Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!


Πλούσια η δράση της Αστυνομίας στην Στερεά Ελλάδα κατά τον μήνα Μάρτιο

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του μηνός Μαρτίου του 2015, από τις Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής
α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια πενήντα τέσσερα (354) άτομα και ειδικότερα:
• Τρία (3) άτομα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
• Πέντε (5) άτομα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
• Ένα (1) άτομο, για ληστεία.
• Τριάντα έξι (36) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
• Εξήντα τέσσερα (64) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
• Έντεκα (11) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
• Εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
• Τριάντα εννέα (39) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
• Τριάντα δύο (32) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
• Έντεκα (11) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
• Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ευχές Αντιδημάρχου κ. Αλεξ. Θεοδώρου


Ευχές Συμεών Κεδίκογλου


Ευχές Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ


Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας κ. Ήσυχος υποσχέθηκε το ζωντάνεμα της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 το εργοστάσιο της εταιρείας Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Εύβοια. Περιηγήθηκε τους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε από εκπροσώπους των  εργαζομένων και της διοίκησης για τις παραγωγικές δυνατότητες της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας η οποία είναι θυγατρική του πολιτικού σκέλους των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Στη επίσκεψη παρευρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Βασίλης Ακριώτης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς. Σημειώνεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για να τεθεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Κώστα Ήσυχου διακόπηκε αυτή η διαδικασία.
Ο Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τόνισε τα ακόλουθα:
 «Επισκεφθήκαμε σήμερα την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Ένα εργοστάσιο το οποίο έχει μια άρτια υποδομή αλλά και ένα ανθρώπινο δυναμικό στην πλειοψηφία τους γυναίκες που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο. Είναι η ραχοκοκαλιά της Κύμης, της τοπικής κοινωνίας, ένα εργοστάσιο που μπορεί να παράγει και να προσφέρει πολλά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία τριάμιση τέσσερα χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο της απόλυτης απαξίωσης.
Σήμερα με την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την άρτια κατάσταση του εργοστασίου, των πρώτων υλών, των μηχανημάτων αλλά και των εργαζομένων που μπορούν να πιάσουν δουλειά και από αύριο κιόλας. Η πολιτική βούληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το εργοστάσιο να ξαναμπεί σε μια παραγωγική διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Στο φουλ η προετοιμασία για την 13η Ανάβαση Κύμης, 2 & 3 Μαίου 2015


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 13η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ - 2 & 3 ΜΑΪΟΥ 2015
Υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
Άρχισαν οι προετοιμασίες για την 2η Ανάβαση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2015 που πρόκειται να γίνει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 από την START LINE και υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Η νέα ασφαλτόστρωση που γίνεται από τον Δήμο και θα ξεκινήσει από την αφετηρία μέχρι το Κ3, αναμένεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στις 52 στροφές της ανάβασης. Η ανοιξιάτικη Κύμη είναι ένας επιπλέον καλός λόγος ,εκτός από τον αγώνα, για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή.
Η φιλοξενία των οδηγών σε δίκλινα δωμάτια το Σάββατο 2 Μαΐου, καθώς και τα έπαθλα των νικητών είναι προσφορά του πάντα φιλόξενου Δήμου.
Οι συμμετοχές ανοίγουν στις 14 Απριλίου και λήγουν την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν τις δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο startline@techlink.gr ή στο φαξ του Σωματείου 210 9812341.
Χορηγοί του αγώνα είναι και για μία ακόμα χρονιά οι εταιρείες SEAJETS, η εμπορία αυτοκινήτων KATSINIS EVIA, η Γ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε. - DMack, τα αμορτισέρ BILSTEIN, η ZEFKAS Motorsport και Terras Sport. Χορηγοί επικοινωνίας το Zougla.gr, SBCTv και το 90,4-ΚΑΝΑΛΙ 1, Πειραιάς.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9812341 και 210 9821069 και 6944 308148, 6977 6605

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 26η Μαΐου 2015 (άρθρο 6 παρ. 1 Ν. 4321/2015).
Συγκεκριμένα:
Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α' και β' βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Κηρύκος Γεώργιος, τηλ. 2223350323)
Ο Δήμαρχος
  Αθανάσιος Μπουραντάς

Ευχές Νοσοκομείου Κύμης


Ευχές Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου


Ευχές Νέων Οριζόντων


Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ο τουρισμός, τομέας με μέλλον και προοπτική για την περιοχή μας


Τις δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του φυσικού πλούτου της περιοχής, συζήτησαν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς και επιχειρηματίες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κύμης –Αλιβερίου, την Τρίτη 7 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κριεζών.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μπαράκος τόνισαν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή για τουριστική ανάπτυξη και για τον σχεδιασμό του Δήμου και τις  αναγκαίες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών και προβολής του τουριστικού προϊόντος.
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι ένας τομέας με μέλλον και προοπτική, που μπορεί συνδυαστικά με τους άλλους τομείς της οικονομίας να δώσουν άμεσα απαντήσεις στα προβλήματα της ανεργίας και της αστυφιλίας
που τα τελευταία χρόνια πλήττουν τον τόπο μας.
Μίλησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον φυσιολατρικό, καταδυτικό, ορειβατικό και θρησκευτικό τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη αντίστοιχων σημείων ενδιαφέροντος που υπάρχουν
στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Αναφέρθηκαν στις ενέργειες συνεργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς και την Περιφέρεια για την προβολή της περιοχής τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό για την προσέλκυση επισκεπτών.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Δημοτική Αρχή στην τουριστική ανάπτυξη είναι η δημιουργία Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, στην οποία κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση να συμμετέχουν ενεργά και να συνεργασθούν για την από κοινού αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που παρέχει ο φυσικός πλούτος της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, εξήραν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή εκφράζεται για πρώτη φορά σχεδιασμένα και οργανωμένα.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην έλλειψη υποδομών, ζητώντας την αρωγή της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους .
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χέλμης.


Τουλάχιστον 100 ευρώ θα πληρώσουν οι αγρότες για πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Με προσφορές και με εκπτώσεις στα "δίδακτρα" ξεκίνησαν να δελεάζουν τους αγρότες τα ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, που έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για να κάνουν σεμινάρια χρήσης γεωργικών φαρμάκων και να εκδίδουν το σχετικό πιστοποιητικό. Ποιο είναι όμως το κόστος συμμετοχής ενός αγρότη σε ένα τέτοιο σεμινάριο και γιατί δεν το ανέλαβε ένας δημόσιος εκπαιδευτικός φορέας  όπως το ΕΛΓΟ «Δήμητρα»; Μήπως τελικά κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τα κατά τόπους Κέντρα "Δήμητρα" για να ευνοήσουν τα ιδιωτικά ΚΕΚ; Οφείλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να τοποθετηθεί.
Κατ' αρχάς από την 1η Απριλίου ισχύει το αυξημένο παράβολο των 50 ευρώ ανά άτομο, το οποίο χρεώνει το κράτος για την έκδοση του πιστοποιητικού - μετά τις 31 Αυγούστου το ίδιο παράβολο γίνεται 100 ευρώ. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει αναρτήσει ΚΕΚ (σχεδόν) πανελλαδικής εμβέλειας το κόστος για την εξέταση είναι 15 ευρώ και για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 40 ευρώ. Αυτό σημαίνει σύνολο 105 ευρώ το άτομο. Και όλα αυτά για να έχει το δικαίωμα από την 26η Νοεμβρίου του 2015 να αγοράζει σκευάσματα φυτοπροστασίας από τα γεωπονικά καταστήματα.
Όπως αναφέρεται σχετικά, το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, θα χορηγείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης), μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων σε ειδικά εξεταστικά κέντρα.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις επιλεγμένες τυχαία από μια βάση δεδομένων. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 35 ερωτήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται αυτόματα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.
Επίσης, ανά πέντε χρόνια θα πραγματοποιείται πρόγραμμα συμπληρωματικής κατάρτισης, με σκοπό την απόκτηση ή την επικαιροποίηση των γνώσεων των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων.

Να θυμίσουμε ότι η κατοχή πτυχίου Γεωπόνου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) ή πτυχίου Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας ή Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Γεωπονίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών κράτους μέλους της ΕΕ ή χωρών εκτός ΕΕ, επέχει θέση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αορίστου ισχύος.

Οδηγίες προστασίας μελισσοκομίας και καλλιέργειας δένδρων στην Εύβοια

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την εποχή αυτή υπάρχει έντονη δραστηριότητα των μελισσών και επίσης ανθοφορία σε δενδρώδεις καλλιέργειες. Οι ψεκασμοί με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά την περίοδο της ανθοφορίας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα όταν πρόκειται για εντομοκτόνα τα περισσότερα απ' τα οποία είναι μελισσοτοξικά.
Αποτέλεσμα των επεμβάσεων αυτών είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και η μη προστασία των οργανισμών μη στόχων (μέλισσες,πουλιά,ψάρια και ωφέλιμα έντομα).
Επομένως:
• Δεν επιτρέπονται οι ψεκασμοί με εγκεκριμένα εντομοκτόνα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες.
• Επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των δενδρωδών καλλιεργειών, οι ψεκασμοί με μη μελισσοτοξικά εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα (μυκητοκτόνα, βιολογικά σκευάσματα)
• Ψεκασμοί με εγκεκριμένα εντομοκτόνα στις παραπάνω καλλιέργειες επιτρέπονται πριν και μετά την ανθοφορία και όταν διαπιστώνεται πρόβλημα από εντομολογικούς εχθρούς.
Ο καλλιεργητής πριν την εφαρμογή πρέπει να διαβάζει τις ετικέτες των σκευασμάτων των εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών ουσιών που αναγράφουν πέραν των άλλων και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνει για τη προστασία του ανθρώπου του περιβάλλοντος και των οργανισμών μη στόχων.
Επίσης οι μελισσοκόμοι όταν εγκαθιστούν τα μελισσοσμήνη τους σε μια περιοχή πρέπει να έρχονται σε επαφή με το καλλιεργητή ή να αφήνουν τηλέφωνο και διεύθυνση στις κυψέλες ώστε να ειδοποιείται έγκαιρα για το επικείμενο ψεκασμό και να τις απομακρύνουν.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ Β΄


Ενθαρρυντικές δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Τόσκα για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Βουλή. Αύριο στην Κύμη ο Αναπληρ. Υπουργός κ. Ήσυχος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Ήσυχος και ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Τόσκας
Κατά την σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής έγιναν σημαντικές αναφορές στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης με κυριότερη την διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Τόσκα για την σημασία που έχει η αυριανή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ήσυχου στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη προκειμένου να έχει σαφή προσωπική εικόνα και να συζητήσει με τους εργαζόμενους τις άμεσες προοπτικές του εργοστασίου. Από τα λεγόμενα του κ. Τόσκα φαίνεται ότι η περίοδος της απαξίωσης της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης έχει πλέον παρέλθει οριστικά δεδομένου ότι η Κυβέρνηση προσβλέπει στις δυνατότητες του εργοστασίου για να ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες του στρατού σε υλικό ένδυσης αλλά και σε εξαγωγικές προοπτικές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας η αυριανή ημέρα μπορεί να είναι η αφετηρία άνθησης για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης και ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Έκκληση στον Αντιπεριφερειάρχη για να κόψει επιτέλους τα χόρτα στον δρόμο Λέπουρα- Κάρυστος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Ευβοίας κ.Φάνη Σπανό, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευβοίας Νίκος Στουπής και Σοφία Τσολάκη ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας στη διαδρομή Λέπουρα -Κάρυστος, όπου η βλάστηση στις δυο πλευρές του οδικού δικτύου έχει αυξηθεί υπερβολικά, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Εν όψει των εορτών του Πάσχα και της αυξημένης κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη διαδρομή , τόνισαν ότι ο καθαρισμός των δυο πλευρών του οδοστρώματος είναι επείγουσα προτεραιότητα.

Ραντεβού στο Αλιβέρι, το Μεγάλο Σάββατο! Μικροί και μεγάλοι, θα ταξιδέψουμε με το τρένο του Εμπορικού Συλλόγου!

Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου.

Το Μεγάλο Σάββατο σας περιμένουμε στην αγορά του Αλιβερίου για να "ταξιδέψουμε" παρέα στο γιορτινό κλίμα των ημερών! Το κόκκινο τρενάκι θα μας ξεναγήσει στους δρόμους της πόλης και στις πασχαλινές βιτρίνες των καταστημάτων, θα μας πάει στον όμορφο Κάραβο και θα συνεχίσει τις διαδρομές του ως αργά το απόγευμα, ξανά και ξανά! Με γέλια και ευχές, θα ανταμώσουμε με τους συμπολίτες μας και θα μοιραστούμε την κοινή ελπίδα μας, αυτή της Ανάστασης!
Το τρενάκι θα ξεκινήσει τις βόλτες του στις 10:00 το πρωί, στην είσοδο του Αλιβερίου και θα μπορείτε να επιβιβαστείτε και να αποβιβαστείτε στις πλατείες και σε άλλα σημεία, όπως και στην παραλία του Καράβου.
Ραντεβού στο Αλιβέρι, το Μεγάλο Σάββατο! Μικροί και μεγάλοι, θα ταξιδέψουμε με το τρένο του Εμπορικού Συλλόγου!
Οι διαδρομές είναι δωρεάν για όλους.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κάρυστος, 06-04-2015
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, την Κυριακή 05-04-2015 με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Βουλευτή Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Υπουργός επικεντρώθηκε στην ομιλία του σε ζητήματα του χαρτοφυλακίου του ενώ ακολούθησαν πλήθος ερωτήσεων από αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και πολίτες της περιοχής σχετικά με διάφορα ζητήματα.
Τέλος, συναντήθηκε με διάφορους συλλόγους, φορείς και επαγγελματικά σωματεία του τόπου, μας οι οποίοι του έθεσαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους τους.
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου από την πλευρά της, δεσμεύεται να επαναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών της Νότιας Εύβοιας ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου σε σφαγείο στην Κάρυστο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στην περιοχή της Καρυστίας πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Απριλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, όπου είχε σειρά επαφών με κατοίκους και φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα της περιοχής. Στα θέματα της ατζέντας κυριάρχησαν εκείνα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο αγροδιατροφικός τομέας, η κτηνοτροφία και η αλιεία.
Λόγω των ημερών του Πάσχα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο τοπικό σφαγείο, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν και τη διαδικασία σφαγής σε μια περιοχή με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα. Από την επίσκεψη και τις συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη αλλά και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, έγινε σαφές ότι, παρ’ όλες τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα οργανωμένα σφαγεία σε όλη τη χώρα, γίνονται προσπάθειες ώστε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών να είναι υψηλό, να τηρούνται οι κανόνες και οι προδιαγραφές και το ελληνικό σφάγιο να φτάσει στο πασχαλινό τραπέζι με τον πλέον ελεγμένο και επωφελή τρόπο και για τον καταναλωτή αλλά και τον κτηνοτρόφο.
Προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί ο έλεγχος και η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών σφαγείων ανά την επικράτεια καθώς είναι ο ενδεδειγμένος και ασφαλής τρόπος σφαγής, σε σχέση με ανεξέλεγκτες καταστάσεις του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.
Οι έλεγχοι και οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τα κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου ο Έλληνας καταναλωτής να έχει στο τραπέζι του εγγυημένα και ελεγμένα κρέατα και τρόφιμα.


Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Σπουδαστηρίου Καρύστου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ  ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Σπουδαστήριου Καρύστου που θα λειτουργήσει από τις 20-04-2015 στη διεύθυνση Όθωνος & Οδυσσέως 57. Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6977609226.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟΥ   ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Το Κοινωνικό Σπουδαστήριο υποστηρίζεται οργανωτικά και γραμματειακά αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το Κοινωνικό σπουδαστήριο λειτουργεί απογευματινές ώρες που θα οριστικοποιηθούν ανάλογα με τους μαθητές και τους καθηγητές.
Το εκπαιδευτικό συμβόλαιο μαθητή και εκπαιδευτικού περιλαμβάνει τις εξής υποχρεώσεις.
•  Οι μαθητές οφείλουν να βρίσκονται έγκαιρα στο μάθημα, την ακριβή ώρα έναρξης του μαθήματος.
•   Να παρακολουθούν ανελλιπώς τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν.
•  Οφείλουν να ενημερώνουν για τυχόν απουσία ή διακοπή της συμμετοχής στο πρόγραμμα.
• Μαθητές με δύο (2) συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.
•  Οι μαθητές πρέπει να σέβονται, να φροντίζουν και να επιμελούνται το χώρο στον οποίο στεγάζεται το Κοιν. Σπουδαστήριο.
•  Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο των παιδιών τους.
•   Το Κοιν. Σπουδαστήριο διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής των μαθητών οι οποίοι παρακωλύουν συστηματικά το εκπαιδευτικό έργο ή επιδεικνύουν διαρκώς απρεπή συμπεριφορά στους εκπαιδευτικούς και το έργο τους. 
ΠΑΡΟΧΕΣ
    Στο  πλαίσιο λειτουργίας του Κοιν. Σπουδαστηρίου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ
•             Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου.
•             Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές ΓΕΛ/ΕΠΑΛ
•             Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συμεών: Για τα δημοτικά σχολεία Τσαπουρνιάς, Παπάδων, Πούρνου.



Στη θητεία μου στο Yπουργείο Παιδείας επαναλειτούργησα σχολεία ανά την Ελλάδα με γνώμωνα την κοινωνική ευαισθησία για περιπτώσεις περιοχών δυσπρόσιτων ή με αντικειμενικές δυσκολίες για μαθητές και γονείς. Μεταξύ αυτών και στην Εύβοια. Τα δύο προηγούμενα χρόνια φρόντισα για τη λειτουργία τους. Τώρα, είναι αυτονόητο ότι η νέα ηγεσία θα πρέπει να την εγκρίνει και να μη τη διακόψει. Φαντάζομαι πως με όσα έλεγαν  προεκλογικά τα κόμματα που σήμερα είναι στην κυβέρνηση όπου ασκούσαν κριτική ακόμη και για συγχωνεύσεις με ορθολογικά κριτήρια, τέτοιος φόβος δεν υπάρχει. Εφιστώ όμως την προσοχή των τοπικών κοινωνιών και των κυβερνητικών βουλευτών (τρεις τον αριθμό) εγκαίρως, για να μη βρεθούμε προ απροόπτου.
Συμεών Κεδίκογλου

03/04/2015

1ο δημοτικό σχολείο Κύμης : Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο καταστράφηκε.

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»                Κύμη, 04/04/2015 
Μια εβδομάδα μετά την πυρκαγιά η τότε δημοτική αρχή ξεκίνησε την αποκατάσταση. Ένα χρόνο μετά δεν συνεχίστηκε τίποτε.                                            
Τίποτα δεν έγινε μέχρι σήμερα για την αποκατάστασή του, ή έστω για την προφύλαξη του.
Ο βαρύς χειμώνας δυστυχώς συνέχισε ανεμπόδιστα το έργο της περσινής  καταστροφικής πυρκαγιάς.
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, την Παρασκευή (που χαρακτηρίστηκε ως Μεγάλη Παρασκευή για την Κύμη), 4 Απριλίου 2014, καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης. Ένα διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και ένα σύμβολο για την τοπική  κοινωνία.
Την ίδια ημέρα σχεδόν και μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς, ο Δήμος ξεκίνησε σειρά επαφών προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την εξεύρεση πόρων και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση του τεράστιου προβλήματος που προξένησε η φωτιά. 
Άμεσα επίσης καθαρίστηκε ο χώρος, ενώ σε χρόνο ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι χώροι του 2ου Δημοτικού Σχολείου για να υποδεχθούν τους μαθητές που έμειναν ξαφνικά δίχως σχολική στέγη.  
Άμεσα επίσης  ξεκίνησε  συνεργασία του Δήμου με τις τεχνικές Υπηρεσίες της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων προκειμένου να συνταχθούν το γρηγορότερο οι απαραίτητες  μελέτες (γεωτεχνική, στατική, αρχιτεκτονική, μηχανολογική) για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσει να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να ξεκινήσει η ανακατασκευή του σχολείου. 
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δώσει όρκο τιμής για την επισκευή του Σχολείου και είχε ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για την εξεύρεση πόρων αναφορικά με την επισκευή του.
Παράλληλα, υπήρχε σχέδιο από το Δήμο για την προστασία του κτηρίου κατά
την διάρκεια του χειμώνα, ώστε οι βροχές να μην δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στον ήδη ταλαιπωρημένο φέροντα οργανισμό του.
Ένα χρόνο αργότερα  όμως και μετά την φετινή βαρυχειμωνιά, η  καταστροφή δυστυχώς μεγάλωσε.
Το σχολείο ΜΑΣ  παραμένει κυριολεκτικά  στο έλεος του  Θεού! 
Η νέα Δημοτική Αρχή αδράνησε όλο αυτό το διάστημα απελπιστικά.
Ευελπιστούμε έστω και τόσο καθυστερημένα να αρχίσει να ευαισθητοποιείται.
Να κινηθεί αποτελεσματικά και όχι θεωρητικολογώντας  προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η τραγική για την Κύμη ζημιά. Πριν το σχολείο καταρρεύσει ολοκληρωτικά.
Αν δεν υπάρχει ευαισθησία απέναντι στην ιστορία του Δημοτικού για την Κύμη και τους κατοίκους της, ας υπάρξει τουλάχιστον ευαισθησία απέναντι στους μαθητές που σήμερα ταλαιπωρούνται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ


Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα για τα διόδια

4/4/2014


Με αφορμή την Πανελλαδική κινητοποίηση φορέων και κινημάτων ενάντια στην λειτουργία των διοδίων με την σημερινή μορφή και λειτουργία τους θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
 Επιμένουμε στο να στηλιτεύουμε το ληστρικό χαρακτήρα των συμβάσεων που ρυθμίζουν την ύπαρξη και λειτουργία τους , ιδιαίτερα αυτής του 2013,  και υποστηρίζουμε την ανάγκη ριζική αναθεώρησής τους.
 Τονίζουμε την άμεση αναγκαιότητα κατασκευής του παράπλευρου δικτύου (συμβατική υποχρέωση των κατασκευαστών), για τη διευκόλυνση και ασφαλή μετακίνηση της τοπικής κυκλοφορίας.
 Ιδιαίτερα στεκόμαστε στη λειτουργία επιπλέον διοδίων στο Νομό Φθιώτιδας που διαμορφώνει αφόρητη κατάσταση όσον αφορά την  μετακίνηση των πολιτών, και προειδοποιούμε πως αντιτασσόμαστε στην προετοιμασία κατασκευής νέων προς Εύβοια που ξαναήρθε στην επικαιρότητα..
   Καλούμε την κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στα πλαίσια των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Θεωρούμε πως οι κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση .