Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κάλεσμα Συμμετοχής στη Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Αλιβέρι

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συνάδελφοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
 Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει τις φορολογικές διατάξεις για την αγροτιά που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η φοροληστεία, τα χαράτσια του ΟΣΔΕ, στα πλαίσια εφαρμογής και των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, η αφαίμαξη των αποθεματικών του ΟΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να πληρωθεί το δημόσιο χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός , δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας για τα αγροτικά μας νοικοκυριά. 
 Μας φορολογεί για πρώτη φορά 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος, μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. 
 Ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις χρονιές 2013-2014 με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες συνέταξε το Σχέδιο Δράσης, κρίνοντας μη επιλέξιμα για επιδότηση εκατομμύρια στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων για χιλιάδες κυρίως αιγοπροβατοτρόφους. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες κτηνοτρόφοι να στερούνται ενισχύσεων και λαμβάνουν πολύ λιγότερα ή καθόλου των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και έπαιρναν σταθερά μέχρι το 2012 με τους ίδιους βοσκότοπους που χρησιμοποιούν και σήμερα.
                Επιπλέον ο καταρροϊκός πυρετός θα είναι και φέτος μια θανατηφόρα απειλή για τα κοπάδια, αν δεν παρθούν όλα τα προληπτικά μέτρα (ψεκασμοί, έλεγχοι κτλ) και δεν επανδρωθεί η κτηνιατρική υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δήλωνε αντίθετος σε αυτά τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υποσχεθεί εκτός των άλλων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τα εφαρμόσει γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
 Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο.
  Στη πάλη μας για να μην εξοντωθούμε δεν είμαστε μόνοι. Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν, όπως και εμείς, “το μάρμαρο” της καπιταλιστικής κρίσης για όφελος των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τη δική μας συμμαχία, που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας, κόντρα στην ΚΑΠ, στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Διεκδικούμε:
•             Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.
•             Για το 2014 με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
•             Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.
•             Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.
•             Να μην ισχύσουν οι περικοπές των ενισχύσεων με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (15% φέτος) και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2013.
•             Να δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Οι ενισχύσεις να δίνονται με με γνώμονα το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
•             Να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υπέστησαν από τον καταρροϊκό πυρετό και να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.
•             Να περιοριστεί το κόστος παραγωγής, μέσω της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου και μειωμένου ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, καθεστώς το οποίο ισχύει για τους εφοπλιστές.
•             Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
•             Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών καθώς και δωρεάν στήριξη από γεωπόνους για τους αγρότες.

 Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, της περιοχή μας.
 Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!
Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται. Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.                                                   
                                            
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
1η ΜΑΗ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙ 10:00


                                                                                                                 Εκ του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου