Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα σκουπίδια του Αλιβερίου θα ταξιδέψουν έως την Ιστιαία και της Κύμης θα φθάσουν στην Θήβα!!!

Foto ISTIAIA NEWS:  Εδώ θα φθάσουν τα σκουπίδια του Αλιβερίου!!!!
Βγήκε η Απόφαση(435/20204/16-2-2015)  για την διαχείριση των σκουπιδιών στην Νότια Εύβοια
Από τις πρώτες Αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ. Ηλίας Τσέλιγκας είναι και η κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την οριστική παύση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ στην Νότια Εύβοια.
Άμεσα οι Δήμοι Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου πρέπει να κατασκευάσουν προσωρινούς σταθμούς μεταφόρτωσης έτσι ώστε να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στους οριζόμενους ΧΥΤΥ/Α ενώ ο Δήμος Καρύστου πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία και την κομποστοποίηση και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου να έχει προχωρήσει την διαλογή στην πηγή για τα ανακυκλώσιμα!!! Όλα αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να γίνουν σε 4 μήνες από την θέση σε ισχύ του Σχεδίου οπότε στο διάστημα αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ!!!
Όσο για το που θα πάνε στα σκουπίδια  και ενώ η Απόφαση θέτει ως όριο τα δύο χρόνια για την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια ή την επέκταση του ΧΥΤΥ της Χαλκίδας ανάλογα με τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο ιλαροτραγικά!!!
Σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα:

Τα σκουπίδια  του Δήμου Καρύστου τον πρώτο χρόνο θα πάνε στο ΧΥΤΑ της Θήβας και τον δεύτερο στο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας.
Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για μεν τον ένα  Σταθμό Μεταφόρτωσης του Αλιβερίου, τα σκουπίδια τον πρώτο χρόνο θα πάνε στην Ιστιαία και τον δεύτερο στην Χαλκίδα για δε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης της Κύμης τον πρώτο χρόνο θα πάνε στην Θήβα και τον δεύτερο στην Χαλκίδα!!!
Δηλαδή ο μισός Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα στέλνει τα σκουπίδια στην άλλη άκρη της Εύβοιας σε έναν ΧΥΤΑ που είναι σχεδόν ΧΑΔΑ!!! Και ο άλλος μισός θα τα πηγαίνει στην Θήβα!!!  Όλα αυτά για έναν χρόνο και μετά όλοι μαζί στον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας ο οποίος βέβαια μια μετά την επέκταση σε τρία χρόνια θα είναι κορεσμένος. Όλα αυτά είναι για γέλια. Το  μόνο που θα σώσει την κατάσταση είναι η όσο γίνεται ταχύτερη αλλαγή της πολιτικής για τη διαχείριση των σκουπιδιών και η εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων για την μείωσή τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου