Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Μαρίνου και Κατσιώτη για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
               Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Για την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης.

Το εργοστάσιο «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης, ιδρύθηκε το 1985 σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ 514/1977 από την εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Όπλων και με την επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12 /10/1988.
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9000 και είναι εγγεγραμμένη με Αριθμό 0071 στο μητρώο κατασκευαστών ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ με τομείς δραστηριότητας στην κατασκευή στρατιωτικών κρανών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, στολών Χημικού, Βιολογικού πολέμου και στρατιωτικού ιματισμού /εξαρτήσεων.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ διαθέτει καλό τεχνολογι-κό εξοπλισμό, και σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, έχει έμπειρο, εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ευσταθούν θέσεις που ερμηνεύουν αβάσιμα το χαρακτήρα του εργοστασίου και το κατατάσσουν σε εργοστάσιο παραγωγής «πολιτικών προϊόντων», με στόχο την απαξίωση και το κλείσιμο του.  
Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» δεν λειτουργεί, χρησιμοποιείται τακτική κωλυσιεργίας, δίνονται υποσχέσεις αλλά δεν δίνονται παραγγελίες για υλικά που είναι απαραίτητα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.  
Οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι από τον Οκτώβρη του 2103.
Τους τελευταίους μήνες καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους καθυστερημένες αμοιβές μεγάλης περιόδου (μέχρι 31/12/2014) αλλά είναι επικίνδυνη η σύνδεση αυτής της αυτονόητης διαδικασίας με «διαδώσεις» ή και «στοχεύσεις» περί εκκαθάρισης του εργοστασίου. 
Ο λαός της περιοχής είναι ανάστατος και διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που οξύνει πάρα πέρα το πρόβλημα της ανεργίας που στην περιοχή ξεπερνά το 50%.  
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός , τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για :
1. Την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με παραγγελίες για αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές Χημικού –Βιολογικού πολέμου, στρατιωτικού ιματισμού/εξαρτήσεων και άλλα σχετικά υλικά ;
2. Την άμεση ασφάλιση των εργαζομένων ;
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Χρήστος Κατσώτης

Συγκέντρωση για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων την Τετάρτη 18 Μάρτη στο Κακολύρι

                             13/3/2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο, σε συγκέντρωση που έγινε στα Κριεζά στις 11/3/2015, ότι ο Δήμος προτίθεται να εγκαταστήσει έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή μας.
Σε ιδιωτικό χώρο που πρόκειται να αγοράσουν, δίπλα στη Γέφυρα της Σκοτεινής, παραπλεύρως του ποταμού,  εντός του πλατανοδάσους και χώρο χαρακτηρισμένο natura, θα μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια των πρώην Δήμων Κύμης και Κονιστρών και ενδεχόμενα μεγάλου μέρους του Δήμου Αυλώνος.
Καλούμε όλους τους δημότες της περιοχής, τους αιρετούς και τους φορείς, την Τετάρτη 18/3/2015 και ώρα 5:00μμ, στο καφενείο της «Χαρίκλειας» στο Κακολύρι, σε ανοιχτή συζήτηση για το θέμα.

Κωτσής Γιώργος, Πρόεδρος Τ.Κ. Ανδρονιάνων
Βλάχος Ευστράτιος, Πρόεδρος Τ.Κ Ταξιαρχών
Σπύρου Σταμάτης, Πρ. Συλλόγου Ανδρονιάνων-Δένδρων
Νίττης Βελισσάριος, Τ.Σ.Καλημεριάνων
Καλενδέρης Σεραφείμ, Πρ.Συλλόγου Μεντουλίου
Σκιάνης Ιωάννης, Πρ.Συλλόγου Ταξιαρχών
Μαργέλης Αγγελής, Τ.Σ. Δ.Κ.Κύμης
Παππάς Λουκάς, Τ.Σ. Δ.Κύμης

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Όμιλο Σκουλούδη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ
Union of workers in Food & Beverages Evias – Viotias
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας 128/2002, 218/2012, Βιβλ. Σωμ. 23/2002
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
τηλ. 6976975834, email: syndikato.tp@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 175             Χαλκίδα 11/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ (Ευβοϊκή Οινοποιητική ΑΕ, ΙΝΟ ΑΕ) για να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές και να ανακληθούν οι απολύσεις. Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η Διοίκηση της εταιρίας έβαλε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των οφειλών που όμως δεν ήταν ικανό να αλλάξει την απόφαση μας. Η πορεία των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί στην επόμενη συνέλευση. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•             ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

•             ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διαβούλευση για τη Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου


Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, συνεχίσθηκαν οι συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και την τοπική κοινωνία.
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο Δημαρχείο των Κριεζών, σε μια ακόμα συγκέντρωση εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων,  των φορέων και των κατοίκων, παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αφορά την αποκατάσταση των εναπομεινάντων ΧΑΔΑ (έχει πραγματοποιηθεί ήδη ο διαγωνισμός και ανατεθεί στον ανάδοχο το έργο), την δημιουργία δύο σταθμών μεταφόρτωσης (έχουν ενταχθεί) στα πλαίσια της άμεσης αντιμετώπισης της μεταφοράς και απόθεσης των απορριμάτων σε ΧΥΤΑ που έχουν ορισθεί από την Περιφέρεια.
Παράλληλα με τη δημιουργία των 2 ΣΜΑ που θα γίνουν πλησίον των δύο μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων (Αλιβέρι και Κύμη) θα δημιουργηθεί και κέντρο Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι από τη νέα δημοτική αρχή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν "πράσινα σημεία" συλλογής και αποθήκευσης υλικών προς ανακύκλωση και συστήματος διαλογής αποβλήτων στην πηγή.
Μακροπρόθεσμα ο Δήμος σχεδιάζει σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου (αποτελούν από κοινού την Διαχειριστική Ενότητα Νότιας Εύβοιας) την διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας ΧΥΤΥ, προτείνοντας την αξιολόγηση της τεχνοοικονομικής μελέτης στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο διεφάνη ύστερα από σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων εκπροσώπων της Τοπικής Κοινωνίας, πως υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία στη πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, ο διάλογος θα συνεχισθεί, με στόχο την συμμετοχή των πολιτών και των φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην επίλυση ενός εκ των μεγαλυτέρων προβλημάτων που απασχολούν τη νέα δημοτική αρχή τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαράκος,  έδωσε έμφαση στο τομέα της ανακύκλωσης, τονίζοντας πως θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας  και οργάνωσης της αποκομιδής και διάθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σκέψεις για την ανάπτυξη της Νοτιοκεντρικής Εύβοιας και ειδικότερα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου


 Του  Αβδελά Ευάγγελου (Γεωπόνου)

Δεν γνωρίζουμε, εάν στις υπηρεσίες της παλιάς Νομαρχίας ή Αντιπεριφέρειας σήμερα, υπάρχουν σχετικές μελέτες ή εάν έχει απασχολήσει ποτέ τους αρμόδιους πού οδηγούνται τα πράγματα τα τελευταία 40-50 χρόνια όσον αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής. Και αν όντως υπάρχουν μελέτες, έχουν εφαρμοστεί; Έχουν αξιολογηθεί; Υπήρξε ωφελιμότητα  για τους πολίτες;
Ίσως θα έπρεπε να γίνει μία αποτίμηση της αναπτυξιακής πορείας των δεκαετιών, ώστε να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα που θα ήταν πολύ χρήσιμα για την παραπέρα πορεία, π.χ. σε ότι αφορά δημόσια έργα (δρόμοι, σχολεία κλπ.), ιδιωτικές επενδύσεις, εμπόριο. γεωργία, τουρισμός, αλιεία κλπ.
Σημερινές διαπιστώσεις:
I.Τα προβλήματα των χρήσεων γης:
Η περιοχή μας είναι λίγο βιομηχανική, με ταχύτατους ρυθμούς αποβιομηχάνισης, λίγο εμπορική, λίγο τουριστική, λίγο αγροτική, λίγο ελεύθερης αλιείας, με άναρχη ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, λίγο κτηνοτροφική, με πολλές ανεμογεννήτριες -χωρίς ουσιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και με μεγάλα προβλήματα.
Τα μεγάλα προβλήματα προέκυψαν:
•  από τις θέσεις εγκατάστασης των μεγάλων βιομηχανιών και της λειτουργία τους π.χ. απόθεση της τέφρας στην καλύτερη παραλία της περιοχής, στο Μηλάκι, ενώ μπορούσε να μεταφερθεί αλλού ή να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, από την εγκατάσταση της Α.Γ.Ε.Τ μέσα στο Μηλάκι, ενώ θα μπορούσε να εγκατασταθεί λίγο πιο πίσω. Προβλήματα από την αφαίμαξη των υδάτινων πόρων των περιοχών Λογγού και Μάνας και λίμνης του Δύστου με τα γνωστά αποτελέσματα, προβλήματα  από την επικείμενη καύση του RDF (αύτη την εποχή γίνεται αγώνας για να σταματήσει), προβλήματα από τα ανεξέλεγκτα ιχθυοτροφεία κλπ.
•  Την άναρχη προέκταση των πόλεων και χωριών χωρίς σχεδιασμό και ρυμοτόμηση, χωρίς κοινόχρηστους χώρους, χωρίς πράσινο ή αποχέτευση κλπ.  Στο όνομα της εξοχικής κατοικίας χτίζονται πλαγιές, όπως π.χ. στους Αγ. Αποστόλους που από χαμηλά οι κατοικίες φαίνονται σαν πολυκατοικίες με ύψος 3-4 ορόφων, έχοντας “κατεβάσει” το βουνό.
•  Την πολύ μεγάλη μόλυνση από την βιομηχανία και τα ιχθυοτροφεία στις θάλασσες και στις παραλίες, και την ρύπανση δεξιά και αριστερά στους δρόμους (σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά κύπελλα του καφέ, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς).
• Τις ανεξέλεγκτες χωματερές και τις αποθέσεις αδρανών υλικών, σε όποιο σημείο κρίνει ο καθένας. Πολύ δυσάρεστες οσμές το καλοκαίρι σε χωριά με τουριστικές πιέσεις,  από βόθρους που ξεχειλίζουν, διότι δεν υπάρχει αποχέτευση.
•  Από το απαράδεκτο οδικό δίκτυο. Ο τραγικός οδικός άξονας Χαλκίδας – Κύμης-δεν μπορεί να σταματάει η νταλίκα στην Αμάρυνθο για να περάσει ο σερβιτόρος!. Από τότε που σταμάτησαν τα Ferry boat (Ερέτρια –Ωρωπός) και αυξήθηκε η κίνηση των οχημάτων είναι απροσπέλαστο το φανάρι στα ΚΤΕΛ  από Χαλκίδα προς Αθήνα. Έτσι δημιουργείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καταναλώνονται καύσιμα πολλά, και υπάρχει μεγάλη μόλυνση. Θα μπορούσαν να αναφερθούν και άλλες πολλές διαπιστώσεις και θα ήταν ευχής έργο, μια ομάδα εθελοντών μέσα από απλοποιημένα ερωτηματολόγια να κατέγραφε ανά περιοχή τα προβλήματα που δημιουργούνται από το τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο τα οποία να ομαδοποιηθούν, να μελετηθούν να ιεραρχηθούν, ώστε να αναζητηθούν λύσεις.
• Η πιο σπουδαία διαπίστωση, όμως, που θα αναλυθεί παρακάτω, είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα που έχουμε από τους Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες και τουριστικοί προορισμοί, δίπλα στην μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Αθήνα. Όπου δεν χρειάζεται και πολλά έξοδα για να φθάσει κανείς στο νησί αυτό. Δηλαδή να έρχονται γρήγορα, με ασφάλεια, να τρώνε καλά (τα ντόπια προϊόντα μας), και πολλές φορές βιολογικά, να τα προμηθεύονται για όλη την εβδομάδα, να κολυμπάνε σε πεντακάθαρες θάλασσες, να τους γεμίζουμε τα μάτια και την ψυχή με τοπικό πολιτισμό και να φεύγουν ευχαριστημένοι για να μας ξανάρθουν!!!

Νέος Λογαριασμός του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! στο Facebook

Λόγω προβλήματος στην σελίδα του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! στο facebook για το οποίο δεν είναι προβλέψιμο πότε θα αποκατασταθεί  ανοίξαμε νέα Σελίδα και σας καλούμε να την εντάξετε στους φίλους σας Τον νέο λόγαριασμό θα τον βρήτε κάτω από το link του άλλου. Διαδόστε τον!!!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παράταση του χρόνου νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία παρατείνεται η προθεσμία νομιμοποίησης των σταβλικών και εν γένει κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για 18 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι τις 12 - 09 - 2016. 

Εορτάζει η "Παναγία η Οξυλιθιώτισσα" στον Οξύλιθο


Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ημέρα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου, πανηγυρίζει η «Παναγία η Οξυλιθιώτισσα», ο μοναδικός πιθανότατα Ναός στην Ελλάδα που είναι «σκαρφαλωμένος» πάνω σε ηφαίστειο. Και από εκεί, από τις πλαγιές του σβηστού πλέον ηφαιστείου του Οξυλίθου η Παναγιά και οι προσκυνητές της αγναντεύουν την θάλασσα που απλώνεται μπροστά από το κοντινό χωριό Οξύλιθος της Κύμης Ευβοίας.

Το χωριό Οξύλιθος πήρε την ονομασία του από τον "Οξύς - Λίθος" δηλαδή από την μυτερή πέτρα που υπάρχει στην κορυφή του Οξυλίθου, του σβηστού ηφαιστείου που δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή. Και εκεί, επάνω στις πλαγιές του, πριν 200 χρόνια οι ευλαβείς κάτοικοι του χωριού, κουβαλώντας τις πέτρες με χέρια, ανέγειραν την γραφική Εκκλησία της "Παναγίας της Οξυλιθιώτισσας". Για να τους προστατεύει η Παναγιά και να «αγκαλιάζει» την στεριά και την θάλασσα που απλώνεται μπροστά στο Ναό Της.

Κάπου εκεί στα σπήλαια του ηφαιστείου βρήκε προσωρινό καταφύγιο και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης όταν ασκήτεψε απέναντι στην νήσο Σκυροπούλα...
Εκεί στην Αγία Τράπεζα της ταπεινής Εκκλησίας λειτουργούσε συχνά ο Άγιος Νεκτάριος ως Ιεροκήρυκας της Καρυστίας!
Και πόσα άλλα…
Μα ίσως το πιο σημαντικό είναι πως στην εικόνα της Παναγιάς, στον ταπεινό αυτό Ναό της, χιλιάδες πιστοί ευλαβικά προσκύνησαν, άναψαν ένα κερί, προσευχήθηκαν σιωπηλά, έχυσαν ένα δάκρυ, ζήτησαν την μεσιτεία της, την προστασία και τη βοήθειά της Κυρίας Θεοτόκου…
Το πρόγραμμα της πανηγύρεως της Εορτής Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οξυλίθου Ευβοίας είναι:

Τρίτη 24 Μαρτίου
• ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός και ώρα 6:30 μ.μ.
Τετάρτη 25 Μαρτίου
• ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία και ώρα 7:30 π.μ.
• ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ώρα 6:30 μ.μ.


Πληροφορίες : 698 1000 500                 
    Εκ  του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προσκλήσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε 4 νέες Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ)  2007-2013, συνολικής δημόσιας δαπάνης 33,2 εκατ. € .
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς-δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων, στα ακόλουθα Μέτρα:
1.Μέτρο 1.1 «Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 16.900.000 €. Αφορά τη διάλυση επαγγελματικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» (ΟΤΒ), μηχανότρατα, ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών.
2.Μέτρο 2.3. «Μεταποίηση και Εμπορία αλιευτικών Προϊόντων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 7.500.000 €  και Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια», συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.200.000 €, του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Υδατοκαλλιέργεια, Αλιεία Εσωτερικών Υδάτων,
Μεταποίηση και Εμπορία Προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας», με στόχο την προώθηση οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμων επιχειρήσεων.
3. Μέτρο 3.1 «Συλλογικές Δράσεις», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Μέτρα Κοινού Ενδιαφέροντος» και της δράσης «Χωροταξικός Σχεδιασμός, Οριοθέτηση και χαρτογράφηση των περιοχών για Υδατοκαλλιέργεια (Π.Ο.Α.Υ.), συνολικής δημόσιας δαπάνης 600.000.

Εντολή του Μπουραντά στους Αντιδημάρχους για να καταγράψουν τάχιστα τα προβλήματα στο Επαρχιακό και Εθνικό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

      ΠΡΟΣ  :                      
         κ.κ. Αντιδημάρχους
                                                                                     Δήμου Κύμης - Αλιβερίου           

ΘΕΜΑ : «Καταγραφή Προβλημάτων του Επαρχιακού και του Εθνικού Οδικού      Δικτύου στα όρια του Δήμου »

Επειδή η Περιφέρεια, Π.Ε. Εύβοιας, έχει αναθέσει την συντήρηση του Επαρχιακού και του Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού, είναι χρήσιμο να εντοπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο, στα όρια του Δήμου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό περί τα 3,6 εκ. € και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εκτός από τα προβλήματα του οδοστρώματος θα ήταν χρήσιμο να προτείνουμε και βελτιώσεις, αν χρειάζονται, σε σημεία επικίνδυνα με δυσκολίες κίνησης κλ.π.
Η ενέργεια πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε πολύ λίγες ημέρες. Αν καθυστερήσουμε δεν θα έχει νόημα, η πρόταση.
    
Ο Δήμαρχος
Κοινοποίηση:
-Τεχνική υπηρεσία
-Συνεργάτες Δημάρχου                                                            Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Επιστολή Μπουραντά στην ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ για την ποιότητα της αποκατάστασης του οδοστρώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Αλιβέρι 04/03/2015
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                        Αριθ.πρωτ. 3788
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                               
Ταχ. Δ/νση: Κ. Μπακόλα 30                          
Τηλ. 2223350311
Φαξ: 22230 24558
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ                                                    
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr                     ΠΡΟΣ :
                                                                                     ‘’ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ’’            
                                                                                     Λεωφόρος Καποδιστρίου  38-4
                                                                                     ΜΑΡΟΥΣΙ 151-23 ΑΘΗΝΑ
                                                                                                                                           

ΘΕΜΑ : « Αποκατάσταση οδοστρώματος»
ΣΧΕΤΙΚΑ : « Α.Π. 0038/24-2-2015 έγγραφο σας».

Σε συνέχεια της συζήτησης στα Γραφεία του Δήμου και του σχετικού εγγράφου, σας ενημερώνουμε για τα εξής :
Έχει αποδειχθεί στην Πράξη, όταν γίνονται έργα σε Τμήμα οδοστρώματος, η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση είναι σχεδόν αδύνατη.
Το θέμα έχει σχέση με την ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων αφού σχεδόν πάντοτε, όταν οι τροχοί του αυτοκινήτου πατήσουν στη γραμμή συνάντησης της παλαιάς ασφάλτου με την νέα, ο έλεγχος του αυτοκινήτου χάνεται πρόσκαιρα και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται είναι μεγάλοι.
Ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.  Δεν θα επιμείνουμε όμως περισσότερο, με σκοπό να προχωρήσει η αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί ότι οι ενστάσεις μας αναφέρονται κυρίως στο τμήμα του εθνικού οδικού Δικτύου που έχουν πραγματοποιηθεί επεμβάσεις και στις δύο πλευρές του άξονα.
Είναι τμήμα με πολύ μεγάλη κυκλοφορία, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αλλά και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και επομένως οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι αυξημένοι.
Ελπίζουμε να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.    

                                                                                                                  Ο Δήμαρχος
Κοινοποίηση :
-  Δ/νση Τεχνικών ΄Εργων Π.Ε.Ευβοίας
-  Τεχνική Υπηρεσία ΔήμουΚύμης -Αλιβερίου                  Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς         

          

Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Γυναίκα στην Χαλκίδα


Εκδήλωση των οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα "ΚΚΕ: Πρωτοπορία στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για την ισοτιμία και την κοινωνική απελευθέρωση".
την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Χαλκίδας
Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών.

Θα προβληθεί βίντεο με θέμα "Η συμβολή του ΚΚΕ στη χειραφέτηση της γυναίκας".

Ταξική Ενότητα: Για τα αποτελέσματα στο Εκλογικο-Απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εικόνα της αίθουσας πριν από την αποχώρηση της Ταξικής Ενότητας
Σημαντικά ενισχυμένη βγήκε η «Ταξική Ενότητα», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο (Π.Α.ΜΕ.), από το εκλογικό – απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μάρτη. Η «Ταξική Ενότητα» σημείωσε μεγάλη άνοδο, σε ψήφους (+5), σε ποσοστά (+9,4%) και σε έδρες (+1) στο νέο ΔΣ.
Το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ – Συνεργαζόμενοι που στηρίχθηκε από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΜΕΙΣ, ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεγάλη πτώση σε σχέση με το άθροισμα των ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι και ΔΑΚΕ που συμμετείχαν στο προηγούμενο συνέδριο. Η κοινή κάθοδος δεν απέτρεψε τη μεγάλη πτώση. Συγκεκριμένα από 76ψήφους που είχαν άθροισμα το 2012 (63 ψήφους ΠΑΣΚΕ-Σ, 13 ψήφους ΔΑΚΕ), σε αυτές τις εκλογές, όλοι τους μαζί, συγκέντρωσαν 58 ψήφους. Δηλαδή η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είχε πτώση σε ψήφους (-18), σε ποσοστά (-9,4%)και σε έδρες (-1) στο νέο ΔΣ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

2015
2012
Ψήφισαν
91

105

Έγκυρα
90
103

Ψήφοι
Ποσοστά
Έδρες
Ψήφοι
Ποσοστά
Έδρες
Ταξική Ενότητα
32 (+5)
35,6% (+9,4%)
5 (+1)
27
26,2%
4
ΕΜΕΙΣ – Σ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΜΕΙΣ, ΣΥΡΙΖΑ)
58 (-18)
64,4% (- 9,4%)
10 (-1)

ΠΑΣΚΕ – Σ
ΔΑΚΕ
63
61,2%
10
13
12,6%
1
















1.  Η άνοδος της «Ταξικής Ενότητας» είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο που προκύπτει από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε από την προσπάθεια που έκαναν οι ταξικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος της και τους μηχανισμούς της, στην προσπάθεια να μαζικοποιηθούν τα σωματεία. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Παρ’ όλα αυτά ο συσχετισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχή μας παραμένει αρνητικός για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Οι δυνάμεις του συμβιβασμού, αν και μειώθηκαν σε όλους τους δείκτες, συνεχίζουν να έχουν την πλειοψηφία στο ΕΚΕ.
Συμπεράσματα:

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Σαμαράς ενημερώνει σήμερα τους Διευθυντές των Σχολείων



Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Δυστίων κ. Χρήστος Σαμαράς έχει καλέσει για σήμερα, 9 Μάρτη 2015, και ώρα 16:00 μμ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, όλους τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου προκειμένου να τους ενημερώσει «πλήρως και μετ΄αποδείξεων». Αναμένεται με ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ενημέρωσης καθ΄ότι έχουν προηγηθεί αρκετές δηλώσεις για την λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής στο παρελθόν. Σήμερα θα μάθουμε;

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Δανάη Δεληγεώργη: Χαρισματικότητα δεν είναι μόνο το υψηλό IQ


Η συμπατριώτισσά μας Δανάη Δεληγεώργη, καταγόμενη από τον Πύργο της Κύμης, έχει σπουδάσει παιδαγωγικά µε κατεύθυνση ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική.
Στο Σικάγο συνέχισε τις σπουδές της, στο NEIU (NorthEastern Illionois University) και εξειδικεύτηκε πάνω στην εκπαίδευση, τη συναισθηματική και κοινωνική υποστήριξη της χαρισματικότητας του ατόµου, ιδιαίτερα δε, των χαρισματικών παιδιών και εφήβων.
Τους τελευταίους μήνες, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα πιστεύοντας ακράδαντα ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε μακριά από τη χώρα µας όταν αυτή µας έχει περισσότερο ανάγκη και θέλοντας να κάνει ευρέως γνωστή την έννοια της χαρισματικότητας και να συνεισφέρει στο να γίνει αυτό πραγματικότητα µε σωστές βάσεις, όπως γίνεται δηλαδή και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Πολλές φορές ακούγοντας τη λέξη χαρισματικότητα πιστεύουμε ότι θα δούμε μπροστά µας ένα άτομο που διαφέρει ακόμα και οπτικά από τα υπόλοιπα ή θα µας κάνει να απορούμε µε τις ιδιαίτερες ικανότητες του. Η Δανάη Δεληγεώργη, θέλοντας να απομυθοποιήσει αυτή την παρερμηνευμένη εικόνα που έχουμε για τα χαρισματικά παιδιά, η οποία μπορεί να υφίσταται αλλά δεν είναι ο κανόνας, µας βοηθά να λύσουμε απορίες που έχουν γεννηθεί στο μυαλό µας αλλά και όσες μπορεί να μην ξέρουμε ότι έχουμε.



Τι είναι η χαρισματικότητα;
Μακάρι να υπήρχε µόνο ένας παγκοσμίως αποδεκτά ορισμός για την χαρισµατικότητα, και θα σας τον μετέδιδα μετά χαράς! Όμως, δεν υπάρχει, οπότε θα σας αναφέρω αυτόν που είναι εξαιρετικά κοντά µε τα πιστεύω και την μέχρι τώρα εμπειρία µου. Χαρισµατικότητα, µε βάση τον ορισμό της Roeper το 2000, είναι µία μεγαλύτερη συνειδητοποίηση, μεγαλύτερη ευαισθησία, µια μεγαλύτερη ικανότητα, να κατανοούν και να μετατρέπουν οι χαρισµατικοί άνθρωποι, αντιλήψεις σε διανοητικές και συναισθηματικές εμπειρίες.

Εαρινή σύναξη των μπουζουκτσήδων



Ιδιαίτερο μνημόσυνο τέλεσαν στη μνήμη του Μπάμπη Γκολέ οι φίλοι του που αγάπησαν αυτόν το μοναδικό ερμηνευτή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
Ερασιτέχνες μουσικοί, εραστές του τρίχορδου μπουζουκιού, και της λαϊκής κιθάρας, έπαιξαν και τραγούδησαν για το Μπάμπη μέχρι αργά σε μια μοναδική μουσική συνάντηση σε ταβέρνα της περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου το βράδυ της Παρασκευής στις 6 του Μάρτη.  Μίλησαν για το ταλέντο του και τη ζωή του πατριώτες του από την Πάτρα, συνεργάτες του στο πάλκο και άλλοι που τον θεωρούν δάσκαλο στο τραγούδι και στο μπουζούκι.
Βρέθηκαν όλοι εκεί: Ο Χρήστος, ο Μπάμπης, ο Τάσος, ο Βαγγέλης, ο Λευτέρης, ο Δημήτρης, ο άλλος ο Τάσος,  ο Λάμπρος, οι Παναγιώτηδες, ο Κώστας, ο Δαυίδ, ο Θοδωρής.
«Aν πάρει κάποιος την τρομερή ,την ανεπανάληπτη φωνή του Κάβουρα, ύστερα προσθέσει μια γερή δόση από την κρυστάλλινη φωνή του Τζουανάκου, τις ανακατέψει καλά και κατόπιν τις αλατοπιπερώσει με λίγο από Στράτο και Χατζηχρήστο, τότε στα σίγουρα το αποτέλεσμα αυτής της μίξης θα είναι η φωνή του Γκολέ.» Έτσι χαρακτήρισε ο Βαγγέλης  τη μοναδική φωνή του Μπάμπη Γκολέ κι όλοι συμφωνήσαμε με τον Στέλιο Ελληνιάδη που είπε για το Μπάμπη: « Θα μπορούσε άνετα να είναι στην θρυλική «Τετράδα του Πειραιώς» χωρίς να θεωρείται εξωσχολικός»
Ο Μπάμπης Γκολές πέθανε στις 11 Ιανουαρίου 2015 στα 68 του, ανάμεσα στον Μάρκο Βαμβακάρη που έφυγε στα 67 και τον Βασίλη Τσιτσάνη στα 69.
                                                                                Αλιβέρι 8-3-2015

Θοδωρής Γκέκας

Κάποια στιγμή πρέπει να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

Άρθρο του Κώστα Χαϊνά

Είναι σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα τι ψήφισαν τον Ιανουάριο, μετά την συμφωνία καλών προθέσεων Κυβέρνησης και Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ανακουφίσθηκε. Και αυτό γιατί έγινε ; Απλά, γιατί η συντριπτική αυτή πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα μας δεν έχει μέλλον και προοπτική έξω από τα πλαίσια της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Όσο και να έχει δουλέψει σκληρά ο ευρωσκεπτικισμός και ο αντιευρωπαϊσμός στο συνειδητό και στο ασυνείδητο των πολιτών, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, με θεωρίες συνομωσίας και άλλων ατεκμηρίωτων ανοησιών, σε συνδυασμό με τη διαχρονική δουλειά ισχυρών κέντρων εσωτερικών και εξωτερικών συμφερόντων που κάθε τόσο προβλέπουν την διάλυση της ευρωζώνης, δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την κυρίαρχη αυτή άποψη, που με συντριπτική πλειοψηφία εκφράζεται από την ελληνική κοινωνία. Και δεν αναφέρομαι σε όποιους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους, αλλά και πολιτικές δυνάμεις, οι οποίοι με συγκεκριμένα επιχειρήματα, πιστεύουν ότι η επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα, είναι προς το συμφέρον μας. Δικαίωμά τους να έχουν αυτήν την άποψη. Απλά θεωρώ ότι κάνουν λάθος. Γιατί στην επιχειρηματολογία τους, δεν συνυπολογίζουν άλλα, πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την συμμετοχή μας στην ευρωζώνη, τα οποία ασφαλώς δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά θα μπορούσα να πω ότι εξίσου, ίσως και πιο σημαντικά είναι τα πολιτικά οφέλη που έχει η χώρα μας ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και γενικότερα της δύσης. Μόνο να σκεφτούμε με ποιο τρόπο αντιμετωπίσθηκε η τελευταία αυθαιρεσία της Άγκυρας στο Αιγαίο, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την στρατηγική σημασία που έχει η συμμετοχή της χώρας μας στους δυτικούς θεσμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ) για την ασφάλειά της και την ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή. Το βασικότερο όμως επιχείρημα για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι ότι σήμερα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, όπου ακόμη και οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου κλονίζονται από νέες ανερχόμενες δυνάμεις, μια Ελλάδα κλεισμένα στα εθνικά της σύνορα δεν είναι σοφή επιλογή. Άρα η ευρωπαϊκή θέση της χώρας και η συμμετοχής της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο καμιάς διαπραγμάτευσης, ούτε συστατικό κάποιου παιγνίου.