Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΚΥ της Εύβοιας


Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, για τα προβλήματα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας.
Ο Γιώργος Μαρίνος χαιρέτισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία. Όπως είπε, όλες οι δυνάμεις μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στους υγειονομικούς, θα πρέπει να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πρόληψη, με πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με αναβάθμιση των υπηρεσιών στα Νοσοκομεία, με κρατική χρηματοδότηση και με κάλυψη όλων των ελλείψεων, καθώς και να σταματήσουν τα χαράτσια που ακόμα πληρώνει ο λαός.
Αφού ανέδειξε τις πολύ μεγάλες ευθύνες της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, επισήμανε ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδότησης και της εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ.
Ειδικά για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι στους γιατρούς είναι κενό το 45% με 50%, ακόμα και αυτών των οργανικών θέσεων οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε ότι στις μονάδες Υγείας της Εύβοιας θα προσληφθεί προσωπικό από τις 906 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν πανελλαδικά. Επίσης υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένα συνειδητό σχέδιο αποδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει «στοιχειωδώς» την κατάσταση.
Ο Γιώργος Μαρίνος του ανταπάντησε ότι με ευχές και με συνθήματα δεν λύνονται τα προβλήματα, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν είναι θέμα χρονοδιαγράμματος, αλλά προσανατολισμού. Μάλιστα υπενθύμισε στον υπουργό ότι η κυβέρνηση διατηρεί το μνημόνιο και όλους τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, υπερασπίζεται τη στρατηγική της ΕΕ, ακολουθεί τη λογική των ανταγωνιστικών και βιώσιμων μονάδων Υγείας, που σημαίνει νοσοκομεία επιχειρήσεις και ασθενείς πελάτες.

Σχολιάζοντας τη διακήρυξη του υπουργού για 900 προσλήψεις, υπογράμμισε ότι δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον Ωκεανό, αφού μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας κατά 5.200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου