Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΠΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου διοργάνωσε και φέτος το Καρναβάλι στα Χάνια Αυλωναρίου. Παρά τις καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπλητική. Έξυπνα θέματα στην παρέλαση,  πολύ κέφι και δράση. Για άλλη μία χρονιά το Καρναβάλι του Αυλωναρίου έραψε ιστορία. 

ΟΚΤΩΝΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!!

Ατύχημα που ευτυχώς κατέληξε μόνο σε τραυματισμούς συνέβη το απόγευμα, γύρω στις 4, στον δρόμο Οκτωνιά Αυλωνάρι. Κούρσα στην οποία επέβαιναν πέραν της οδηγού κ. Χρ. Γ., οι δύο κόρες της και ένα ακόμη κορίτσι από την Οκτωνιά, όλες κάτοικοι Οκτωνιάς,  έφυγε από την πορεία λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και έπεσε σε γκρεμό καταλήγοντας σε βάθος περισσότερο από 100 μέτρα κάτω από τον δρόμο. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και κατόρθωσαν να ανασύρουν τις τέσσερις επιβαίνουσες οι οποίες μεταφέρθηκαν με δύο ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Η μεγαλύτερη από τις κόρες της οδηγού έχει σοβαρότερα τραύματα στα κάτω άκρα ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση αλλά θα διαμείνουν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Ευτυχώς λοιπόν που δεν θρηνήσαμε θύματα. Είχαν κάποιο Άγιο, όπως συνήθως λέμε. Προφανώς γιατί ακριβώς απέναντι είναι ο Άγιος Χαράλαμπος.


ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΜΑΡΤΗ;


Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, συνηθίζεται να φοριέται στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» φοριέται κυρίως από τα παιδιά για να προστατεύει τα πρόσωπά του από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν.
Ο "Μάρτης" φτιάχνεται την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και φοριέται είτε σαν δαχτυλίδι στα δάχτυλα, είτε στον καρπό του χεριού σαν βραχιόλι. Καμιά φορά φοριέται ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, ώστε να μην σκοντάφτει ο κατοχός του.
"Μάρτη" δεν φορούσαν μόνο οι άνθρωποι. Σε κάποιες περιοχές της χώρας κρεμούσαν την κλωστή όλη τη νύχτα στα κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες περιοχές την έβαζαν γύρω από τις στάμνες για να προστατέψουν το νερό από τον ήλιο και να το διατηρήσουν κρύο. Σε άλλες περιοχές το φορούσαν μέχρι να φανούν τα πρώτα χελιδόνια, οπότε και το άφηναν πάνω σε τριανταφυλλιές, ώστε να τον πάρουν τα πουλιά για να χτίσουν τη φωλιά τους. Αλλού πάλι το φορούν ως την Ανάσταση, οπότε και το δένουν στις λαμπάδες της Λαμπρής για να καεί μαζί του.
Ο «Μάρτης» ή «Μαρτιά» είναι ένα παμπάλαιο έθιμο εξαπλωμένο σε όλα τα βαλκάνια, λόγω της υιοθέτησής του από τους Βυζαντινούς, οι οποίοι και το διατήρησαν. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, επειδή οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων συνήθιζαν να δένουν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
«ΜΑΡΤΗΣ»
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΑΡΤΗ
Κατά τις ηλιόλουστες ημέρες του Μαρτίου που ακολουθούσαν τα κρύα του χειμώνα, τα παιδιά έβγαιναν από τα σπίτια και έπεζαν έξω στις αυλές. Οι μητέρες, για να τα προφυλάξουν από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου που θεωρούνται επικίνδυνες, έφτιαχναν και φορούσαν στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών τον "Μάρτη", ένα κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα.
Ο ήλιος το μάρτιο συνήθως καίει και μαυρίζει τα πρόσωπα των παιδιών: “Του Μάρτη ο ήλιος βάφει και πέντε δεν ξεβάφει”. Η μαυρίλα όμως σήμαινε και ασχήμια, προπάντων για τα κορίτσια που η παράδοση τα ήθελε άσπρα και ροδομάγουλα:  «Ο πόχει κόρη ακριβή, το Μάρτη ο ήλιος μη την ιδεί». Για να αποτρέψουν την επίδραση του ήλιου λοιπόν, έφτιαχναν και φορούσαν τον «μάρτη», ώστε να προστατεύσει τα πρόσωπα των παιδιών από τον ήλιο και να μην καούν. Όταν τον έβγαζαν τον κρεμούσαν σε τριανταφυλλιές, ώστε να γίνουν τα μάγουλά τους κόκκινα σαν τριαντάφυλλα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Η περιοδεία του μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδα, Γιώργου Μαρίνου, στο Αλιβέρι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με προεκλογική συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ.
Ο Γ. Μαρίνος αρχίζοντας την ομιλία του καλωσόρισε “ιδιαίτερα τους φίλους και τις φίλες που παίρνουν μέρος για πρώτη φορά, σε προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης” τονίζοντας πως “αυτό για μας έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτός ο προβληματισμός που αναπτύσσεται όλο αυτό το διάστημα από εργαζόμενους και εργαζόμενες, αυτή η αγανάκτηση  που τους πλημμυρίζει μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μέσα από τις συνέπειες που έχει αυτή η αντιλαϊκή επίθεση, αυτά πιάνουν τόπο και η λαϊκή σκέψη οδηγεί στην αναζήτηση ενός δρόμου και λέμε σε αυτούς τους φίλους ότι ο δρόμος που επιλέγουν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, είναι αυτός, ο σωστός, ο αναγκαίος δρόμος που θα μας επιτρέψει την επόμενη περίοδο να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις.”
Παρακάτω πρόσθεσε πως “το επόμενο διάστημα πρέπει να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να θέσουμε το κεντρικό πρόβλημα. Σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει λύση. Αποδέσμευση από την ΕΕ, αυτή τη λυκοσυμμαχία. Αποδέσμευση με απόφαση του λαού μας. Αποδέσμευση όπου θα σου επιτρέψει, να αξιοποιήσεις κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, να αναπτύξεις πολύ σοβαρές οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς. Να αξιοποιήσεις την αγροτική παραγωγή, τον ορυκτό πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Να αξιοποιήσεις σύγχρονες δυνατότητες που έχεις, στη χημική βιομηχανία, στην αμυντική βιομηχανία, σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς της οικονομίας που σήμερα μαραζώνουν ή είναι στα χέρια των καπιταλιστών και γεννούν για αυτούς κέρδη. Υπάρχει μια κρίσιμη προϋπόθεση για να προωθηθεί τέτοια λύση αποδέσμευσης και σχέσεων αμοιβαία επωφελών με άλλα κράτη και λαούς. Πρέπει ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη να έχει στα χέρια του την εξουσία. Να έχει στα χέρια του τη διακυβέρνηση. Αυτό σημαίνει σύγκρουση, σημαίνει προετοιμασία. Σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις του. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κάθε άλλη λύση, θα είναι χειρότερη από αυτές που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Αυτή η Εργατική Λαϊκή Εξουσία θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί το χρέος, δε το δημιούργησε ο λαός. Το χρέος το δημιούργησε η πολιτική που τάιζε, όλα τα χρόνια, το κεφάλαιο. Η πολιτική που διέθετε τεράστια κονδύλια για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αυτή η  Εργατική Λαϊκή Εξουσία μπορεί να προχωρήσει στη κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων.”

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ. 19-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ!!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


Μία ακόμη φωνή αγανάκτησης έφθασε στα μηνύματά μας στο ΛΑΛΑ ΤΟ. Διαβάζουμε το μήνυμα που κοινοποιεί μία μητέρα σχετικά με την δυσλειτουργία του Δημοτικού Ωδείου που τόσο πολύ διαφημίστηκε πριν λίγους μήνες:
"Απλά άνοιξαν ένα Ωδείο κι αντί να το οργανώσουν, το στόλισαν με αδιαφορία και ανικανότητα. Ο ένας το συζητάμε, ο άλλος δεν μπορεί να πάρει τον καθηγητή από το χέρι. Έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμα συζητάνε, αδιαφορώντας για τα παιδιά που έμειναν με τις χορδές στα χέρια. Κι εσάς τώρα πρέπει να σας εμπιστευτούμε .Μάτια κι αυτιά ερμητικά κλειστά μπροστά στην αγωνία των μαθητών, περιμένοντας τούτο τον μήνα ,τον αποπάνω......τον παραπάνω να θυμηθώ ότι θα έχουμε εκλογές και να κλείσω μάτια κι αυτιά, όχι βέβαια ότι σας ψήφισα και ποτέ, απλά με επιβεβαιώνετε ότι καλώς έπραξα."
Δεν έχει μόνο δίκιο, έχει απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς το ενδιαφέρον ενόψει των εκλογών θα είναι λίγα κυβικά τσιμέντο, κατά κανόνα για ρουσφέτι, κανένα ξύσιμο σε δρόμους, πολλά μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Βλέπετε ότι η προσφορά του Δήμου στην οικογένεια, στα παιδιά, στην μουσική τους παιδεία που δεν τους δίνει το Σχολείο και πρέπει να την ακριβοπληρώσουν στα ιδιωτικά Ωδεία, δεν συγκινεί κανέναν γιατί ίσως δεν φέρνει ψηφαλάκια ή γιατί  οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά δεν καταλαβαίνουν από αυτά και από αυτές τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών. Δυστυχώς αυτή είναι η δυνατότητα των περισσοτέρων από όσους ασχολούνται ανεξαρτήτως παράταξης. Τσιμέντο, εργολάβος, ρουσφετάκι το τρίπτυχο των οριζόντων τους.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΛΙΟΥ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ 2014


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και οι τοπικοί σύλλογοι του Δήμου μας και αφορούν τη Γιορτή της Γυναίκας. 1η εκδήλωση: Έκθεση με έργα γυναικών που θα γίνει στο Λύκειο Αυλωναρίου από τις 4 έως και 9 Μαρτίου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής γυναικών του χωριού μας , στα τηλ. 6986736026 & 22230 31160, Μαρία Τσιργιώτη. Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται μπορούν να εκθέσουν έργα τους επώνυμα ή ανώνυμα μέσω των συλλόγων που θα τις εκπροσωπήσουν.

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Δελτίο Τύπου
 Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
  
Τη Παρασκευή 28/2, στο Αλιβέρι θα περιοδεύσει  ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».  Το πρωί, της Παρασκευής, θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμά του έχει ως εξής:  
9.00 Περιοδεία στον ΑΗΣ ΔΕΗ 
10.30 Περιοδεία στο εργοστάσιο ΒΙΔΟΜΕΤ
11.00 Περιοδεία στα γαλβανιστήρια Παπαδιόχου
19.00 Συγκέντρωση- Ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAI ΤΗΝ AVON


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!


Τα έργα της «άρσης των καταπτώσεων» που είχαν ξεκινήσει στον δρόμο Μανίκια – Βρύση σταμάτησαν. Διότι τελικά αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά άρση των καταπτώσεων ήταν. Περισσότερο για δημιουργία καταπτώσεων έμοιαζε και παραμένει τέτοια αφού ο δρόμος σχεδόν έχει κλείσει και μακάρι να μην έχουμε και χειρότερα. Μαθαίνουμε ότι υπάρχει παρέμβαση του Δασαρχείου αλλά και άλλων υπηρεσιών που δεν είχαν ενημερωθεί δεδομένου ότι οι απαραίτητες άδειες για το έργο δεν βγήκαν ποτέ. Ίσως μιλήσει και η Δικαιοσύνη όταν το έγκλημα θα έχει συντελεστεί.
Καλά ρε παιδιά!!! Αφήνετε τον εργολάβο να πάρει τσάμπα υλικό για το έργο που έχει αναλάβει στο Λιμάνι και για το οποίο θα πληρωθεί. Αυτή την διαφορά σε ποιόν τελικά πηγαίνει; Εάν πηγαίνει στον εργολάβο κακώς!!! Αλλά όπου αλλού πηγαίνει θα πρέπει κάθε φορά να αποτιμάται και το περιβαλλοντικό κόστος. Ξεσκίσατε κανονικά τον Μανικιάτη ποταμό τώρα ξεσκίζετε και τον «Μανικιάτη δρόμο»; Όλα για  τους εργολάβους λοιπόν!!!


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ "ΕΛΙΑ" ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΑΔΗ

ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΑΔΗΣ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΟΖΟΣ!!!

O Σύλλογος της Αχλαδερής «Η ΕΛΙΑ», ένας καινούργιος Σύλλογος που απαρτίζεται κυρίως από νέους της Αχλαδερής έχει ήδη μία πολύ πλούσια πορεία παρά την μικρή ηλικία του. Έδωσαν πνοή στο παλιό Σχολείο του χωριού μεταβάλλοντάς το με προσωπική εργασία σε Πολιτιστικό Στέκι του χωριού, αναβιώνουν ήθη και έθιμα, τιμούν την ιστορία του χωριού τους. Πριν λίγες ημέρες τίμησαν τον Εφημέριο του χωριού τους Πατέρα Ανδρέα Σταμπουλιάδη για την προσφορά του στο χωριό. Ο Πάτερ Ανδρέας  είναι πάντα κοντά στην Νεολαία του χωριού και τον υπεραγαπά ενώ στο παρελθόν είχε χρηματίσει και Πρόεδρος του Α.Ο. ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ. Είναι ωραίο και αισιόδοξο να βλέπεις τα νέα παιδιά να αγωνίζονται για το χωριό τους και να τιμάνε τις παραδόσεις και τους έντιμους και ταπεινούς πνευματικούς στυλοβάτες των χωριών τους. Μπράβο στην «ΕΛΙΑ» της Αχλαδερής.





ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

Κύμη, 25/2/2014
                                                                                                                                    Αρ. Πρωτ.:  1

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΑΣ/ κ.Δεμίρη
            Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΑΣ / κ.Χριστογιάννη
             ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΜΚ / κ. Πράγια
Κοινοποίηση: Προς όλους
   Τη Δευτέρα 24/2/2014, έγινε η εξόφληση των οφειλομένων μισθών ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ,  πλην  των εργαζομένων την ΗΜΚ που παραμένουν απλήρωτοι για το έτος 2013 και συνεχίζουν για  το 2014. Επιστρέψαμε στις θέσεις μας, όντας ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε το εργοστάσιο, αποδεικνύοντας ότι κύριο μέλημά μας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ενός από τα τελευταία εναπομείναντα εργοστάσια στο νομό της ανεργίας, την ΕΥΒΟΙΑ, ώστε να συνεχίσει να  παράγει τα πολεμικά προϊόντα για τα οποία δημιουργήθηκε και να εξυπηρετεί  τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
    Για άλλη μια φορά «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ»
    Για άλλη μια φορά είμαστε το εργοστάσιο – φάντασμα και οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και  την άνιση μεταχείριση μεταξύ των υπολοίπων εργαζομένων του ομίλου.
    Υποσχέσεις ότι και εμείς θα πληρωθούμε αποδεικνύονται λόγια κενά περιεχομένου. Μοναδικοί αποδέκτες της απαξίωσης, της άνισης μεταχείρισης, εγκλωβισμένοι στην άτεγκτη πολιτική της διοίκησης των ΕΑΣ, του ΥΕΘΑ και την ανύπαρκτη πρωτοβουλία των πολιτικών φορέων για επίλυση των προβλημάτων.
Για ακόμη μια φορά σας καλούμε να μας ενημερώσετε:
-              Πότε θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ομίλου;
-              Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Γεν. Δ/νση του εργοστασίου προς αυτή την κατεύθυνση;
-              Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Διοίκηση των ΕΑΣ για να λύσει το μείζον αυτό θέμα;
-              Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου;
   Ζητάμε άμεση ενημέρωση για όλα τα θέματα που ταλανίζουν εργοστάσιο και εργαζόμενους.
Για το ΔΣ
     Η πρόεδρος                                 Η Γεν.Γραμματέας
Μ.Χουλιαρά                                    Β.Γκατζιώνη


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                             Αλιβέρι: 24-02-2014
 
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλειος Παππάς,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΄Αγγελο Ποθητάκη, υπέγραψε, σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών,  την δωρεά ενός σύγχρονου και καινούργιου απορριμματοφόρου από την «Εταιρεία  Ανακύκλωσης» στο Δήμο μας.
Η εξέλιξη αυτή επιβραβεύει τις άοκνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που έκανε έργο την ανακύκλωση και έπεισε την «Εταιρεία Ανακύκλωσης» για τις δυνατότητες του αποτελεσματικής συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.
Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2012, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με δική του πρωτοβουλία και δικά του αποκλειστικά έξοδα, ξεκίνησε την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών σε 100 κάδους που αγόρασε και τοποθέτησε στον κεντρικό οδικό άξονα. Προσπάθεια που γνωστοποίησε στους δημότες και στα σχολεία, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στη πρωτοβουλία του Δήμου, με αποτέλεσμα η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, αντί για μία φορά την εβδομάδα που είχε προγραμματισθεί, να αυξηθεί σε δύο φορές την εβδομάδα.
Αυτή η   προσπάθεια του Δήμου, η συνεχής και έγκαιρη  συγκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, έπεισαν την «Εταιρεία Ανακύκλωσης» για την φερεγγυότητα του Δήμου και την δυνατότητα του να  αυξήσει τις ποσότητες  συλλογής ανακυκλώσιμων σε όλο τον Δήμο και έτσι προέβη στην δωρεά του σύγχρονου και καινούργια απορριμματοφόρου.
Το απορριμματοφόρο θα παραδοθεί στο Δήμο αυτή την εβδομάδα και ελπίζουμε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών να προβούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο στην  έκδοση της άδειας κυκλοφορίας. Μαζί του θα παραδοθούν και  400 κάδοι, που θα τοποθετηθούν στους οικισμούς. Πραγματικά μία νέα εποχή αρχίζει για την ανακύκλωση στο Δήμο μας. Να συνεχίσουμε με την ίδια ζέση και την ίδια προσοχή να τοποθετούμε στους μπλε κάδους τα ανακυκλώσιμα, προστατεύοντας  το περιβάλλον.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΔΑΦΝΗ ΑΥΛΩΝΑΡΊΟΥ: ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!!!


Ένας Σύλλογος, ο Σύλλογος Δάφνης Αυλωναρίου « ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ» κατόρθωσε με προσωπική δουλιά των μελών του να φτιάξει μία πανέμορφη πλατεία, πραγματικό στολίδι για το χωριό. Πρωτοστάτησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με μπροστάρη τον Πρόεδρο Λεωνίδα Κούκη, Συνταξιούχο Τραπεζικό. Ένωσαν όλοι την πείρα, τις τεχνικές γνώσεις και την εθελοντική εργασία και απέδειξαν ότι οι τοπικές κοινωνίες όταν οργανώνονται συλλογικά μπορούν μόνες τους να λύσουν τα προβλήματα και να βελτιώσουν τις υποδομές του χωριού χωρίς να χρειάζονται τεμενάδες, παρακάλια ή γκρίνιες.
Ότι κάνουν το κάνουν για τα παιδιά τους και τους συγχωριανούς. Μάλιστα ο ίδιος ο Σύλλογος αγόρασε το οικόπεδο όπου διαμόρφωσε την Πλατεία. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει παράδειγμα και για άλλα χωριά. Μπράβο στο Σύλλογο της Δάφνης που άνοιξε και δείχνει τον δρόμο.
Ο Λεωνίδας Κούκης επί τω έργω

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

                                                                                                                                          23 ΦΕΒ 2014


Πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, στο Αλιβέρι,  ευρεία σύσκεψη στελεχών του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος περισσότερα από 100 στελέχη που οι περισσότεροι εξ αυτών θα θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, έκανε απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια στο Αλιβέρι, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή, παρά τις δύσκολες που υπήρξαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που επέφερε η   οικονομική κρίση, κατάφερε να κρατήσει το Δήμο όρθιο και να παράγει πολύ σημαντικό έργο.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε:
  • Στο ότι ο Δήμος αυτά τα τρία χρόνια ήταν κοντά στον  πολίτη, οι πόρτες του    Δημαρχείου ήταν και  είναι πάντα ανοιχτές για όλους. Μέσα δε από τις καθιερωμένες Γενικές Συνελεύσεις ερχόταν σε απευθείας επικοινωνία με όλους τους πολίτες.
  • Στην επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα  Δημοτικά τέλη από τις  μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΓΕΤ – ΔΕΗ) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξει ο Δήμος αρκετά χρήματα.
  • Την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχε ως συνέπεια να πληρωθούν 4,5 εκατομμύρια περίπου  ευρώ που αντιστοιχούσαν σε παλαιότερες οφειλές προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.
  • Στην αποπληρωμή των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ταμυναίων, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι 9 μήνες και την ρύθμιση-τακτοποίηση των μεγάλων οικονομικών της οφειλών .
  • Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκομιδής των σκουπιδιών που ήταν τεράστιο στο Αλιβέρι και στα γύρω χωριά.
  • Στην έναρξη της ανακύκλωσης από το Αλιβέρι έως την Κύμη.
  • Στην επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και τις βελτιώσεις που έγιναν σε αυτόν, καθώς τα λύματα πήγαιναν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.
  • Στην ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε στον Κάραβο.
  • Στο πεζόδρομο που δημιουργήθηκε στο κέντρο του Αλιβερίου, που τον χαίρονται πλέον οι κάτοικοι αλλά και οι επισκεπτόμενοι το Αλιβέρι. 
  • Στην επίλυση πολλών  προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.
  • Στην υπογειοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ένα σημαντικότατο έργο για το Αλιβέρι.
  • Στο Κλειστό γήπεδο του Αλιβερίου που ήταν παρατημένο στην τύχη του και τώρα αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και αφού ξεπεράστηκαν τα πολύπλοκα γραφειοκρατικά εμπόδια,  το έργο εκτελείται.
  • Στις τόσες Πολιτιστικές , Αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
  • Στην ενίσχυση όλων των Αθλητικών σωματείων και την δημιουργία ΚΑΠΗ
  • Στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στο Αλιβέρι με την  μονοδρόμησή του και την ταυτόχρονη αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων  δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και αγωγών όμβριων υδάτων,   καθώς και την υπογειοποίηση του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την απομάκρυνση των κολώνων που υπήρχαν. Ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί στο αμέσως 
  • Αλιβερίου.
  •  Στον δρόμο που διανοίχθηκε παραπλεύρως του Δημαρχείου και τις παρεμβάσεις στα Σκαλάκια και στο Νεκροταφείο.
  • Και βέβαια στις καταλυτικές παρεμβάσεις και προσπάθειες  του Δήμου για να μπορέσει να κατασκευαστεί η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ και να έρθει το φυσικό αέριο στο Αλιβέρι.

«Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, αποδεικνύουν ότι εργαστήκαμε σκληρά και αποτελεσματικά, παράγοντας έργο προς όφελος των πολιτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο» τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, κατηγορώντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση ότι λειτούργησε μηδενιστικά, απαξιωτικά και χωρίς να υποβάλλει την παραμικρή πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος, ζήτησε από τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να επιβεβαιωθούν απόλυτα οι διαπιστώσεις, ότι οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ έχουν αυξήσει την δύναμή τους  στους πολίτες,  που κατανοούν πλέον ποιοι είναι εκείνοι που εργάζονται, έχουν εμπειρία και όρεξη και παράγουν έργο. 
Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο χώρο του εκλογικού κέντρου, προς τιμήν των προσκεκλημένων.