Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής η -εν μέρει- ευβοιώτισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την μητέρα της
κ. Λίνα Αλεξίου 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από σήμερα η νέα Πρόεδρος της Βουλής, η δεύτερη γυναίκα(είχε προηγηθεί η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη)  στο τρίτο κατά σειρά πολιτειακό αξίωμα (μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό) και η νεότερη σε ηλικία στην ιστορία του Κοινοβουλίου, μόλις 38 χρονών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή της από την Εύβοια αφού η μητέρα της είναι η Λίνα Αλεξίου, κόρη του επί πολλά χρόνια Δημάρχου Αιδηψού αειμνήστου Γιάννη Αλεξίου, και υποψήφια Δήμαρχος Αιδηψού το 2006. Από την Αιδηψό κατάγεται και ο σύζυγος της Προέδρου της Βουλής ο κ. Αποστόλης Μαντής όπου τελέστηκε το περσινό καλοκαίρι και ο γάμος τους.
Ασφαλώς γνωστότερος στο ευρύ κοινό είναι ο πατέρας της, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αλλά σημαντικότατη είναι και η προσωπικότητα της μητέρας της, της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου.


Ο αείμνηστος Γιάννης Αλεξίου
Δήμαρχος Αιδηψού
παππούς  της Προέδρου της Βουλή
ς
 
Ο παππούς της Ζωής και πατέρας της Λίνας, ο Γιατρός Γιάννης Αλεξίου (1905-1988) εκλέχθηκε Δήμαρχος της Αιδηψού επί δέκα έξι χρόνια και είναι ο σημαντικότερος Δήμαρχος της πόλης στις δεκαετίες του 50 και του 60 όταν η πόλη γνώρισε την νέα άνθισή της.
Έχουμε λόγους να καμαρώνουμε στην Εύβοια για την Πρόεδρο της Βουλής διότι είναι κάτι παραπάνω από το μισό Ευβοιώτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου