Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αστυνομικός Διευθυντής ο Κώστας Λάμπρου

Ο Κώστας Λάμπρου, παλαιότερα Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και  έως τώρα Υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας προήχθη σήμερα σε Αστυνομικό Διευθυντή. Δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί και δεν είναι βέβαιο εάν αναλάβει την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας. Ο Κώστας Λάμπρου είναι ένας εξαιρετικό αστυνομικός και άνθρωπος. Η καταγωγή του είναι από το Ωρολόγι Αυλώνος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα και εις ανώτερα!!!

Αίτημα του Θανάση Μπουραντά για χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης

       
                                         
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Αλιβέρι 02/03/2015
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                        Αριθ.πρωτ. 3524
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                               
Ταχ. Δ/νση: Κ. Μπακόλα 30                          
Τηλ. 2223350311
Φαξ: 22230 24558
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr                    
                       Προς:              
         Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 
                           κ.  Κων/νο Μπακογιάννη
                                                                                         
ΘΕΜΑ : «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης».
Σχετικά : A.Π. 919/31-10-2013 προς Υπ/ργό Παιδείας Κο Συμ. Κεδίκογλου.
     Κύριε Περιφερειάρχη,
     Σας στέλνω αντίγραφο του σχετικού εγγράφου, για ενημέρωση σχετικά με το Κέντρο Περιβαλ/κής Εκπ/σης Κύμης και επί πλέον θέλω να προσθέσω και τα εξής :
     Aρχικά η εκτίμηση της υπηρεσίας, για την Περίφραξη και την διευθέτηση του Περιβάλλοντος χώρου του “ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ” ήταν ότι απαιτείται το ποσό των 400.000 €.
     Από την πλευρά μου είχα προτείνει αυτό το ποσό να ενταχθεί στην  ΣΑΕΠ 056/2 και φυσικά όχι στους ΚΑΠ, αφού όλοι γνωρίζαμε ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς πόροι (Κ.Α.Π) των Περιφερειών, στον Τομέα των επενδύσεων έχουν διατεθεί για τα πλεονάσματα και επομένως δεν φαινόταν ότι θα αποδοθούν στις Περιφέρειες.
     Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια, το 2014 ενέταξε στους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και όχι στην  ΣΑΕΠ 056/2, το ποσό των 600.000 €, αντί των 400.000 €,με αποτέλεσμα το έργο να παραμείνει ημιτελές και αν δε αλλάξει κάτι  από πλευράς Περιφέρειας, το έργο θα συνεχίσει να παραμένει ημιτελές, αφού οι ΚΑΠ για επενδύσεις δεν διατίθενται πλέον.  Αλλά και το ποσόν είναι αδικαιολόγητα υψηλό , αφού και οι 400.000 € πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικό ,ποσό κάτι που θα αποδειχθεί και στον διαγωνισμό αν οι προσφορές κατατεθούν όπως πρέπει, δηλαδή σε ανταγωνιστικό κλίμα.
     Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να ενταχθεί το ποσό των  400.000 € για την ολοκλήρωση του έργου,
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ»
σε ΣΑΕΠ της Περιφέρειας που έχει χρηματοδότηση, γιατί είναι κρίμα να καθυστερεί ένα τέτοιο έργο, αφού με την λειτουργία του θα προσθέσει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετική με την Προστασία του Περιβάλλοντος  κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα στην Κύμη και στην ευρύτερη περιοχή, που έχει ανάγκη από παρόμοιες πρωτοβουλίες.
  Ο Δήμαρχος
      Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς


Ερωτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για την ακύρωση των απολύσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE της Χαλκίδας.

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλλυλεγγύης

Θέμα: Ακύρωση των απολύσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE της Χαλκίδας.

Η πολυεθνική επιχείρηση ΑΓΕΤ- LAFARGE είναι ιδιοκτήτης τριών μεγάλων εργοστασίων τσιμέντου στο Βόλο, στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα. Στα πλαίσια των επιχειρηματικών της επιδιώξεων και «παιχνιδιών» αποφάσισε να πετάξει τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας στο δρόμο.
Έτσι, στις 26 Μάρτη 2013, η ΑΓΕΤ- LAFARGE ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα και κατέθεσε αίτηση για μαζικές απολύσεις στο «Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας» (ΑΣΕ) .
Στις 24 Απρίλη 2013 το «Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας» απέρριψε την πρόταση της ΑΓΕΤ-LAFARGE και 26 Απρίλη 2013 ο Υπουργός Εργασίας έκανε δεκτή την εισήγηση του ΑΣΕ .
Αγνοώντας την απόφαση του ΑΣΕ και του Υπουργείου Εργασίας η ΑΓΕΤ – LAFARGE (από τις 29 Απρίλη 2013) ακολούθησε τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων, 5% κάθε μήνα, και από τον Φλεβάρη του 2014 απολύει 6 εργαζόμενους το μήνα.
Μέχρι τέλος Φλεβάρη η επιχείρηση είχε απολύσει 161 εργαζόμενους και έχουν απομείνει 42 εργαζόμενοι τους οποίους η ΑΓΕΤ-LAFARGE ετοιμάζεται να πετάξει (κι αυτούς) στο δρόμο.
Την 30η Γενάρη 2015, το πρωτοδικείο της Χαλκίδας ακύρωσε με απόφαση του τις απολύσεις της ΑΓΕΤ-LAFARGE που πραγματοποίησε η πολυεθνική στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014.
Συνολικά, το κλείσιμο του εργοστασίου και η απόλυση των εργαζομένων έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε δεκάδες εργατικές οικογένειες και επιδεινώνει την οδυνηρή κατάσταση του Νομού Ευβοίας που αντιμετωπίζει πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας .
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου που ακυρώνει τις απολύσεις της ΑΓΕΤ–LAFARGE, πως τοποθετείται στο θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου και στο δικαίωμα της δουλειάς των εργαζομένων;
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Χρήστος Κατσώτης


Ταξική Ενότητα: Διακήρυξη για το εκλογικο-απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας


Συνάδελφοι,
Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιείται το εκλογικό και απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Περίπου 100 αντιπρόσωποι που εκλέγονται από τα σωματεία θα πάρουν μέρος. Κάθε συνέδριο του Εργατικού Κέντρου θα έπρεπε να είναι σταθμός στην οργάνωση της εργατικής τάξης της περιοχής μας απέναντι στα αφεντικά και το κράτος τους.
Τα τελευταία χρόνια στην Εύβοια, όπως και σε όλη τη χώρα, με αιχμή την καπιταλιστική κρίση έχει οξυνθεί η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, η όξυνση της ανεργίας είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας για να εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.  Μέσα σε αυτό το τρίχρονο έκλεισαν ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους μια σειρά βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής (ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΒΕΤ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΓΑΛΗΝΟΣ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ κ.ά.)
Μέσα στους χώρους δουλειάς καταπατούνται δικαιώματα, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επεκτείνονται οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, αυξάνονται οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία. Η ζωή ακριβαίνει, τα χαράτσια το ένα ακολουθεί το άλλο, συνεχίζει η διάλυση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης, παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία, πληθαίνουν οι πεινασμένοι και οι άστεγοι.
Αυτή η επίθεση γίνεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου με στόχο να αυγαταίνουν τα κέρδη του. Συνέπεια αυτών των μέτρων είναι η χειροτέρευση της ζωής μας.
Η κυβερνητική εναλλαγή δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Όποια κυβέρνηση με όποιες διαφορές στο μείγμα διαχείρισης στα πλαίσια του ανταγωνισμού για το μοίρασμα της πίτας, δεν αλλάζουν το ρόλο του κράτους και τη ζωή των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πρώτες ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμφώνησε στη συνέχιση του μνημονίου βαφτίζοντάς το «συμφωνία» ενώ τάζει μόνο ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, όπως άλλωστε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι. Το ΕΚΕ ως 2βάθμιο συνδικαλιστικό όργανο θα έπρεπε να αποκαλύπτει αυτήν την κατάσταση. Να παρεμβαίνει μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώνει τους εργαζόμενους για να μπουν εμπόδια στις ορέξεις των εργοδοτών. Να βάζει στόχο τουλάχιστο την ανάκτηση των απωλειών  που είχαμε τα τελευταία χρόνια με τα αλλεπάλληλα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να ενώνει την εργατική τάξη για να αυξηθεί η δυναμική των αγώνων, να αποσπάσουμε μεγαλύτερες κατακτήσεις, να φέρουμε τα πάνω – κάτω.
Σε αυτό το καθήκον ανταποκρίθηκε μόνο η παράταξη της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) που στο ΕΚΕ ήταν μειοψηφία. Η αύξηση που είχαμε σε αυτή τη θητεία (2012 – 2015) σε σχέση με την προηγούμενη (2009 – 2012) κατατέθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης. Ήμασταν παρόντες σε κάθε αγώνα που ξέσπασε. Με συνεχή δουλειά μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους και στις πύλες των εργοστασίων. 

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη Αποστόλου για τον καταρροϊκο πυρετό και τα προγράμματα χρηματοδότησης της κτηνοτροφίας


Αθήνα, 4 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 2 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου, ο Υφυπουργός  Παναγιώτης Σγουρίδης και στελέχη των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις και οι προτεραιότητες, σε ότι αφορά θέματα υγείας των ζώων στη χώρα μας κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα βασικά συμπεράσματα της ανωτέρω σύσκεψης συνοψίζονται παρακάτω:
-        Σε ότι αφορά τον Καταρροϊκό Πυρετό του Προβάτου είναι σε εξέλιξη ορολογική έρευνα  που αφορά τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα ολόκληρης της χώρας  προκειμένου να αποτιμηθούν τα ακριβή ποσοστά των οροθετικών ζώων μετά την επιζωοτία που ενέσκηψε στη χώρα μας κατά το 2014.  Το ενδεχόμενο του εμβολιασμού για το ίδιο νόσημα παραμένει υπό εξέταση, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.  Τυχόν μέτρα για τον έλεγχο των εντόμων-φορέων με τα οποία μεταδίδεται το νόσημα θα εφαρμοστούν  σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας.
-        Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας δρομολογείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία, πέραν των σχετικών αναγκών για το 2015 , θα καλύψει, εντός τριμήνου,  και εκκρεμείς ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις του προηγούμενου έτους (2014), όπως αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω υποχρεωτικής θανάτωσης των ζώων τους, που δεν έχουν ακόμα καταβληθεί.

-        Οριστικοποιούνται σύντομα τα εφαρμοστικά μέτρα που αφορούν τον θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής ώστε να ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή των ιδιωτών κτηνιάτρων στη εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων στη χώρα μας.  Τα μέτρα αυτά θα αξιολογηθούν και θα επανεκτιμηθούν αναλόγως της πορείας εφαρμογής τους .

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τίτλοι τέλους για τους «Λαφαρζικούς»

http://www.taxydromos.gr/
Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Παρελθόν από τον Ομιλο της ΑΓΕΤ η Εβελυν Μαραγκουδάκη, ενώ η τύχη του κ. Ντελαπλάν θα κριθεί μέχρι τις 13 Μαρτίου
Αρχισαν οι καρατομήσεις στελεχών, αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του Ομίλου με φόντο τη συγχώνευση με τη Holcim
Πρόσω ολοταχώς για την «απολαφαρζοποίηση» της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αλλαγές «μεγατόνων» σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στον Ομιλο Ηρακλής με φόντο την απορρόφηση της Λαφάρζ από τη Holcim. Η απομάκρυνση από νευραλγικά πόστα του Ομίλου κορυφαίων στελεχών που μέχρι πρότινος «έλυναν και έδεναν» στον Ομιλο και τη Λαφάρζ σηματοδοτεί και τη νέα εποχή όπου φαίνεται ότι τα ηνία παραλαμβάνει δυναμικά η Holcim που θέλει σε θέσεις «κλειδιά» να τοποθετήσει στελέχη που διαπνέονται από το δικό της όραμα.
Οι αλλαγές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας θα ολοκληρωθούν μέχρι 13 Μαρτίου και θα σηματοδοτούν -όπως τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτηριστικά από στελέχη που χειρίζονται το θέμα της συγχώνευσης- τη νέα εποχή και θα αφορούν κυρίως στον έχοντα τον πρώτο λόγο στον Ομιλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Στο πνεύμα αυτό, παρελθόν από τις αρχές της εβδομάδας για τον Ομιλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι η κ. Εβελυν Μαραγκουδάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και η πιο στενή συνεργάτης του διευθύνοντα συμβούλου Nτομινίκ Ντελαπλάν. Τη θέση της στην ΑΓΕΤ ανέλαβε από χθες η Ειρήνη Τζανέτου που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ από τον Ιούνιο του 2008.

Συνάντηση Ο.Μ.Καρύστου ΣΥΡΙΖΑ & Κτηνοτρόφων με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Κάρυστος, 03-03-2015
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ο.Μ. Καρύστου ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την κινητοποίηση κοινωνικών ομάδων και συλλόγων ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού την επίλυση των θεμάτων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αγροτοκτηνοτρόφων Νότιας Καρυστίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρύστου και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου, επισκέφθηκε τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας όπως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εξισωτική αποζημίωση των ετών 2013 & 2014, τη δαιδαλώδη διαδικασία νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και την υποστελέχωση του κτηνιατρείου Καρύστου. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη και εκτενής συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με την πιστοποίηση ντόπιων φυλών αιγοπροβάτων και την πιστοποίηση του κατσικιού και του αρνιού Καρύστου (Π.Ο.Π).
Οι αντιπροσωπείες ενημερώθηκαν σχετικά με την νέα πολιτική του Υπουργείου στα θέματα που τέθηκαν και απέσπασαν δεσμεύσεις από τον Υπουργό για προγραμματισμό και επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου

Στον Εισαγγελέα η Ουρανία....

                      
                                              Προς τον Εισαγγελέα
                                       Πρωτοδικών Χαλκίδας

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ
Στο φύλλο της 27ης Φεβρουαρίου 2014, της έγκριτης εφημερίδας <Ευβοική Γνώμη> και στην σελίδα 42, υπάρχει δημοσίευμα στο οποίο περιγράφονται συγκεκριμένες πράξεις προσώπων σε βάρος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, για το έργο της ανάπλασης  της παραλίας της Αιδηψού ύψους 5.700.000 e.                                                                  
Οι καταγγελόμενες πράξεις, αν αποδειχθούν αληθείς ,συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος του Δήμου.                                 
Επειδή υπάρχει πρόδηλο δημόσιο συμφέρον ,για την διερεύνηση των καταγγελιών αυτών, παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες.
Σας επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα.
                                                                       Με εκτίμηση
                                                            Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη
                                                                      Δημοτική σύμβουλος
                                                           Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
                                                                  Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

                                                                  Πρώην Βουλευτής Ευβοίας

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες, στις 4 το απόγευμα, στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Αλιβερίου - Λεπούρων...



Το όχημα του ΔΕΔΔΗΕ ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άντρες του συνεργείου, ηλικίας 54 & 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία του Αλιβερίου που κάνει προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ιδρύθηκε Ενιαίος Σύλλογος Επαγγελματιών Αγίων Αποστόλων και Πετριών


Με αισιοδοξία καλωσορίζουμε τη σύσταση ενός νέου σωματείου με την επωνυμία " ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ & ΠΕΤΡΙΩΝ " , που εδρεύει  στους Αγίους Αποστόλους και απαρτίζεται από μία επταμελή ομάδα νεαρών επαγγελματιών , οι οποίοι, έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον τόπο τους και ευελπιστώντας στην αμέριστη συμμετοχή και υποστήριξη των συντοπιτών τους, σκοπεύουν να εργαστούν αγόγγυστα για τη διευθέτηση προβλημάτων ζωτικής σημασίας, με κύριο μέλημά τους την ευημερία του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους .
Μετά από τυπικές αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την 18η Οκτωβρίου 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου διαμορφώθηκε ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τσαλιαγκός Κυριάκος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Γκόρος Παναγιώτης
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μουρίκη Νίκη
ΤΑΜΙΑΣ: Καραβά Σταματούλα
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : Δεμερτζή Γεωργία
ΜΕΛΟΣ: Βυργιώτης Κωνσταντίνος
ΜΕΛΟΣ : Τσακός Ανδρέας
Σε αυτό το σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής κάθε επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πετριών.

Μόνον οφέλη έχει η αλλαγή στη διαχείριση των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ


Σχολιάζοντας αναφορές που γίνονται στα Μέσα Ενημέρωσης για την αλλαγή στη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα εξής:
 «Η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν έχει και δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Αντίθετα, μόνον οφέλη μπορεί να δημιουργήσει, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή  επιτόκια, σε σχέση με σήμερα.
Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω και χθες, οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, οι πληρωμές θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλες τις εκκρεμότητες.
Τα όσα, δε, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι αρκετά για να διασκεδάσουν κάθε πιθανή ανησυχία των αγροτών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
Σκοπός της απόφασης είναι η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων, σε έντοκο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για την διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης, επ΄ονόματί του, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον υπόλογο του λογαριασμού να μεταφέρει το αντίστοιχο ποσό, εντός δύο εργάσιμων ημερών, και χωρίς περεταίρω όχληση, σε λογαριασμούς του Οργανισμού Πληρωμών στην Τράπεζα που έχει αναλάβει την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ».



Συγκέντρωση της Συμπολιτείας, Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

                 
   ΠΡ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Συνδυασμός «Σ Υ Μ Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α» για το Δήμο ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
        ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Σε συνάντηση όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των εκλογών και όλους τους φίλους  και φίλες που συνέδραμαν ενεργά στην εκλογική προσπάθεια.
  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στο
 ΠΥΡΓΙ στην ταβέρνα   ΓΑΛΗΝΗ

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τη  πορεία των πραγμάτων στο Δήμο, η ανταλλαγή απόψεων για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, κατάθεση προτάσεων για την στήριξη, με προτάσεις και άλλους τρόπους, της προσπάθειας για την ανόρθωση του Δήμου, την ανάπτυξη του τόπου και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πολιτιστική κληρονομιά : Μνημεία και μουσεία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

  Επιστολή προς Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου 
  Δημοτικό συμβούλιο      

Ο πολιτισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της περιοχής μας. Το κεφάλαιο αυτό δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί με αποτέλεσμα να παραμένει στο περιθώριο η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Το κεφάλαιο αυτό αφενός είναι πνευματική παρακαταθήκη και πόρος μνήμης αφετέρου πηγή τουριστικής προβολής και υλικός πόρος .
Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου είναι διάσπαρτος από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τα νεότερα χρόνια. Σύλλογοι και φορείς του τόπου έχουν αναφερθεί σε αυτόν τον πλούτο και έχουν ζητήσει την συντήρηση, αξιοποίηση και προβολή του για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τουριστικούς λόγους.
Η Δημοτική αρχή , η αντιπολίτευση και οι πολίτες έχουν χρέος να δράσουν άμεσα και συλλογικά ώστε να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το μείζον αυτό θέμα σε συνεργασία με τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η Δημοτική παράταξη Ανατροπή-Νέα Αρχή προωθώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Φεβρουαρίου και ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής με την παρουσία μιας τριμελούς αντιπροσωπείας  (Δ.Νεάκης , Α.Καράπα και Β.Φρυγανιώτη) συναντήθηκε με τους κυρίους Μπαράκο Νίκο και Μπόκαρη Γιώργο και έθεσε μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων( οικονομική διαφάνεια-διαχείριση σκουπιδιών) που απασχολούν το Δήμο και το θέμα της διαχείρισης του πολιτιστικού πλούτου που παραμένει στην αφάνεια και αδράνεια εδώ και δεκαετές με ελάχιστες πρωτοβουλίες μέχρι σήμερα. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η ανάληψη πρωτοβουλιών και η ανάδειξη του θέματος που είναι πάνω και πέρα από παρατάξεις και απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών.
Στον μεγάλο κατάλογο μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα στο Δήμο μας θα αναφερθούμε  ενδεικτικά τονίζοντας τα εξής ζητήματα που μένουν εκκρεμή εδώ και αρκετά χρόνια στους εξής τρεις άξονες:

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα σκουπίδια του Αλιβερίου θα ταξιδέψουν έως την Ιστιαία και της Κύμης θα φθάσουν στην Θήβα!!!

Foto ISTIAIA NEWS:  Εδώ θα φθάσουν τα σκουπίδια του Αλιβερίου!!!!
Βγήκε η Απόφαση(435/20204/16-2-2015)  για την διαχείριση των σκουπιδιών στην Νότια Εύβοια
Από τις πρώτες Αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ. Ηλίας Τσέλιγκας είναι και η κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την οριστική παύση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ στην Νότια Εύβοια.
Άμεσα οι Δήμοι Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου πρέπει να κατασκευάσουν προσωρινούς σταθμούς μεταφόρτωσης έτσι ώστε να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στους οριζόμενους ΧΥΤΥ/Α ενώ ο Δήμος Καρύστου πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία και την κομποστοποίηση και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου να έχει προχωρήσει την διαλογή στην πηγή για τα ανακυκλώσιμα!!! Όλα αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να γίνουν σε 4 μήνες από την θέση σε ισχύ του Σχεδίου οπότε στο διάστημα αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ!!!
Όσο για το που θα πάνε στα σκουπίδια  και ενώ η Απόφαση θέτει ως όριο τα δύο χρόνια για την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια ή την επέκταση του ΧΥΤΥ της Χαλκίδας ανάλογα με τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο ιλαροτραγικά!!!
Σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα:

Τα σκουπίδια  του Δήμου Καρύστου τον πρώτο χρόνο θα πάνε στο ΧΥΤΑ της Θήβας και τον δεύτερο στο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας.
Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για μεν τον ένα  Σταθμό Μεταφόρτωσης του Αλιβερίου, τα σκουπίδια τον πρώτο χρόνο θα πάνε στην Ιστιαία και τον δεύτερο στην Χαλκίδα για δε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης της Κύμης τον πρώτο χρόνο θα πάνε στην Θήβα και τον δεύτερο στην Χαλκίδα!!!
Δηλαδή ο μισός Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα στέλνει τα σκουπίδια στην άλλη άκρη της Εύβοιας σε έναν ΧΥΤΑ που είναι σχεδόν ΧΑΔΑ!!! Και ο άλλος μισός θα τα πηγαίνει στην Θήβα!!!  Όλα αυτά για έναν χρόνο και μετά όλοι μαζί στον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας ο οποίος βέβαια μια μετά την επέκταση σε τρία χρόνια θα είναι κορεσμένος. Όλα αυτά είναι για γέλια. Το  μόνο που θα σώσει την κατάσταση είναι η όσο γίνεται ταχύτερη αλλαγή της πολιτικής για τη διαχείριση των σκουπιδιών και η εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων για την μείωσή τους….

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών – νόμος για συνεταιρισμούς


«Οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, οι πληρωμές θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλες τις εκκρεμότητες». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας.
Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών προκειμένου να καταγραφούν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και τους συνεταιρισμούς του νομού. Επί τη ευκαιρία, αναφερόμενος στην οργάνωση της λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων ο κ. Αποστόλου δήλωσε τα εξής:

«Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των εμπνευστών του, ο υφιστάμενος νόμος έχει οδηγήσει σε διάλυση τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα είναι ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών το οποίο θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί ανά κλάδο, ισχυρές ομάδες παραγωγών ανά προϊόν. Ιδιαίτερη μνεία θα υπάρξει για την περιουσία των συνεταιρισμών που έχει περιέλθει στην προς εκκαθάριση ΑΤΕ Bank. Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για ακίνητα και γαίες που είναι  απαραίτητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν πρέπει, εκποιούμενες, να «φύγουν» από τον αγροτικό τομέα».

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με το δρόμο Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμου .



«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για το δρόμο Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμος στη Νότια Εύβοια
Είναι γνωστό ότι ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου της Νότιας Εύβοιας περνάει μέσα από μια πολύχρονη περιπέτεια που διαρκεί μέχρι σήμερα.
Σχετικά με αυτό σημειώνουμε πως ο δρόμος Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμος έχει μετατραπεί σε "Γεφύρι της Άρτας".
Συγκεκριμένα, το έργο έχει ξεκινήσει το 2007, έχουν αλλάξει τρεις εταιρείες-εργολάβοι και σήμερα, επί εταιρείας "Ιόνιος ΑΕ", παρουσιάζονται νέες σοβαρές επιπλοκές, το τελευταίο διάστημα γίνονται ελάχιστες εργασίες και διαφαίνεται κίνδυνος να σταματήσει η κατασκευή του δρόμου.
Παράλληλα, σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει χρήματα - δεδουλευμένα από τις προηγούμενες εταιρείες και όπως πληροφορούμαστε η σημερινή εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους αμοιβές 6 μηνών.
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, η εταιρεία απέλυσε την αρχαιολόγο του έργου και όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει ενδεχόμενο η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Εύβοιας να στείλει εντολή για διακοπή των εργασιών, αφού πλέον δεν υπάρχει αρχαιολόγος.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο και οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη συνέχιση και την αποπεράτωση του έργου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους;».

Σίμος Κεδίκογλου: Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου Πλατάνας

                                                                              

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς που έχει προκληθεί  στον κεντρικό δρόμο Πλατάνας διαπίστωσε  ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ  κατά την πρόσφατη επίσκεψή που πραγματοποίησε στην περιοχή.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών  αποκατάστασης του τμήματος, που υποχώρησε στην τελευταία κακοκαιρία και συγκεκριμένα από το τοιχίο προς τη μεριά της θάλασσας, καθώς είναι πολύ πιθανό να υποχωρήσει το έδαφος και να προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Εκτός αυτού ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί καθημερινά τόσο  τους κατοίκους της περιοχής,  αλλά και των χωριών του   Αλιβερίου που συναλλάσσονται με τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Κύμης  και τους μαθητές από τον Οξύλιθο, το Στόμιο και την Πλατάνα.
Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα ασκήσει πιέσεις για την άμεση  αποκατάσταση του κεντρικού οδικού άξονα,   καθώς είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Φεβρουαρίου σε Αυλωνάρι, Κύμη, Μετόχι και Στρόπωνες ο Σίμος Κεδίκογλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Το ΠΑΜΕ για την συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας


               

Στις 26-2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση μετά το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.
Η τοποθέτηση της κυβέρνησης κινήθηκε στα ήδη γνωστά πλαίσια της κατεύθυνσης για το "λιτό βίο" και της προσαρμογή της στις δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία, για διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου των Μνημονίων, της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ.
Η ηγεσία του Υπουργείου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε αίτημα που συνδεόταν με την ανάκτηση των απωλειών των εκπαιδευτικών. Είπε χαρακτηριστικά "δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για μισθολογικές αυξήσεις ή οτιδήποτε άλλο".
Για το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης ο Υπουργός ουσιαστικά υπήρξε αρνητικός, ενώ ούτε λόγος για το θέμα της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού, για την ανάκτηση απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ. Το πλαίσιο συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, των Μνημονίων, παλιών και νέων ήταν ολοφάνερο σε όλες τις τοποθετήσεις του Υπουργού και του αναπληρωτή Υπουργού, αφού ακόμα και το αίτημα, προεκλογική δέσμευση, για την επαναφορά του ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα, παρέμεινε στις καλένδες, αφού θα σήμαινε "νέους διορισμούς και χρήματα δεν μπορούν να δοθούν". 
Στο ίδιο μήκος κύματος και με τα γνωστά επιχειρήματα "περί καμένης γης", ξεκαθαρίστηκε ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, η μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (αίτημα για 20 μαθητές στην τάξη) και η άμεση οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Για την κάλυψη των πάνω από 3500 κενών (με οξυμμένο το πρόβλημα στην ειδική αγωγή και στα ολοήμερα) δήλωσε ότι "το βλέπω δύσκολο να καλυφθούν, θα κάνουμε ότι μπορούμε". Καμία δέσμευση δεν υπήρξε για επαναφορά των σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις για "επανεξέταση κατά περίπτωση".

Το παρατημένο Άνω Μονόδρυ


Γράφει ο Μπάμπης Γκαρούτσος 
Τα τελευταία  χρόνια  το Άνω  Μονόδρυ  βρίσκετε σε πλήρη  παραμέληση,  κατολισθήσεις, σε κάθε βροχόπτωση  από χρόνιο  πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό, είμαστε  στο σκοτάδι  σε ένα μέρος  που ακόμα  και τα παγκάκια σάπισαν παραμέληση  σε μεγάλο βαθμό, διότι δεν είμαστε η βιτρίνα  του  Μονοδρίου  αλλά στο  υψωματάκι  μετά την γέφυρα. 
Πέρσι δώσαμε  μάχες  για το αυτονόητο  να αποκατασταθεί ένα τοιχίο που ήταν επικίνδυνο  για τις ζωές όλων, δόξα το θεό μετά από 3 χρόνια και με την τύχη με το μέρος μας  αποκαταστάθηκε  η ζημιά.
Τώρα  έχουμε μια στασιμότητα  σε χρόνια προβλήματα  όπως ο δημοτικός εξωτερικός φωτισμός σε κάθε  δυνατή νεροποντή  βυθιζόμαστε στο σκοτάδι, όλα εξελίσσονται στο Άνω Μονόδρυ όλα μένουν στάσιμα, όλα μένουν ίδια, το μόνο βέβαια που αλλάζει είναι τα φυλλάδια   που μας γεμίζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Στολισμό εορταστικό βέβαια, ούτε  για αστείο, το θέμα πλέον   έχει ξεχαστεί ούτε λαμπιόνι δεν έχουμε δει,  μια απίστευτη  παραμέληση μας οδηγούν προς τα πίσω, μας αγνοούν   χρόνια τώρα.
Ίσως  να  μην είμαστε το πολιτικό φιλέτο που  ονειρεύονται, οπότε  μικρή εκλογική δύναμη ισούτε με μεγάλη τιμωρία, της πολιτικής απαξίωσης που δείχνει το κράτος.
Ακόμα και το πρόβλημα τον κεραυνών, πέρασε  στο 0, θεώρησαν  πολυτέλεια να ζητούμε  την επανατοποθέτηση αλεξικέραυνου, μάλιστα διέδωσαν  παντού ότι έχουν οι στύλοι, πράγμα ψευδές και λυπηρό, βέβαια τώρα ακόμα και το σήμα των καναλιών είναι σημαντικό για μερικούς το αλεξικέραυνο , όχι.
Ο τόπος μας  είναι σαν να πληρώνουμε κάποια τιμωρία - εκδίκηση , ούτε πέτρα πάνω στην πέτρα  δεν μας ξέχασαν απλά  μας ξέγραψαν  ...
η ψήφος μας γλυκιά σαν μέλι  η παρουσία μας  μετά περιττή  ...
με λύπη από τα  κατεχόμενα  του Άνω  Μονοδρίου...

Αντικαταστάτης της Γερακούδη ο κ.Ηλίας Τσέλιγκας



Ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Δασών, κ. Ηλίας Τσέλιγκας αντικαθιστά  την πρώην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπη Γερακούδη, η οποία αποχώρησε και τυπικά μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, της αποδοχής της παραίτησης της από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ. Τσέλιγκας ανέλαβε τα καθήκοντα του καθώς είναι ο αρχαιότερος Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης, όπως προβλέπεται και από τη σχετική διάταξη του νόμου.




Κινδυνεύει άμεσα ο υγροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου

Πηγή:www.tovima.gr 
Η επέκταση των καλλιεργειών εις βάρος του υγρού στοιχείου στη λίμνη του Δύστου απειλεί να την εξαφανίσει. Αυτό κατέδειξαν οι εφετινές Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων που πραγματοποίησαν τον περασμένο μήνα εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ).
Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, τον Οκτώβριο του 2014, μια μεγάλη πυρκαγιά για άλλη μία φορά κατέκαψε πάνω από το 70% του καλαμώνα της λίμνης.
Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν οι επιστήμονες της περιβαλλοντικής οργάνωσης, περιοχές που άλλοτε καλύπτονταν από καλάμια και εφάπτονταν με καλλιέργειες οργώθηκαν και αποδόθηκαν στη γεωργία.
Ετσι έχει πλέον μειωθεί σημαντικά ο διαθέσιμος χώρος για τα πτηνά που φωλιάζουν εκεί, όπως είναι ο σπάνιος και απειλούμενος ήταυρος (Botaurus stellaris).
Παρά την άμεση φυσική αναγέννηση, θα χρειαστεί αρκετό διάστημα ώστε τα καλάμια να αποκτήσουν το απαιτούμενο ύψος το οποίο θα προσφέρει την κατάλληλη κάλυψη ώστε τα πουλιά να ξαναφτιάξουν τις φωλιές τους.
Η λίμνη Δύστος έχει καταχωρισθεί (απόφαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) από το 1979 στον κατάλογο με τις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά και σήμερα ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για τη διατήρηση των πτηνών.
Ο υγρότοπος φιλοξενεί περισσότερα από 180 είδη πουλιών, καθώς και την πολύ σπάνια βίδρα (Lutra lutra).
Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ορνιθολογικής, είναι και η παρουσία στη λίμνη του μοναδικού γνωστού ζευγαριού λευκών πελαργών (Ciconia ciconia) της Εύβοιας, καθώς και πλήθος αρπακτικών πουλιών (όπως η αετογερακίνα, ο φιδαετός και το κιρκινέζι).
 «Για τη λίμνη Δύστος, αν και είχε προκηρυχθεί στο παρελθόν διαγωνισμός για Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη από την τότε Νομαρχία Εύβοιας, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα αυτή η πολύ σημαντική περιοχή για την Εύβοια να παραμένει "ξέφραγο αμπέλι" στις ορέξεις ορισμένων που επιζητούν την πλήρη αποξήρανσή της και την απόδοση της έκτασής της στην εντατική καλλιέργεια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι παραδοσιακές ξηρικές καλλιέργειες, όπως το σιτάρι, που επικρατούσαν άλλοτε στην περιοχή έχουν δώσει τη θέση τους στις υδροβόρες καλλιέργειες της ντομάτας και του καρπουζιού, οι οποίες στερούν από τη λίμνη το πολύτιμο νερό και την έχουν μεταμορφώσει σε έναν απέραντο καλαμώνα με ελάχιστα ανοίγματα» λέει ο κ. Λευτέρης Σταύρακας, από την ΕΟΕ.
Ετσι η λίμνη του Δύστου κινδυνεύει με αφανισμό, ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Σταύρακας, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό οικοτουριστικό προορισμό με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, αφού συνδυάζει ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με μια πλούσια βιοποικιλότητα.
Η Ορνιθολογική καλεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να λάβει άμεσα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας του σημαντικού υγροτόπου της Εύβοιας.