Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο Ευβοϊκός λαός να αντισταθεί στις κατασχέσεις κατοικιών και στις διακοπές της ηλεκτροδότησης

Τζαχρήστας Νικόλαος

Μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας

Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν κάποια άρθρα σε τοπικά site της Εύβοιας και όχι μόνο που ανήγγειλαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Χαλκίδα και Ερέτρια από την ΔΕΗ λόγω χρεών. Εμφανίστηκαν και κάποιες ειδήσεις για την εκκίνηση των κατασχέσεων λαϊκών κατοικιών-μικρών επιχειρήσεων και τις κραυγές αγωνίας των πολιτών για τις οικογένειές τους που πετάγονται στον δρόμο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χθες μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 1000€. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα πειράξει τις λαϊκές κατοικίες. Όμως οι διαβεβαιώσεις ή μένουν στα λόγια ή δεν φτάνουν για να καλύψουν την καταστροφή που έχουν υποστεί οι πολίτες από τις μνημονιακές πολιτικές.
Αλλά ας πάρουμε την αληθινή διάσταση των γεγονότων στην Ελλάδα των μνημονίων. Πως γίνεται ένα νοικοκυριό να ανταποκριθεί οικονομικά στις σημερινές απαιτήσεις του κράτους όταν:
Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα νοικοκυριά μπορεί να έχουν και έναν και δυο ανέργους μέσα στο σπίτι.
Ο ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι θα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να υπάρχει ίσως και πιο αυξημένος.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι είχαν ανοδικές τάσεις.
Τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν και προστέθηκαν και σε εκείνα τα οχήματα που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως «πράσινα».
Οι συντάξεις από τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν και άλλο πληρώνοντας οι συνταξιούχοι και αναδρομικές περικοπές.
Οι μικρές επιχειρήσεις κυρίως, σε αυτή την μνημονιακή λαίλαπα, με την ζήτηση να έχει μειωθεί ραγδαία προσπαθούν να μειώσουν το εργασιακό κόστος με αποτέλεσμα να ελαστικοποιούν σχέσεις εργασίας και να κάνουν περικοπές στους μισθούς.

Ερωτώ λοιπόν ειδικά τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας πως γίνεται ένα νοικοκυριό που συνεχώς μειώνονται οι αποδοχές του να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που αυξάνονται συνεχώς προς το κράτος. Πως μπορεί ο πολίτης που παίρνει συνεχώς λιγότερα να δίνει συνεχώς περισσότερα. Την ίδια στιγμή που σε κόμματα, τηλεοπτικά κανάλια, μεγάλες εταιρείες χαρίζονται ή δεν απαιτούνται να επιστραφούν δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο. Το κράτος ζητά να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» αυτοί που έχουν υποστεί μια ιδιότυπη γενοκτονία (μικρά και μεσαία στρώματα) αλλά από αυτούς που έχουν και κατέχουν δεν ζητούν τίποτε. Αυτή είναι η κοινωνία της δικαιοσύνης και της ισότητας των μελών της που επαγγέλεστε;
Από την πλευρά μας εμείς οι πολίτες της Εύβοιας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε την περαιτέρω φτωχοποίησή μας από μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι θέλει να έχει τον τίτλο της αριστερής κυβέρνησης  είναι πιο κυνική από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου που πέρασαν μέχρι τώρα. Καλώ λοιπόν τον Ευβοϊκό λαό να κατεβεί στα κινήματα που αντιστέκονται στο όνομα όλης της κοινωνίας που πλήττεται. Να αναζητήσουν κινήσεις-επιτροπές αγώνα και να σταθούν αλληλέγγυοι σε όλους τους συμπολίτες μας. Η αλληλεγγύη και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι το μεγαλύτερο όπλο της κοινωνίας ενάντια στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.  Όσο δεν αντιστεκόμαστε τόσο η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα θα γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απεργία της 12ης Νοέμβρη και πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν και στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι,νοικοκυρές έχουν πολλούς λόγους, λόγους επιβίωσης για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις που έρχονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου