Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

                                                                                                  Κύμη, 18 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Πολιούχου της Κύμης, Αγίου Αθανασίου. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ τελέσθη το πρωί η Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πλατεία της Κύμης, παρουσία του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, του Αντιδημάρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, των Αντιδημάρχων Νίκου Μπαράκου, Δημήτρη Μούντριχα και Χρήστου Σαμαρά. Παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Μπελιάς, Κώστας Δημάς, Γιώργος Κότσαρης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Δημήτρης Πόγκας, ο Αντιπρόεδρος Λίνος Τριανταφυλλίδης και ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Δρακίδης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Κύμης, την οποία οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Κύμης με οικοδεσπότη τον κ. Δημήτρη Πόγκα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του δήμου, την οποία έκοψε ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς.
 Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς με τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Δημήτρη Πόγκα και τους μαθητές και τους φοιτητές που βραβεύτηκαν σήμερα στην εκδήλωση.

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεχάρη όλους τους νέους για τις μαθητικές τους επιδώσεις και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όσους πέτυχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και σήμερα είναι φοιτητές Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών. Ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη τους νέους, με τους οποίους η νέα δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς.
Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε :
«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Κουμιώτες και βέβαια στους νέους, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον αυτού του τόπου. Νέοι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε καθημερινά, αφουγκραζόμαστε σαν δημοτική αρχή τις ανάγκες και συμπάσχουμε στις δυσκολίες  της καθημερινότητας.
Χαίρομαι που τα μηνύματα που παίρνω κάθε μέρα στο δημαρχείο ανταποκρίνονται στις προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αρχή, που φροντίζει με κάθε τρόπο να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει.
Θέλω να ευχηθώ το 2015 να είναι η χρονιά όλων μας. Με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και βέβαια επαγγελματική επιτυχία, εφόδια απαραίτητα για να προσπεράσουμε  τις όποιες δυσκολίες.
Αφού ευχηθώ καλή πρόοδο και πάντα αριστεία στους μαθητές του Γυμνασίου και των δυο τάξεων του Λυκείου, να ευχηθώ καλή επιτυχία, δύναμη και κουράγιο στα παιδιά μας που ετοιμάζονται να δώσουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις».
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μαθητών που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κύμης και των φοιτητών που πέρασαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την τη Μεικτή Χορωδία του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου