Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση στο Αλιβέρι για την Πρωτομαγιά!!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
email:sindikatometalevias@hotmail.com

ΤΗΛ:6974434394-6936338239-6973311589

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ


«Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή.

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια»

         Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
 όλοι μαζί βιώνουμε καθημερινά την απάνθρωπη εξαθλίωση μας, την μεθοδευμένη φτώχεια των οικογενειών , την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, και την ανεργία να μαστίζει -την πιο παραγωγική ηλικία -   τους νέους , όλα αυτά μας έφτασαν στο όριο της ανέχειας .
       ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ !!!  Δεν θα ανεχτούμε άλλο την προσβολή της αξιοπρεπείας μας , άλλο τον ηθικό και οικονομικό  μηδενισμό μας, και την κατάργηση των δικαιωμάτων μας .
       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Επίδομα ανθιυγειινής εργασίας  και χορήγηση γάλακτος χωρίς διακρίσεις για όλους τους μεταλλεργάτες ανεξαρτήτου ειδικότητας που εργάζονται σε γαλβανιστήρια, αλλά και σε πάσης φύσεως μεταλλουργικές παραγωγικές μονάδες που εκτελούνται κατεργασίες εν θερμώ.
·         Την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.
· Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα εξασφαλίζονται και με βελτίωση των εγκαταστάσεων της παραγωγής αλλά και με γενναία χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ)
·         Μεροκάματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας
     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
Την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΜ που βάζει πλάτη για φτηνή ενέργεια υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας, ενώ την ίδια ώρα δε βγάζει μιλιά  για  τους άνεργους συναδέλφους μας, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις διακοπές ρεύματος και ζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια αυτοί και οι οικογένειές τους. 
 Για τους εργαζόμενους η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η εκ’ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας που αφορούν το 1/3 των εργαζομένων, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η βαριά και άδικη φορολογία, η εμπορευματοποίηση της υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια υγεία, τα προβλήματα των συνταξιούχων, παραμένουν όπως και όλα τα άλλα προβλήματα.

 Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση επιβάλετε να παλέψουμε για αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε στην περίοδο της κρίσης, για διεκδικήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η οργάνωση της απεργίας της 1ης Μάη θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν να ζούμε με ψίχουλα(Κυβέρνηση-ΕΕ-εργοδοσία).
       Συνάδελφε-εργαζόμενε πρέπει να καταλάβουμε την αξία μας και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, ώστε να υπερβούμε τα όρια του εκφοβισμού που μας κρατάνε προσηλωμένους στην μιζέρια και στο αβέβαιο μέλλον .
       Ήρθε η ώρα που η εργατική τάξη πρέπει να κάνει την υπέρβαση της , έχουμε καθήκον απέναντι στην ιστορία και στο μέλλον να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων να επιβάλουμε τους δικούς μας νομούς που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος . Πρέπει να πάψουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από συγκροτημένες δυνατές και καθαρές φωνές.
      Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα» χρειάζεται επιμονή, διαρκής αγώνας, και αγωνιστικό πνεύμα για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο.

      Η  1Η ΜΑΗ  πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για την συνέχιση του αγώνα, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

     
Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για να τιμήσουμε του ήρωες της τάξης μας που έχυσαν το αίμα τους για τα ιδανικά τους. Τους εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886,τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936,τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές πατριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944 από τους Γερμανούς Ναζιστές αλλά και όλους όσους έχουν δώσει τη ζωή τους στις κατακόμβες της εργοδοσίας για τα κέρδη των καπιταλιστών.

     Συνάδελφοι,-ισσες
την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ απεργούμε και διαδηλώνουμε και από τα βάθη των αιώνων φωνάζουμε ξανά «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ»

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 10πμ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 10:30π
μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου