Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Χαϊνάς: Το τέλος της αντίθεσης μνημόνιο – αντιμνημόνιο


Όλα δείχνουν ότι η νέα ελληνική Κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι μας και δανειστές της χώρας θα βρουν το κατάλληλο modus Vivendi και για τα δύο μέρη και θα κλείσουμε μια νέα συμφωνία. Ένα μικρό βήμα έχει απομείνει ακόμη, δύσκολο μεν αλλά ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν και οι τελευταίες δυσκολίες και αντιστάσεις, που κυρίως αφορούν τις όποιες αντιευρωπαϊκές και ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τη νέα Κυβέρνηση. Όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι μονόδρομος η συνεννόηση με τους εταίρους. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα οδηγείται στα βράχια της διεθνούς απομόνωσης, μιας εθνικιστικής περιχαράκωσης και η αρχή της οριστικής απομάκρυνσης της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Θέλει κάτι τέτοιο η νέα Κυβέρνηση ; Δεν νομίζω. Από την άλλη πλευρά οι εταίροι μας έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν στις αναγκαίες υποχωρήσεις διευκολύνοντας ουσιαστικά την νέα Κυβέρνηση να μείνει αλώβητο το γόητρο μιας πρόσφατης λαϊκής εντολής. Γιατί το θέμα δεν είναι οι όροι και οι έννοιες της τρόικας και του μνημονίου. Σημασία έχει το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας το οποίο πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελές και για τις δύο πλευρές. Και αυτό βεβαίως δεν το κάνουν οι ευρωπαίοι γιατί είναι καλοί άνθρωποι, είτε γιατί γοητεύθηκαν από τη γοητεία του Γιάνη και του Πρωθυπουργού της χώρας. Απλά, η Ευρώπη έχει στα ιδρυτικά της κείμενα την αλληλεγγύη και χωρίς αυτήν δεν έχει μέλλον. Επίσης τα συμφέροντά τους και το δικό μας συμφέρον, αλλά και γενικά η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα αυτά, επιβάλλουν να βρεθεί μια λύση και μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Αλέξανδρος Θεοδώρου: Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την χρήση των Γηπέδων

Εχθές συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με 33 θέματα στο σύνολο του!!! Στο 30 θέμα ήταν μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης το θέμα περί παραχώρηση ωρών στον Αθλητικό όμιλο Κύμης στα τμήματα υποδομών. Να ενημερώσω για πολλοστή φορά πως ώρες έχουν δοθεί στη συγκεκριμένη ομάδα απλά επιζητούν ακόμα περισσότερες. Ως αντιδήμαρχος αθλητισμού ανάφερα πως ΠΟΤΕ τα τελευταία χρόνια δεν είχε αναρτηθεί δημόσια το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο γήπεδο, ΠΟΤΕ δεν υπήρχε ενημέρωση μέσω εγγράφων παρά μόνο μέσω τρίτων ανθρώπων και αυτό δια τηλεφώνου, ΠΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν ώρες για το κοινό όπως προβλέπεται όπως επίσης, ΠΟΤΕ η διαχείρηση των γηπέδων γενικά δεν γινόταν από την τότε αντιδήμαρχο αθλητισμού κ.Μπάτσα αλλά τις εντολές τις έπαιρνε από συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού. Η απάντηση της τέως αντιδημάρχου ήταν η εξής: Για την κακή διαχείρηση των γηπέδων και των ωρών κατανομής στα σωματεία της περιοχής μας τα προηγούμενα χρόνια κριθήκαμε στις εκλογές. (Επιτέλους έστω και αργά παραδέχτηκαν κάποια πράγματα). Ως αντιδήμαρχος αθλητισμού δεσμεύτηκα μπροστά στο σώμα πως με την πρώτη ευκαιρία που ο Δήμος προσλάβει μέσω προγραμμάτων κόσμο και υπάρχει κάποιος επιστάτης τότε θα δοθούν ώρες περισσότερες όχι μόνο στο συγκεκριμένο σωματείο αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Τότε το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία με δυο προτάσεις η μια πρόταση παραμένει το πρόγραμμα όπως έχει με την προϋπόθεση ότι μόλις προσληφθεί άτομο να δοθούν επιπλέον ώρες και το δεύτερο ήταν από την τέως αντιδήμαρχο να της δοθούν τα κλειδιά για να ανοίγει η συγκεκριμένη το γήπεδο.
Το σώμα κατα πλειοψηφία ενέκρινε την πρώτη απόφαση. Τότε ως ένδειξη διαμαρτυρία η αντιπολίτευση επέλεξε το δρόμο της φυγής διότι ακολουθούσαν τα 3 επόμενα καυτά θέματα της ΔΕΥAΚΑ όπου εκεί ο τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να απολογηθεί για την κακή λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης του Δήμου.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριές 2015 στο Μανδράκι, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015


Γιορτή της Σπανακόπιτας στα Κριεζά, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015


Κινδυνεύει και η Νότια Εύβοια να γίνει Τρίπολη με τα σκουπίδια

Τραγική η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Τρίπολη. Η δημοτική αρχή της πόλης γυροφέρνει όλους τους ΧΥΤΑ της Αττικής, της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας για να πάει τα σκουπίδια που δημιουργήσει μία υγειονομική βόμβα μεγατόνων στην πόλη. Για την κατάσταση αυτή ευθύνες υπάρχουν και όσο και εάν δεν αρέσει ανήκουν στους Δημάρχους και στην Περιφέρεια.
Το θλιβερό και κυρίως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σκηνικό της Τρίπολης ενδέχεται να το ζήσουμε στην Νότια Εύβοια και ιδίως στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Και εδώ οι ευθύνες στους Δημάρχους, στην Περιφέρεια και παλαιότερα στην Νομαρχία ανήκουν. Πως αλλού κάτι έκαναν και στην Νότια Εύβοια τίποτε; Γιατί όταν ξεσηκώνονταν οι κάτοικοι όλοι έβγαζαν την ουρά τους από έξω; Γιατί όταν χανόντουσαν ώρες ολόκληρες σε συζητήσεις με αρλούμπες και χωρίς ίχνος σοβαρότητας κανείς δεν έβαζε το πολιτικό κόστος κάτω από το κοινωνικό όφελος; Γιατί οι πολυλογάδες στα πανηγύρια αλλά πολιτικά ανίκανοι βουλευτές την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια όταν έπρεπε να πάρουν θέση και να στηρίζουν λύσεις;
Ευτυχώς φαίνεται ότι τουλάχιστον σε επίπεδο κυβερνητικού σχεδιασμού τα πράγματα θα πάρουν τον σωστό δρόμο αλλά η εφαρμογή θέλει χρόνο για να αποδώσει. Έως τότε πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για Σταθμούς Μεταφόρτωσης, για χωροθέτηση ΧΥΤΥ, για σοβαρά προγράμματα μείωσης των απορριμμάτων.
Επειδή πολλοί άσχετοι το έπαιξαν οικολογούντες και άλλοι επίσης άσχετοι και ανεύθυνοι πολίτες το έπαιξαν διαμαρτυρόμενοι και προστάτες του περιβάλλοντος και της ιστορίας του τόπου τους τώρα που θα έρθει η ώρα της ατομικής ευθύνης θα δούμε πόσο συνεπείς θα είναι με όσα έλεγαν. Γιατί μείωση των απορριμμάτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσωπική ευθύνη του πολίτη. Ο καθένας οφείλει να μειώσει τα απορρίμματα που δημιουργεί.
Γιαυτό ας καθίσουν Δήμος και πολίτες και να συμφωνήσουν ότι η μείωση των απορριμμάτων είναι ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και υποχρέωσή του έναντι της τοπικής κοιωνίας. Ο Δήμος να σχεδιάσει και να οργανώσει, τα υπολείμματα που πρέπει να γίνονται διαρκώς λιγότερα κάπου πρέπει να πάνε και όλοι να ανεχθούν την χωροθέτηση των υποδομών που χωρίς αυτές η Νότια Εύβοια θα γίνει Τρίπολη και κάτι παραπάνω.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτος ο Γιάννης Ρέτσας στις εκλογές της ΕΠΣΕ

Ο Γιάννης Ρέτσας, πρώην Πρόεδρος του Νηλέα Νεοχωρίου επρώτευσε στις χθεσινές εκλογές της ΕΠΣΕ με 90 ψήφους και ξεπέρασε τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Ο Γιάννης Ρέτσας μετείχε και στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΠΣΕ. Αναμένεται να αναλάβει νευραλγικότερο ρόλο στο νέο Προεδρείο.

Το Αυλωνάρι στο σκοτάδι


Εδώ και αρκετές ημέρες ο δημοτικός φωτισμός δε λειτουργεί. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ αν λάβουμε υπόψη τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας. Επίσης σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο Αυλωναρίου η θέρμανση δε λειτουργούσε επειδή ο δήμος δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να εφοδιάσει τα σχολεία με πετρέλαιο. Το βυτιοφόρο τελικά ήρθε μεσημεριανές ώρες. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα αφού όλοι γνωρίζαμε για την επέλαση του χιονιά.
Γιώργος Θεοδώρου
τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων


Αγαπητοί συνάδελφοι, θα μπω κατευθείαν στις προτάσεις μας. Ο αγροτικός κόσμος εναπόθεσε τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμευόμαστε ότι θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη του. Ξέρουμε τι θα κάνουμε, έχουμε και πρόγραμμα.
Πρώτιστο, όμως, καθήκον αυτήν την ώρα είναι να σταθούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά στον αγρότη και το κάνουμε ήδη όταν πλήττεται η παραγωγή του. Καταγράφουμε ήδη τις ζημιές και θα αποζημιώσουμε άμεσα με χρήματα του ΕΛΓΑ το ζωικό κεφάλαιο και τη φυτική παραγωγή που καταστρέφεται σε όλη τη χώρα από τις πλημμύρες, από την Ήπειρο μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και τον Έβρο. Δίνουμε έκτακτη ενίσχυση για ζωοτροφές όπου υπάρχει ανάγκη και σε σύντομο χρόνο θα αποζημιώσουμε τις καταστροφές στον εξοπλισμό, στις εγκαταστάσεις και στο φυτικό κεφάλαιο.
Παράλληλα, οφείλουμε να σταματήσουμε την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της κοινωνίας της υπαίθρου και αυτό θα κάνουμε πρωτίστως με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Υπουργείου και τη σωστή διαχείριση των πόρων του, με στοχευμένα μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση του εισοδήματός του και είναι: η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, στους στάβλους και στις αποθήκες, καθώς και της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.
Καθορίζουμε και για τους αγρότες αφορολόγητο καθαρό ατομικό εισόδημα δώδεκα χιλιάδες που θα μείνει εκτός της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.
Δεύτερον, θα έχουμε μείωση του κόστους παραγωγής με την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος και τη σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ώστε να φτάσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μέλλον να καταλήξουμε στο αγροτικό πετρέλαιο που είναι το κύριο ζητούμενο εδώ και χρόνια του αγροτικού χώρου.
Ένα τρίτο μέτρο είναι η επαναφορά της δέκατης τρίτης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που είναι το σύνολο των αγροτών.
Στοχευμένα μέτρα που αφορούν την παροχή ρευστότητας είναι:

Τα σενάρια που "παίζουν" για τους νέους Δήμους στην θέση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Στην Εύβοια θα προκύψουν πάνω από δέκα Δήμοι με τον νέο σχεδιασμό. Υπάρχουν ασφαλώς και οι πιο «αισιόδοξοι» που περιμένουν την επάνοδο στους Δήμους του «Καποδίστρια». Δεν φαίνεται προς το παρόν ότι θα πέσουν μέσα. Ο μόνος σίγουρος Δήμος που θα σπάσει είναι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Έχει ήδη αρχίσει το «χρηματιστήριο» των σεναρίων. Η περιορισμένη διάσπαση του Καλλικράτη θα οδηγήσει σίγουρα σε δύο Δήμους. Στον Δήμο Κύμης και στον Δήμο Αλιβερίου. Σίγουρη η ένταξη των Κονιστρών στην Κύμη και του Δυστίων στο Αλιβέρι. Πολύφερνη νύφη το Αυλωνάρι. Θα παλαίψουν Αλιβέρι και Κύμη ποιος θα το πάρει για να είναι μεγαλύτερος από τον άλλον. Κερδίζει έδαφος και η λύση της διάσπασης της δημοτικής ενότητας Αυλώνος. Το Αυλωνάρι το ίδιο όμως όπως φαίνεται θα έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο.
Εάν ο Καλλικράτης ξεράψει πιο πολύ τότε παίζει και το σενάριο των τριών Δήμων. Ο πρώην Δήμος Ταμυναίων μόνος του πλησιάζει τις 10.000 κατοίκους, η Κύμη και τις Κονίστρες πλησιάζουν λίγο πιο κάτω και στο ίδιο πληθυσμιακό ύψος ο Δήμος Δυστίων με έδρα το Αυλωνάρι ή ο Δήμος Αυλώνος με έδρα τα Κριεζά που έχουν  έτοιμο και Δημαρχείο.
Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές και τα κουστούμια των υποψηφίων ετοιμάζονται. Τώρα πια τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βγαίνει κερδισμένος και με τα δύο σενάρια. Και τους δύο Δήμους μπορεί να τους κερδίσει!!! Αλλά και τους τρεις, μοιράζοντας καλύτερα στελέχη που δεν θα ήθελαν να μαζευτούν στο Αλιβέρι.
Το βέβαιο πάντως είναι ένα. Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή δεν φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες διαχείρισης αυτού του μεγάλου και δύσκολου Δήμου. Δεν χρειάζεται να περάσει και άλλο εξάμηνο για να το καταλάβουμε αυτό.
Η διάσπαση σε δύο ή τρεις Δήμους είναι ίσως μονόδρομος για να μην την πληρώνει η κάθε τοπική κοινωνία. Τώρα θα πουν ότι φταίει ο Δήμος και ο Καλλικράτης και όχι αυτοί!!! Και όμως κυρίως και πιο πολύ φταίει η ανικανότητα να προσαρμόσουν τις "πρακτικές τους" στις ανάγκες του μεγάλου Δήμου αλλά αντιθέτως προσάρμοσαν τον Δήμο στις περιβόητες "πρακτικές". Αλλά έτσι και αλλιώς αυτός βαδίζει στο παρελθόν αφού περνά νωχελικά μέσα από την απαξίωσή του.

Ο Νίκος Βούτσης εξήγγειλε την διάσπαση των Καλλικρατικών Δήμων!!!

Νίκος Βούτσης
Υπουργός Εσωτερικών
Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ουσιαστικά κατάργηση του χωροταξικού του Καλλικράτη και την δημιουργία περισσοτέρων Δήμων. Η εξαγγελία αυτή του κ. Βούτση πρέπει προφανώς να συνοδευτεί από χρονοδιάγραμμα κινήσεων και κυρίως σαφή ορισμό της μεταβατικής περιόδου. Από την στιγμή που το θέμα ανοίξει στα σοβαρά έως την εκλογή τον νέων αρχών το 2019 (ή μήπως το 2018!!) οι σημερινοί δήμοι μπαίνουν σε μεταβατική περίοδο. Η ίδια περίοδος είναι η περίοδος υλοποίησης του ΕΣΠΑ και τα σημερινά Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν να προωθήσουν έργα και δράσεις για την περιοχή τους. Προφανώς δεν θα το κάνουν με την ίδια ασφάλεια προγραμματισμού που θα το έκαναν εάν δεν ήταν υπό προθεσμία. Γενικώς επειδή η περίοδος αυτή είναι μεγάλη είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω διάλυση  τα δημοτικά συμβούλια και την λειτουργία των Δήμων. Είναι σοφότερο το χωροταξικό να ανοίξει από τις αρχές του 2017 και μετά και πάντως να κλείσει δεκαοκτώ έως δώδεκα μήνες πριν από τα εκλογές.  Εάν ανοίξει τώρα ίσως είναι προτιμότερο να λήξει σύντομα και άδοξα η τρέχουσα περίοδος πολύ νωρίτερα από το 2019. Αυτό όμως θα ήταν όντως μία τεράστια δημοκρατική και θεσμική ανωμαλία. Γιαυτό είναι σωστό να γίνουν με άνεση χρόνου οι επεξεργασίες και οι διαβουλεύσεις και οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν εγκαίρως προς το τέλος του 2017.  Αλλιώς οι δήμοι κινδυνεύουν να διαλυθούν λειτουργούντες και έτσι εκτός των άλλων θα χάσουν και τα μοναδικά χρηματοδοτικά μέσα που είναι  το ΕΣΠΑ!!!

" Αλλιώς": Στο δρόμο τα λύματα στο Μαρμάρι


Ένα χρόνιο πρόβλημα του Μαρμαρίου αναδεικνύει η καταγγελία του κ. Θανάση Γουλανδρή, μόνιμου κατοίκου Μαρμαρίου
Ο κ. Γουλανδρής ήταν αυτόπτης μάρτυρας ατυχήματος περαστικού ο οποίος πατώντας στα λύματα που τρέχουν στον παραλιακό δρόμο Μαρμαρίου έπεσε με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.
Είναι γνωστό ότι προχωρά το έργο του βιολογικού καθαρισμού στο Μαρμάρι, όμως η ολοκλήρωση του θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Μέχρι τότε όμως είναι αδιανόητο τα λύματα να τρέχουν στην παραλία του Μαρμαρίου, αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης, δημιουργώντας ζητήματα υγιεινής και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των περαστικών. 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καρύστου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό μέχρι την ολοκλήρωση του δικτύου. 

Από την Ομιλία του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου στις Προγραμματικές Δηλώσεις

Μέσα στις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δε χωράνε φιλολαϊκή πολιτική, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Σχολιάζοντας τα περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ότι κορμός της είναι οι επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ τα όποια ανοίγματα γίνουν προς τη Ρωσία και την Κίνα δεν αλλάζουν το γεγονός ότι στην καρδιά της εσωτερικής και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής είναι τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, η γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου τους με βαριές συνέπειες και νέες περιπέτειες για το λαό.
Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι θα αλλάξει το τοπίο μέσα στις λυκοσυμμαχίες. Όπως είπε, αυτό αποδείχτηκε πρόσφατα με τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την Ουκρανία. «Η συγκυβέρνηση παρουσιάζει την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας, αλλά απάνεμα λιμάνια δεν υπάρχουν μέσα στην τρικυμία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών που σημαδεύουν την κατάσταση σε όλη την περιοχή, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Κασπία, στην Ουκρανία, στον Περσικό Κόλπο, στα Βαλκάνια και διαμορφώνουν το έδαφος για γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» ανέφερε.
Στην ομιλία του έθεσε το θέμα των ευρωατλαντικών στρατιωτικών βάσεων για το οποίο η συγκυβέρνηση σιώπησε στις προγραμματικές δηλώσεις και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης και τις άλλες βάσεις, καθώς και για τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε ευρωατλαντικές αποστολές.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι «το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το εξωτερικό. Συνεχίζει την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, με αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς».


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ουρανία Παπανδρέου: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται αλλά να είναι και τίμια.

Ουρανία Παπανδρέου
Δημοτική Σύμβουλος Ιστιαίας Αιδηψού
Πρώην Βουλευτής

Με την ΄υπ αρ 4120015 απόφαση του το Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) την 19/01/2015 αναθέτει χωρίς διαγωνισμό τις λογιστικές-φοροτεχνικές υπηρεσίες της και την παροχή συμβουλών στο λογιστικό γραφείο του Γεωργίου Δημητρίου στα Λουτρά Αιδηψού  έναντι 3.600 e +ΦΠΑ.
Για τους χρήστες όμως του Facebook. Com το συγκεκριμένο γραφείο ανήκει στους Δημήτρη Γεωργίου και την Μυρτώ –Μαρία Παπαιωάννου, Δημοτική Σύμβουλο, αντιπρόεδρο της οικονομικης επιτροπης, μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΙΑ και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.
Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδη………….!!!!!
Αυτό είναι το νέο πνεύμα διακυβέρνησης από την Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου Σπανού, έπονται δε όπως φαίνονται ανάλογες αποκαταστάσεις φίλων, συγγενών και κουμπάρων αφού πλέον ο Δήμος λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση……!!!
                                                             Η Δημοτική Σύμβουλος

                                                  Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη

Μάρδας: Με χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου οι διαγωνισμοί στους δήμους για περικοπή της σπατάλης

Δημήτρης Μάρδας
Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών

Νέο πλαίσιο για τους διαγωνισμούς των δήμων για ποσά κάτω των 60.000 ευρώ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, όπου περιέγραψε την στρατηγική της κυβέρνησης σ΄ ότι αφορά έσοδα και έξοδα.

Το ίδιο θα γίνει και για διαγωνισμούς άνω των 60.000 ευρώ. Ειδικότερα αναφερόμενος ο κ. Μάρδας στα περιθώρια περιορισμού της σπατάλης ανακοίνωσε, σε ότι αφορά στους δήμους, ότι θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ και θα γίνει χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «διαπιστώνεται σπατάλη σε ότι αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν οι δήμοι. Ετοιμάζεται διαδικασία για διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ γιατί με βάση αυτούς αγοράζονται προϊόντα σε διπλάσιες τιμές. Θα εφαρμοστεί διαδικασία ηλεκτρονικού καταλόγου. Αν δεν εφαρμόζεται η διαδικασία δεν θα παίρνουν χρήματα από το κράτος. Σε διαγωνισμούς πάνω από 60.000 θα εξεταστούν διαδικασίες για να εξοικονομηθεί η σπατάλη». 

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή - Νέα Αρχή" συνεδριάζει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Αλιβέρι

Στη συνέχεια γλέντι στον "Σαλέα" για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ καλεί τους φίλους και τα μέλη της στη γενική συνέλευση, που θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Αλιβερίου.
Θα γίνει απολογισμός του περασμένου τετράμηνου στα δρώμενα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου , θα ακολουθήσει συζήτηση , θα διατυπωθούν προτάσεις για το άμεσο μέλλον και θα οριστεί το νέο πλαίσιο δράσης.
Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση ενός μετώπου συλλογικής δράσης απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας.
Μετά το πέρας της συνέλευσης, ο δρόμος οδηγεί στον Κάραβο, στο εστιατόριο «Σαλέας», όπου θα ακολουθήσει γλέντι για την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου 2015.
για την γραμματεία της Παράταξης
ο γραμματέας
Δημήτρης Νεάκης


Αλιευτικό προσάραξε στο Καρβουνονήσι


Πάνω στα βράχια έπεσε το βράδυ της Κυριακής αλιευτικό σκάφος στην Κύμη εν μέσω κακοκαιρίας. Ειδικότερα, το πλεούμενο έπεσε πάνω στη μικρή βραχονησίδα Καρβουνονήσι, κοντά στο ακρωτήριο της Πούντας Οκτωνιάς. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

O κ. Θωμάς απαντά στον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ                                                                          8 ΦΕΒ 2015
ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

«Ψεύδεστε  ασύστολα   κ. Θεοδώρου προσβάλλοντας  και ολόκληρο  το  Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας στην δημοσιότητα κατανομές χρηματοδοτήσεων  για τις οποίες ουδέποτε ενημερώθηκε το Δ.Σ!» 
«Δυστυχώς η  παιδεία, ο σεβασμός, το ήθος και η αξιοπρέπεια δεν αγοράζονται.  Κληρονομούνται, διδάσκονται και καλλιεργούνται…»
-----------------------------------------------------------------------------------
Απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση-  λιβελογράφημα που αφορά στο πρόσωπό μου και στην οποία εμπεριέχονται απαράδεκτοι και μειωτικοί χαρακτηρισμοί με εμφανή την παντελή έλλειψη παιδείας,  σεβασμού και ηθικής δεοντολογίας, από ένα ¨νέο¨ πρόσωπο στα τοπικά δρώμενα, που δυστυχώς με τις καθημερινές ενέργειες και κινήσεις του, δείχνει ότι έχει ενστερνιστεί πλήρως και κουβαλάει ακέραιες τις συμπεριφορές που διδάχτηκε από το στενό του περιβάλλον, παραθέτω ένα μικρό απολογισμό των όσων έγιναν επί της Δημαρχιακής μου θητείας και αφορούν στον Αθλητισμό της περιοχή μας. 
Ο απολογισμός αυτός αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον μου ως Δήμαρχος σε σχέση με τον αθλητισμό στην περιοχή μας δεν είναι όψιμο αλλά διαχρονικό και το κυριότερο αποτελεσματικό.
Κάτι που με κάνει να νιώθω ικανοποιημένος από την πολύχρονη προσφορά μου προς αυτόν και να αισθάνομαι ότι έχω κάνει το χρέος μου απέναντι στη νεολαία και στους γονείς των παιδιών του τόπου μας.
Ο υπεύθυνος των αθλητικών του Δήμου, εμφάνισε στην χθεσινή του ανακοίνωση, ένα πίνακα κατανομής  επιχορηγήσεων  στα αθλητικά σωματεία, για τον οποίο  ποτέ δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και που φυσικά δεν έχει ψηφιστεί ποτέ από αυτό.
Για άλλη μια φορά δεν απάντησε στο γιατί δεν παραχωρεί ώρες για προπόνηση στα τμήματα των υποδομών του ΑΟ Κύμης, και μάλιστα όταν υπάρχουν κενές ώρες, στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης. Να θυμίσουμε βέβαια την  κατάπτυστη δημόσια δήλωσή του ¨να πάνε να προπονηθούν στα τσιμέντα¨.
Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας χρειάζεται υπεύθυνους δημόσιους άνδρες που σκέφτονται και ενεργούν για το καλό του τόπου.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου απαντά για την αθλητική πολιτική του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Κύμη, 6 Φεβρουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κ. Θωμάς δεν σέβεται ούτε γονείς, ούτε αθλητές ούτε τους παράγοντες του αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι σε γονείς, αθλητές αλλά και παράγοντες του αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς, στην κοπή της πίτας των «Νέων Οριζόντων» κορόιδευε φανερά όσους παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο, ότι στις μέρες μας έχει απαξιωθεί ο αθλητισμός και πως ο δήμος έκοψε τις επιχορηγήσεις στα Σωματεία και τις ενισχύσεις στους Συλλόγους. Αν και ο ίδιος γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!!!!
Παρουσία τόσο του επικεφαλής της παράταξης των «Νέων Οριζόντων»  κ. Δημήτρη Θωμά αλλά και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων του συγκεκριμένου συνδυασμού,  πριν από λίγες μέρες σε ειδική συνεδρίαση στα Κριεζά, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2015, στον οποίο προβλέπονται συνολικά 30.000€ για επιχορηγήσεις Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων.
 Άρα, τόσο ο κ. Θωμάς όσο και οι σύμβουλοί του, το γνώριζαν  πολύ καλά, αφού ήταν παρόντες στη συνεδρίαση!!!! Προς τί λοιπόν τα ψέματα κ. Θωμά, με τα οποία προσπαθείτε να υποτιμήσετε τη νοημοσύνη των δημοτών και να ακυρώσετε το έργο που γίνεται στον τομέα του αθλητισμού, στο δήμο;
Τώρα σας έπιασαν οι ευαισθησίες κ. Θωμά για τον αθλητισμό; Δεν αναφερθήκατε όμως, σκοπίμως , στο τραγικό τέλος μιας ιστορικής ομάδας ποδοσφαίρου, για την καταστροφή της οποίας είστε ο αποκλειστικά υπεύθυνος. Ήρθε η ώρα όμως να λογοδοτήσετε δημόσια και γι αυτό! Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που θα ζητήσω να γίνει στην Κύμη για να έχουν την ευκαιρία να σας απολαύσουν και εκείνοι που κοροϊδεύετε φανερά, υποτιμώντας την νοημοσύνη τους!!!!

Κώστας Χαϊνάς: Αν με ρωτούσε ο Τσίπρας, να τι θα του πρότεινα να πει στις προγραμματικές δηλώσεις


Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Ελληνίδες και Έλληνες. Είμαστε ουσιαστικά μια χρεοκοπημένη χώρα. Μας χρεοκόπησαν οι δυνάμεις που Κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Οι δυνάμεις αυτές εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας και τα μικρά και μεσαία συμφέροντα, ομάδων ειδικών συμφερόντων και συντεχνιών, φόρτωσαν το Κράτος από τη μεταπολίτευση με πάνω από 700 δις. ευρώ δανεικά χρήματα, κατασπατάλησαν τέσσερα κοινοτικά πλαίσια στήριξης ύψους πάνω από 300 δισ. ευρώ   που μας έδωσαν οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι για την ανάπτυξη της χώρας μας. Τα τεράστια αυτά κεφάλαια σκορπίστηκαν δεξιά και αριστερά, σε ημέτερους, για έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό κόστος, σε ένα κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό μοντέλο. Μεγάλες ευθύνες όμως έχουμε και εμείς ως αριστερά. Γιατί δεν μιλήσαμε όπως και όταν έπρεπε για το πελατειακό σύστημα, γιατί δεν αρνηθήκαμε όταν δίνανε τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης εξαγοράζοντας τους συνδικαλιστές, οι οποίοι τώρα έχουν πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δίνανε πλασματικές υπερωρίες, γιατί εμποδίζαμε τις επενδύσεις από τη χώρα μας, όταν εμποδίζαμε τα κρουαζερόπλοια να δέσουν στα νησιά μας, γιατί κάναμε διαδηλώσεις κατά των επενδύσεων της Cosco στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ. Όμως σήμερα έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.