Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ;

Πληροφορήθηκα ότι στις 21 /11 η διαπαραταξιακή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κατά της καύσης αποβλήτων από την ΑΓΕΤ έχει καλέσει τους μαζικούς φορείς του Δήμου μας για να συζητήσουν τη οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας με συγκέντρωση στη πύλη της ΑΓΕΤ.

Σαν μέλος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έκρινα σωστό να παραβρεθώ.
Αυτό που παρατήρησα από την αρχή της συνεδρίασης ήταν η πολύ μικρή συμμετοχή από πλευράς φορέων. 
Άκουσα, την παρά λίγο υποψήφια Δήμαρχο του Δήμου μας να αποκαλεί απεργοσπάστες όλους γενικά τους εργαζόμενους και να μιλά απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς και τη συμμετοχή  τους στο λαϊκό κίνημα της περιοχής μας. 
Να αποκαλεί κομπλεξικό καταξιωμένο συνταξιούχο εκπαιδευτικό επειδή είχε διαφορετική με αυτήν άποψη.
Το γραμματέα της Τ.Ο . του ΣΥΡΙΖΑ  να επιχειρηματολογεί υπέρ της άποψης του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και να αποκαλεί κωθώνι το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αυτό είναι το επίπεδο αυτών που ονειρεύονται να κυβερνήσουν αύριο!!!
 22 -11-2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
πρώην υποψήφιος Δήμαρχος δήμου ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ
υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗς ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΕΞ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ.


O Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου μετά το πέρας των εγκαινίων του τομέα ΕΚΑΒ Κύμης όπου απεήθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κ. Μπουραντά έκανε την ακόλουθη δήλωση «Σήμερα είναι Μια σημαντική μέρα για το τόπο μας καθώς με το νέο σταθμό αναβαθμίζεται σημαντικά το νοσοκομείο μας. Να σημειωθεί πως σε κατ´ ιδίαν συνάντηση μετά το πέρας των εγκαινίων παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας θέσαμε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κύριο Παπαγιαννίδη και στον  υπευθύνο Νοτίου Εύβοιας ΕΚΑΒ κύριο Κόκκο τεκμηριωμένη πρόταση για την κάλυψη και του Αλιβερίου απο το ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είδε θετικά τη πρόταση μας για το Αλιβέρι (δημιουργία σταθμού) και δεσμεύτηκε πως θα αναζητήσει τις καλύτερες λύσεις»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε επίσης η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Μούντριχας.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΚΥΜΗ. ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ "ΑΠΟΥΣΑ" Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»               Κύμη, 21/11/2014

Τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ στην Κύμη ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή της, που εμπεριείχε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Ήταν όμως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν από τη Δημοτική Αρχή στον Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και τους υπολοίπους παρισταμένους εκπροσώπους του Υπουργείου και όχι μόνο, τα προβλήματα της περιοχής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους. Ήταν μια ευκαιρία που όμως δεν αξιοποιήθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε από την μεριά του Δήμου.
Η ενίσχυση  του Νοσοκομείου Κύμης και γενικότερα η αναβάθμισή του, η στήριξη του Ινστιτούτου Παπανικολάου και η λειτουργία του ΕΚΑΒ Αλιβερίου,  ήταν τα ελάχιστα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν αναλυτικά στον εντεταλμένο του Υπουργείου και τους υπολοίπους, κατά την επίσκεψή τους στην Κύμη.
Στην εκδήλωση  δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμαρχος! 
Κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ο αντιδήμαρχος Κύμης, που πέρα από γενικόλογες ευχαριστίες δεν είχε τίποτε άλλο απ ότι φάνηκε να προσφέρει εκ μέρους του Δήμου στους επίσημους φιλοξενούμενους. Η ξενάγηση στην πόλη και στην οικία του Παπανικολάου, η προσφορά αναμνηστικών και ενημερωτικού υλικού για τις δράσεις, την πορεία και τους σκοπούς του Ινστιτούτου, (υλικό το οποίο είχαμε φροντίσει να προμηθευτούμε και να παραδώσουμε ώστε να διατίθεται και σε παρόμοιες περιπτώσεις), δεν ήταν δυστυχώς στις προτεραιότητες του Δήμου. Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Νοτιοαναλυτικής Εύβοιας κ. Νικόλαος Κόκκος  με τα όσα ανέφεραν στην ομιλία τους, έσωσαν σε ένα βαθμό την κατάσταση.
Χαιρόμαστε για την δημιουργία του ΕΚΑΒ στην Κύμη. Οι προσπάθειές μας όμως για την ενίσχυση και την ουσιαστικότερη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως και η προώθηση των στόχων του Ινστιτούτου Παπανικολάου, συνεχίζεται αμείωτη.           
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΥΜΗΣ

Αναδημοσίευση από "tromaktiko"
Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, η επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του τομέα Ε.Κ.Α.Β. Κύμης, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Μ. Βορίδη, του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κου Παπαγιαννίδη Δημήτρη αλλά και τοπικών αρχών.
Η δημιουργία του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην Κύμη, έχοντας μηδενικό λειτουργικό κόστος για τον Οργανισμό, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οργανωτικού σχεδίου της Διοίκησης για την ενίσχυση των Δομών Υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας βάσει τοπογραφικών παραμέτρων και άλλων αναγκών και στοχεύει στην πληρέστερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας στους κατοίκους όλων των όμορων περιοχών της Κύμης.


ΠΟΡΙΣΜΑ, 3.500.000 € ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 20-11-2014
                                              
Από την 01-10-2014 η παράταξη μας είχε καταθέσει αίτημα προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών με το οποίο ζητούσε να της παραδοθεί το πόρισμα οικονομικού ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων και να ενημερωθεί εάν ο Δήμος έχει προσφύγει στα Αστικά Δικαστήρια ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων στους Δημότες, σε περίπτωση που από το πόρισμα προκύπτει ζημία.
Μετά από συνεχείς υποσχέσεις από την μεριά του κ. Ραβιόλου ότι το πόρισμα θα μας επιδοθεί, αλλά και συνεχή πισωγυρίσματα, φτάσαμε τελικά εχτές 19-11-14, δυο ολόκληρους μήνες μετά την κατάθεση του αιτήματος, να ενημερωθούμε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ζαφείρη ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να μην μας δοθεί το πόρισμα και ως εναλλακτική λύση πρότειναν την ανάγνωση του στο χώρο του Δημαρχείου επικαλούμενος μάλιστα την γνωμάτευση του νομικού κ. Καλλίγερου σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης δεν μπορεί παρά να αφήσει έκπληκτους όλους τους Δημότες και να δημιουργήσει πλήθος αποριών.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί από το 2009 ακόμα, σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης οποιουδήποτε εγγράφου προς κάθε Δημοτικό Σύμβουλο με την υπ' αρ. 90/2009 απόφαση της, η οποία και είναι ξεκάθαρη.
Εάν η Διοίκηση χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα, μπορεί να απευθυνθεί στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Βενέρη στο τηλ. 2106475600 (ο οποίος χειρίζεται το αίτημα μας από τις 13-10-14), πράγμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει εάν διοικούσε με σοβαρότητα.
Η πρώτη απορία λοιπόν που γεννάται είναι πώς ένας νομικός σύμβουλος, σε έμμισθη σχέση με τον Δήμο, αποκρύπτει την ύπαρξη μιας τέτοιας απόφασης, αν φυσικά ο ισχυρισμός του κ. Ζαφείρη ισχύει ή αποτελεί νομικίστικη πρόφαση.
Πώς είναι δυνατόν, ο Δήμαρχος και το περιβάλλον του να αποφασίζουν την παράνομη απόκρυψη ή την μερική πρόσβαση όλων των Δημοτικών Συμβούλων σε μια τόσο σημαντική υπόθεση ;
Ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει 3.500.000 € και ο Δήμαρχος και το περιβάλλον του ασχολούνται δύο μήνες τώρα με το αν πρέπει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ή όχι. Τελικά, ζητούμενο είναι η υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων των Δημοτών ή η απόκρυψη της αλήθειας και η προστασία των εμπλεκομένων ;
Να τονιστεί εδώ ότι είναι πολύ πιθανόν να τίθενται ζητήματα παραγραφής για ορισμένους από τους εμπλεκόμενους αν ο Δήμος δεν προβεί σε άμεσες νομικές ενέργειες.
Μήπως γι' αυτό και η τόσο καθυστέρηση ;
Εμείς δεν είμαστε δικαστές και δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε αυτό το ρόλο, όμως με τις ενέργειές μας οφείλουμε να προστατέψουμε και το τελευταίο ευρώ του Καρυστινού Δημότη και είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε απόφαση της Διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως άλλες καθυστερήσεις, δικαιολογίες και ψέματα.
Ζητάμε
1. Την άμεση κοινοποίηση του πορίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημοτικούς Συμβούλους
2.  Την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις ενέργειες στις οποίο προτίθεται να προβεί ο Δήμος ώστε να προστατέψει τα λεφτά των Δημοτών.
Εάν αυτές οι ενέργειες δεν υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προσφύγουμε στις αρμόδιες Δικαστικές και Διοικητικές αρχές, ώστε να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των Δημοτών.

Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ    ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Η Νότιος Εύβοια ουσιαστικά πρωτοστάτησε στην δυναμική ανάπτυξη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών , κατά στρεβλό τρόπο όσον αφορά την χωροθέτησή τους,  ελλείψει θεσμικού πλαισίου, και κυρίως με την ανοχή συγκεκριμένων τοπικών αρχόντων και παραγόντων. Για δεκαετίες η δημόσια διοίκηση, Νομαρχία, περιφέρεια και ΥΠΕΚΑ αδειοδοτούσαν  ανεξέλεγκτα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων ή έστω με την ανοχή τους, εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας,  πολλές φορές εντελώς παράνομα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια  αντικειμενικών και περιβαλλοντικών  κριτηρίων.
Με δεδομένη την υπάρχουσα στρεβλή κατάσταση που επιδεινώνεται με νέες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών σε ένα ήδη επιβαρημένο φυσικό περιβάλλον η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ προτείνει:
-Την αυστηρή χωροθέτηση – οριοθέτηση των ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας ώστε αυτές να μην υπερβαίνουν τις αντοχές του φυσικού περιβάλλοντος που τις υποδέχεται και επιπλέον  τη χωροθέτηση με κριτήριο τις πολλαπλές παραγωγικές ζώνες στην περιοχή ώστε να διασφαλίζεται η ισόρροπη ανάπτυξη.
-Την αναστολή οποιασδήποτε νέας εγκατάστασης στην περιοχή
- Την  ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου των ιχθυοκαλλιεργειών από την Περιφέρεια για τις πολλές περιπτώσεις παραβατικότητας, με σκοπό οι μονάδες αυτές να λειτουργούν με βάση τις μελέτες περιβαλλοντικών όρων και τους κοινοτικούς κανόνες.
-Την πραγματοποίηση  διαδικασιών ταχείας κοινωνικής διαβούλευσης σε επίπεδο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών
- Τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου, από το Δήμο,  που θα ελέγχει τις ιχθυοκαλλιέργειες
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι υπέρμαχος της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα  των ιχθυοκαλλιεργειών με συμφωνία των κατοίκων σε συνεταιριστική βάση με τη λειτουργία μικρών μονάδων και  με κριτήρια πάντοτε περιβαλλοντικά, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μεγάλων επιχειρησιακών μονάδων που λειτουργούν με μοναδικό σκοπό το κέρδος και με μεγάλο κόστος για το περιβάλλον. Θεωρούμε ακόμη  πως είναι  ανάγκη,  η αρμοδιότητα των μισθώσεων για τις ιχθυοκαλλιέργειες, να μείνει στα χέρια της αιρετής περιφέρειας και όχι της αποκεντρωμένης διοίκησης(διορισμένης από την κεντρική εξουσία) και να αναμορφωθεί ο φορέας διαχείρισης των περιοχών ιχθυοκαλλιέργειας κατά τα πρότυπα των φορέων διαχείρισης των οικοτόπων ιδιαίτερης σημασίας με συμμετοχή των συλλογικών κοινωνικών φορέων κάθε περιοχής και με την συμμετοχή των δημόσιων υπηρεσιών.
•  ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
•  ΑΣ ΜΗΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΡΕΒΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΣΤΡΕΒΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ
• ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
        ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ  

                                                                 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

                                                                       ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς  Οικονομικών,
                                                         Εθνικής Άμυνας
                                        Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας
              
ΘΕΜΑ: «Άλλη μια θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και οι εργαζόμενοι της θα θυσιαστούν προς τέρψη των μνημονιακών υποχρεώσεων;»
               
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Evia top blogspot, στις 7 Οκτωβρίου 2014 «εδώ και 18 μήνες υλοποιείται ένα πρωτοφανές "πείραμα αθόρυβης εξόντωσης" με θύματα τους 55 εργαζομένους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, θυγατρικής του ομίλου Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ». Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ το εργοστάσιο κινδυνεύει να κλείσει. Στο δημοσίευμα αναφέρεται το εξής: «τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, όπως και η Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΑΣ), έχουν αδιαφορήσει πλήρως για τη φύλαξη του εργοστασίου, που αποτελεί δημόσια περιουσία και με στρατιωτικά υλικά – εξοπλισμό».
Επισημαίνεται ότι οι φύλακες της Ηλεκτρομηχανικής είναι σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας φτάσει πλέον στα όρια τους, και μην έχοντας άλλη υπομονή. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του εργοστασίου ειδοποιήθηκαν εγκαίρως να μεριμνήσουν για τη φύλαξη του εργοστασίου, οι καθ΄ύλην υπεύθυνοι, τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών και η Διοίκηση των ΕΑΣ. Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί και στον Εισαγγελέα ο οποίος δεν έχει παρέμβει ακόμη. Η αδιαφορία των καθ΄ ύλην αρμοδίων  έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους, παρόλο που έχουν καταστραφεί οικονομικά και ψυχολογικά, αλλά εξακολουθούν να έχουν φιλότιμο και αξιοπρέπεια, να φυλάσσουν τη δημόσια περιουσία του εργοστασίου με 24ωρες βάρδιες σε εθελοντική βάση.
  Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι σε παλαιότερη δήλωση η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, είχε επισημάνει ότι τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και λοιπές θυγατρικές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων πρόκειται να κλείσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει το εξής: «θα μπουν για εκκαθάριση το Μάιο περίπου και μέχρι τον Αύγουστο ή θα πρέπει να έχουν αγοραστεί από κάποιον ή δυστυχώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν».
 Σε νέο δημοσίευμα του Evia top blogspot, στις 14 Οκτωβρίου 2014, επισημαίνονται τα εξής: "τι και αν ψηφίστηκε τροπολογία για τα δεδουλευμένα τους, τι και αν πήραν υποσχέσεις-δεσμεύσεις από πρώην Υπουργούς ότι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους συναδέλφους τους, των ΕΑΣ, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: κοροϊδία, ψέματα, εγκληματική αδιαφορία……. Γιατί θα πρέπει τα χρήματα να δοθούν μέσα από τον «Νεκροθάφτη» της Ηλεκτρομηχανικής, εννοώντας τα ΕΑΣ, ενώ η τροπολογία αναφέρει ότι "Το Ελληνικό Δημόσιο δύναται κατόπιν αιτήματος του εποπτεύοντος Υπουργείου προς το Υπουργείο Οικονομικών, να επιχορηγεί την καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές αυτές εταιρείες που έχει ή πρόκειται να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση κατά τις διατάξεις του άρθρου 14Α του ν. 3429/2005";…………………. Γιατί θα πρέπει να τοποθετηθεί εκκαθαριστής πριν από την εκταμίευση, όταν η τροπολογία αναφέρει ότι "Ακολούθως, η θέση σε εκκαθάριση με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου δεν πρέπει χρονικά να απέχει περισσότερο του εξαμήνου από την εκταμίευση της επιχορήγησης"………………. Τελικά, γιατί θέλουν να συνδέσουν την καταβολή των οφειλομένων των εργαζομένων με την εκκαθάριση του εργοστασίου; Ποιοι εξυπηρετούνται;………………… Είναι απορίας άξιο, πως το μοναδικό κρατικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, θέλουν να το οδηγήσουν στο κλείσιμο και βαφτίζουν τα προϊόντα του πολιτικά……………………. Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με ανεργία που ανέρχεται στο τεράστιο ποσοστό του 80%. "
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης αποτελεί εργασιακό και οικονομικό πνεύμονα μιας ολόκληρης περιοχής. Η παραγωγή αξιόπιστων προϊόντων κατέστησε την Ηλεκτρομηχανική κύριο προμηθευτή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού σύμφωνα με τη πολιτική της εταιρείας κύριος στόχος της εταιρείας υπήρξε η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας, με πλήρη υποστήριξη μετά την πώληση.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1.  Αληθεύουν τα αναφερόμενα στα ανωτέρω δημοσιεύματα;
2. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, θυγατρικής του ομίλου Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2013;
3.Εάν ναι γιατί;
4.Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 4278/2014 (Α’,
157);
5.  Υφίσταται μέριμνα για την πληρωμή τους; Με ποιο χρονοδιάγραμμα;
6.   Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παράγουν στρατιωτικό υλικό για ΕΛΛΑΣ και ΕΔ;
7.  Υφίσταται μέριμνα για την φύλαξη τους;
8.  Υφίσταται μέριμνα για την αποτροπή κλοπής στρατιωτικού υλικού;
9. Υφίσταται μέριμνα για την αποτροπή κλοπής και βανδαλισμού μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι;
10 Αληθεύει ότι το εργοστάσιο φυλάσσεται από εθελοντές εργαζομένους;
11.Η δήλωση της Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, ότι τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και λοιπές θυγατρικές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων πρόκειται να κλείσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2014 αποτελεί θέση ης Κυβέρνησης;
12. Προτίθεστε να οδηγήσετε 58 οικογένειες στην ανέχεια σε έναν δήμο 3.500 κατοίκων με 80% υφιστάμενο ποσοστό ανεργίας;
13.  Υφίσταται μέριμνα για την συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου;
14.  Εάν όχι για ποιους λόγους;
15. Το επιχειρούμενο κλείσιμο του υπηρετεί μνημονιακές υποχρεώσεις;
                                                                                          Αθήνα, 19/11/2014
                                                        Η ερωτώσα Βουλευτής,

                                                            Μακρή Ραχήλ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΛΑΤΑΝΑ- ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ


Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του χωρίου αλλά και τα διερχόμενα αυτοκίνητα που κινούνται πάνω σε αυτό το κεντρικό οδικό δίκτυο καθώς είναι η κύρια οδός που ενώνει την πόλη της Κύμης με τα τριγύρω χωριά αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα τους χειμερινούς μήνες καθώς τα φρεάτια είχαν κλείσει και τα χαντάκια ήταν γεμάτα σκουπίδια με αποτέλεσμα ο δρόμος να γεμίζει νερό προκαλώντας κατά καιρούς ατυχήματα.
Έτσι με την άμεση παρέμβαση του αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ Βαγγελη Μπελια άλλο ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας διευθετήθηκε και με μηχανήματα του δήμου έγινε ότι δεν είχε γίνει μια 10ετια τωρα. Αξιζει να σημειωθεί πως και ο αντιδήμαρχος  Αλέξανδρος Θεοδώρου όσο και κ. Βαγγελης Μπελιας ήταν παρών στις εργασιες.Ετσι για ακόμη μια φορά ο κ.Μπελιας έκτος από τις λακούβες που κλείνει με χάρη, ανοίγει και φρεάτια με την ιδία χάρη που λείπει από πολλούς επικριτές του.
Αλλά στις μέρες μας, μερες αντιπολίτευσης, η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια μέθοδος που νομίζουν πως μπορεί να επισκιάσει προβλήματα ετών   αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Οπότε ας κάνουν λίγο υπομονή και θα τους τα λύσει όλα ο τώρα και για τα επόμενα 5 χρονια αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεόδωρου.
Πρόεδρος Τ.Κ. Πλατάνας

Ταμβάκη Δέσποινα

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF

Επιτροπή  Αγώνα

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ
Η Επιτροπή αγώνα, κατά της Καύσης RDF από την ΑΓΕΤ Lafarge, ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, κινητοποίηση αποκλεισμού της εισόδου στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, αναβάλλεται .
Η συγκεκριμένη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Τετάρτη   26 Νοεμβρίου.
 Εκ της Επιτροπής Αγώνα 


ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ
Ενημερώνουμε ότι, λόγω αδυναμίας ορισμένων εκ των καλεσμένων να παραβρεθούν στην σημερινή συνάντηση φορέων στην αίθουσα της Νομαρχίας στη Χαλκίδα, αναβάλλεται και θα επαναπρογραμματιστεί σύντομα  ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να παραβρεθούν και να αναπτύξουν τις θέσεις τους στο φλέγον θέμα:
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
Η νέα ημερομηνία και ώρα θα κοινοποιηθούν εγκαίρως με νέα ανακοίνωση.
    Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                Η Γεν.Γραμματέας

Γ.Θεοδώρου                   Β.Γκατζιώνη

LIVE ΣΤΟ ΕΝ ΠΛΩ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Την Παρασκευή 14 Νοέμβρη η οργάνωση μελών Κύμης - Αλιβερίου έκανε εκδήλωση στην Κύμη με ομιλητές τον Νίκο Παππά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , τον Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής  της Περιφερειακής Παράταξης «Στερεά σε Νέα τροχιά» και τον  Νίκο Στουπή ,Περιφερειακό Σύμβουλο εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο «Στερεά σε Νέα Τροχιά».
Στην πρώτη μας παρουσίαση στον δήμο μας του κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ 
•             έγινε αναφορά στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας  όπως παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ
•             δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα υποδομών της περιοχής που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία ,σε συνάφεια με την κεντρική διακήρυξη του κόμματος ,τα οποία θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
•             και σε σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή όπως το θέμα της Ηλεκτρομηχανικής όπου κανονίστηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπεύθυνους του τομέα Εθνικής Άμυνας να διαβουλευτεί με τους εργαζομένους σε επίσκεψη του ώστε να διερευνηθούν πιθανές λύσεις μέσα στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στον δήμο μας στο προσεχές διάστημα που θα ανακοινωθούν στα μέσα με απώτερο στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων
           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ,

Κύμη, 18/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/11/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00μμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ :
·        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
·        ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Για το ΔΣ
          Ο Πρόεδρος                     Η Γεν.Γραμματέας

                       Γ.Θεοδώρου                        Β.Γκατζιώνη

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ

Επιτροπή  Αγώνα 
             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή αγώνα, κατά της Καύσης RDF από την ΑΓΕΤ Lafarge, ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, κινητοποίηση αποκλεισμού της εισόδου στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, αναβάλλεται .
Η συγκεκριμένη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Τετάρτη   27 Νοεμβρίου.
 Εκ της Επιτροπής Αγώνα  



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΧΛΑΔΕΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛΑΝΤ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ


Ο Λάμπρος Ταπεινός, Δήμαρχος Μόρελαντ Μελβούρνης (2009,2014)
Ο Λάμπρος Ταπεινός ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη θητεία του ως Δήμαρχος του Μόρελαντ, ενός από τους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Στην μακρινή χώρα το σύστημα της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης βασίζεται στην έμμεση εκλογή του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο και την εναλλαγή του κάθε χρόνο. Έτσι ο Λάμπρος Ταπεινός έκανε την πρώτη του θητεία το 2009 και την δεύτερη το 2014 (Νοέμβριος 2013-Νοέμβριος 2014).
Ο Λάμπρος Ταπεινός είναι Ευβοιώτης και συγκεκριμένα κατάγεται από την Αχλαδερή Αυλωναρίου. Ο πατέρας του είναι ο Χαράλαμπος Ταπεινός ο οποίος πήγε μετανάστης στην Αυστραλία και η μητέρα του η μανιάτισσα Παναγιώτα Παπαμικρουλέα (Από την Καστανιά Δυτικής Μάνης). Είναι στέλεχος του Εργατικού Κόμματος και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πανσπουδαστικής Αυστραλίας του Εργατικού Κόμματος καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών.
Ο Λάμπρος Τσπεινός εν μέσω των γονέων του,  Χαράλαμπου Ταπεινού από την Αχλαδερή και  Παναγιώτας Παπαμικρουλέα από την Καστανιά Δυτικής Μάνης. Η φωτογραφία αποθανατίζει τους δύο ευτυχείς γονείς την ημέρα της επανεκλογής του Λάμπρου Ταπεινού ως Δημάρχου του Μόρελαντ (Νοέμβριος 2013). Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος φέρει το διάσημο της πόλης.
Η πόλη του το Μόρελαντ (CITY OF MORELAND) κατοικείται από περισσότερους από 15.000 Έλληνες. Ο Λάμπρος Ταπεινός στη διάρκεια της θητείας του έδωσε μεγάλη έμφαση στην διαφάνεια και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Επίσης δούλεψε πολύ για την πολυπολιτιστική ανάπτυξη της πόλης η οποία είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων.
Ο Λάμπρος Ταπεινός είναι ένθερμος Έλληνας που έχει προσφέρει στην ανάδειξη των συμφερόντων της Ελλάδας. Ως Πρόεδρος της Νεολαίας των Εργατικών ανέβασε πολύ το θέμα της επιστροφής των Ελγινείων στην Ελλάδα. Στην πρώτη του θητεία επέβαλε παρά τις αντιδράσεις των Αυστραλών την τοποθέτηση του Αγάλματος του Λεωνίδα στην πόλη του (Sparta Place Brunswick.) Συνέβαλε στην διδασκαλία του μαθήματος των Ελληνικών στα Δημόσια Σχολεία ενώ βοήθησε στην χρηματοδότηση των Συλλόγων των Ηλικιωμένων.
Το περιώνυμο άγαλμα του Λεωνίδα που έστησε με επιμονή τον πρώτο χρόνο της θητείας του  στο Sparta Place Brunswick.
Πρόκειται για έναν δυναμικό νέο πολιτικό που έχει λαμπρό μέλλον στην πολιτική σκηνή της Αυστραλίας. Οι πατριώτες του στην Εύβοια και ειδικότερα στην Αχλαδερή  πρέπει να είναι περήφανοι γιαυτόν και περιμένουν να τον υποδεχτούν σε κάποια από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και στο χωριό του. 

ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ. ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ
      ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1957                                          Κύμη 17 Νοεμβρίου 2014


«Έφυγε» σήμερα από κοντά μας, ο φίλαθλος, ο συμπατριώτης, αλλά και φίλος Γιάννης Καραβασίλης. Ο άνθρωπος που υπήρξε αθλητής, παράγοντας και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κύμης  και που  ποτέ δεν έπαψε να στηρίζει την ομάδα που αγαπούσε.
Στην οικογένειά του και στους οικείους του, ευχόμαστε δύναμη για την πρόωρη απώλειά του.
Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Κύμης θα τιμήσει τη μνήμη του με διοργάνωση που θα ανακοινωθεί στον φίλαθλο κόσμο.
       Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος

  Παναγιώτης Θωμάς

ΜΗΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 41η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 41 χρόνια μετά την εξέγερση ενάντια στην  χούντα των συνταγματαρχών  το μήνυμα του πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και αποδεικνύεται διαχρονικό.
Το σύνθημα <<ψωμί παιδεία ελευθερία>>, μεταφράζεται σε ανάγκη δημιουργία θέσεων εργασίας , κίνητρα για τους νέους ,ελπίδα για το αύριο ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση για όλους, δημοκρατία με διαφάνεια στα δημόσια πράγματα και στην πολιτική ζωή του τόπου .
Η εξέγερση της Νεολαίας και του Ελληνικού λαού αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής δράσης.  ενότητα συλλογικότητα και αντίσταση σε όσους μεθοδεύουν  δεινά   και απειλούν την ελευθερία και την προοπτική του τόπου και του λαού μας .
Αποτίομε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που με τον αγώνα τους  οδήγησαν στην  αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας .


ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.... ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου              
     17-11-2014

Η 17η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής στη φοιτητική νεολαία  του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, στον πολίτη, στον ανώνυμο Έλληνα που εγκαταλείπει τον μικρόκοσμό του και το ατομικό του συμφέρον για να υπηρετήσει το κοινωνικό, το συλλογικό, το Εθνικό συμφέρον. 
Πριν 41 χρόνια τρείς λέξεις, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ήχησαν δυνατά, ήχησαν εκκωφαντικά και  ένωσαν όλους τους πολίτες απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, το οποίο και γκρέμισαν. Οι τρείς αυτές λέξεις και το αίμα που χύθηκε, γκρέμισε μία δικτατορία και έθεσε τις βάσεις για να χτιστεί η δημοκρατία.
Πέρασαν 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι  μνήμες μπορεί να ξεθώριασαν,  όμως το μήνυμα αυτής της εξέγερσης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί η τυραννία δεν σταμάτησε στην χούντα των Συνταγματαρχών. Συνεχίστηκε φορώντας νέο ένδυμα,  το ένδυμα του ρατσισμού του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της φτώχειας, της υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ανεργία και η ανέχεια μετατρέπονται σε πληγή για πολλούς συμπολίτες μας στερώντας τους ακόμα και τα βασικά όπως το Ψωμί…
Σε μια περίοδο που η Παιδεία στη χώρα μας εξακολουθεί να πάσχει από υποδομές, είναι αποσυνδεδεμένη από την εργασία και οδηγεί χιλιάδες νέους στο εξωτερικό ή στην ανεργία….
Σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας, που η Ελευθερία που την θεωρούσαμε δεδομένη, καταλύεται καθημερινά από εκπτώσεις, εξαρτήσεις και παραχωρήσεις….
Σήμερα, που οι βασικές αξίες της κοινωνίας μας κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ και που δυστυχώς οι πύλες των αξιών και των ιδεών του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να πέφτουν, όχι κάτω από το βάρος των τανκς αλλά από την απληστία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να αντισταθούμε!
Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε αυτές τις πύλες όρθιες, γιατί το οφείλουμε και  στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και  σε αυτούς που δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με οφίτσια και εξουσία.
Έχουμε χρέος απέναντι και στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου να δώσουμε τον συνειδητό δικό μας αγώνα. Το οφείλουμε και σε όλους  αυτούς που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, που έχυσαν το αίμα τους, στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.
Το Πολυτεχνείο απέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν υπάρχουν χαμένοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες.
Τιμούμε λοιπόν τη θυσία εκείνων των νέων. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται!  Για μια κοινωνία ισονομίας, συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, για μια κοινωνία στην οποία οι Δημοκρατικοί θεσμοί θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

                                                                           Αλιβέρι 16/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιβερίου, ύστερα από την με αρ. 25625/10-10-2014 πρόσκληση του προέδρου Ιωάννη Μπενάκη.
Ένατο (9ο) στη ημερήσια διάταξη θέμα ήταν:
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΨΗ  ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΙΣΧΥΟΣ 250 ΚWe ΤΗΣ TRADING ENERGY ΣΤΗ ΘΕΣΗ   « ΒΑΓΙΑ» ΤΗΣ Τ.Κ Α. ΛΟΥΚΑ  ΤΟΥ  Δ. ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (εισηγητής κα Τόλιζα)
Μετά την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και παρευρισκομένων φορέων η τελική πρόταση που μπήκε σε ψηφοφορία ήταν ότι:  «το Δημοτικό Συμβούλιο σεβόμενο την απόρριψη από το Τοπικό Συμβούλιο της σχεδιαζόμενης επένδυσης, τη καθολική αντίδραση των κατοίκων του Αγίου Λουκά που αποδεικνύεται με την συλλογή 700 περίπου υπογραφών τάσσεται ομόφωνα κατά της ανωτέρω επένδυσης.»
Με έκπληξη είδαμε δημοσιευμένη την απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά όμως παραποιημένη.
Γραφόταν: «Γνωμοδοτεί αρνητικά για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής βιοαερίου με αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρική ενέργεια με καύση του βιοαερίου ισχύος 250 KWe της TRADING ENERGY Α.Ε στη θέση « ΒΑΓΙΑ» της Τ.Κ. Α. ΛΟΥΚΑ, διότι δεν υπάρχει υδρογεωλογική μελέτη.»
Κάτοικοι του Αγίου Λουκά με επικεφαλής το Τοπικό Συμβούλιο όταν πληροφορήθηκαν τη παραποιημένη απόφαση αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα και απαίτησαν την άμεση διόρθωση της, η οποία διορθώθηκε εν μέρη με την πρόσθεση μιας παραγράφου. «Γνωμοδοτεί αρνητικά για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής βιοαερίου με αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρική ενέργεια με καύση του βιοαερίου ισχύος 250 Α της TRADING ENERGY Α.Ε στη θέση « ΒΑΓΙΑ» της Τ.Κ. Α. ΛΟΥΚΑ, διότι δεν υπάρχει υδρογεωλογική μελέτη και για όλους τους αναφερόμενους αρνητικούς λόγους της εισήγησης.»
Παραποίηση υπάρχει και στο 6ο αρνητικό λόγο της εισήγησης που αναφέρεται ότι:
 «Η τοπική κοινωνία εκφράζει την έλλειψη πληροφόρησης της και την άρνηση
της στην εγκατάσταση της μονάδας με 700 υπογραφές.»
Το κείμενο των υπογράφων είναι σαφές «Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, της εταιρείας «ΕΝΕΡΖΙ ΤΡΕΙΝΤΙΝΓΚ», που θα στηρίζεται  στην καύση βιοαερίου με πρώτη ύλη υγρά απόβλητα από κτηνοτροφεία ( χοίρων και βοοειδών)και ποιος γνωρίζει …. τι άλλο,   στην περιοχή «Βάγια» , «Σταφιλέου» , στο χωριό μας.»
Πουθενά δεν αναφέρεται η έλλειψη πληροφόρησης!!!
Η ΕΝΕΡΖΙ ΤΡΕΙΝΤΙΝΓΚ είναι ανεπιθύμητη και στο Άγιο Λουκά και στο Αλιβέρι!
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμφωνώντας με τους λόγους αντίδρασης των κατοίκων του Αγίου Λουκά στηρίζει τον αγώνα τους και τους καλεί σε επαγρύπνηση γιατί οι καιροί είναι πονηροί.
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δημοτικός Σύμβουλος