Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δήμαρχος Καρύστου: Είναι γνωστό πως σε θέματα διαφθοράς είμαστε αμείλικτοι

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές που κατηγορούν το Δήμαρχο για συγκάλυψη κακής διαχείρισης της πρώην Δημοτικής αρχής στα οικονομικά στοιχεία ιδρύματος .
Προφανώς οι προθέσεις  του συντάκτη είναι αυτές που του επιβάλλουν την ανωνυμία του, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό.
Θέλω  να ενημερώσω  τους δημότες μας ότι έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τις Διοικούσες Επιτροπές  των ιδρυμάτων ώστε  εγώ  και οι συνεργάτες μου να ενημερωθούμε  εκτενώς για την οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων όπως αυτά παρελήφθησαν  από την προηγούμενη διοίκηση.
Στο άμεσο μέλλον και αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι συναντήσεις, ώστε να σχηματιστεί ολοκληρωμένη άποψη,  θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου,  σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των φορέων που ανήκουν στο Δήμο.
Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε τη δημοσιοποίηση ανώνυμων εγγράφων τα οποία σπιλώνουν υπολήψεις ανυπόγραφα και θυμίζουν άλλες εποχές.
Για εμάς η διαφάνεια αποτελούσε εξαρχής και θα συνεχίσει να είναι  προτεραιότητας μας.
Θέλω να κάνω γνωστό στους πολίτες του Δήμου μας ότι είναι η τελευταία φορά που τοποθετούμαι δημόσια για ενέργεια κάποιων ανώνυμων, διότι ο Δήμος μας τη δεδομένη στιγμή απαιτεί το 100% των δυνάμεων μας ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν.
Ο αποπροσανατολισμός που κάποιοι επιθυμούν να επιτύχουν δε θα έχει αποτέλεσμα στα χρόνια της δικής μας διοίκησης.

Με αφορμή τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό ότι τη  Δευτέρα 20/4/15  ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή του Γιοκαλείου Ιδρύματος, παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως  αντιπροέδρου  του ιδρύματος,  κ. Μανώλη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την σημερινή κατάσταση του ιδρύματος αλλά και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, τα οποία είναι ως επί των πλείστων οικονομικά,   εξετάζοντας με τα μέλη  της διοικούσας επιτροπής  τις πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Ο Δήμαρχος ζήτησε απογραφή των οικονομικών και  περιουσιακών  στοιχείων του ιδρύματος και μετά το πέρας της συνάντησης,  σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του ανακοίνωσε τη πρόθεση του να  συνεχίσει τις συναντήσεις με όλα τα ιδρύματα άμεσα, ώστε να μπορεί και ο Δήμος εμπράκτως  να στηρίξει και να ελέγξει  το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου