Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κοντά στους κατοίκους του Μετοχίου ο Δημήτρης Θωμάς

                                                                                                                               21-3-2015

Το Μετόχι επισκέφτηκε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου  Δημήτρης  Θωμάς συνοδευόμενος από τον πρώην Αντιδήμαρχο Βασίλη Παππά, προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές που υπέστη το χωριό από την πρόσφατη κακοκαιρία. Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και περιηγήθηκε την περιοχή συνοδεία  του Προέδρου  Τάσου Σφύρλα και του πρώην Προέδρου Χρήστου Κατσή.
Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής.
«Σοβαρές ζημιές υπέστη το Μετόχι μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.  Το Επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο του χωριού, τμήματα του δικτύου ύδρευσης, η γέφυρα στη «Ραχούλα», η γέφυρα στην Παραλία, αλλά  και το ποτάμι σε κάποια σημεία του, υπέστησαν σημαντικές ζημιές μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος πρέπει να παρέμβει  άμεσα και αποτελεσματικά, ιεραρχώντας τα προβλήματα, και  το συντομότερο να αποκαταστήσει τις ζημιές με ίδια μέσα, ή και την αρωγή της Πολιτείας όπου απαιτείται.
Είναι σωτήριο  το γεγονός  ότι το 2009, ως Δημοτική Αρχή τότε, μετά την πρωτοφανή  θεομηνία που έπληξε το χωριό και  επέφερε καταστροφικές ζημιές, καταφέραμε να τις αποκαταστήσουμε, αλλά και να  διευθετήσουμε, όπως επίσης και να  ενισχύσουμε τις όχθες του ποταμού με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Η προχθεσινή κακοκαιρία, εάν δεν είχαν γίνει οι σημαντικές τότε παρεμβάσεις στο ποτάμι, θα είχε οδυνηρές  συνέπειες για το Μετόχι. Κάτι που οι κάτοικοι το γνωρίζουν πολύ καλά και σήμερα το αναγνωρίζουν».

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. Πρόεδρος η Σοφία Βότση.

             
Η νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου

κ. Σοφία Κόλια- Βότση
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου 2015 του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ για τις αρχαιρεσίες. Παραβρέθηκαν και τα εννέα (9) νεοεκλεχθέντα μέλη και όρισαν μετά από ψηφοφορία, ομόφωνα:
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Bότση Κόλλια Σοφία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καρκαλέτση Κατερίνα
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λεβέντη Σταματούλα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βλαχούλη Νατάσα
 ΤΑΜΙΑΣ: Κουγιάννου Κατερίνα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Kατσούλη Βίκυ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Μοιρώτσος Γιώργος
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ: Παναγιάρης Βαγγέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Φρυγανιώτη Βάνα

 Ευχαριστούμε τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας για την σημαντική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του τόπου μας και τους κοινούς μας στόχους, με όλη μας τη δύναμη.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Να συζητηθεί το θέμα των ΣΜΑ ζητά ο κ. Θωμάς

Δημήτρης Θωμάς 
πρ. Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου                                         20 Μαρτίου 2015

                                                                                                                                           Προς :
    κ.Αθ.Μπουραντά / Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου
    κ.Ιωάν.Μπενάκη/ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη χωροθέτηση και κατασκευή  Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Δήμου μας, παρακαλώ όπως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου, μας ενημερώσετε, προ ημερήσιας διάταξης, για τις ενέργειές σας, όπως και για τις σχετικές μελέτες που έχετε εκπονήσει σε σχέση με το θέμα και να ακολουθήσει συζήτηση επ΄ αυτού.
                                                                                                                Δημήτρης Γ. Θωμάς
                                                                               πρ. Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου &
                                                                                          Επικεφαλής Συνδυασμού

                                                     «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

Την Κυριακή 22 Μάρτη 2015 η Ανάβαση της Ριτσώνας


Ο Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα

Προς : Μ.Μ.Ε  Ευβοίας
Χαλκίδα, 20 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, θα παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Χαλκίδα.

Γραφείο Τύπου

Δημήτρης Κατσούλης: Η διαχείριση των σκουπιδιών στην Νότια Εύβοια. Από το αδιέξοδο στην ανατροπή....


Η διαχείριση των απορριμμάτων  συνεχίζει να ταλανίζει την Νότια Εύβοια. Η περιοχή έχει μείνει ουραγός στην προώθηση των αναγκαίων και βασικών έργων διαχείρισης. Τα προηγούμενα σχεδόν είκοσι χρόνια ενώ υπήρξαν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας οι τοπικοί, νομαρχιακοί, περιφερειακοί και κρατικοί θεσμοί δεν πήραμε στα σοβαρά την υπόθεση της έγκαιρης εφαρμογής τους και πάντως δεν έγιναν στην Νότια Εύβοια όσα στοιχειωδώς έστω έπραξαν οι αρμόδιοι πολιτικοί και διοικητικοί θεσμοί στην υπόλοιπη Εύβοια, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συνήθως όσοι έπαιρναν πρωτοβουλίες για την προώθηση λύσεων βρίσκονταν μόνοι τους απέναντι σε – κατά κανόνα- κατευθυνόμενες τοπικιστικές αντιδράσεις και κυρίως μόνοι απέναντι στην αδιαφορία, τον στρουθοκαμηλισμό και την υπονόμευση εκ μέρους των υπολοίπων δημοτικών, νομαρχιακών και κοινοβουλευτικών παραγόντων. Έτσι επικράτησε η γενική άποψη ότι η διαχείριση των σκουπιδιών αποτελεί σοβαρή μεν υπόθεση πλην όμως ενδιαφέρει μόνο όσους έχουν την ατυχία να εμπλέκονται άμεσα με τους τόπους όπου σχεδιαζόταν η εγκατάσταση των έργων διαχείρισης. Υπήρξαν ασφαλώς και εντελώς άστοχες κινήσεις τα τελευταία χρόνια ιδίως στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με αποτέλεσμα να χαθεί, στο παραπέντε, και ο πολύτιμος χρόνος αλλά και να μην εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις.

Σήμερα ο κόμπος έφθασε στο κτένι. Είμαστε προ πολλού στο και πέντε.  Δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χρόνος για την επανάληψη συμπεριφορών σαν αυτές που περιγράφονται παραπάνω.
Η χωροθέτηση των δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και η υλοποίηση του ενταγμένου και χωροθετημένου Σταθμού στην Κάρυστο είναι επιτακτικά αναγκαίες ενέργειες. Αλλά δεν αρκούν.....
Από εκεί και πέρα η αγωνιώδης προσπάθεια εύρεσης χώρων διάθεσης των απορριμμάτων στους ήδη εν λειτουργία  ΧΥΤΥ της Εύβοιας και της Περιφέρειας παίρνει διαστάσεις ιλαροτραγωδίας. Γίνεται υπό το κράτος του πανικού και ως συνέπεια της απόλυτης αποτυχίας πρωτίστως του κεντρικού Κράτους να οργανώσει θεσμικά τη «διακυβέρνηση» του συστήματος διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και ιδίως να διορθώσει εγκαίρως και αποτελεσματικά τις νομοθετικές και οργανωτικές αστοχίες ιδίως του ν.4071/2012 για τους «Περιφερειακούς ΦΟΔΣΑ». Το κεφάλαιο αυτό είναι μεγάλο, κρίσιμο και επίκαιρο και γιαυτό θα επανέλθουμε εξειδικευμένα.

Τι γίνεται με την ρύπανση από τα απόβλητα ελαιουργείου στον Αη Γιώργη Ιστιαίας;;;

16/3/2015


Με ερώτηση του στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος (που αντικατέστησε τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου) στην «παρθενική» του συνεδρίαση αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης από απόβλητα ελαιοτριβείου που ενέσκηψε στην περιοχή καταγωγής και δραστηριοποίησής του  .
«Σύμφωνα με   δημοσιεύματα, καταγγελίες και οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής, σοβαρό πρόβλημα περιβαλλοντικής ρύπανσης ενέσκηψε από  την απόρριψη αποβλήτων ελαιουργείου που πιθανά λόγω κατασκευαστικής αστοχίας και πιθανών παρανομιών στην διαδικασία διαχείρισής του , κατέκλυσαν παρακείμενες εκτάσεις.
Κατόπιν τούτων και δεδομένων ότι
Α. Υπήρχαν παλιότερες αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος γενικότερα για το θέμα
Β. Ο «κατσίγαρος», το υγρό αυτό απόβλητο των ελαιουργείων, μείγμα νερού με 5% ελαιόλαδο και υπολείμματα ελιάς, είναι απόβλητο άκρως τοξικό, αφού 1 κυβικό μέτρο κατσίγαρου ισοδυναμεί με 150 περίπου κυβικά μέτρα αστικών αποβλήτων. Ότι σε 24 ώρες πρέπει να υποστεί επεξεργασία αλλιώς γίνεται τοξικό και δημιουργεί πρόβλημα στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού που δεν μπορούν να το επεξεργαστούν. Ότι όταν  πέφτει στο νερό , όχι μόνο το χρωματίζει μαύρο, αλλά και συντελεί σε μια σειρά από χημικές αντιδράσεις που αφαιρούν το οξυγόνο από το υδατικό περιβάλλον», και,
Γ.  Κυρίως της αυτοψίας από τις υπηρεσίες της Περιφερείας επί του συγκεκριμένου περιστατικού,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
1. Τι αναφέρει τελικά το πόρισμα της αυτοψίας; Τι θεωρεί ως αιτίες δημιουργίας του προβλήματος; Οι λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας των αποβλήτων λειτουργούσαν νόμιμα; Ποια τα αποτελέσματα και  το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης και τι μέτρα αποκατάστασης προτείνετε να ληφθούν;
2.Η λειτουργούσα επιχείρηση παρουσίαζε συμμόρφωση ως προς τις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις σύμφωνα με τις κείμενες νομικές διατάξεις και τις σχετικές κανονιστικές αποφάσεις; Γίνονταν τακτικός έλεγχος της δεξαμενής, με επί τόπου επισκέψεις του υπευθύνου του ελαιοτριβείου; Ελέγχετο η ακεραιότητα της περίφραξης, η στάθμη των αποβλήτων, και η κατάσταση της δεξαμενής ( ανάχωμα, πλευρικά τοιχώματα); Είχαν εκ των προτέρων εντοπιστεί ρωγμές στο έδαφος ή δείγματα καθιζήσεων, και αν ναι , είχε κληθεί  να γνωμοδοτήσει ειδικός γεωτεχνικός για την ασφάλεια της κατασκευής;

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στο Κιλελέρ την Κυριακή ο Αποστόλου

Αθήνα, 19 Μαρτίου  2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού και του Δημάρχου Κιλελέρ Αθανάσιου Νασιακόπουλου, θα παραστεί, την Κυριακή 22/03/2015, στo Κιλελέρ, τιμώντας τις εκδηλώσεις μνήμης των 105 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910.
Επισημαίνεται ότι η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 21/03/2015 με την πραγματοποίηση ημερίδας στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στο Κιλελέρ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22/03/2015, στις 11:00, στο χώρο του μνημείου.


Νίκος Στουπής:Καμία Διοικητική αλλαγή χωρίς πειστική εξήγηση και αξιοκρατία!!!

Η ατομική ευθύνη να μην καταστεί συλλογική ενοχή!  Διαφάνεια και Κάθαρση μέχρι τέλους για κάθε περίπτωση διαφθοράς .

Στην τοποθέτησή του με ευκαιρία τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη για φαινόμενα οικονομικής διαφθοράς στην Δ/νση Συγκοινωνιών-Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, αλλά και τις φήμες για ευρείες ριζικές αλλαγές στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων της ίδιας Περιφερειακής  Ενότητας, ο εκτελών χρέη Επικεφαλή της Παράταξης  Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ανέφερε:
«Προφανώς και το θέμα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή αξιοποίηση. Θεωρούμε αυτονόητη την μηδενική ανοχή Πολιτικών και Διοικητικών Προϊστάμενων , σε φαινόμενα διαφθοράς Υπαλλήλων τους . Θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση την με διαφάνεια και  μέχρι τέλους  διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων , την παραδειγματική τιμωρία καθενός και καθεμιάς εκτρεπόμενης από τον Δημοσιοϋπαλληλικό όρκο υπηρέτησης του Συλλογικού και Δημόσιου  συμφέροντος, και κυρίως την ποινική αντιμετώπιση κάθε τέτοιας περίπτωσης με την προσφυγή στην δικαιοσύνη. Και βέβαια, τέτοιες περιπτώσεις – όπως σωστά επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης - δεν χαρακτηρίζουν τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας γενικά και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , όπου εμφανίσθηκε το συγκεκριμένο γεγονός.
Με αφορμή όμως το συγκεκριμένο θέμα, και τις φήμες για εκτεταμένες Διοικητικές αλλαγές σε επίπεδο Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στο προσωπικό τους, θα ήθελα να σημειώσω τούτα:
---Είναι υποχρεωμένη η Πολιτική ηγεσία να δικαιολογήσει τις ενέργειές της αυτές , πολύ περισσότερο, αν πρόκειται για τόσο μεγάλου εύρους αλλαγές , όσο ακούγεται. Έτσι ή αλλιώς υπάρχουν ανοιχτά θέματα από την προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναμένουν απαντήσεις όσον αφορά την εμπλοκή υπαλλήλων αλλά και κύρια τις πολιτικές ευθύνες προσώπων και θεσμών που τα δημιούργησαν.
---Το νομικό κενό όσον αφορά την αδυναμία συγκρότησης Υπηρεσιακών Συμβουλίων , κατ εξοχή αρμόδιου οργάνου για αξιολογήσεις και κρίσεις, - πέρα από την υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να πιέσει την νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να υλοποιήσει άμεσα τις εξαγγελίες της   και να διορθώσει νομικά το πρόβλημα – δίνει την δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να προχωρά σε τέτοιες αλλαγές, αν κρίνει ότι δυσχεραίνεται στο έργο του ή εκτιμά πως έτσι θα προχωρήσει καλύτερα. Δεν του δίνει όμως το δικαίωμα να ξεπεράσει την ηθική πολιτική υποχρέωση η όποια του επιλογή να είναι τεκμηριωμένη, να σεβαστεί τους κανόνες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους και την συλλογική συνδικαλιστική εκπροσώπηση τους.

Θα αναμένουμε, θα παρακολουθούμε , και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε»

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ολοκληρώθηκαν σε ένα ήρεμο κλίμα, απόλυτης συνεργασίας  οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου  για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και  μελών Ομοσπονδίας, σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.
Ψήφισαν: 112 Άκυρα:3 Έγκυρα:109
Εκλέχθηκαν για το Δ.Σ :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ      ΨΗΦΟΙ
1) Καρκαλέτση Κατερίνα 64
2) Βότση Κόλλια Σοφία 59
3) Φρυγανιώτη Βάνα 54
4) Κατσούλη Βίκυ 48
5) Μοιρώτσος Γιώργος 44
6) Κουγιάννου Κατερίνα 43
7) Βλαχούλη Νατάσσα 41
8) Παναγιάρης Βαγγέλης 41
9Λεβέντη Σταματούλα 38
Αναπληρωματικοί:
10) Μάλλιου Κατερίνα 36
11) Μπαρόλας Παναγιώτης 35
12) Χαραλάμπους Νίκος 23
13) Δημολιάνη Ευαγγελία 19
14) Κεραμιδάς Σταύρος 12
Εκλέχθηκαν για την Ομοσπονδία :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ      ΨΗΦΟΙ
1) Βότση Κόλλια Σοφία 60
2) Καρκαλέτση Κατερίνα             60
3) Φρυγανιώτη Βάνα 53
4) Κατσούλη Βίκη 45
5) Κουγιάννου Κατερίνα              42
Αναπληρωματικοί :
6) Παναγιάρης Βαγγέλης             37
7) Μοιρώτσος Γιώργος  36
Εκλέχθηκαν για την Ελεγκτική Επιτροπή:
Δημητρίου Δημήτριος
Δημολιάνης Κώστας
Δημολιάνη Σταυρούλα
Σας ευχαριστούμε !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα: Όχι τα σκουπίδια στη "Σκοτεινή"

                                                                              ΚΑΚΟΛΥΡΙ 18 Μαρτίου 2015
                                                         

Σήμερα Τετάρτη 18/3/2015 και ώρα  5:00 μμ στην Τ.Κ. Ταξιαρχών, με αφορμή την επίσημη πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας για εγκατάσταση ΣΜΑ στην περιοχή Μεντουλίου πλησίον της Γέφυρας της Σκοτεινής, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που προτίθεται να αγοράσει ο Δήμος, συγκεντρωθήκαμε φορείς, αιρετοί και πλήθος  κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής, για να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση του παραπάνω ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Μετά την κατάργηση των υφιστάμενων χωματερών του Δήμου και της ανάγκης να μεταφερθούν τα απορρίμματα εκτός αυτού, είναι απαραίτητο να κατασκευασθεί(ούν) ΣΜΑ σε θέση(εις)  που θα υποδεικνύε(ο)νται όμως από ανάλογες επιστημονικές μελέτες σκοπιμότητας που θα πρέπει να εκπονηθούν και μετά από πραγματική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την αυθαίρετη αυτή επιλογή για την κατασκευή  ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο, για τους παρακάτω λόγους:

Νίκος Στουπής: Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης: Ευρεία συναίνεση για μια βραχύβια έστω υποτυπώδη λειτουργία του μέχρι την ριζική και ουσιαστική αλλαγή του θεσμού;;; Ή Μονοκομματική λογική και περαιτέρω εκφυλισμός του;;;

16/3/2015
Στην τοποθέτησή του κατά την διαδικασία εκλογής Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, ο εκτελών χρέη Επικεφαλή της Παράταξης  Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ανέφερε:
«Έχουμε σαφή άποψη ότι ο θεσμός – όπως έχει προβλεφθεί και σε ελάχιστες περιπτώσεις Περιφε-ρειών έχει λειτουργήσει , αλλά και από την εμπειρία μας κατά την προηγούμενη θητεία του Περιφε-ρειακού Συμβουλίου όπου λειτούργησε– είναι ένας αποτυχημένος θεσμός.
 Όχι ότι υπό προϋποθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι προς όφελος κυρίως του Πολίτη, και ότι διευκολύνει την Διοίκηση, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Αλλά από την σκοπιά της αναγκαιότητας που θεωρούμε ότι υπηρετείται ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέσω της λειτουργίας του ως αποκεντρωμένη ανά Περιφέρεια Ανεξάρτητη Υπηρεσία του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, όπως στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής μας έχουμε διατυπώσει
Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την δέσμευση της νέας Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ, ότι στην ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη ο συγκεκριμένος θεσμός θα καταργηθεί και ότι οι αρμοδιότητές του θα υπηρετηθούν με άλλη μορφή, σαν και αυτή της προγραμματικής μας δέσμευσης.
Θα μπορούσαμε λοιπόν, κάτω από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θεσμική μεταβολή θα καθυστε-ρήσει τουλάχιστον κατά δύο χρόνια, να δεχθούμε την λειτουργία του. Κάτι τέτοιο όμως θα προϋπό-θετε – σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του Νόμου - ευρύτερες συναινέσεις στο πρόσωπο κάποιου υποψήφιου, και να έχουν προηγηθεί ανάλογες προεργασίες τουλάχιστον ανάμεσα στην πλειοψη-φία και την μείζονα αντιπολίτευση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, και σίγουρα όχι με δική μας ευθύνη, παρόλη την εκφρασμένη μας ετοιμότητα και προετοιμασία  να βάλουμε στο τραπέζι και να αποδε-χθούμε σχετικές ανεξάρτητες, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, υποψηφιότητες εγνωσμένου κύρους , με νομικές γνώσεις, άποψη και εμπειρία από την Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση.
Κατόπιν τούτων  στην διαδικασία που ακολουθεί δεν καταθέτουμε την επιλογή στήριξης απλά για καταγραφή ούτε και υποστήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας για να μην συμβάλλουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση του θεσμού και επιλέγουμε πολιτικά την έκφραση κατά την ψηφοφορία της επιλογής του ΛΕΥΚΟΥ»
Όπως κατεδείχθη εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας , η παραταξιακή υποψηφιότητα του εκλεκτού του κ. Περιφερειάρχη, παρά την εμφανή υποστήριξη της από μεμονωμένες ετερόκλητες δυνάμεις δεν συγκέντρωσε ούτε την υποστήριξη των Συμβούλων του συνδυασμού του οδηγώντας την εκλογική διαδικασία σε αποτυχία. Υπεροψία; Λάθος χειρισμός; Ας ελπίσουμε τα παθήματα …να γίνουν μαθήματα.

Κώστας Χαϊνάς: Για τον συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης


Ο θεσμός αυτός της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα είναι ένας απαξιωμένος θεσμός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως θεσμός είναι αποτυχημένος και πρέπει να καταργηθεί, όπως υπονόησαν κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Και εξηγούμαι :
Ο Συμπαραστάτης μπορεί να καταλήξει ένα διακοσμητικό στοιχείο, μπορεί όμως να γίνει και πρωταγωνιστής στην επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του πολίτη και της επιχείρησης. Εξαρτάται και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής και την πλευρά του Συμπαραστάτη. Κατά πόσο θα ενισχύσει το θεσμό με υποδομές, κατάλληλο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Και από την άλλη κατά πόσο το πρόσωπο που έχει επιλεγεί για το ρόλο αυτό μπορεί και θέλει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του θεσμού. Να μπορεί να μεσολαβήσει πραγματικά μεταξύ πολίτη και υπηρεσιών, μεταξύ επιχείρησης και υπηρεσιών, ώστε να λύνονται γρήγορα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα που παρουσιάζονται. Με αντικειμενικότητα και με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Άρα η επιλογή του Συμπαραστάτη δεν μπορεί να αποτελεί μια στενά κομματική επιλογή. Αλλά μια επιλογή από τους πιο άξιους συμπολίτες μας, με γνώση των υπηρεσιών, της κοινωνίας και της αγοράς. Ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Δεν θέλουμε τον Συμπαραστάτη να κάνει νομικές γνωματεύσεις. Θέλουμε να λύνει προβλήματα. Και ασφαλώς χρειάζεται να είναι Συμπαραστάτης όχι μόνο του πολίτη αλλά και της επιχείρησης. Γιατί στην επιχείρηση στηριζόμαστε για να αλλάξουμε σελίδα στο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο, ως Περιφέρεια και ως χώρα. Γιατί με επενδύσεις και με νέες θέσεις εργασίας θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων. Γιατί η επιχείρηση και οι εργαζόμενοί της παράγουν πλούτο, από τον οποίο ζει η υπόλοιπη κοινωνία. Άρα όσο πιο γρήγορα αδειοδοτηθεί η επιχείρηση, όσο πιο γρήγορα διευκολυνθεί να βάλει μπροστά την παραγωγική της μηχανή, με την εφαρμογή ασφαλώς της νομοθεσίας, τόσο καλύτερα θα είναι για την Περιφέρεια και για τη χώρα.

Αναστολή κινητοποιήσεων στον Όμιλο Σκουλούδη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ
Union of workers in Food & Beverages Evias – Viotias
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας 128/2002, 218/2012, Βιβλ. Σωμ. 23/2002
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
τηλ. 6976975834, email: syndikato.tp@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 177             Χαλκίδα 18/03/2015



Από νωρίς σήμερα το πρωί αναστείλαμε τις 24ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ (ΕΥΒΟΪΚΗ Α.Ε., ΙΝΟ Α.Ε.) μετά από την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών. Τα δεδουλευμένα καταβλήθηκαν μετά από 10 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων. Συνεχίζουμε με όλο και καλύτερη οργάνωση στην επιχείρηση, στον όμιλο, σε όλη την εργατική τάξη και το λαό. Για να καταβληθεί το σύνολο των αποδοχών που μας οφείλονται, για να τηρηθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Τζαβάρας Γιάννης
Ο γεν. γραμματέας

Παπακωνσταντίνου Κώστας

"Έφυγε ο κυμαίος διακεκριμένος μουσικός Βαγγέλης Βέκιος


Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έφυγε από την ζωή ο πασίγνωστος Έλληνας μουσικός με μεγάλη πορεία στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας.
Η είδηση του χαμού του Βαγγέλη Βέκιου σκόρπισε την θλίψη. Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Άντρι Βασιλειάδου και τα δύο τους παιδιά.
Ο Βαγγέλης Βέκιος που υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών είχε γεννηθεί το 1957 στην Κύμη Ευβοίας.
Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Επιπλέον είχε συμμετάσχει στα μουσικά σχήματα: «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και "Vavoura Band". Το 2007 ίδρυσε τους "ΕΛΕΛΕΥ" και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική.
Ο Βαγγέλης Βέκιος παράλληλα με την καριέρα του ως μουσικός είχε γράψει στο περιοδικό Ήχος & Hi-Fi, καθώς και σε άλλα μουσικά έντυπα. Ηταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας ΑΥΓΗ με τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα». Ήταν ακόμα γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ. Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του 105,5 Στο Κόκκινο και ο πρώτος διευθυντής προγράμματος από την ίδρυση του σταθμού, το 2006. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ, το 1993.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εκλογές αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας καλούμε να προσέλθετε στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου   για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και  μελών Ομοσπονδίας,  που έχουν οριστεί για αυτή την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015  στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου μετά τη 1:00μ.μ.

Οι υποψήφιοι:
Βλαχούλη Νατάσσα (ΚΑΦΕΤΟΦΩΝΟ)
Βότση Κόλλια Σοφία (EΚΟ)
Δημολιάνη Ευαγγελία (ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ)
Καρκαλέτση Κατερίνα (ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ)
Κατσούλη Βίκη (ΠΑΝΤΟΦΛΙΝΟ)
Κεραμιδάς Σταύρος (MAD)
Κουγιάννου Κατερίνα (ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΣ)
Λεβέντη Σταματούλα (ΝΟΣΤΙΜΟ)
Μάλλιου Κατερίνα (VODAFONE)
Μοιρώτσος Γιώργος (ΠΑΡΘΕΝΩΝ- CARGO)
Μπαρόλας Παναγιώτης (ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΖΩΖΟΥΛΑ)
Παναγιάρης Βαγγέλης (ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ)
Φρυγανιώτη Βάνα (ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ- ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ)
Χαραλάμπους Νίκος ( ΠΛΑΤΥΓΥΡΟΣ)
& για την Ελενκτική Επιτροπή:
Δημητρίου Δημήτριος (CAFÉ ΚΛΕΨΥΔΡΑ)
Δημολιάνης Κώστας (DECO)
Δημολιάνη Σταυρούλα (SUPER MARKET PROTON)
Σας περιμένουμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου συγχαίρει μαθητές του

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Η Διευθύντρια και ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου συγχαίρουν όλους τους μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου που βραβεύτηκαν την Κυριακή15-03-2015, για την επιτυχία τους στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Θεωρούν τιμή για το σχολείο το γεγονός ότι μεταξύ των βραβευθέντων είναι μια μαθήτρια και ένας μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα ο μαθητής Δημητρίου Νικόλαος διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» και η μαθήτρια Ρούμπου Ευαγγελία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».
Τους συγχαίρουν και τους εύχονται πάντα επιτυχίες στις σπουδές τους και στη ζωή τους.  
                                                 
                                                       Για το 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου
                                                                     Η Δ/ντρια

                                                           Θαλάσση Μαρία

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου, απαντώντας στο δημοσίευμα για την έρευνα του ΣΔΟΕ.



«Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα», συνεχίζει η πρώην υπουργός.
«Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας», επιμένει και καταλήγει:
Σε ότι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.
Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.
Καλώ επομένως του αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται  εντυπώσεις.

Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη.   

Λαλιώτης: Δεν έχω να κρύψω τίποτα


Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν».
Αυτό απαντά σε δήλωσή του, αναφορικά με το δημοσίευμα για έλεγχο του ΣΔΟΕ, ο Κώστας Λαλιώτης.
«Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες», συνεχίζει ο πρώην υπουργός και καταλήγει:

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.  Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα.

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Γιάννενα


Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στα Γιάννενα, στη λίμνη Παμβώτιδα. Όπως επιβεβαιώθηκε, πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Αναλυτικότερα, στις 7.40 το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από ζευγάρι κατοίκων των Ιωαννίνων που ενημέρωσε ότι έχει βρει πτώμα σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου σπούδαζε ο νεαρός. Στη συνέχεια κλήθηκαν συγγενείς προς αναγνώριση του πτώματος. Tο πτώμα αναγνώρισε ο θείος του παιδιού.
Το ζευγάρι, το οποίο είχε βγει για βόλτα, δεν ήταν σίγουρο αρχικά ότι επρόκειτο για πτώμα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και βρήκαν πτώμα σε προχωρημένη σήψη, ενώ στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο πτώμα βρέθηκε μαχαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, το πτώμα βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, φέροντας πολλές δαγκωματιές από ζώα. Λόγω της κατάστασης της σορού, θεωρείται ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για αυτοκτονία.
Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.
Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα βρέθηκε 800 μέτρα από τη σχολή.

Το ΣΔΟΕ ερευνά 25 Κυπριακές offshore στην Κύμη



Μεγαλοσχήμονες της Κύπρου, όπως πολιτικοί και επιχειρηματίες εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις 25 κυπριακές offshore... εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως από το 2007 μέχρι σήμερα στην Κύμη Ευβοίας κάνοντας πανάκριβες αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακών εκτάσεων (μπορεί να φτάνουν και τα 500 στρέμματα) στους Αγίους Αποστόλους.
Για το λόγο αυτό το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος απέστειλε έγγραφο στη Γιουροπόλ ζητώντας πλήρη στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι η δικαιούχοι αυτών των εταιρειών, αν και στις περιπτώσεις των offshore εταιρειών σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους ανά την υφήλιο οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες αποτελούν τη βιτρίνα των εταιρειών και λειτουργούν ως αχυράνθρωποι.
Οι 25  κυπριακές  εταιρείες- οι εκπρόσωποι των οποίο αρνούνται τον χαρακτηρισμό ότι αποτελούν offshore εταιρείες αλλά επενδυτικές (ιδιωτικές ΕΠΕ) κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων η εκτάσεων-που ερευνά το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας είναι κατά σειρά:
A.P.HALIOS ESTATES LIMITED,ASPESIA LIMITED,ATERMON,COTTON TRADING LTD,DETCO SA,EL STY ESTATES LIMITED,G THELECTRICAL K ELECTRONICS LIMITED,GEPA LOIZOU COMPANY LTD,GREENCEDAR PROPERTY,HANDEL MAATSCHAPPIJ VAN RIJN DV, NLP NEW LINE PROPERTY INVESTMENTS LTD, ROEDOUCK PACK SA RL,SKIRONODES IMMOVABLE PROPERTY LIMITED,SUNNY WISE INVESTMENTS LIMITED,TOWNSEND ASSETS LTD,VAN RI JN TRADING BV, VAN RI JN DIENSTVERLENING BV, VAN RI JN INTERNATIONAL BV, ZOEVVIA LIMITED, ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΔΩΡΑΝΤΡΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΙΜΙΤΕΔΙΔΑΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΙΜΙΤΕΔ, Κ Μ ΑΡΜΕΥΤΗΣ ΛΙΜΙΤΕΔΦΛΟΘΕΑ ΛΙΜΙΤΕΔ.
Από τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων  κυπριακών εταιρειών έχει ζητηθεί -καθώς αρκετοί δεν το έχουν πράξει- να προσκομίσουν εντός 5 ημερών επικυρωμένο αντίγραφο του μετοχολογίου, ή του καταστατικού ή του συστατικού εγγράφου της εταιρείας τους, βεβαίωση της Κυπριακής αρχής με τα στοιχεία των πραγματικών μετόχων (δικαιούχων) την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι σήμερα, δηλώσεις Ε9,αντίγραφα των συμβολαίων αγοράς και τυχόν πώλησης ακινήτων, δηλώσεις Φ.Μ.Α.Π κλπ.