Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το έργο της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                   
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κύμης_Αλιβερίου , από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά  της, αφιέρωσε όλες της , τις δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις τεράστιες ανάγκες που αντιμετώπιζαν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας.    
Θεώρησε και θεωρεί πως είναι σημαντικότερη η προσπάθεια  για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης , από το να δαπανά το χρόνο της σε μια ανούσια επικοινωνιακή προσπάθεια προβολής του έργου της.
   Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ύστερα από την έντεχνη διάχυση φημών που προέρχονται  από συγκεκριμένους κύκλους , να αναφερθούμε στις παρεμβάσεις μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Η πραγματικότητα είναι πως βρεθήκαμε μπροστά σε μια εικόνα εγκατάλειψης και υποχρεωθήκαμε σε άμεσες παρεμβάσεις για  την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων .

    Ενδεικτικά αναφερόμαστε
•  Στην συντήρηση  των κεραμοσκεπών στα Δημοτικά Σχολεία,  Νεοχωρίου, Μετοχίου, Αυλωναρίου, Τραχηλίου, Αγ. Αποστόλων  και στο 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης .  
•   Στην αλλαγή κουφωμάτων, την τοποθέτηση υδρορροών και στην αποκατάσταση ζημιών στο καυστήρα , στο Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου.
•  Στην άμεση κατασκευή WC  για ΑΜΕΑ στο 1Ο Δ.Σ Αλιβερίου.
•     Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προήλθαν από την παραβίαση στο Ν/Π Αγ. Ιωάννη.
•  Στην τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων  στο Νηπιαγωγείο Μονοδρίου.
•   Στην επισκευή των παροπλισμένων & επαναλειτουργία ΦΑΧ , φωτοτυπικών & πολυμηχανημάτων στα: Δ.Σ Κοσκίνων, Μονοδρίου ,  Κριεζών, Δύστου, 1Ο Δ.Σχ.Αλιβερίου.
•   Στην αγορά laptop και βιντοπροβολέα στο 1ο -2ο Δημ. Σχ. Κύμης
•   Στην Αγορά νέων φωτοτυπικών μηχανημάτων σε Δ.Σχ. Δύστου &΄2ο-3ο Ν/π Αλιβερίου.
•     Στην Αγορά πολυμηχανημάτων σε Δ.Σχ. Τραχηλίου &΄ Δ.Σχ.Αργυρού.
•  Την πληρωμή του 25% επι των 180.000 € οφειλών της Σχ. Επιτροπής περασμένων ετών (2010-2014) σε  προμηθευτές.
•  Στην διακοπή Τηλεφωνικών &΄ Ηλεκτρικών συνδέσεων σε μη σχολικούς χώρους.
   Δρομολογήσαμε

•   Την συντήρηση   των wc στο Δ.Σ Αυλωναρίου και  την αλλαγή βρυσών
•   Την μετατροπή - παροχής ρεύματος από μονοφασικό σε τριφασικό στο Δ.Σ   Αγίου Λουκά
•    Την  τοποθέτηση  αντιολισθητικών μεμβρανων στο 1Ο και 2Ο  Δ.Σ Κύμης & στο 1Ο Δ.Σ Αλιβερίου
•  Την αντικατάσταση  όλης της υδραυλικής εγκατάστασης στο Δημ.-Ν/π Συκεών.
•  Τον ψεκασμό  πεύκων στους αύλειους χώρους των σχολείων.

   Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , παρότι μόλις είχαμε αναλάβει τα καθήκοντα μας, προχωρήσαμε στην άμεση απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων, στην συντήρηση όλων των πυροσβεστήρων  και καυστήρων θέρμανσης.
   Φροντίσαμε για την προμήθεια ειδών –υλικών φαρμακείου, καθαριότητας και γραφικής ύλης , για όλα τα Δημοτικά Σχολεία, παρέχοντας επί πλέον πιστώσεις για την αγορά υλικών μικροεπισκευών.
Ανταποκριθήκαμε  άμεσα στις ανάγκες θέρμανσης των  50 σχολικών μονάδων
Μεριμνήσαμε για την δωρεάν μεταφορά μαθητών με ΤΑΧΙ στο Δ.Σ Βιτάλων.
Παραλάβαμε τις μοκέτες του  Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου , οι οποίες είχαν δεσμευθεί από το 2013 λόγω οφειλών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Οι οφειλές ασφαλώς αυτές δεν περιορίζονταν μόνο στον εν λόγω προμηθευτή , αλλά σχεδόν στο σύνολο των προμηθευτών και επί πλέον σε  ΙΚΑ ,Εφορία  και  ΟΤΕ.
Προχωρήσαμε στην ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ (3.200 ευρω) στην Εφορία (12.590  -παρακρατηθέντες φόροι 2013-2014) , στον ΟΤΕ (81.000 ευρω) , απλήρωτοι λογαριασμοί από το 2010 και αποπληρώσαμε το 15% (27.000 €  ) παλαιών οφειλών προς τους προμηθευτές (σύνολο χρέους 180.000 ευρω).
Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου , εκτιμά πως όσα και αν κάνει ,για να δημιουργήσει προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας , είναι λίγα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Είναι όμως αποφασισμένη να εξαντλήσει όσες δυνατότητες έχει για την εξάλειψη  αυτών των προβλημάτων και να παράσχει κάθε μέσο στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό  για την απρόσκοπτη ενασχόληση τους με το εκπαιδευτικό έργο.
   Κλείνοντας, θέλουμε να επαναλάβουμε ακόμα μια φορά πως προτιμούμε να μιλάμε με το έργο μας και όχι με επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
  Κρίναμε όμως πως δεν έπρεπε να μείνουν αναπάντητες κριτικές που υποβαθμίζουν το έργο μας, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από αυτούς που είχαν εγκαταλείψει στο έλεος τους τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΔΥΣΤΙΩΝ  ΄
&ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧ.  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου