Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κοντά στους κατοίκους του Μετοχίου ο Δημήτρης Θωμάς

                                                                                                                               21-3-2015

Το Μετόχι επισκέφτηκε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου  Δημήτρης  Θωμάς συνοδευόμενος από τον πρώην Αντιδήμαρχο Βασίλη Παππά, προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές που υπέστη το χωριό από την πρόσφατη κακοκαιρία. Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και περιηγήθηκε την περιοχή συνοδεία  του Προέδρου  Τάσου Σφύρλα και του πρώην Προέδρου Χρήστου Κατσή.
Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής.
«Σοβαρές ζημιές υπέστη το Μετόχι μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.  Το Επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο του χωριού, τμήματα του δικτύου ύδρευσης, η γέφυρα στη «Ραχούλα», η γέφυρα στην Παραλία, αλλά  και το ποτάμι σε κάποια σημεία του, υπέστησαν σημαντικές ζημιές μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος πρέπει να παρέμβει  άμεσα και αποτελεσματικά, ιεραρχώντας τα προβλήματα, και  το συντομότερο να αποκαταστήσει τις ζημιές με ίδια μέσα, ή και την αρωγή της Πολιτείας όπου απαιτείται.
Είναι σωτήριο  το γεγονός  ότι το 2009, ως Δημοτική Αρχή τότε, μετά την πρωτοφανή  θεομηνία που έπληξε το χωριό και  επέφερε καταστροφικές ζημιές, καταφέραμε να τις αποκαταστήσουμε, αλλά και να  διευθετήσουμε, όπως επίσης και να  ενισχύσουμε τις όχθες του ποταμού με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Η προχθεσινή κακοκαιρία, εάν δεν είχαν γίνει οι σημαντικές τότε παρεμβάσεις στο ποτάμι, θα είχε οδυνηρές  συνέπειες για το Μετόχι. Κάτι που οι κάτοικοι το γνωρίζουν πολύ καλά και σήμερα το αναγνωρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου