Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου για την κατάργηση όλων των διοδίων

         ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Το ΚΚΕ και οι βουλευτές του σταθερά, με αποφασιστικότητα διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων.
Η θέση αυτή εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η γίνεται καθαρό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας και επεκτείνοντας τα διόδια προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού με την προβολή του συστήματος της χιλιομετρικής χρέωσης. 
Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φορολογία και ξαναπληρώνουν στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Η εθνική οδός και παράπλευροι δρόμοι είναι ζωσμένοι από διόδια. Στο τμήμα Αθήνα-Λαμία έχουν στηθεί 4 σταθμοί διοδίων και το κόστος για το πήγαινε –έλα είναι 25,60 Ευρώ ! 
Ενώ, και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί κατασκευή διοδίων στο δρόμο  Σχηματαρίου- Χαλκίδας που θα χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες.


Οι δηλώσεις βουλευτών της περιοχής και ιδιαίτερα των κυβερνητικών βουλευτών, καθώς και δημοτικών αρχών θολώνουν τα νερά και προσπαθούν να αποκρύψουν ότι το βασικό ζήτημα, είναι η άμεση κατάργηση των διοδίων και το αντιπάλεμα της πολιτικής της παραχώρησης - χρήσης του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων και η κυβέρνηση , προκλητικά , την απέρριψε.
Η τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ προβλέπει  :

•             Την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
•             Την κατάργηση διώξεων και προστίμων που σχετίζονται με τη μη καταβολή των διοδίων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα.
Το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές– λαϊκές οικογένειες να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ και να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων- για δημόσιες, φτηνές συγκοινωνίες, για δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη.

20. 4.15
                                                                       Γιώργος Μαρίνος
                                                                Βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου