Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στον ΒΙΟ.ΚΑ Κύμης


                                                                                          Κύμη, 6 Ιουνίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον ΒΙΟΚΑ Κύμης ξεναγήθηκαν για πρώτη φορά την Παρασκευή 5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και της εταιρίας Eco Protection που διοργάνωσαν «Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι… στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Κύμης» με σκοπό να ενημερωθούν  οι παραβρισκόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας  ενός σύγχρονου ΒΙΟ.ΚΑ όπως αυτός της Κύμης. Λόγω της βροχόπτωσης όμως δεν συμμετείχαν σε αυτή τη δράση τα σχολεία της περιοχής τα οποία είχαν κληθεί να παραβρίσκονται.
Η παρουσίαση του ΒΙΟ.ΚΑ έγινε μέσα στα γραφεία από όπου οι αρμόδιοι της εταιρίας παρακολουθούν όλη τη διαδικασία, μέσα από έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.  Εξήγησαν πώς λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός εστιάζοντας στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκέφτηκαν το Χημείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ενημερώθηκαν για τις μετρήσεις του νερού που γίνονται παρακολουθώντας από κοντά τη διαδικασία αλλά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που ανάβουν το «πράσινο φως» έτσι ώστε να καταλήγει το νερό κατάλληλο για πόση, μετά την απαιτούμενη επεξεργασία.  Ακολούθησε δενδροφύτευση από τους παραβρισκόμενους στο χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ.
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αλέξανδρος Θεοδώρου, αφού ευχαρίστησε τόσο την εταιρία για την παρουσίαση αλλά και τους παραβρισκόμενους που παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η σωστή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ και στο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε όλοι στο Περιβάλλον.

«Ο ΒΙΟ.ΚΑ Κύμης έχει μπει πλέον σε άλλους ρυθμούς καθώς λειτουργεί πλέον στο 100%. Δράσεις σαν τη σημερινή μας κάνουν καλύτερους. Μας βοηθούν να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να μάθουμε να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου όπως είναι το θέμα της ανακύκλωσης κ.α» δήλωσε ο κ. Θεοδώρου.
Η παρουσίαση της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ Κύμης και η ξενάγηση στο χώρο θα επαναληφθεί για τους μαθητές αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο πατήρ Νικόδημος από το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης, ο πρώην δήμαρχος Κύμης Γιώργος Σιδεράκης, ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Νίκος Μπαράκος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Κύμης Δημήτρης Πόγκας, ο Θοδωρής Βαρδακώστας, μέλος της ΔΕΥΑΚΑ, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου των Καλημεριάνων Φίλιππας Βογιατζής, ο τοπικός σύμβουλος Κύμης Κώστας Δρακίδης κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου