Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πιέσεις για τη μη κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Εύβοια

Δελτίο Τύπου

Τη δέσμευση, ότι δεν θα ζημιωθεί η ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού όσο και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  από την επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και ότι θα υπάρξει επανεξέταση του σχεδιασμού   απέσπασαν ο Σίμος Κεδίκογλου , η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού  κα  Ελένη Ευσταθίου και φορείς του Δήμου κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η έντονη αντίθεση στον προβλεπόμενο σχεδιασμό κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων και ζητήθηκε η εξαίρεσή τους, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, που θα ακυρώσουν τις προσπάθειες για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Εύβοιας, που ήδη έχουν υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μην αποδυναμωθούν περαιτέρω.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι ενδεχόμενη  κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού και Κύμης θα στερήσει από την Εύβοια την προοπτική ανάπτυξης, αφού τα δύο Λιμάνια είχαν μόλις γίνει, ύστερα από πολλές προσπάθειες, Πύλες Εισόδου της Ζώνης Σένγκεν για να μπορούν να υποδέχονται κρουαζιερόπλοια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «καμία εταιρεία κρουαζιερόπλοιων- παρότι ήδη ενδιαφέρονται για νέους προορισμούς στην Εύβοια- δεν θα δεχτεί να αποβιβάσει χιλιάδες τουρίστες σε μία περιοχή, όπου έχει καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  οι δύο Δήμοι Κύμης-Αλιβερίου και Ιστιαίας-Αιδηψού είναι υπερδιπλάσιοι των Καλλικρατικών Δήμων σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν κατά μέσο όρο 10.000 κατοίκους, ενώ ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού έχει 23.000 και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου 28.000 κατοίκους. Αυτό συνεπάγεται ότι  με βάση την πληθυσμιακή αναλογία θα πρέπει να παραμείνουν δύο Αστυνομικά Τμήματα, ενώ είναι γνωστό ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση των Δυνάμεών της για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου