Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Χαλκίδα

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας καλεί τους φίλους της παράταξης στην 2η προσυνεδριακή διαδικασία με κεντρική ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου στην αίθουσα του Δημαρχείου (παραλία Χαλκίδας) στις 18:30.

Ενημέρωση –εξέταση προοπτικών δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στους Αγ. Αποστόλους Τ.Κ. Πετριών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου  την Κυριακή  3-5-2015 και ώρα 19:30 στους Αγ. Αποστόλους με θέμα:
Ενημέρωση –εξέταση προοπτικών δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στους  Αγ. Αποστόλους. Τ.Κ. Πετριών.

                         Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Δυστίων

                                Χρήστος  Ι. Σαμαράς

Η εργατική πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ στο Αλιβέρι

Η 1η Μάη ημέρα που έχει μείνει στην Ιστορία για τους σκληρούς, στο αίμα πνιγμένους, εργατικούς αγώνες τιμήθηκε από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ της περιοχής του Αλιβερίου. Σε πείσμα των καιρών εργάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες διαδήλωσαν ενάντια στη πολιτική που συνεχίζει, και με τη νέα κυβέρνηση, να καταδικάζει το λαό στην ανέχεια.      Η κεντρική ομιλία έγινε από το Γιάννη Θαλασσινό πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου των Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας ο Μήτσος Πηλιχός και ο Γιώργος Παπαρήγας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγροτών Κύμης - Αλιβερίου.Ακολούθησε δυναμική πορεία με παλμό στους δρόμους της πόλης. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Κόκκινη Πρωτομαγιά- Πρωτοπόρα εργατιά” και  “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά- εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.”
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μπροστά από το άγαλμα του Λιγνιτωρύχου όπου οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των αγωνιστών της πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας μας, της εργατικής

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά


30/4/2015
Ως «ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές» κηρύχθηκε και φέτος η 1η Μαΐου με απόφαση (ΦΕΚ Β 654).
Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ (η οποία θα οργανώσει απεργία):
Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση την Πρωτομαγιά ημέρα Παρασκευή:
-καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους χωρίς καμία προσαύξηση,
-στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.
Πώς θα πληρωθούν αυτοί που θα εργαστούν:
Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν ημέρα υποχρεωτικής αργίας δικαιούνται να λάβουν αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
-αν μεν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που λειτουργούν νομίμως κατά τις Κυριακές, μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους και όχι άλλη αμοιβή, διότι η αμοιβή τους για την απασχόληση κατά την αργία θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στον μηνιαίο μισθό τους και
-αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν εκτός από την προσαύξηση 75% στο νόμιμο μισθό και το 1/25 του συνήθως καταβαλλόμενου μισθού τους.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν όταν οι αργίες εμπίπτουν σε μία από τις εργάσιμες ημέρες.

Παράταση για την τοποθέτηση VMS σε αλιευτικά σκάφη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα παράταση μέχρι 18 Μαΐου 2015 για την τοποθέτηση συσκευής ηλεκτρονικής παρακολούθησης (VMS) σε υπόχρεα αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους 12 μέτρων και έως και 15 μέτρων, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.
Η παράταση δεν αφορά αλιευτικά σκάφη που θα αιτηθούν άδεια αλιείας σε διεθνή ύδατα.

Χαϊνάς: Εθνική και λαϊκή κυριαρχία και συμμετοχή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ


Ακούμε συχνά ως ένα ισχυρό επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, το θέμα της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε πρόσφατα, άρα εάν οι εταίροι μας και δανειστές της χώρας, δεν δέχονται όσα τους λέει η νεοεκλεγμένη Κυβέρνηση, είναι ουσιαστικά ως να αρνούνται και να αμφισβητούν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία της Ελλάδας. Άρα δεν μπορούν οι ευρωπαίοι να αγνοούν τη λαϊκή θέληση και να ζητούν πράγματα τα οποία ο λαός τα καταψήφισε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Αυτά ισχυρίζονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες, όλο και πιο έντονα, τα στελέχη της Κυβέρνησης. Η επιχειρηματολογία αυτή, αν και φαίνεται κατ’ αρχήν λογική, δεν στέκει και κυρίως δεν πείθει. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά :
Πρώτον υπάρχει η Ελλάδα, η χώρα μας, όμως υπάρχει εντός μιας Ένωσης Κρατών. Μιας Ένωσης με κανόνες, με αποφάσεις και με δεσμεύσεις που κανένας δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Ούτε να εξαιρεθεί. Αυτό είναι και το νόημα μιας Ένωσης. Όταν είσαι μέλος μιας Ένωσης δεν μπορείς να έχεις όλα τα καλά και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την συμμετοχή σου στην Ένωση αυτή και να αρνείσαι τα “κακά”, δηλαδή τις υποχρεώσεις. Άρα δεν μπορείς να επικαλείσαι εθνική και λαϊκή κυριαρχία σε μια Ένωση που ο βασικός όρος της συγκρότησής της, ήταν η μείωση της εθνικής κυριαρχίας του κάθε μέλους στο όνομα της ένωσης. Δηλαδή στα ιδρυτικά κείμενα της Ένωσης περιέχονται όροι τους οποίους έχουμε υπογράψει και αποδεχθεί ασφαλώς, όπου περιγράφονται εκείνες οι λειτουργίες του εθνικού Κράτους, που έχουν μεταβιβασθεί στην Ένωση. Άρα κατ’ αρχήν, το να επικαλείσαι κάθε τόσο την λαϊκή και εθνική κυριαρχία, το λιγότερο που κάνεις είναι να δείχνεις στους άλλους, ότι αγνοείς το κοινοτικό κεκτημένο, τον πυρήνα δηλαδή του δικαίου της Ένωσης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου Καρύστου.


Την ώρα που η δημοτική αρχή δίνει καθημερινά τη μάχη να σταθεί οικονομικά  όρθιος ο Δήμος,  μετά και από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Παπαλυμπέρης αντί να συστρατευθεί στη προσπάθεια, επιλέγει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού.
Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση προσπαθεί να δημιουργήσει σκιές σχετικά με τις νόμιμες και ελεγμένες από τις ελεγκτικές αρχές απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια λαμπτήρων που προχώρησε η δημοτική αρχή. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του να δικαιολογήσει τη παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν θα μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο.
Αν έχει κάτι να προσάψει στη δημοτική αρχή να το πει δημόσια και με στοιχεία. Άλλωστε ανήκει στους πολίτες που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Δήμος μέσα από τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων προσπαθεί να καλύψει τις άμεσες λειτουργικές του κυρίως ανάγκες.

Η δημοτική αρχή δεν έχει να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα. Άλλωστε καθημερινά επιβεβαιώνει μέσα από τις πράξεις της πως η διαφάνεια και η νομιμότητα αποτελούν για αυτή μονόδρομο.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Νίκος Στουπής στον ΕΛΓΑ

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 29-04-2015 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., από την απελθούσα Διοίκηση των κ.κ. Έξαρχου Βασίλειου, Προέδρου και Μποτού Αργύριου, Αντιπροέδρου, στη νέα των κ.κ. Στουπή Νικόλαου και Ζαννιά Αθανασίου αντίστοιχα.
Στην πρώτη του συνεδρίαση, σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μεταξύ  άλλων αποφάσισε :
1)     Με σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού να διασφαλίσει ποσό ύψους έως 30 εκατομμ. Ευρώ για την καταβολή εντός του Μαΐου των προγραμματισμένων αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες για ζημιές των παρελθόντων ετών, όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

2)            Την παράταση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς των παραγωγών έτους 2014, η οποία έληξε την 31-03-2015, έως την 31-07-2015, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Δ.Ε. Κονιστρών πρωτοπόροι στον εθελοντισμό.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                              Κονίστρες, 29/04/2015
Δ.Ε. ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Οι φορείς, οι κάτοικοι και οι τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Κονιστρών, αντιλαμβανόμενοι τη σημερινή πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί, τις πραγματικές ανάγκες των χωριών μας, αποφασίσαμε από κοινού να συνεργαστούμε στενά σε εθελοντική βάση, με αποκλειστικό και μόνο στόχο, την αναβάθμιση ποιότητας ζωής των κατοίκων.
    Η βούληση όλων εκφράστηκε τις τελευταίες ημέρες, όπου όλοι συμμετείχαν αποτελεσματικά στις δράσεις τις οποίες από κοινού συναποφασίσαμε.  
  Έγινε καθαρισμός, αισθητική αναβάθμιση και διαγράμμιση του δρόμου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κονιστρών την Παρασκευή       24-04-2015. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα βάψουμε τις κερκίδες.
Συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών και η Τ.Κ. Κονιστρών με την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
   Έγινε καθαρισμός του άλσους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μονοδρίου το Σάββατο 25-04-2015. Θα ακολουθήσει επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονοδρίου με την συμμετοχή του Τ.Σ. Μονοδρίου.
 Έγινε καθαρισμός στον Άγιο Βλάσιο, στου Λόκα και στην Κολέθρα την Κυριακή 26-04-2015.
Πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Πάχα’’ σε συνεργασία και συμμετοχή του Τ.Σ. Αγίου Βλασίου.
 Έγινε καθαρισμός στη Βρύση – Επισκοπή – Νεοχώρι την Κυριακή 26-04-2015.
Πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύσης ‘’Δραγονέρα’’ σε συνεργασία και συμμετοχή του Τ.Σ. Βρύσης.
 Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν εθελοντές, γονείς, κάτοικοι και ιδιαίτερα νέοι. Τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών έχουν αποτελέσει αντικείμενο θετικών σχολίων και αναγνώρισής τους από τους κατοίκους της περιοχής. 
    Σ’ όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την εθελοντική προσπάθεια, η Δ.Ε. Κονιστρών εκφράζει τα συγχαρητήριά της και τις θερμές ευχαριστίες της.
    Ελπίζουμε το παράδειγμά τους, να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς των χωριών μας και του Δήμου μας.
    Εμείς σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε εθελοντικές δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, χωρίς διακρίσεις.
Για την Δ.Ε. Κονιστρών
Ο Αντιδήμαρχος
Δημήτρης Μούντριχας


Κάλεσμα Συμμετοχής στη Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Αλιβέρι

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συνάδελφοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
 Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει τις φορολογικές διατάξεις για την αγροτιά που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η φοροληστεία, τα χαράτσια του ΟΣΔΕ, στα πλαίσια εφαρμογής και των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, η αφαίμαξη των αποθεματικών του ΟΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να πληρωθεί το δημόσιο χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός , δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας για τα αγροτικά μας νοικοκυριά. 
 Μας φορολογεί για πρώτη φορά 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος, μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. 
 Ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις χρονιές 2013-2014 με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες συνέταξε το Σχέδιο Δράσης, κρίνοντας μη επιλέξιμα για επιδότηση εκατομμύρια στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων για χιλιάδες κυρίως αιγοπροβατοτρόφους. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες κτηνοτρόφοι να στερούνται ενισχύσεων και λαμβάνουν πολύ λιγότερα ή καθόλου των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και έπαιρναν σταθερά μέχρι το 2012 με τους ίδιους βοσκότοπους που χρησιμοποιούν και σήμερα.
                Επιπλέον ο καταρροϊκός πυρετός θα είναι και φέτος μια θανατηφόρα απειλή για τα κοπάδια, αν δεν παρθούν όλα τα προληπτικά μέτρα (ψεκασμοί, έλεγχοι κτλ) και δεν επανδρωθεί η κτηνιατρική υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δήλωνε αντίθετος σε αυτά τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υποσχεθεί εκτός των άλλων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τα εφαρμόσει γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
 Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο.
  Στη πάλη μας για να μην εξοντωθούμε δεν είμαστε μόνοι. Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν, όπως και εμείς, “το μάρμαρο” της καπιταλιστικής κρίσης για όφελος των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τη δική μας συμμαχία, που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας, κόντρα στην ΚΑΠ, στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Διεκδικούμε:
•             Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.
•             Για το 2014 με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
•             Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.
•             Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.
•             Να μην ισχύσουν οι περικοπές των ενισχύσεων με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (15% φέτος) και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2013.
•             Να δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Οι ενισχύσεις να δίνονται με με γνώμονα το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
•             Να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υπέστησαν από τον καταρροϊκό πυρετό και να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.
•             Να περιοριστεί το κόστος παραγωγής, μέσω της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου και μειωμένου ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, καθεστώς το οποίο ισχύει για τους εφοπλιστές.
•             Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
•             Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών καθώς και δωρεάν στήριξη από γεωπόνους για τους αγρότες.

 Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, της περιοχή μας.
 Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!
Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται. Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.                                                   
                                            
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
1η ΜΑΗ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙ 10:00


                                                                                                                 Εκ του ΔΣ.

Παπαλυμπέρης: Απευθείας Αναθέσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 29-04-2015
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε κάνει λόγο για την ανάγκη περιορισμού των απευθείας αναθέσεων.
Κατανοούμε την ευελιξία που προσφέρει η δυνατότητα του να αναθέτεις με απόφαση Δημάρχου απευθείας σε κάποιον να εκτελέσει μία εργασία ή να προμηθεύσει με κάποιο υλικό τον Δήμο, η πρακτική αυτή όμως μπορεί να δημιουργήσει και διάφορες αδικίες.
Στον αντίποδα αυτής της πρακτικής, είχαμε προτείνει τη δημιουργία ενός μητρώου επαγγελματιών στο οποίο θα μπορεί να ανατρέχει η διοίκηση κάθε φορά που θα κρίνει σκόπιμο να αναθέσει απευθείας μια προμήθεια ή εργασία.
Η πρόταση μας αυτή δεν εισακούστηκε και τώρα, φυσιολογικά, δημιουργούνται διάφορες απορίες. Για παράδειγμα, ποιός είναι αυτός ο Καραγιάννης από τα Σπάτα και για ποιό λόγο του αναθέτουμε διαρκώς την προμήθεια λαμπτήρων και τη συντήρηση των φωτιστικών ακόμα και στον Καβοντόρο; Επίσης, δεν υπάρχει κάποιος, εντός των ορίων του Δήμου μας, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει λαμπτήρες (κοινώς να αλλάξει λάμπες) και αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον Τσιόλια που εδρεύει στην... Πάτρα;
Σχετικές αποφάσεις από τη «Διαύγεια»:


Kώστας Χαϊνάς: Για το έργο του Λυκείου Δροσιάς Χαλκίδας


Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2015 καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα του Λυκείου Δροσιάς Χαλκίδας, τον χρόνο οριστικής παράδοσης του έργου και τις εξωσυμβατικές εργασίες που επικαλούντο οι τεχνικές υπηρεσίες.
Τα ερωτήματα που κατατέθηκαν προς  διερεύνηση ήταν :
Τι ακριβώς ισχύει για το έργο αυτό και καθυστερεί η παράδοσή του ;
Έχουν γίνει εξωσυμβατικές τελικά εργασίες οι οποίες έγιναν με αμφιλεγόμενες συμφωνίες των αρμόδιων υπηρεσιών ;
Ποιες είναι οι μέχρι σήμερα εκθέσεις ελέγχου του έργου ; Πότε έγιναν από ποιους και τι αναφέρουν ;
Έχουν υπογραφεί συμβάσεις για επιπλέον εργασίες πέρα από την αρχική σύμβαση ;
Έχουν γίνει εργασίες πέρα από αυτές που καθορίζονται από τις συμβάσεις ;
Τι ακριβώς βεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ;
Τι ακριβώς αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της ;
Με την ευκαιρία της ερώτησης αναπτύξαμε την αντίληψη και τη φιλοσοφία μας στα θέματα των δημοσίων έργων, από τη στιγμή των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού μέχρι την οριστική παράδοση. Η βασική μας πεποίθηση είναι ότι όλη η διαχείριση του έργου να γίνεται μέσω ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, θα πρέπει να εκμηδενιστούν οι προσωπικές επαφές του κάθε αναδόχου ενός δημόσιου έργου, με τις υπηρεσίες και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, ώστε να αποφεύγονται κάθε είδους συναλλαγές. Οι επιτροπές ελέγχου (ενδιάμεσων ή τελικών) να είναι τουλάχιστον τριμελείς και  να συγκροτούνται από το μητρώο των μελών του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας (τυχαία), χωρίς να γνωρίζει κανένας ποιος τελικά επιλέγεται στην επιτροπή, συν τον αρμόδιο τεχνικό στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας, στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο.
Το κόστος του κάθε έργου να μην υπερβαίνει τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου και να μην επιτρέπονται ετήσιες αναμορφώσεις, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων τις οποίες όμως θα εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από τεκμηριωμένη Τεχνική Έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας. Οι συνεχείς υπερβάσεις και αναπροσαρμογές των προϋπολογισμών των δημοσίων έργων, φαινόμενο που είναι πολύ συχνό στα δημόσιο έργα, αποτελεί τη βασική μέθοδο υπερκοστολόγησης των έργων, αλλά και των φαινόμενων διαπλοκής και διαφθοράς. Γι αυτό και πρέπει να ελέγχεται εξονυχιστικά κάθε υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού του κάθε έργου.
Η τελική παράδοση του κάθε έργου να γίνεται από ανεξάρτητη τεχνική επιτροπή ελέγχου και πάλι από το μητρώο μελών του Τεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η οποία θα επιλέγεται τυχαία και κανένας δεν θα γνωρίζει την σύνθεσή της, μέχρι τη συγκρότησή της.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη,  είναι ότι δεν αναγνωρίζονται συμπληρωματικές συμβάσεις, κάποιες εργασίες που υπολείπονται θα γίνουν ώστε το έργο να παραδοθεί άμεσα και να λειτουργήσει από την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015.


27-4-2015

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η 13η Ανάβαση Κύμης είναι πλέον γεγονός!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ


           Κύμη, 28 Απριλίου 2015 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά δυνατά το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου στην Κύμη με τις συμμετοχές των αγωνιζομένων να αγγίζουν τις 68. Ένας αγώνας που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την START LINE  και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχθούμε την 13η Ανάβαση Κύμης. Μία ανάβαση θεσμό για την περιοχή μας. Ένα γεγονός που συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο αφού πρόκειται για μία διαδρομή ξεχωριστής σημασίας με τις 52 στροφές να κάνουν πιο ελκυστική τη συμμετοχή των αγωνιζομένων αλλά και των θεατών που θέλουν να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, καταφέραμε να διοργανώσουμε τον αγώνα με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι κόστιζε στους δημότες τα προηγούμενα χρόνια.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστικούς παράγοντες στην επιτυχία της διοργάνωσης. Το δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παναγιώτη Αγγελόπουλο και το Δ.Σ, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό που συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου, τη διοργανώτρια εταιρία START LINE, τους συμμετέχοντες οδηγούς αγώνων που και φέτος προτίμησαν την Κύμη για να χαρίσουν μοναδικό θέαμα στους θεατές, τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια, τους επιχειρηματίες της περιοχής που στηρίζουν με κάθε τρόπο όλες τις ενέργειες για να μείνει ο κόσμος ευχαριστημένος, τους εθελοντές, τις Λέσχες 4Χ4, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία και τα Μ.Μ.Ε

Συγκέντρωση στο Αλιβέρι για την Πρωτομαγιά!!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
email:sindikatometalevias@hotmail.com

ΤΗΛ:6974434394-6936338239-6973311589

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ


«Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή.

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια»

         Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
 όλοι μαζί βιώνουμε καθημερινά την απάνθρωπη εξαθλίωση μας, την μεθοδευμένη φτώχεια των οικογενειών , την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, και την ανεργία να μαστίζει -την πιο παραγωγική ηλικία -   τους νέους , όλα αυτά μας έφτασαν στο όριο της ανέχειας .
       ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ !!!  Δεν θα ανεχτούμε άλλο την προσβολή της αξιοπρεπείας μας , άλλο τον ηθικό και οικονομικό  μηδενισμό μας, και την κατάργηση των δικαιωμάτων μας .
       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Επίδομα ανθιυγειινής εργασίας  και χορήγηση γάλακτος χωρίς διακρίσεις για όλους τους μεταλλεργάτες ανεξαρτήτου ειδικότητας που εργάζονται σε γαλβανιστήρια, αλλά και σε πάσης φύσεως μεταλλουργικές παραγωγικές μονάδες που εκτελούνται κατεργασίες εν θερμώ.
·         Την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.
· Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα εξασφαλίζονται και με βελτίωση των εγκαταστάσεων της παραγωγής αλλά και με γενναία χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ)
·         Μεροκάματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας
     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
Την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΜ που βάζει πλάτη για φτηνή ενέργεια υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας, ενώ την ίδια ώρα δε βγάζει μιλιά  για  τους άνεργους συναδέλφους μας, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις διακοπές ρεύματος και ζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια αυτοί και οι οικογένειές τους. 
 Για τους εργαζόμενους η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η εκ’ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας που αφορούν το 1/3 των εργαζομένων, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η βαριά και άδικη φορολογία, η εμπορευματοποίηση της υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια υγεία, τα προβλήματα των συνταξιούχων, παραμένουν όπως και όλα τα άλλα προβλήματα.

Πιστοποίηση φορέων ως πύλες εισόδου στα πλαίσια του ΟΣΔΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Αθήνα, 28 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, πιστοποιούνται με 6ετή διάρκεια (2015 - 2020) 12 φορείς ως «πύλες εισόδου τύπου Α στα πλαίσια του ΟΣΔΕ».
Οι υπόλοιποι φορείς που δεν έχουν πιστοποιηθεί, καθώς και όσοι απορρίφθηκαν στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Μαζί με τις ενστάσεις του δεύτερου σταδίου της διαδικασίας, θα εξεταστούν και τα αιτήματα θεραπείας και προσφυγές που είχαν υποβάλλει φορείς για το πρώτο στάδιο.
Οι φορείς που πιστοποιούνται είναι:
•             ΓΑΙΑ ΠΥΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
•             ΤΡΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
•             EUROAGRO A.E., ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
•             ΙΟΥΛΙΑ ΣΓΟΥΡΙΔΟΥ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
•             ΤΖΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
•             ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
•             ΚΩΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
•             Π.ΦΡΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Σ. ΜΑΝΑΒΑΚΗΣ, ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
•             ΒΕΡΡΟΣ ΚΩΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
•             ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΕΜΜ ΠΑΠΠΑΣ», ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
•             ΒΑΡΒΑΡΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
•             ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΠΟΤΛΗ – Χ. ΠΟΛΑΤΣΙΔΗΣ – Ι. ΚΙΡΠΙΤΣΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


Θωμάς: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επιβεβλημένη επί της ουσίας, αλλά λάθος επί της διαδικασίας.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                               27-04-2015

 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επιβεβλημένη επί της ουσίας, αλλά λάθος επί της διαδικασίας.
Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να αντισταθούμε στο εθνικό κάλεσμα.

O συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25-04-2015 λόγω της επαναλαμβανόμενης υποβάθμισης του σώματος από την μη χορήγηση εισηγήσεων πριν την συνεδρίαση. Γεγονός που καταγγέλθηκε και ακόμη δεν έχει απαντηθεί επί της ουσίας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου.
Στην συνεδρίαση, εκτός ημερησίας διάταξης, λήφθηκε απόφαση κατά της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για  την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. στην Τράπεζα της Ελλάδος  
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να σταθεί στο πλευρό της μάχης που δίνει η Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να απαιτήσει ισότιμο διάλογο, να διεκδικήσει της δική της χαμένη αξιοπρέπεια, την επαναφορά του Αυτοδιοίκητου που καταργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.. Εφ’ όσον εκτιμάται ότι  η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και είναι απαραίτητα και τα Ταμειακά αποθέματα της Αυτοδιοίκησης για να κρατηθεί ζωντανή, θα πρέπει να διατεθούν προς τον σκοπό αυτό. Τουλάχιστον εκείνα που δεν προορίζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών, με ξεκάθαρη δέσμευση της Κυβέρνησης, για επιστροφή τους σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Γιατί βέβαια αν καταρρεύσει η χώρα, η μοίρα της Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι διαφορετική.  Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει, η απόφαση αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των ΟΤΑ και των κρισίμων δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που αυτοί εξυπηρετούν.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Όλα έτοιμα για την 13η Ανάβαση Κύμης


Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης πετά την μπάλα στην εξέδρα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για πολλοστή φορά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπαθεί με τερτίπια και προκλητικές πρακτικές να δημιουργήσει εμπόδια στην λειτουργία  του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού διαπίστωσε πως οι φασαρίες, οι κραυγές οι επιθέσεις, οι διακοπές και οι θεατρινίστικες αποχωρήσεις από τις συνεδριάσεις δεν απέδωσαν τους καρπούς που προσδοκούσε, αποφάσισε να αλλάξει τακτική πετώντας κατά την προσφιλή του μέθοδο την μπάλα στην εξέδρα. 
Με την τελευταία καταγγελία του και την αποχή της παράταξης  του από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε περίτρανα πως οι στομφώδεις διακηρύξεις του για συνεργασία και συνεισφορά στην προσπάθεια για το καλό του Δήμου είναι ψευδεπίγραφες.
Επικαλούμενος ανύπαρκτες δικαιολογίες, αδιαφορώντας για τις οποίες επιπτώσεις δυναμιτίζει το κλίμα ευελπιστώντας πως με αυτό τον τρόπο, θα σταματήσει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.
Είναι φανερό ότι τον πρώην Δήμαρχο δεν τον απασχολούν καθόλου τα προβλήματα του τόπου.
Το μόνο που τον απασχολεί  είναι η δημιουργία εντυπώσεων που δεν έχουν καμιά σχέση με την  πραγματικότητα.
Να σκεφθεί κανείς ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, που είχε την ευθύνη, είχε ισοπεδώσει τα πάντα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες, ενημέρωση καμία.
Αποφάσιζε και διέταζε.
Τώρα τα ξεπέρασε όλα αυτά και απλά προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Δήμο.
Μας δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να γίνει τίποτε στον τόπο, γιατί έτσι πιστεύει ότι μπορεί να δικαιωθεί.
Γνωρίζει φυσικά ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν και χρωστά πολλές εξηγήσεις.
Του προτείνουμε να σταματήσει να γράφει και να λέει παραμύθια, να υλοποιήσει την εντολή που πήρε από τους Δημότες και να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Να σταματήσει να καταθέτει ενστάσεις και προσφυγές με αστεία επιχειρήματα, όπως έκανε πρόσφατα για το δρόμο στο Πράσινο, γιατί εκτός από το γεγονός ότι εκτίθεται ο ίδιος, υποβιβάζει στα μάτια τρίτων και το επίπεδο του Δήμου, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει αυτό που προαναφέρθηκε, ότι κάνει απελπισμένες ενέργειες, μήπως καταφέρει να μην προχωρήσει τίποτα στον Δήμο.                                                                                     

Γραφείο Τύπου

Ραβιόλος: Ας κατανοήσουμε όλοι ότι η προστασία του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Καρύστου και ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος  ευχαριστούν θερμά  όλους τους δημότες και τους  συλλόγους του Δήμου μας, για τη συμμετοχή  τους στο LET'S DO IT 2015 και  στον καθαρισμό  των ακτών μας. Ο εθελοντισμός ,η συνεργασία  και  η συμμετοχή σε αυτή τη  διεθνή καμπάνια  για τον καθαρισμό  του πλανήτη  μας είναι  ελπίδα για το μέλλον, το περιβάλλον και την κοινωνία των συνεργασιών και των ενεργών πολιτών. Ενα  μεγάλο  μπράβο  σε  όλους τους συμμετέχοντες  που ελπίζουμε καθε χρόνο να γίνονται  περισσότεροι !  Και μια ευχή  ... Ας κατανοήσουμε όλοι,  μέσα  από αυτές τις δράσεις, οτι η προστασία του πλανήτη, ειναι υπόθεση όλων μας !  

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δήμαρχος Καρύστου: Είναι γνωστό πως σε θέματα διαφθοράς είμαστε αμείλικτοι

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές που κατηγορούν το Δήμαρχο για συγκάλυψη κακής διαχείρισης της πρώην Δημοτικής αρχής στα οικονομικά στοιχεία ιδρύματος .
Προφανώς οι προθέσεις  του συντάκτη είναι αυτές που του επιβάλλουν την ανωνυμία του, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό.
Θέλω  να ενημερώσω  τους δημότες μας ότι έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τις Διοικούσες Επιτροπές  των ιδρυμάτων ώστε  εγώ  και οι συνεργάτες μου να ενημερωθούμε  εκτενώς για την οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων όπως αυτά παρελήφθησαν  από την προηγούμενη διοίκηση.
Στο άμεσο μέλλον και αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι συναντήσεις, ώστε να σχηματιστεί ολοκληρωμένη άποψη,  θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου,  σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των φορέων που ανήκουν στο Δήμο.
Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε τη δημοσιοποίηση ανώνυμων εγγράφων τα οποία σπιλώνουν υπολήψεις ανυπόγραφα και θυμίζουν άλλες εποχές.
Για εμάς η διαφάνεια αποτελούσε εξαρχής και θα συνεχίσει να είναι  προτεραιότητας μας.
Θέλω να κάνω γνωστό στους πολίτες του Δήμου μας ότι είναι η τελευταία φορά που τοποθετούμαι δημόσια για ενέργεια κάποιων ανώνυμων, διότι ο Δήμος μας τη δεδομένη στιγμή απαιτεί το 100% των δυνάμεων μας ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν.
Ο αποπροσανατολισμός που κάποιοι επιθυμούν να επιτύχουν δε θα έχει αποτέλεσμα στα χρόνια της δικής μας διοίκησης.

Με αφορμή τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό ότι τη  Δευτέρα 20/4/15  ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή του Γιοκαλείου Ιδρύματος, παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως  αντιπροέδρου  του ιδρύματος,  κ. Μανώλη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την σημερινή κατάσταση του ιδρύματος αλλά και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, τα οποία είναι ως επί των πλείστων οικονομικά,   εξετάζοντας με τα μέλη  της διοικούσας επιτροπής  τις πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Ο Δήμαρχος ζήτησε απογραφή των οικονομικών και  περιουσιακών  στοιχείων του ιδρύματος και μετά το πέρας της συνάντησης,  σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του ανακοίνωσε τη πρόθεση του να  συνεχίσει τις συναντήσεις με όλα τα ιδρύματα άμεσα, ώστε να μπορεί και ο Δήμος εμπράκτως  να στηρίξει και να ελέγξει  το έργο τους.