Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κάρυστος: Η Δημοτική Αρχή παλεύει με τις αδυναμίες του παρελθόντος



Αν και η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Τώρα που περισσότερο από ποτέ απαιτείτε η συστράτευση όλων για να παλέψουμε ενάντια στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, κάνουμε ένα διάλειμμα από τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε, για να δώσουμε μια, αλλά και τελευταία απάντηση στον επί 20ετιας πρώην δήμαρχο κ. Μανώλη.
Να είμαστε ξεκάθαροι.
Τα προβλήματα που κληρονομήσαμε είναι πολλά και περίπλοκα. Δεν κρυφτήκαμε όμως πίσω από αυτά. Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε καθημερινά να κατηγορούμε άλλους και να βγάζουμε την ουρά μας απ’έξω, όπως άλλωστε έκανε ο επί 20ετιας πρώην δήμαρχος.
Ξέραμε τι παραλαμβάναμε και γι αυτό μιλήσαμε με ειλικρίνεια στους πολίτες οι οποίοι και μας έδωσαν την εντολή από την Α’ Κυριακή να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου.
Δεν θα μπούμε στην ουσία του κειμένου του κ. Μανώλη. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι ξέρει.
Και ξέρει πολύ καλά όταν μιλά για τον Φυγιά.
Και αναρωτιόμαστε ότι αφού ξέρει γιατί  ανοίγει το θέμα; Δεν φοβάται μην εκτεθεί;
Λυπούμαστε όμως βαθύτατα γιατί επέλεξε εν μέσω τουριστικής περιόδου να δημοσιοποιήσει ένα δυσφημιστικό κείμενο για τον τόπο μας, που λέει κατά τα αλλά ότι αγαπά.
 Για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους ο κ. Μανώλης επέλεξε να ενημερώσει ψευδώς το πανελλήνιο για το ποσό «χάλια» είναι η περιοχή μας αποτρέποντας τους ενδιαφερόμενους από το να την επισκεφθούν.
Κρίμα… Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Εμείς θα συνεχίσουμε με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, χρησιμοποιώντας όμως την αστείρευτη διάθεση μας για προσφορά, να κάνουμε τον τόπο μας κάθε μέρα και καλύτερο.
Κύριε Μανώλη τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και προσπαθούμε καθημερινά να τα αντιμετωπίσουμε . Τα περισσότερα από αυτά άλλωστε έχουν την υπογραφή σας. Σας συμβουλεύουμε να σηκώσετε τα μανίκια και να στρατευθούμε όλοι μαζί στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη αρκεί να συνοδεύετε και από καμία πρόταση. Όταν λοιπόν οι προτάσεις λεί
Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να διορθώνουμε τα προβλήματα. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε και άλλες όχι. Σε κανέναν όμως δεν επιτρέπουμε να μας πει ότι  δεν προσπαθούμε. Συγχωροχάρτι δεν θα δώσουμε σε κανέναν. Ο τόπος μας δοκιμάστηκε αρκετά. Τώρα είναι η ώρα της κοινής προσπάθειας. Χρόνο για τα άλλα θα βρούμε στη πορεία.

ΥΓ. Είναι προφανές ότι όταν, ευτυχώς η περιοχή μας πλημμυρίζεται από επισκέπτες, ο όγκος των σκουπιδιών πολλαπλασιάζεται. Αντί λοιπόν να φωτογραφίζουμε τους περιστασιακά γεμάτους κάδους θα αρκούσε ένα ευχαριστώ στους υπαλλήλους της καθαριότητας για την υπερπροσπάθεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου