Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κώστας Τριανταφύλλου: Απάντηση στον (οξύνου!!!) κ. Δ. Θωμά


  
Κώστας Τριανταφύλλου
Τοπικός Σύμβουλος Οξυλίθου

Ο απελθών λοιπόν έκανε την ανακάλυψη του αιώνα, διαπίστωσε ότι ο Οξύλιθος μετά την παρέλευση εννέα μηνών και την ¨μεγάλη ανάπτυξη¨ επί των ήμερων του διαλύεται σήμερα από αμβλείς εγκεφάλους. Αυτόν τον τίτλο έδωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο και αλλού. Ο επί δώδεκα χρόνια δήμαρχος, κύριος υπεύθυνος για την πανθομολογούμενη καθολική διάλυση του Οξυλίθου.
Και αντί να σωπάσει, αντί να κάνει την αυτοκριτική του για το κακό που έκανε στο χωριό μην κάνοντας κανένα έργο, την εποχή μάλιστα που δόθηκαν εκατομμύρια στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα ξαναδοθούν ποτέ στο μέλλον, που δεν μπόρεσε καν ούτε να συντηρήσει τα έργα που είχε παραλάβει από μια μικρή Κοινότητα και ενώ κατηγορούσε τους πρόεδρους τόσα χρόνια για ό,τι αυτός δεν έκανε, τώρα που η πρόεδρος προέρχεται από τον συνδυασμό του άλλαξε ρότα, τώρα για όλα φταίει ο τοπικός σύμβουλος και κάποιοι ¨παροικούντες την Ιερουσαλήμ¨, έτσι τον συμφέρει να λέει. Ξαναθυμήθηκε τον παλιό κακό του εαυτό, επιδιώκοντας δημοσιότητα με γενικόλογες συκοφαντίες, δηλαδή κατινιά.
Με αφορμή δήθεν το κλείσιμο του υποτιθέμενου ΚΑΠΗ ψευδολογεί λέγοντας ότι έκλεισε για να ορθοποδήσει η μετεγκατασταθείσα καφετέρια ¨ημετέρου¨, έτσι έχει μάθει να χαρακτηρίζει τους επαγγελματίες που δεν υπακούουν στα κελεύσματά του, μην έχοντας το θάρρος να αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη της καφετέριας που είναι γνωστό σε ποιον ανήκει.

Για ποιό ΚΑΠΗ αναφέρεσαι κύριε πρώην Δήμαρχε; Το μόνιμο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού σου θα εννοείς, εκεί που ο εκάστοτε σύμβουλός σου ασκούσε καθήκοντα προέδρου, εκεί που έκλεινε τα ραντεβού κάθε Πέμπτη η αντιδήμαρχος για τα ρουσφέτια, εκεί που γίνονταν τα τσιμπούσια με μεζέδες και κρασί, εκεί που σταύρωναν και μοίραζαν τα ψηφοδέλτια των νέων οριζόντων, εκεί που γινόταν όλη η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, εκεί που γινόταν το μάθημα της πλεκτικής για να στηθεί στο μέλλον το εμπόριο νημάτων ημέτερης εμπόρου, εκεί που μπορούσαν να ποιούν καφέ οι υπάλληλοι του Δήμου και να πάρουν οδηγίες για το καθημερινό ρουσφέτι.
Η λέξη νομιμότητα δεν ισχύει για τα ΚΑΠΗ πρώην Δήμαρχε. Μπορεί στο ΚΑΠΗ να προσφέρετε αλκοόλ, μπύρες, ουίσκι, τσίπουρα, όλα με μεζέ, επιτρέπεται το DELIVERI, επιτρέπεται να είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις Κυριακές, επιτρέπεται για όλες τις ηλικίες, και αν επιτρέπονται όλα αυτά τότε τι χρειάζονται τα μαγαζιά. Να κλείσουμε τα μαγαζιά και να ανοίξουμε ΚΑΠΗ;
Για τον υπάλληλο, ότι πρέπει να ζήση την οικογένεια του, βεβαίως και πρέπει. Αυτοί που έχουν μαγαζιά δεν έχουν οικογένειες; Ή πρέπει να κλείσουν αυτοί τα μαγαζιά τους; Όσο για το ¨Θωμαϊκός¨, ας μην έβαζε τις ντουντούκες στο αυτοκίνητό του, ούτε τις αφίσες και να μην γύριζε από γειτονιά σε γειτονιά, ούτε αντιπρόσωπος του συνδυασμού σου να ήταν στις εκλογές, εκτός και αν όλα αυτά ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του ως υπάλληλος του ΚΑΠΗ.
Για τη δεύτερη απώλεια, την παιδική χαρά, είσαι ο μόνος που δεν πρέπει να μιλάς γιατί επί δώδεκα χρόνια δεν διέθεσες ούτε ένα ευρώ για την συντήρηση τους.
Για το θέμα του Συλλόγου δεν σου πέφτει λόγος, πάλι καλά που παραδέχτηκες ότι είχε παρουσιάσει αξιοζήλευτο έργο, μιας όμως και ανακατεύτηκες για ευνόητους λόγους, μάθε ότι το πρόβλημα του συλλόγου είναι κυρίως οικονομικό γιατί ο σύλλογος μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που συντηρούσε βιβλιοθήκη με υπάλληλο και τμήμα μουσικής με δασκάλους και εξέδιδε εφημερίδα που την έστελνε στα ανά τον κόσμο μέλη του. Τώρα με αυτή την κρίση, φυσικό είναι να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα έξοδα. Εσύ, που όψιμα κόπτεσαι για τη λειτουργία του τόσα χρόνια πόσα χρήματα διέθεσες για ενίσχυση του τόσο σημαντικού έργου του; Ούτε ένα ευρώ σε σύγκριση με άλλες βιβλιοθήκες όπως π.χ. του Βιτάλου όπου διέθεσες κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και καλά έκανες. Μήπως όμως πρέπει να μας πεις πόσα χρήματα κόστισαν οι ομάδες της Κύμης και πόσα τα πετρέλαια των αυτοκινήτων του Δήμου που τις μετέφεραν και γιατί τις διέλυσες την επόμενη μέρα των εκλογών; Από πού πληρώθηκαν αυτά τα έξοδα; Κράτα λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα σου, μην τα σπαταλάς άσκοπα, ίσως κάποτε σου χρειασθούν.
Ως για τους Παραμερίτες και την στάση μου που το λες και το ξαναλές, βρισκόμουν έξω από το Δημαρχείο μαζί με άλλους πρόεδρους και όλους τους δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης, γιατί μας είχες κλειδώσει έξω από το Δημαρχείο όπως θα θυμάσαι, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες που δήλωναν την αντίθεση τους στον τρόπο που λειτουργούσες. Σε τι πρωτοστάτησα λοιπόν; Ζήτα τα ρέστα από την αρμόδια Δασάρχη, όχι από μένα, που δεν είχα οικόπεδα στην περιοχή να δωρίσω!!!
Για τη μουγκαμάρα που έγραψες ότι έπαθα γιατί δεν πήρα θέση στο Δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή ΣΜΑ στις Κοκκινοεκκλησίες έχω να σου πω πως έχω πάθει άλλα χειρότερα, όχι μουγγαμάρα, και μάλιστα εξ υπαιτιότητάς σου, μιας και προσπαθείς όμως πάλι να κοροϊδεύεις τον κόσμο, γνωρίζεις καλά ότι άλλο ΧΥΤΑ, άλλο ΣΜΑ. Γνωρίζεις επίσης ότι στο Δημοτικό συμβούλιο το λόγο πήραν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι, δεν δόθηκε ο λόγος σε κανένα τοπικό σύμβουλο. Αλήθεια, που ήταν η ανεπαρκής πρόεδρός σου να πάρει το λόγο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για το χωριό; Και αφού είναι έτσι, γιατί δεν έφερε το θέμα στο τοπικό συμβούλιο Οξυλίθου, όπως δεν έφερε και το θέμα του ΚΑΠΗ; Πώς εξηγείται η σιωπή της; Μήπως έτσι την δασκάλεψες, να απέχει από τα συμβούλια και να ρίχνεις τις ευθύνες στους συμβούλους που ήθελαν από μόνοι τους να είναι παρόντες;
Μιας όμως και μιλάς για διάλυση του χωριού κ. Θωμά, δεν μας λες που τοποθετήθηκαν τα χρήματα της ΣΑΤΑ Οξυλίθου, τόσα χρόνια εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, που σκόπευαν στην ανάπτυξή του; Τι απέγιναν τα χρήματα από τη θεομηνία του 2009, 1.200.000 ευρώ, με τα οποία θα τσιμεντοστρόνωνταν οι δρόμοι Γήπεδο Οξυλιθου μέχρι τον κεντρικό δρόμο προς Κήπους, Άγιος Νικόλαος – Καραγιόζης, από κεντρικό Πλατάνας προς Παλιοπήγαδο, από Άγιο Γεώργιο προς Μουρτερή ασφαλτόστρωση 400 μέτρα; Τι απέγινε το έργο ¨Αρδευτικό Οξυλίθου¨, προϋπολογισμού 120.000 Ευρώ; Τι υπάρχει σήμερα από το πολυδιαφημισμένο έργο σου; Έτσι πετιούνται στη θάλασσα τόσα χρήματα; Που βρίσκονται οι μελέτες για την ανάπλαση γέφυρας Οξυλίθου, πλατείας Στομίου, κτήματος Οικονόμου, ηλεκτροφωτισμού Τούρλας; Τι έγινε με την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στο Βιγλατούρι;
Τι προέβλεπε το έργο ¨Αγροτική Οδοποιία Νοτίων Προαστίων¨ προϋπολογισμού 630.000 για τον Οξύλιθο και σήμερα δεν μπορούν να περάσουν από τους δρόμους ούτε τρακτέρ και μιλάς και από πάνω; Ποιές είναι οι επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης που έγιναν στον Οξύλιθο; Γιατί δεν έρχεσαι με την τεχνική υπηρεσία να μας τις δείξεις; Τι απέγινε το έργο τσιμεντόστρωση δρόμου Κληματαρίου - Κήπων, όπου έκανα και ένσταση στην Περιφέρεια, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ;
Μιλάς για διάλυση εσύ που έβαλες ταφόπλακα στην ανάπτυξη του χωριού με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, χαρακτηρίζοντας αγροτικές περιοχές, τις καλύτερες περιοχές του Οξυλίθου από Κοκκινοκλησιές μέχρι Άγιο Γεώργιο, από Στόμιο μέχρι Βίγλα και όλες τις περιοχές του Οξυλίθου εκτός σχεδίου, ακυρώνοντας μάλιστα και νέες άδειες οικοδομών που είχαν ήδη εκδοθεί από την πολεοδομία και τώρα δεν μπορούν να οικοδομηθούν; Εξήγησες ποτέ στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες πως θα ασκήσουν τα επαγγέλματά τους και πως θα βιοπορισθούν;
Όσο για τα υπονοούμενα για το ποιοι δημιουργούν τα προβλήματα ή τα διογκώνουν  με αυτά πορεύτηκες τόσα χρόνια,  αυτά διέδιδες μέσα από το ΚΑΠΗ,  γιατί δεν είχες το παραμικρό έργο να παρουσιάσεις και έφερες την μεγαλύτερη διχόνοια στο χωριό, μεγαλύτερη και από την αντιπαράθεση αριστερών και δεξιών ακόμη και του εμφυλίου πολέμου και διέλυσες σχέσεις όχι μόνο μεταξύ Οξυλιθιωτων αλλά σχέσεις μεταξύ συγγενών ακόμη και μελών ίδιων  οικογενειών.
Σε χαιρετώ και χαίρομαι που κάθε τόσο με θυμάσαι.
Τοπικός Σύμβουλος Οξυλίθου
Κώστας Τριανταφύλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου