Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Γόνιμη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων διοργάνωσε ο Δήμος στο Αλιβέρι.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Ενημερωτική Συγκέντρωση για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου στο Αλιβέρι. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με την λειτουργία των ΣΜΑ και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους κατοίκους του Αγίου Λουκά και εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τοποθετήθηκαν επίσης εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοτικής του Παράταξης ο κ. Νεάκης και η κ. Φρυγανιώτη ενώ κατέθεσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι φορέων και πολίτες όπως οι. κ.κ. Σπίθας και Λαγανάς εκ μέρους του Συλλόγου Περιβάλλοντος και ο κ. Σιαγιάννης.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την χωροθέτηση των ΣΜΑ και της μονάδας κομποστοποίησης δεδομένου ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της ενόψει του κλεισίματος όλων των υφισταμένων ΧΑΔΑ.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συμμετοχή του Δημάρχου κ. Μπουραντά στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Ανωνύμου Εταιρείας του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας γεγονός που ενισχύει την συμμετοχή της Νότιας Εύβοιας στην εφαρμογή των περιφερειακών πολιτικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η θέση της Νότιας Εύβοιας ενισχύεται επίσης από την συμμετοχή του Αλέκου Αλούκου ως εκπροσώπου του Δήμου Καρύστου καθότι κανείς δεν γνωρίζει στην Εύβοια και στην Στερεά Ελλάδα το αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων όσο ο κ. Αλούκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου