Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βασίλης Κούκης: Υπάρχουν και θετικά... πλην όμως να μην ξεχνάτε ότι "το πιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι"

Αγαπητό λάλατο,  πριν 10 μέρες έγραψα κάποιους προσωπικούς προβληματισμούς για την λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής και ομολογουμένως δεν περίμενα την ανταπόκριση που είχε αυτή η επιστολή, τόσο στην ‘’εξουσία’’ παλιά και νέα, όσο και σε απλούς δημότες…
Δύο πράγματα θέλω να συμπληρώσω σήμερα γράφοντας αυτές τις σκέψεις,  για να συνεχίσω αυτό το μικρό ηλεκτρονικό διάλογο και να προσθέσω και μια ακόμη  διάσταση της λειτουργίας της εξουσίας.
Έγινα δέκτης πολλών παραπόνων από τους παλιούς συντρόφους και σημερινούς άρχοντες, ότι όλα αρνητικά τα βλέπεις φίλε Βασίλη και τίποτα θετικό δεν έχεις να μας προσάψεις?? Έχουν ανάγκη και αυτοί, όπως όλοι μας, από καμιά καλή κουβέντα και ένα χάιδεμα στη πλάτη για να πάρουν κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια που έχουν μπροστά τους. Κατανοητό και ειλικρινέστατο θα έλεγα εκ μέρους τους.
Σίγουρα υπάρχουν και θετικά πράγματα να προσάψουμε στο νέο αυτό σχήμα που δημιουργήθηκε μετά την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή τις 25ής Μαΐου του 2014. Θέλω να αναφέρω 3 μικρά, αλλά ξεκάθαρα παραδείγματα, όπου και τα τρία έχουν την ίδια αρχή – της μεγαλύτερης διαφάνειας στο δημόσιο χρήμα-
Σήμερα στις Κονίστρες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας γνωρίζει πόσα λεφτά εισπράττει ο δήμος κάθε Κυριακή από την λαϊκή αγορά και που αυτά δαπανούνται, ενώ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 κάποιοι δεν ήθελαν να ξέρει και τον αγνοούσαν επιδεικτικά. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν και τότε και τώρα, τώρα όμως έχει και γνώση αλλά και κάποιο μικρό λόγο. Φέτος στο Αυλωνάρι μάθαμε πόσα χρήματα είσπραξε ο δήμος μια εβδομάδα μετά το τέλος του παζαριού και ποιες ‘’τρύπες’’ έκλεισαν με αυτά. Και τέλος το ποιο σημαντικό,  είναι ότι σταματήσαμε να είμαστε χορηγοί της ομάδας ποδοσφαίρου της Κύμης με το ζόρι, και πλέον τα χόμπι της κάθε οικογένειας τα πληρώνει η οικογένεια και μόνο αυτή….
Όλα τα παραπάνω, σε άλλες κοινωνίες θεωρούνται αυτονόητα και προφανή αλλά εμείς εδώ δεν ανήκαμε σε αυτές μέχρι πριν λίγο καιρό. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα θετικά που έχουν συμβεί στο τόπο μας τους τελευταίους 6 μήνες, συγχωρέσετε με όμως για ότι δεν γνωρίζω. Απλά αυτά έχουν γίνει αντιληπτά από το μέσο πολίτη και με αυτά τα λίγα πορευτήκαμε.
Αφού ξεκαθαρίσαμε και τα θετικά των έξι μηνών, φίλοι παλιοί μου σύντροφοι, θα ήθελα να πω ακόμα πως ο μοναδικός μου σκοπός ήταν με την παρέμβασή μου, να χτυπήσω ένα μικρό καμπανάκι στην εξουσία, που είστε εσείς οι ίδιοι πλέον, και να σας σπρώξω με τον τρόπο μου στα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας, και τίποτα άλλο…
Για τελευταίο κράτησα μια συμβουλή να σας δώσω στη δύσκολη συνέχεια που έχετε μπροστά σας, ‘’ το ποιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι’’ προσέχετε το!! Γιατί ο κόσμος δεν περνάει καλά τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται και αυτός ένα χάιδεμα στη πλάτη και μία επαφή ποιο συχνή από την κάθε προεκλογική περίοδο……
  ΚΥΜΗ -28 Φεβρουαρίου 2015
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το ΚΚΕ τρολάρει Τσίπρα, Σαμαρά, Γιώργο με Κωνσταντάρα!

Το ΚΚΕ τρολάρει δηλώσεις των Τσίπρα, Σαμαρα και Παπανδρέου χρησιμοποιώντας πλάνα από την ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα “Θα σε κάνω βασίλισσα”


Σε βίντεο για το αυριανό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Λ. Τριανταφυλλίδης: Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης

 
 Ο κ. Λίνος Τριανταφυλλίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης
Κύμη 25 Φεβρουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης στην Κύμη και για πρώτη φορά έγινε ενημέρωση δημόσια από τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και Αρχιτέκτονα Μηχανικό – Χωροτάκτη,  κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη για την πορεία των εργασιών που αφορούν στην αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Απριλίου 2014.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αρχή αναφέρθηκε στην ιστορική, αρχιτεκτονική (κτίριο Τσίλλερ) και συναισθηματική αξία που έχει το συγκεκριμένο σχολείο για την Κύμη. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο μετά την πυρκαγιά και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε  σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ Αθανασίου Μπουραντά και του νόμιμου  εκπρόσωπου   SIKAP S.A. Ανάργυρου Λεβέντη η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Αποκατάσταση (4) τεσσάρων  ΧΑΔΑ του Δήμου  Κύμης-Αλιβερίου »
Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.625.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και  αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Μετοχίου-Νεοχωρίου –Κύμης-Αλιβερίου.
Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπετε να έχει πραγματοποιηθεί  έως την 31 Μαΐου 2015.
Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου αποφεύγει την πληρωμή προστίμων που έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο σε όσους ενεργούς και ανενεργούς  ΧΑΔΑ και δεν έχει πραγματοποιηθεί  αποκατάσταση.
Το ύψος αυτών των προστίμων θα ήταν ιδιαίτερα δυσβάστακτο για την κακή οικονομική πραγματικότητα  του Δήμου μας δεδομένου ότι ανά εξάμηνο  θα έφταναν τις 240.000 ευρώ και για τους (4) τέσσερις ΧΑΔΑ.
                                                            Γραφείο τύπου


ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Ένωση - κίνηση δημοτών Κύμης - Αλιβερίου: Ο Αθλητισμός

ΟΥΡΑΝΙΟ  ΤΟΞΟ
Ένωση  -  κίνηση  δημοτών  Κύμης  - Αλιβερίου                                       
                                                                                        
                                                                                                             προς   Μ.Μ.Ε 
                                                                                                   Ηλεκτρονικά &  έντυπα

Τις  δύσκολες  μέρες  που διανύουμε  τα τελευταία  έτη,  ο  αθλητισμός  και  ο πολιτισμός  ειδικά  στην επαρχία  με  βάση την οργανωμένη δομή  είναι δύσκολο  να κρατηθούν.
Έχουμε υποχρέωση τους  λίγους μήνες  δημιουργίας  της κίνησης  μας, ελεύθερων δημοτών ‘’ ΟΥΡΑΝΙΟ  ΤΟΞΟ ‘’  να πάρουμε  θέση  και προτείνουμε  ανακωχή  στις κάθε κόντρες  που υπάρχουν στο  πολύπαθο  Δήμο  Κύμης-Αλιβερίου με  θύμα  τον αθλητισμό.
Την  στιγμή  που  αθλητικά  σωματεία  διαλύονται  η φυτοζωούν  μη μπορώντας  να καλύψουν τις  υποχρεώσεις τους, με έκπληξή μας  βλέπουμε μια κόντρα αιρετών  σαν  κόντρα χωρισμένων γονιών,  που διεκδικούν  ώρες  για το παιδί τους, όμως όλη αυτή η κόντρα αρρωσταίνει  το παιδί ,  στην προκειμένη  περίπτωση τον αθλητισμό.

Παπαλυμπέρης: Πόσιμο νερό στο Δήμο Καρύστου



Πριν από δύο χρόνια σχεδόν ( 4-1-2013, http://www.in-karystos.gr/news/1-13/4-1-13.html), είχα αποφασίσει να ασχοληθώ εκ νέου με το χρόνιο και εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της κατά περιόδους θολερότητας του νερού στο δίκτυο ύδρευσης της Καρύστου.
Δυστυχώς, μετά από τόσο καιρό, οφείλω να επανέλθω στο ζήτημα αυτό καθώς οι πρόσφατες βροχοπτώσεις απέδειξαν ότι το πρόβλημα παραμένει.
Τότε είχα καταθέσει την πρόταση πραγματοποίησης μιας μελέτης που θα καταδείξει τα αίτια του φαινομένου και θα υποδείξει και τις σχετικές λύσεις. Η θέση αυτή υιοθετήθηκε από την τότε αντιπολίτευση του Δήμου Καρύστου (σημερινή διοίκηση), η οποία ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (23-1-2013. http://www.in-karystos.gr/news/1-13/23-1-13.html).

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Υπόλογος προς δημότες και ελεγκτικές αρχές ο κ. Ραβιόλος για τη διάλυση της ανακύκλωσης


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι σταματήσατε τη διαδικασία της ανακύκλωσης, μετατρέποντας αυθαίρετα - και με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων - τους μπλε κάδους ανακύκλωσης σε κοινούς.    
Να σας ενημερώσω, εφόσον οι πολυάσχολες δραστηριότητες σας δεν σας το έχουν επιτρέψει, ότι ο Δήμος Καρύστου, επί δημαρχίας μου, είχε υπογράψει σύμβαση και είχε παραλάβει τόσο τους μπλε κάδους ανακύκλωσης όσο και το απαραίτητο, για τη λειτουργία της διαδικασίας, όχημα υλικών ανακύκλωσης (Πράσινο Ταμείο, Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015). Είχαμε προβεί, μάλιστα, και στις απαραίτητες προωθητικές ενέργειες (καμπάνια ενημέρωσης), ώστε να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία, και είχαμε ξεκινήσει πιλοτικά με την ανακύκλωση χαρτιού. Οι λόγοι που είχαμε δώσει προτεραιότητα στο συγκεκριμένο θεσμό ήταν τόσο περιβαλλοντικοί όσο και οικονομικοί: αφενός, η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση φυσικών πόρων αξιώνουν πρωτίστως την ευρεία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μέσω της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης των δημοτών, και αφετέρου, η κοινοτική νομοθεσία μας δεσμεύει να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί διαφορετικά προβλέπονται αυστηρές ποινές και πρόστιμα. Άλλωστε, η αποτελεσματική υλοποίηση της ανακύκλωσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον περιορισμό των δαπανών καθαριότητας. Αν η ανακύκλωση δεν λειτουργήσει σωστά, το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων θα καταστήσουν τη λειτουργία του ΣΜΑ Καρύστου μη βιώσιμη. Αυτό το κόστος, βέβαια, μετακυλύετε στους δημότες, καθώς η καθαριότητα αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος στην Κύμη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                              ΑΛΙΒΕΡΙ 21-2-2015

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε και βουλευτή του κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία στην ΚΥΜΗ και  επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Στο  ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και το  σωματείο το οποίο ενημέρωσε ουσιαστικά το κλιμάκιο του ΚΚΕ και έθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων αναφέροντας ότι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ που παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  παράγει  αλεξίσφαιρα γιλέκα , κράνη , στολές για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, ακόμα και ειδικές στολές αντιμετώπισης χημικού, βιολογικού πολέμου  και επιβάλλεται να λειτουργήσει με ευθύνη του Υπουργείου Αμυνας. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι είναι ανασφάλιστοι από το 2013.   

Σε πολιτική συγκέντρωση , στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου , μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ , την Παρασκευή 20 Φλεβάρη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                             ΑΛΙΒΕΡΙ 21-2-2015

Ο Γ.Μαρίνος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της περιοχής για τη στήριξη του ΚΚΕ και τους κάλεσε να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και  την δράση τους στους χώρους δουλειάς, να  συμβάλλουν στην ενίσχυση της πάλης για κάθε εργατικό –λαικό πρόβλημα και να απορρίψουν τα καλέσματα των σειρήνων που τους θέλουν υποταγμένους στην εργοδοσία και χειροκροτητές της αντιλαικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και υποχρέωση να τα διεκδικήσουν,   κάθε εγκλωβισμός στη λογική της αναμονής και της ανοχής θα στοιχίσει πολύ ακριβά.
Εγκλωβισμός στη λογική της αναμονής σωτήριων λύσεων  από τα πάνω και η αποδοχή των κυβερνητικών πολιτικών  για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και τα ψίχουλα θα χειροτερέψει την κατάσταση των εργαζομένων και θα οξύνη τα λαικά προβλήματα.