Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η Σκύρος διεθνής ποδηλατικός προορισμός

Αυλαία για το Ποδηλατικό τριήμερο της Σκύρου
              

Η αυλαία έπεσε για το UWCT που διοργάνωσε η Sport Tour Hellas στην Σκύρο 22- 24 Μαίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε Έλληνες και ξένους αθλητές. Μιλήσαμε με τον Βαγγέλη Πετρουλάκη ο οποίος μας δίνει την αποτίμηση της διοργάνωσης λίγες ώρες μετά την λήξη του αγώνα.
ΜΒike: Ποιά είναι τα συναισθήματά σας μετά τη διοργάνωση του Skyros Cycling Challenge; Ποιά είναι η πρώτη εκτίμηση;
Βαγγέλης Πετρουλάκης: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πρώτα από όλα δεν είχαμε κανένα απρόοπτο και κανένα τραυματισμό αθλητή, όλα κύλησαν ομαλά. Την  ένταση και το στρες των προηγούμενων ημερών την διαδέχτηκε η χαρά και η ικανοποίηση για την άρτια ολοκλήρωση του.
ΜΒike: Πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση ενός αγώνα τέτοιου επιπέδου και μάλιστα σε ένα νησί, μακριά από τις ευκολίες της Αθήνας;
Β. Πετρουλάκης: Η διοργάνωση ενός αγώνα μακριά από τις ευκολίες που παρέχει η Αθήνα δεν είναι απαραίτητα και πιο δύσκολη. Η διεξαγωγή αγώνα στην πρωτεύουσα δημιουργεί και πολλά προβλήματα τα οποία δεν υπάρχουν όταν αυτός διεξάγεται στην επαρχία. Από την άλλη μεριά η Σκύρος δεν είναι και τόσο μακριά από την Αθήνα, ώστε να μην έχουμε πρόσβαση σε όλα όσα χρειαζόμαστε. Άλλωστε  στη Σκύρο βρήκαμε και εξαιρετικούς συνεργάτες  οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να μας βοηθήσουν. Αλλά , ας μην ξεχνάμε και κάτι σημαντικό, οι συγκεκριμένοι αγώνες δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους οικείους τους να επισκεφτούν, ένα τόπο που ίσως δεν έχουν βρεθεί ποτέ, να κάνουν το σπορ αλλά ταυτόχρονα και τις διακοπές τους , μικρές ή μεγάλες. 



ΜΒike: Ποιες ήταν οι εντυπώσεις των αθλητών από την υπόλοιπη Ευρώπη; Τι τους άρεσε και τι πιστεύετε πως θα ήθελαν διαφορετικά;
Β. Πετρουλάκης: Οι συμμετοχές που είχαμε και φέτος δεν περιορίζονται μόνο σε συμμετέχοντες από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Είχαμε συμμετοχές και από τις 5 Ηπείρους. Ενδεικτικά να αναφέρω συμμετοχές από Μεξικό, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Αφρική,  Μάλτα , Πολώνια, Ιταλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Μάλτα κλπ. Οι αθλητές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και μετά την λήξη των αγώνων, εκφράστηκαν με τα καλύτερα  λόγια, τόσο για την διοργάνωση όσο και για το νησί. Μάλιστα μερικοί από αυτούς μας δήλωσαν ότι ίσως είναι ο καλύτερος αγώνας που έχουν λάβει μέρος ποτέ. Όλοι όμως εξέφρασαν την απορία τους για την μικρή προσέλευση Ελλήνων αθλητών.
ΜΒike: Είστε ευχαριστημένοι από τις Ελληνικές συμμετοχές; Ποιές ήταν οι προσδοκίες σας;Β. Πετρουλάκης: Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους Έλληνες αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να τους προσφέρουμε την εμπειρία ενός αγώνα τέτοιου επιπέδου και τέτοιου βεληνεκούς και να τους κάμουμε να φύγουν ευχαριστημένοι.  Δυστυχώς όμως οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών, για εμάς, ήταν απογοητευτικές. Δεν είναι δυνατόν ένας αγώνας,  αυτής της κατηγορίας και αυτού του επιπέδου, να μην αγκαλιάζεται από την πλειονότητα των αθλητών. Έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε την Ελλάδα στον ποδηλατικό χάρτη , και εμείς την πετάμε στα σκουπίδια. Και μόνο η συμμετοχή σε τέτοιο αγώνα δίπλα σε αθλητές υψηλού επιπέδου θα έπρεπε να αποτελεί δέλεαρ. Έχουμε όμως μάλλον μάθει να είμαστε ευτυχισμένοι παραμένοντας βασιλιάδες στη μετριότητα μας.

ΜΒike: Πώς αντιμετώπισε η κοινωνία της Σκύρου τον αγώνα;
Β. Πετρουλάκης: Η κοινωνία της Σκύρου πραγματικά αγκάλιασε τον αγώνα. Θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή του εάν δεν υπήρχε η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση, τόσο των αρχών του νησιού όσο και όλων των κατοίκων. Πραγματικά δεν νομίζω ότι προέκυψε κάτι το οποίο να ζητήσαμε και να μην έγινε η μέγιστη προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί. Η όποια δυσπιστία των κατοίκων ως προς τη διοργάνωση διαλύθηκε πολύ γρήγορα καθώς έβλεπαν τον επαγγελματισμό , την συνέπεια  και την μεθοδικότητα , με την οποία η εταιρεία μας ,SPORTS TOURS HELLAS, λειτουργούσε για τη οργάνωση αλλά και την διεξαγωγή των αγώνων. Ο κ. Λεβεντάκης και οι συνεργάτες τους, με την πολυετή εμπειρία τους ήταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τους  κατευθύνουν και να δώσουν λύση σε ότι προέκυπτε. Υπήρξε ένας εξαιρετικός συντονισμός όλου του νησιού για την επίτευξη του κοινού σκοπού, κάτι που σίγουρα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την κοινωνία τής Σκύρου καθώς η λειτουργία και η συμπεριφορά των εθελοντών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους , ήταν τουλάχιστον επαγγελματική. Επίσης και ο μικρός ποδηλατικός γύρος για τα παιδιά του νησιού, μέσα στα πλαίσια των παράπλευρων εκδηλώσεων, σίγουρα αποτελεί τον σπόρο για την άνθηση της ποδηλασίας και μιας γενικότερης ποδηλατικής παιδείας. Βέβαια και η επαφή και η γνωριμία των αθλητών με το νησί και τις φυσικές ομορφιές του, θα ενισχύσει την προσπάθεια για ανάδειξη του νησιού σε αθλητικό και τουριστικό προορισμό. 
ΜΒike: Δώστε μας έναν απολογισμό του αγώνα: Τα θετικά, τα αρνητικά, τα σημεία για βελτίωση, όπως μόνο εσείς μπορείτε να τα ξέρετε.

Β. Πετρουλάκης: Για εμάς, αλλά το σημαντικότερο, και τους αθλητές, ο αγώνας ήταν απόλυτα επιτυχημένος σε όλες του τις διαστάσεις, εκτός βεβαίως των Ελληνικών συμμετοχών. Πιστεύουμε άλλωστε ότι την καλύτερη απάντηση μπορούν να την δώσουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, με τα θετικά σχόλια τους. Για εμάς, που προερχόμαστε από το χώρο του ποδηλάτου, είναι σημαντικό, να βλέπεις τους αθλητές, να τερματίζουν, και παρά την εξάντληση τους να είναι χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα.  Επειδή είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε κάτι παραπάνω, όσο μικρό και αν είναι αυτό. Πάντα υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες, που ίσως και να μην  τις καταλάβει κανείς, αλλά η δουλειά πάντα συνεχίζεται. Σαφώς βέβαια θα θέλαμε μια εκτενέστερη τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, καθώς και τη δυνατότητα λήψης εναερίων πλάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου