Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ησύχασαν οι Εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Ήσυχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                         
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ήσυχος.
                                                                          30/3/2015
  Εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων συναντήθηκαν στις 26/3 σε προγραμματισμένη συνάντηση, με τον αναπλ.Υπουργό Εθ.Άμυνας κ. Ήσυχο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ν.Ευβοίας κ. Ακριώτης, ο Γ.Γ. του υπουργείου, ο Διευθυντής του Πολιτικού  Γραφείου του Υπουργού και ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα χρόνια προβλήματα της Ηλεκτρομηχανικής που εμποδίζουν τη λειτουργία της, καθώς και  την απαξίωσή της από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και την μεθόδευση των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, να την οδηγήσουν σε εκκαθάριση. Επεσήμαναν  την ομηρία που βρίσκονται οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια (έλλειψη διαχειριστή, έλλειψη συμβάσεων, στάση πληρωμών και έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης), αλλά  και την αμετακίνητη στάση τους στη διαφύλαξη του εργοστασίου και των συμφερόντων του. 
Το Δ.Σ. του Σωματείου για όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα,  καθώς και τον τρόπο επαναλειτουργίας της ΗΜΚ, πρότεινε αντίστοιχα εμπεριστατωμένες  λύσεις.

Από την πλευρά του ο Υπουργός,  παρόλο που ο  γενικότερος σχεδιασμός που αφορά στην ΗΜΚ δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, ανταποκρίθηκε θετικά δηλώνοντας τη πρόθεση του να διερευνηθούν  τα νομικά θέματα που άπτονται των προτάσεων του Σωματείου Εργαζομένων προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, καθώς και  πως θα επισκεφθεί άμεσα το χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των θεμάτων,  έτοιμοι να δράσουν θετικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης του εργοστασίου, αλλά και επιφυλασσόμενοι να αντιδράσουν σε κάθε πιθανή προσπάθεια υπονόμευσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου