Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ ΡΕΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Φίλοι μου, καλημέρα!!!
Παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις θλίβομαι πραγματικά με αυτούς που για ακόμη μία φορά θέλουν να σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες!!
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι προέχει το συμφέρον της πατρίδας και όχι οι μικροπολιτικές που έχουν επιλέξει!!!
 Όσοι λοιπόν σύρουν σε περιπέτειες την Ελλάδα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν και ευθύνες!!!
 Οι βουλευτές εκλέγονται για να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και συνάμα την πατρίδα και όχι να βάζουν πρωτίστως το προσωπικό συμφέρον ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες!!!
 Γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος Καζαντζάκης:
Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω

Καθαρές κουβέντες,καθαρές λύσεις, για να τελειώνουμε με τους ανεπάγγελτους που επέλεξαν την πολιτική χωρίς να μπορούν να την υπηρετήσουν!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΣΜΟΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας  και ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμό» το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου 2014 συνδιοργάνωσαν ,στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , εκδήλωση για την  Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας.
Παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας , πανοσιολογιώτατος  κ. Τ. Μπαϊμπάκης , ο Αντιπεριφερειάρχης  κος Φ. Σπανός  , ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων  ,Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κος Γ. Γιαννούκος , η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΧ κα Αικ.Κυριάκου-Καλαμιώτη  η πρ. Πρόεδρος της ΔΕΠΑΧ κα Έ. Βάκα η πρ. Πρόεδρος του ΔΟΠΑΧ κα Τασ. Ψυχογιού , η Δημοτική Σύμβουλος κα Ιωάννα Δαριβέρη , ο τ. βουλευτής  Άγ. Πνευματικός  καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων της πόλης και του Νομού .                                                                                                                                 
Ευχαριστούμε το εκλεκτού κοινό  της πόλης μας που ανταποκρινόμενο στη πρόσκληση μας   πλαισίωσε την εκδήλωση  καθώς και τους 100 περίπου  μαθητές  του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας που παρέστησαν με την  Διευθύντρια τους  κα Β. Κωνσταντινάκη και τους καθηγητές τους .
Μίλησαν :  η Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στις ελλείψεις και τα χρονίζοντα προβλήματα που υπάρχουν  για τα Άτομα με Αναπηρία σε τοπικό επίπεδο και αναμένουν τη λύση τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετηθήκαν επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην Εύβοια τα ΑμεΑ και υποσχέθηκαν ο καθένας από την πλευρά του να ενισχύσουν τις σοβαρές προσπάθειες του Συλλόγου.               Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι εκλεκτοί ομιλητές , οι οποίοι εμπεριστατωμένα  ανέλυσαν τα θέματα τους  και τους ευχαριστούμε πολύ .

Τις εντυπώσεις  έκλεψαν κα - τα 22 μικρά παιδιά της Ενορίας  της Αγίας Παρασκευής και η εκπληκτική Μουσικός  Αλεξάνδρα Αραβίδου-  Κουρμπέτη Η Αριστέα Κοντραφούρη με τις εκπληκτικές κούκλες της ενθουσίασε τους παρισταμένους καθώς και τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου  με την Σοφία Λιάκου που έκλεισαν και την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ομολογουμένως συγκίνησαν με τον τρόπο που παρουσίασαν το μικρό δρώμενό τους.                                                        
 ΜΜΕ που πάντα μας προβάλουν και ενημερώνουν για τις δράσεις μας  και τις προσπάθειές μας.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΜΗΣ


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ
ιδρύθηκε το 1976

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΜΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση
να σας ανακοινώσει τη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών
έκδοσης του Συλλόγου μας, στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για το έργο «Ευλαβείας και ωραιότητος χάριν – Εκκλησιαστική Τέχνη της Κύμης» των Νικολάου Γραίκου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ.  –  Γεωργίου Φουστέρη, Επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης Α.Ε.Α.Θ., σελ. 331 [31x23εκ.], έγχρωμες φωτογραφίες 170 του Νικολάου Στουρνάρα. Προλογίζει ο κ. Δημήτριος Δ. Τριανταφυλλόπουλος, τ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου και συνοψίζει ο π. Μελίτων-Richard Oakes. Την τεχνική επιμέλεια της έκδοσης είχε η κ. Μάγια Στουρνάρα.
Το βιβλίο, μοναδικό στο είδος του για την περιοχή, ο Σύλλογός μας
αφιερώνει στους απανταχού Κουμιώτες.

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Ι. Αδαμόπουλος, Αντιπρόεδρος: Ν. Μύρκος (Ε. Μυταρά)
Γεν. Γραμματέας: Ν. Πιτερός, Ταμίας:  Αικ. Μητσιμπόνα

Μέλη: Λ. Τριανταφύλλου, Αικ. Γαλάνη (Κ. Καλαμπακτασιώτης), Στ. Μανδράκα

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ


Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ) και Νίκο Ταγαρά (ΝΔ):


Ως πολίτες, δηλώνουμε εξοργισμένοι με το σχέδιο σας να χαρίσετε τα δάση της χώρας μας σε καταπατητές. Σας ζητάμε να αποσύρετε αμέσως το νέο δασικό νομοσχέδιο που επιβραβεύει την παρανομία και την αυθαιρεσία. Οφείλετε να προστατεύσετε τη δημόσια γη και το φυσικό πλούτο της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.


Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για να χαρίσει τα πολύτιμα δάση μας σε καταπατητές, ενώ τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Μόνο ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης από εμάς τους πολίτες μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας μας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.
Αν αύριο το νομοσχέδιο ψηφιστεί απ΄τη Βουλή, εκτιμάται πως θα νομιμοποιηθούν τεράστιες εκτάσεις καταπατημένου δάσους – αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για νέες καταπατήσεις. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Ν. Ταγαράς έχουν την πολιτική δύναμη να αποσύρουν το δασοκτόνο νομοσχέδιο, αλλά ελπίζουν ότι με όλα τα μάτια στραμμένα στην εκλογή του νέου Προέδρου, το σχέδιό τους θα περάσει απαρατήρητο. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι δύο Υπουργοί σ’αυτή την προεκλογική περίοδο εντυπώσεων είναι μια δημόσια κατακραυγή που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν!
Μας μένουν μόνο 24 ώρες – αν χιλιάδες από εμάς ενώσουμε τις φωνές μας τώρα και δημιουργήσουμε ένα κύμα αντίδραση από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και θα αποδείξουμε στους Υπουργούς πως το ξεπούλημα των δασών μας θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος και για τους ίδιους και για τα κόμματά τους. Η δύναμή μας είναι στον αριθμό μας. Υπόγραψε για την προστασία των δασών μας στα δεξιά και διάδωσέ το σε φίλους και γνωστούς – μέλη και συνεργάτες του Avaaz θα παραδώσουν τις υπογραφές μπροστά στα ΜΜΕ πριν τη ψηφοφορία.


ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18 Δεκεμβρίου 2014
Με αφορμή την επανακατάθεση της τροπολογίας για το φλέγον ζήτημα του ιδιοκτησιακού, θέλουμε να υπενθυμίσουμε την πάγια θέση μας για αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των ιδιοκτητών γης της Νοτίου Ευβοίας για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.
Το κράτος έπρεπε να είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό χρόνια τώρα και να το είχε επιλύσει, δίχως μικροκομματικά παιχνίδια και διαρκείς υπαναχωρήσεις.  
Ελπίζουμε να μην βρεθούν προδομένοι για μια ακόμα φορά!


Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ



Δελτίο Τύπου
Σίμος Κεδίκογλου: Δεν θα παραβιάσουν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών γης της Νότιας Καρυστίας
Να αρθεί η αδικία εις βάρος των ιδιοκτητών γης της Νότιας Καρυστίας, αλλά και να αλλάξει η αντιαναπτυξιακή προσέγγιση σε ό, τι αφορά την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή επιδιώκει ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, εντείνοντας τις προσπάθειες για την προώθηση οριστικής λύσης στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα.
 Στο πλαίσιο των έντονων πιέσεων που ασκεί  στηρίζοντας τους πολύχρονους αγώνες των ιδιοκτητών γης και της δημοτικής Αρχής και έχοντας προκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο αρμόδιο Υπουργείο, κατέθεσε εκ νέου τις 17 Δεκεμβρίου 2014 τροπολογία στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ : «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα-Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις»,  την οποία συνυπογράφει ο κ. Γεωργιάδης Άδωνις.

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει επισημάνει ο βουλευτής, «εξυπηρετεί τον εθνικό σχεδιασμό, εξασφαλίζει οριστικά τους ιδιοκτήτες γης της Νότιας Καρυστίας και λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα».

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αναφορά
Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα : «Εκβιασμός της Δ.Ε.Η στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο του Αυλωναρίου».
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης  Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την  με  ημερομηνία 16/12/2014, επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος, με την οποία καταγγέλλεται η μαζική και απροειδοποίητη παρέμβαση εργολαβικών συνεργείων της Δ.Ε.Η. για άμεση διακοπή ρεύματος αν δεν πραγματοποιηθεί ρύθμιση εντός της ίδιας μέρας.
Η αναφορά αφορά κατά κύριο λόγω τους επαγγελματίες,  που περίμεναν τις εορταστικές μέρες για να δουν τους τζίρους των επιχειρήσεων τους να αυξάνονται, ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες  οικονομικές απαιτήσεις. Δυστυχώς  όμως φαίνεται πως η Δ.Ε.Η, δεν σέβεται ακόμα και την ύστατη προσπάθεια που καταβάλουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, απειλώντας με διακοπή ρεύματος  στην πιο κρίσιμη περίοδο.
Σαφέστατα, οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών της Δ.Ε.Η, η οποία οφείλει  να ενημερώνει εγκαίρως για πιθανές διακοπές ρεύματος ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία προβλημάτων στις κατά τόπους αγορές.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«ΣΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΤΙΔΑ». Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

17/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν υιοθέτησε την εισήγηση της κ. Θαλασσινού από το  Νομικό Τμήμα Εύβοιας να παρασταθεί υπέρ των συμφερόντων του Επιχειρηματία

Στη χθεσινή  συνεδρίαση (16-12-2014) της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας έγινε αίτημα  διορισμού δικηγόρου από την πλευρά της Περιφέρειας για να παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΤΕΧΝΟΜΕΤΑΛ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΑΜΠΑΘΩΝΗ- ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ &ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ» κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου. Τη σχετική εισήγηση είχε συντάξει η κα Ε. Θαλασσινού από το γραφείο Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Εύβοιας.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος
κ. Σοφία Τσολάκη
Η άμεση παρέμβαση της παράταξής μας «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά», με επιστολή των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Στουπή και Σοφίας Τσολάκη προς τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και με την παρέμβαση του εκπροσώπου της σε αυτήν Γιάννη Αγγελέτου κατάφερε με την τεκμηριωμένη παράθεση στοιχείων που αφορούσαν στις ακριβείς λεπτομέρειες του θέματος, να απορριφθεί  ΟΜΟΦΩΝΑ η εισήγηση της νομικού συμβούλου και να υιοθετηθούν οι θέσεις των κατοίκων και η βούληση της τοπικής κοινωνίας,  των μαζικών φορέων της περιοχής  και του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.
Η Οικονομική Επιτροπή με την συγκεκριμένη της απόφαση  διέσωσε το πολιτικό της κύρος ως όργανο, αλλά και το πολιτικό κύρος συνολικά του θεσμού της Περιφέρειας. Αυτό που απομένει είναι να αναζητηθούν και να καταλογισθούν οι  πολιτικές ευθύνες για την στάση που κράτησε η Περιφέρεια στον χειρισμό πρωτόδικα της υπόθεσης, και κυρίως να ελεγχθεί πειθαρχικά αν όλη αυτή η διαχείριση της υπόθεσης από μεριάς της δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν σύννομη και τυπική.
Και βεβαίως απαιτείται να αξιολογηθεί το συντομότερο συνολικά η πολιτική αποτελεσματικότητα αλλά και η σχέση κόστους – οφέλους για την Περιφέρεια από την λειτουργία των μελών του Νομικού Τμήματος της Εύβοιας. Έτσι ή αλλιώς είναι η νωπή η δέσμευση του Περιφερειάρχη πως αφού τελειώσει η σχετική αξιολόγηση θα φέρει προς συζήτηση το θέμα της μη παρουσίας νομικών συμβούλων σε σοβαρές καταδικαστικές για την Περιφέρεια υποθέσεις γύρω από έργα και εργολαβίες που έχουν ζημιώσει και θα ζημιώσουν υπέρογκα τα οικονομικά της Περιφέρειας.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και  να μεταφέρουμε με αξιοπιστία τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με γνώμονα την κοινωνική ωφελιμότητα και όχι την παραταξιακή επιβεβαίωση.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης
Μέλος Πολιτικού συμβουλίου Κ.Π.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ
.
Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας σας προσκαλεί την Πέμπτη 18/12/2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Παλίρροια (Παραλία Χαλκίδας) σε εκδήλωση -συζήτηση με θέμα:
Ανάλυση των πρωτοβουλιών του Κινήματος για την πορεία εξόδου από την κρίση και οι κατευθύνσεις του Προγράμματός μας για την «επόμενη ημέρα».
Ομιλητές:
-Κ. Πιερρακάκης (μέλος Πολιτικού συμβουλίου Κ.Π.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
-Λ. Κατσικαρέλης (γραμματέας οργανωτικού)
-Γ.Χότζογλου(μέλος συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ)

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας

ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 337.680 Τ.Μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ . ΑΥΡΙΟ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!

Ο Υπογράφων Αντιπεριφερειάρχης
Γιρώργος Κελαϊδίτης
"ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση της χρήσης ακινήτου του ΥΠ.Α.Α.Τ µε δηµοπρασία, εµβαδού 337.680 τ.µ. στην περιοχή Αγίου Λουκά του ∆ήµου Κύµης - Αλιβερίου»
Λαµβάνοντας υπόψη:
1. Την παραγρ. 1α του άρθρου 4 παρ. του νόµου 4061/2012 «∆ιαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων − Ρύθµιση εµπραγµάτων δικαιωµάτων και λοιπές διατάξεις» σύµφωνα µε την οποία δύνανται να παραχωρούνται µε απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κατά χρήση έναντι τιµήµατος ακίνητα µεγαλύτερα των 100 στρεµµάτων, για δραστηριότητες του πρωτογενή τοµέα ύστερα από γνώµη του Περιφερειακού Συµβουλίου που παρέχεται εντός δύο (2) µηνών από την κατάθεση της αίτησης του ενδιαφερόµενου. Η παραχώρηση της χρήσης έναντι τιµήµατος, γίνεται κατόπιν δηµοπρασίας µετά από εισήγηση της ∆/νσης Πολιτικής Γης του ΥΠ.Α.Α.Τ.
2. το αριθµ. 2706/143519/17-11-2014 έγγραφό του ΥΠΑΑΤ ∆/νση Πολιτική Γης µε το οποίο ζητείται η γνώµη του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας προκειµένου να προβούνε στη διαδικασία της δηµοπρασίας για παραχώρηση της χρήσης ακινήτου του ΥΠΑΑΤ ακινήτου εµβαδού 337.680 τ.µ. στην περιοχή του Αγίου Λουκά του ∆ήµου Κύµης –Αλιβερίου σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ 1 του Ν. 4061/2012 (ΦΕΚ 66 Α/2012) όπως τροποποιήθηκε µε την παρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32 Α/2014)
3. Το γεγονός ότι το ακίνητο θα χρησιµοποιηθεί για αγροτική χρήση για χρονική διάρκεια πλέον των εννέα ετών.
4. το αριθµ. 14762/01-08-2014 έγγραφο της ∆/νσης Αγρ. Οικονοµίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Εύβοιας.
5. Το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ ζητά να απαντήσουµε όσο το δυνατόν συντοµότερα προκειµένου ο µισθωτής να προλάβει την νέα καλλιεργητική περίοδο.
ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
Όπως το Περιφερειακό Συµβούλιο Στ. Ελλάδας συµφωνήσει για την παραχώρηση της χρήσης ακινήτου του ΥΠΑΑΤ µε δηµοπρασία, εµβαδού 337.680 τ.µ. στην περιοχή Αγίου Λουκά του ∆ήµου Κύµης - Αλιβερίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
 Αγροτικής Οικονοµίας & Κτην/κής

 Γεώργιος Κελαϊδίτης"

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΜΕΧΡΙ 100KW

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Οικονομικών
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισχύος μέχρι 100 kw.
Σύμφωνα με το Ν.3874/2010 στην αγροτική δραστηριότητα εντάσσεται και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος έως 100 kw ανά ΑΦΜ.
Δυστυχώς όμως σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 4172/2014 όπου καθορίζονται τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα, εκ παραδρομής προφανώς, δεν έχουν συμπεριληφθεί για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 kw ανά ΑΦΜ.
Όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της 29ης Οκτωβρίου 2014 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων, φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100kw ανά ΑΦΜ, να θεωρείται και να φορολογείται πλέον ως αγροτικό.
Επειδή μέχρι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει διορθώσει το λάθος του με συνέπεια το εισόδημα που προέρχεται από την διαχείριση ΑΠΕ έως 100 KW ανά ΑΦΜ να φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι ως αγροτικό εισόδημα.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν θα συμπεριλάβουν τελικά κατά τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος, την διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100kw και την λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, όπως αυτές αναφέρονται στον ν.3874/2010;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Βαγγέλης Αποστόλου
Θανάσης Πετράκος
Βασίλης Κυριακάκης

ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΘΟΙ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ

Φήμες είναι και ως συνήθως οργιάζουν…. Λέγεται ότι παλιός αυτοδιοικητικός που επιθυμεί διακαώς να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές με μεγάλο κοινοβουλευτικό κόμμα προσπαθεί εναγωνίως να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στα παιδιά του προκειμένου να καταθέσει το πρώτον πόθεν έσχες ως Βουλευτής με τον χαρακτηρισμό του ακτήμονος. Αυτό θα πει ακραία προνοητικότητα. Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι πόθοι για να μην μείνει ένας ακόμη ….κατά φαντασία Βουλευτής

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Συνεδριάζει, το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στις 19 Δεκεμβρίου  2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στην αίθουσα του κτηρίου με τα παρακάτω θέματα:
1.Συζήτηση για τις προοπτικές του Ινστιτούτου.
2.Διάθεση Πιστώσεων

3.Τροποποίηση Καταστατικού

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ


Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, δέχτηκε τις ευχές και μίλησε, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Καλύβια, με το προσωπικό του Δήμου.
Ο Δήμαρχος μίλησε στους υπαλλήλους του Δήμου, αναφέροντας ότι όλοι μαζί είναι μια μεγάλη οικογένεια που έχουν έναν κοινό σκοπό, την ανάπτυξη του Δήμου και την ευημερία των δημοτών.
Τόνισε την προτεραιότητα που έχει ο δημότης για τις υπηρεσίες του Δήμου και κάλεσε όλους τους υπαλλήλους να εργαστούν σκληρά, με αυταπάρνηση και συνεργασία ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί στο έργο τους.
Ο Δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα είναι συνεπής στην προεκλογική της υπόσχεση και ότι θα αναμορφώσει προς το καλύτερο το Δήμο Καρύστου και ζήτησε από το προσωπικό να τον ακολουθήσει σε αυτήν την πορεία και όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου.
Τέλος ο Δήμαρχος Καρύστου τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε υπάλληλο ο οποίος θα χρειαστεί τη στήριξή του αλλά θα είναι ταυτόχρονα αμείλικτος με όποιον κωλυσιεργώντας εμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Ευχήθηκε καλές γιορτές στο προσωπικό του Δήμου και τους υπενθύμισε ότι τους χρειάζεται δίπλα του σε αυτήν την προσπάθεια για να καταφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΑΒΙΟΛΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


O   ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σας προσκαλεί την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7.30 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,να συζητήσουμε τις προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μιλήσει το μέλος της πολιτικής γραμματείας και της Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΥΒΗΣ

Ελάτε να συζητήσουμε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να μην παρατείνει την αναστολή πλειστηριασμών για ένα ακόμα έτος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για προστασία των νοικοκυριών από τραπεζικούς πλειστηριασμούς. Ο Υπουργός θεωρεί πως ο Νόμος Κατσέλη σε συνδυασμό με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών αποτελούν επαρκές δίχτυ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Με την κοινωνία αποδιοργανωμένη και την οικονομία στάσιμη για πολλά χρόνια, ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, επιχειρεί να δοκιμάσει πάνω στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τον θεσμό του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη και των δαπανών διαβίωσης χωρίς να παρέχει κανένα άλλο δίχτυ ασφαλείας για τα νοικοκυριά.
Η τυφλή εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις των τραπεζών για επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, δεν παρέχει καμία κάλυψη προς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Απεναντίας παραδίδει την ευθύνη διαχείρισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία τουλάχιστον κατά την περίοδο της κρίσης, δεν έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν με θετικό τρόπο στην οικονομία, παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες μορφές στήριξης, που έχουν δεχτεί από το πολιτικό σύστημα.

Ο βουλευτής Εύβοιας στην ερώτησή του, στηλιτεύει την πρόθεση του Υπουργείου για μη παράταση αναστολής των πλειστηριασμών και καλεί την ηγεσία του, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.



16/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στο Υπουργείο Οικονομικών, του προεδρείου των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης με τον Υπουργό Οικονομικών, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, κ. Στέφανου Μπασινά, ο Υπουργός κ. Χαρδούβελης, δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Βαρεμένος, ως υπεύθυνος ΕΕΚΕ Άμυνας της Κ.Ο.
                                   


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 06-12-2014
                                              

Με αφορμή τη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με το διορισμό νομικού για να παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΤΕΧΝΟΜΕΤΑΛ – ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΑΜΠΑΘΩΝΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ & ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ» κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου και με βάση την σχετική εισήγηση της νομικού κας Ε. Θαλασσινού διαπιστώνουμε ότι:
Δυστυχώς, στις 24/5/2012 (όταν η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Λαμίας) η Περιφέρεια τάχθηκε υπέρ του επιχειρηματία και της πραγματοποίησης της επένδυσης.
Η αλλαγή στάσης της Περιφέρειας συνέβη παρά τις συνεχείς αντίθετες γνωμοδοτήσεις των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Καρύστου από το 2006 έως σήμερα και παρά το γεγονός ότι ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση έχουν ταχθεί το σύνολο των φορέων και συλλόγων της περιοχής, γεγονός που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ύποπτο.
Ήδη η παράταξη μας σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Στουπή Νίκο και Τσολάκη Σοφία, παρενέβη στην Περιφέρεια αιτούμενη:
  Να ανακληθεί η πρόσθετη παρέμβαση από την πλευρά της περιφέρειας.
 Να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες για την στάση που κράτησε η Περιφέρεια στον πρωτόδικο χειρισμό της υπόθεσης
 Να ελεγχθεί πειθαρχικά αν όλη αυτή η διαχείριση της υπόθεσης από μεριάς της δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν σύννομη και τυπική.
Ζητάμε:
•  Την άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
•  Την άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δήμου Καρύστου

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟΔΡΥΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                                                          
                                                                                            Μονόδρυ, 16 Δεκεμβρίου  2014
                                                                                                   Αριθ. Πρωτ.: 01141216
Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. σας προσκαλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του δημοτικού κτηρίου του χωριού (πλατεία παλαιού σχολείου) με θέματα:
•             ο οικονομικός – διοικητικός απολογισμός
•             ο προϋπολογισμός – προγραμματισμός
•             ψήφιση κατατεθειμένων προτάσεων δράσεων από μέλη του συλλόγου
Σε περίπτωση μη νομίμου απαρτίας, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό, στο άρθρο 14 παρ.2.
Τέλος πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως την ημέρα της ΓΣ θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών και ανανέωση συνδρομών παλαιών μελών από 10.30 πμ έως 11.30 πμ. Μη ενεργά μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου επιλογής προτάσεων (Άρθρο 6, παρ. 5. Καταστατικού).
Κόστος εγγραφής Τακτικών, Δόκιμων μελών και των Φίλων του Συλλόγου:  πέντε Ευρώ (5,00).
Ετήσια συνδρομή τακτικών και δόκιμων μελών, ποσό Ευρώ πέντε (5,00).
Ετήσια συνδρομή των Φίλων του Συλλόγου, ποσό Ευρώ τρία (3,00).                                                                    

Με τιμή το ΔΣ    

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 
Κύμη, 14/12/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/12/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00π.μ, ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ, ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»         15-12-2014


     Η δακρύβρεχτη οπερέτα Μπουραντά με τίτλο «Παραλάβαμε χάος» συνεχίζεται, με νέα ανακοίνωσή του! 
Όμως η  επίκληση χάους  δεν αρκεί για να καλύψει την ανικανότητα της νέας Δημοτικής Αρχής για ορθή οργάνωση και  λειτουργία του Δήμου, αλλά και για την  ολοκλήρωση των  σε εξέλιξη ή  δρομολογημένων από εμάς έργων!

Η μόνιμη επωδός του κυρίου Μπουραντά «παραλάβαμε χάος» και το απερίγραπτο μένος του απέναντι στην προηγούμενη Δημοτική αρχή σαν δικαιολογία για το χείριστο ξεκίνημα της Δημαρχιακής του θητείας αλλά και της ανικανότητας του να ολοκληρώσει έργα τα οποία  είχαμε ξεκινήσει, ή είχαμε ωριμάσει  και εξασφαλίσει την χρηματοδότηση  τους, δεν πείθει κανέναν τρεισήμισι  μήνες μετά!
Από τη στιγμή που επέλεξε να επικοινωνούμε μέσα από τα ΜΜΕ και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο ως είθισται, του απαντάμε στο δελτίο τύπου που πρόσφατα εξέδωσε

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

 
 Φίλες και φίλοι δημότες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
               
Συμπληρώθηκαν ήδη  3 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας και αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για όσα παραλάβαμε, για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας, για τα προβλήματα που κληθήκαμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε καθώς και για τις ενέργειες που κάναμε για να δρομολογήσουμε λύσεις .
Ο πρώην Δήμαρχος παρά τις μεγαλόστομες και θεατρινίστικες διακηρύξεις του περί συνεργασίας, είχε απαγορεύσει στους υπαλλήλους και στις υπηρεσίες να ενημερώνουν την νέα Δημοτική Αρχή, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στην στοιχειώδη υποχρέωση του να παραδώσει και να ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τις υποχρεώσεις του και την εξέλιξη διαφόρων προβλημάτων.
Διαπιστώσαμε, από την πρώτη στιγμή μια χαοτική κατάσταση που είχε οδηγήσει σε αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών που επέτρεπαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή να <<κινείται στα όρια της νομιμότητας >>, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη του ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος.
Βρεθήκαμε, μπροστά στο κίνδυνο, να χαθούν σημαντικά έργα που είχαν ενταχθεί από προηγούμενες Δημοτικές αρχές και είχαν εγκαταληφθεί στην τύχη τους.
Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε στα έργα :

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

Αγαπητοί φίλοι
Προεκλογικά κατηγορούσαμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την μη σωστή λειτουργία των Κ.Α.Π.Η (λειτουργούσαν ως καφεουζερί), αλλά με τα λύπης διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούν να μην λειτουργούν σωστά τα Κ.Α.Π.Η, συνεχίζουν να προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά και μάλιστα σε οποιοδήποτε πάει χωρίς να είναι μέλος αλλά και συνταξιούχος .
Θα ήθελα ενημέρωση σχετικά .
Επίσης υπάρχει κανονισμός λειτουργίας; υπάρχει Δ.Σ; δίνεται τριμηνιαία αναφορά εσόδων εξόδων προς το Δημοτικό Συμβούλιο; υπάρχει έλεγχος της λειτουργίας του;
Περιμένω από την νέα Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την νομιμότητα
Φιλικά
Κεχρής Δημήτρης τ. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κονιστρών