήσει στο παρελθόν. Όταν, λοιπόν, απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία, προσκομίζοντας μάλιστα την απόδειξη πληρωμής, έλαβε μια απάντηση από τα αρμόδια χείλη του στυλ "να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".
Αντί, δηλαδή, η διοίκηση και η πολιτική της ηγεσία να ζητήσουν συγγνώμη από τον δημότη και να διορθώσουν άμεσα το λάθος, συνεχίζουν να τον εμπαίζουν και πουλάνε "πνεύμα" λέγοντας του "κάτι θα κάνουμε".
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικά οι μικροί δήμοι, λόγω του περιορισμού των οικονομικών πόρων και του προσωπικού, είναι γνωστά. Ωστόσο, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να επικαλείται εσαεί αφενός, αυτούς τους περιορισμούς και αφετέρου, την απειρία της, προκειμένου να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Καλείται να δώσει άμεσα λύση και να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να εξορθολογίσει όλο το πλέγμα λειτουργίας της ύδρευσης και να επαναφέρει την κανονικότητα στην υπηρεσία και την ηρεμία στους δημότες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μανώλης