Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Παρ΄ολίγον τραγωδία στις Γράβες της Οκτωνιάς


Άγιο είχαν τρία ανήλικα παιδιά και ένας άνδρας που θέλησε να τα χαροποιήσει πηγαίνοντας τα βόλτα με ένα μικρό σκάφος.
Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να μετατραπεί σε παρ’ ολίγον τραγωδία το θαλάσσιο παιχνίδι μιας και η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά και τελικά βυθίστηκε.       
  Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις δύο το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της παραλίας Μπουρνιάς και της παραλίας Γράβες, χάρη όμως στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία ενός Οκτωνιάτη επαγγελματία ψαρά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Άμεσα έσπευσε στο σημείο και με τα αλιευτικό του σκάφος "Μπαρακούντα" περισυνέλεξε μέσα από το νερό τα τρία παιδιά καθώς και τον χείριστη.
Παράλληλα ενημερώθηκαν τρία μέλη της Ομάδας Διάσωσης Οκτωνιάς που βρίσκονταν πλησίον και επέβαιναν στο σκάφος "Παναγία Φανερωμένη". Άπαντες οι ναυαγοί αποβιβάστηκαν σώοι στην παραλία του Μπουρνιά, ενώ τα παιδιά είχαν υποστεί σοκ και έκλαιγαν συνεχώς.   
Στη συνέχεια δύτης της Ομάδας καταδύθηκε στη βυθισμένη βάρκα, την έδεσε, και με μεγάλη δυσκολία την ανέλκυσαν και να την ρυμούλκησαν έως την στεριά όπου την παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της μαζί με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία περισυνέλεξαν από τον βυθό.
Ο παρ΄ όλιγον ναυαγός  προέβη στη δωρεά χρηματικού ποσού 150 ευρώ για την ενίσχυση του ταμείου της Ομάδας Διάσωσης Οκτωνιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου