Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ο τουρισμός, τομέας με μέλλον και προοπτική για την περιοχή μας


Τις δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του φυσικού πλούτου της περιοχής, συζήτησαν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς και επιχειρηματίες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κύμης –Αλιβερίου, την Τρίτη 7 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κριεζών.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μπαράκος τόνισαν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή για τουριστική ανάπτυξη και για τον σχεδιασμό του Δήμου και τις  αναγκαίες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών και προβολής του τουριστικού προϊόντος.
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι ένας τομέας με μέλλον και προοπτική, που μπορεί συνδυαστικά με τους άλλους τομείς της οικονομίας να δώσουν άμεσα απαντήσεις στα προβλήματα της ανεργίας και της αστυφιλίας
που τα τελευταία χρόνια πλήττουν τον τόπο μας.
Μίλησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον φυσιολατρικό, καταδυτικό, ορειβατικό και θρησκευτικό τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη αντίστοιχων σημείων ενδιαφέροντος που υπάρχουν
στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Αναφέρθηκαν στις ενέργειες συνεργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς και την Περιφέρεια για την προβολή της περιοχής τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό για την προσέλκυση επισκεπτών.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Δημοτική Αρχή στην τουριστική ανάπτυξη είναι η δημιουργία Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, στην οποία κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση να συμμετέχουν ενεργά και να συνεργασθούν για την από κοινού αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που παρέχει ο φυσικός πλούτος της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, εξήραν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή εκφράζεται για πρώτη φορά σχεδιασμένα και οργανωμένα.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην έλλειψη υποδομών, ζητώντας την αρωγή της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους .
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χέλμης.


2 σχόλια:

  1. Ναι θαρθουν τουριστες με αυτον τον δρομο που εχεις φτιαξει εσει εθνικη οδο χαλκιδας κυμης ρε πας καλα να χαιρωμαι η τον παπα να φερομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΥ ΑΚΟΥ,Σ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΟΦΙΝΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή