Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι

"Αποφασίζουμε και διατάσσουμε" από τη δημοτική αρχή, απαξιώνοντας
Δημοτικό, Τοπικό Συμβούλιο, Τεχνική Υπηρεσία,  καταλύοντας την νομιμότητα
 και προβάλλοντας προσωπικές φιλοδοξίες!
Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι
(είναι φοβερό να πλουτίζεις και να μην ξέρεις τίποτε άλλο)

Μετά λύπης μας παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στα δημοτικά συμβούλια να νεκρανασταίνονται και να εφαρμόζονται τακτικές μιας άλλης εποχής.
Το «κερασάκι στην τούρτα» το ζήσαμε δυστυχώς στο χθεσινό συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2015.
Εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Μπουραντάς παρουσίασε το θέμα της ανάγκης επισκευής του παρκέ του κλειστού Δημοτικού Γηπέδου «Ν.ΜΑΡΙΝΟΣ». Η ανάγκη αυτή εκτιμάται, όπως είπε, ότι θα ανέλθει στα 40.000  € + ΦΠΑ, εκ των οποίων τα μισά θα τα διαθέσει ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου και Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου ενώ το υπόλοιπο (25.000€ περίπου με το ΦΠΑ) θα το διαθέσει ο Δήμος από το μόνο ποσό που υπάρχει στον προϋπολογισμό της Δ.Ε. Κύμης (40.000€), για τεχνικά έργα, εργασίες συντήρησης δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στα 11χωριά της Κύμης και την Κύμη.
Τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου ο οποίος είπε δημόσια ότι ήδη έχει ξηλωθεί το παρκέ και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κλειστό γήπεδο.
Ο πρ. Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμάς επεσήμανε την πρόκληση της πράξης και το παράνομο των ενεργειών το οποίο συνίσταται στις εξής αυθαίρετες ενέργειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής :
•             Ο κ. Θεοδώρου έκλεισε το κλειστό δημοτικό γήπεδο και ξεκίνησε εργασίες σε αυτό, χωρίς καμία έγκριση του δημοτικού συμβουλίου ή ακόμη και μια απλή ενημέρωσή του, αντιμετωπίζοντας τη δημόσια περιουσία σαν το δικό του σπίτι.
•             Αφαιρείται ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της Δ.Ε. Κύμης (20.000€ +ΦΠΑ) χωρίς έγκριση ή έστω ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης και φυσικά χωρίς να έχουν εκτιμηθεί άλλες  ανάγκες μεγάλης προτεραιότητας της περιοχής.
•             Εκτιμήθηκε εκ του προχείρου το ύψος της δαπάνης αφού δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλες μελέτες, ούτε καν μια απλή τεχνική περιγραφή ή εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
•             Δεν έχει αναφερθεί από καμία αθλητική ομάδα, κανένα αθλούμενο νεολαίο, καμία διοργανώτρια αρχή η ανάγκη επισκευής του παρκέ του Κλειστού.
•             Σε μια εποχή που ο κόσμος φτωχοποιείται καθημερινά όλο και περισσότερο, οι προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής στη διάθεση των λιγοστών χρημάτων που διαχειρίζεται θα πρέπει να είναι διαφορετικές και να συνάδουν με τις κύριες κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν.
Ο πρ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι η τυχόν αποδοχή μιας τέτοιας παράνομης αλλά και προκλητικής απόφασης θα αναγκάσει την αντιπολίτευση να αποχωρήσει, γεγονός  που εν τέλει συνέβη.
Κ. Μπουραντά,
ο κ. Θεοδώρου είναι ένας  νέος πολιτικός και δεν γνωρίζει ίσως τις ενέργειες που πρέπει να προηγούνται των πράξεων. Εσείς όμως οφείλετε να τον προστατεύετε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα αυθαίρετα, με το «έτσι θέλω», να ξεκινά εργασίες σε δημόσιο κτίριο. Οφείλατε να τον συμβουλεύσετε ότι η δαπάνη δημόσιου χρήματος για «έργα πολυτελείας» είναι προκλητική σε μια εποχή κρίσης. Αντί για όλα αυτά, εσείς απερίσκεπτα τα υιοθετήσατε.  Αγνοώντας  παντελώς για άλλη μια φορά, τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Κύμης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης,  όσο και την   Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 
Κ. Μπουραντά,
η απόφαση που πήρατε με την ψήφο μόνο των υμετέρων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έξωθεν εικόνα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε, της εφαρμογής δημοκρατικής νομιμότητας και της ηθικής και μας γυρίζει ανεπιστρεπτί σε εποχές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Αν το έργο επισκευής του παρκέ είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα του κ. Θεοδώρου σε αυτό, ας ακολουθηθούν οι σύννομες διαδικασίες και την δαπάνη ας την αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ίδιος.
Η νεολαία της περιοχής μας δεν έχει κανένα πρόβλημα να αθλείται με το υπάρχον παρκέ. Απεναντίας τις 25.000 ευρώ η περιοχή της Κύμης τις έχει τεράστια ανάγκη.
Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα παραμείνουν θεματοφύλακες των αναγκών των πολιτών μας και θα αποτρέπουν ενέργειες που προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου