Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Δ. ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                21/02/2013


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, σε κέντρο του Αυλωναρίου, η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Η εκδήλωση είναι καθιερωμένη πλέον σε ετήσια βάση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και πήραν μέρος οι εργαζόμενοι του Δήμου απ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, αφού τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσπάθειά τους που έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υπηρεσίες του Δήμου, τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω ότι έχετε κατανοήσει πως η δουλειά σας είναι λειτούργημα. Γνωρίζω ακόμη ότι εργάζεστε σκληρά, ακόμη και πέραν του κανονικού ωραρίου, προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Σας ευχαριστώ για την προσπάθειά σας και σας προτρέπω να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».
Και ο Δήμαρχος κατέληξε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι σας αντιμετωπίζω ως συνεργάτες και όχι ως υφισταμένους. Ξέρω κι εγώ πολύ καλά τις θυσίες και τις υποχωρήσεις που κάνετε προκειμένου να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Δήμος μας. Αυτό είναι το «μυστικό» της αποτελεσματικότητάς σας, καθώς κανένας φορέας δεν μπορεί να παράγει έργο  εάν τα μέλη του δεν εργάζονται συνειδητά»
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που περιείχε δύο φλουριά, καθένα από τα οποία αντιστοιχούσε σε ένα κόσμημα (γούρι) και σε δύο ημέρες άδεια, ενώ στην συνέχεια, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εργαζόμενοι «τσίκνησαν» μαζί με φαγητό και κρασάκι.


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΑΣΗ - ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Αναγνώστρια από τον Άγιο Γεώργιο Αυλων;ρίου έγραψε προς το Λαλα το τα ακόλουθα "Απευθύνθηκα στον αντιδήμαρχο τι θα κάνουμε με αυτό το χάλι. Αυτή είναι η στάση (ψησταριά) που περιμένουν τα παιδιά το λεωφορείο. Οταν βρέχει μουσκεύονται κι από τις δυο μεριές. Η απάντηση που πήρα ήταν <<αν έχω ελεύθερο χρόνο να το συζητήσουμε>>. Απάντησα ότι έχω όσο χρόνο θέλει με αποτέλεσμα να περιμένω 3 χρόνια για την συζήτηση. Δεν είναι θέμα συζήτησης, είναι θέμα αδιαφορίας. Τα παιδιά να ξέρεται δεν δίνουν καμιά σημασία στα λογίδρια που βγάζετε στους αγιασμούς,και στις σχολικές εορτές.Δίνουν σημασία στα έργα σας, και δεν έχουν δει ούτε ένα. Δυό πλαστικά τζαμάκια είναι και μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχουν λεφτά, γιατι όταν πρόκειται για την εκκλησία πάντα βρίσκονται. Λες και τους είπε η Παναγία βάλτε μου στασίδια κι αφήστε τα παιδιά στο κρύο. Να διευκρινίσω ότι δεν εχω κανένα πολιτικό κίνητρο, δεν υποστηριζω κανέναν πια, γιατί αυτό το βλέπουν όλοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ας σταματήσουμε λίγο να κοιτάμε τους προγόνους μας, κι ας κάνουμε υπερήφανους τους απογόνους μας. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία."


"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" : ΑΜΑΡΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

   Η παράταξή μας αισθάνεται «πολύ συγκινημένη», αφού έγινε αφορμή να γνωρίσει ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, ότι ο εργολάβος κ. Ν.Β Παππάς, είναι γιος του επί δωδεκαετία στενού συνεργάτη και αντιδημάρχου κ. Β. Παππά!!
  Ο εργολάβος στον οποίο έχουν ανατεθεί, έργα με απευθείας αναθέσεις από τον Δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή, όπου συμμετείχε παράνομα ο πατέρας του, αλλά και από την ΔΕΥΑΚΑ, ύψους περίπου 100.000 ευρώ, ήταν άγνωστο πρόσωπο στον κ. Θωμά. Χρειάστηκε να του απευθύνει έγγραφο για να μάθει ότι είναι γιος του αντιδημάρχου!!
Δεν γνώριζε ότι ο κατασκευαστής της στέγης του σπιτιού Παπανικολάου, την οποία παρέλαβε ημιτελή ο κ. Β. Παππάς ως μέλος της επιτροπής παραλαβών ήταν γιος του.
 Δεν γνώριζε ότι ο ειδικός εργολάβος κατασκευαστής στεγών στην Κύμη, κ. Ν.Παππάς, τον οποίο παρουσίασε στην «ειδική» συνεδρίαση του Δ.Σ που έγινε στην Κύμη, ήταν γιος του πιο στενού του συνεργάτη.
  Μήπως δεν γνωρίζει και άλλες απευθείας αναθέσεις στον γιο και νύφη του προέδρου του Δ.Σ κ. Αγγ. Ποθητάκη; 
Μήπως δεν γνωρίζει, την απευθείας ανάθεση προμήθειας ελαστικών ύψους περίπου 57.000 ευρώ στο γιο του πρώην αντιδημάρχου Δυστίων κ Ν. Μπότη; Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Ο.Ε παρέστη παράνομα και ο κ. Μπότης.
Μήπως δεν γνωρίζει, ότι ο κ. Ν Λυμπερόπουλος είναι τοπικός σύμβουλος Δ.Κ Αλιβερίου εκλεγμένος με την παράταξή του;
Όλα αυτά εμείς τα έχουμε καταγγείλει με δελτία τύπου και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, όπου μας έχει πει το αμίμητο: «Δεν είναι νόμιμο;» Τα περί πολιτικής ηθικής είναι άγνωστη έννοια για τον πολυπράγμονα Δήμαρχο.

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ


 Ρουμελιωτάκης  Θοδωρής
συντονιστής  Ν.Ε. Εύβοιας
μέλος  της  Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Μπροστά  στην  μάχη  για  τις  επικείμενες  εκλογικές  αναμετρήσεις  του  Μαΐου μπαίνουν  σοβαρά  ζητήματα που  οι  πολίτες  θα  πρέπει  να  αποφασίσουν  πριν  πάνε  στις  κάλπες .
Αυτές  οι  εκλογές  διαφέρουν  κατά  πολύ  από  οποιεσδήποτε  άλλες  αφού σε  αυτές  θα  κριθεί  αν  και  κατά πόσο  η Ευρώπη ,η  Ελλάδα ,οι  περιφέρειες και  οι  δήμοι  θα  συνεχίσουν  να  περπατούν  στο  ίδιο δρόμο   που  μας έχει  οδηγήσει  στην  σημερινή  κατάσταση  με  τα  γνωστά  αποτελέσματα  της  συνεχούς  εξαθλίωσης  όλο  και  περισσότερο  κομματιών της  κοινωνίας  ή θα  αλλάξει  δρόμο  που  θα  οδηγεί  στην έξοδο  από  αυτήν  την  νεοφιλελεύθερη μνημονιακή  πολιτική  της λιτότητας για  την  κοινωνία  και  θα  ανοίγει ορίζοντες για δημοκρατικές  πολιτικές  που θα  στηρίζονται στην ενεργό  συμμετοχή με  αποφασιστικό ρόλο  των  πολιτών , που  θα  εξυπηρετούν   τα  συμφέροντα   του  κοινωνικού  συνόλου  και  όχι των  λίγων  διαπλεκομένων  πάμπλουτων και  τους  πολιτικούς  τους  υπηρέτες.
Μέσα  και από  αυτές  τις σκέψεις  αλλά  περισσότερο βέβαια  μέσα  από  τα  καθημερινά  προβλήματα  της  επιβίωσης (πλέον)  για  πολύ  κόσμο ,αλλά και  μέσα από  τις  ψεύτικες  ελπίδες  περί  πλεονασμάτων κλπ και  τις  φοβέρες  από  ξένους  «προστάτες»  οι  πολίτες  πρέπει  να  επιλέξουν τις  καταλληλότερες  πολιτικές  και  τους  ανθρώπους  που  με εντιμότητα, συνέπεια, αγωνιστικότητα και  όραμα θα  τις  υπηρετήσουν.
Όσες και  όσοι  ζητούν  την  στήριξη  των  πολιτών  πρέπει  να έχουν  αφ  ενός  έντιμο  και  συνεπή  πρότερο βίο (πολιτικό η  μη)  και  αφ  ετέρου  ξεκάθαρο  λόγο  για  το  τι προτίθενται  να  πράξουν , οι  απαντήσεις  τύπου  η  αυτοδιοίκηση  δεν  έχει σχέση  με μνημονιακές  πολιτικές είναι  ψεύτικες και  θέλουν  μόνο  να παραπλανήσουν  κρύβοντας  έτσι  τις  ευθύνες  αυτών  που  τις  υπηρέτησαν η της  ανέχτηκαν με  οποιονδήποτε  τρόπο και επίσης να μην  δεσμευτούν  για  το  μέλλον  να  μην  υπηρετήσουν  αυτές  τις  πολιτικές  που  βάζουν  την  Τ.Α. να  λειτουργεί  με τεράστια ασφυκτικά ελλείμματα  οικονομικά  και σε  ανθρώπινο  δυναμικό, μακρυά απο  τον έλεγχο και  την συμμετοχή  των  πολιτών   και  που  στόχο  έχει –αυτή η πολιτική- να  φτιάξει  μία Τ.Α. που  θα  εξυπηρετεί  μόνο  τα  συμφέροντα  μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων  που θέλουν  να  μπουν  για  να αρπάξουν    τα  δικαιώματα των  πολιτών  στο  νερό .την εκμετάλλευση της  διαχείρισης των  απορριμμάτων  και άλλων  υπηρεσιών  που  προσέφερε ως  σήμερα η Τ.Α. φορτώνοντας με περισσότερα  βάρη  βέβαια τους  πολίτες.
Έτσι  δεν  είναι  δυνατόν  πχ  ο  υποψήφιος  περιφερειάρχης που  στηρίζεται  από  την  Ν.Δ.  στην Αν.Στερεά και Εύβοια  σε  συνέντευξη  του (ΣΚΑΙ τηλεόραση πρωί 20/2/14) στην  ερώτηση  του  δημοσιογράφου  αν  στηρίζει  το  μνημόνιο  να  απαντά «εγώ  δήμαρχος Καρπενησίου  είμαι» ,δηλαδή αν  αυτό  δεν  είναι  μπάλα  στην εξέδρα στο  κρίσιμο  σημείο  τί  είναι ;
Αυτές  οι  εκλογικές  αναμετρήσεις  θά  είναι  και  σημείο σταθμός  επικρότησης  η  όχι  αυτής  της  εφαρμοζόμενης  μνημονιακής πολιτικής αφού όπως  και  να γίνει  μετά από  αυτές τις  εκλογές  οι  οποίες  δυνάμεις  θα  κυριαρχήσουν θα  μιλούν  για  συνέχιση  η  ανατροπή  αυτής  της  πολιτικής.    
Ο ΣΥΡΙΖΑ  εξ αρχής  έδωσε  το στίγμα του  δημοψηφισματικού  χαρακτήρα των  εκλογών  και  απευθύνεται  στους  πολίτες  να  πλαισιώσουν  τα  διευρυμένα  αντιμνημονιακά, αντικαλικρατικά και  με  τοπικά  χαρακτηριστικά    ψηφοδέλτια  που στηρίζει  σε  όλη  την  χώρα  με στόχο την   επικράτηση των  δυνάμεων  που θέλουν την ανατροπή  αυτών  των  μνημονιακών  πολιτικών  της  εξαθλίωσης της  κοινωνίας.
Η νίκη  του  ΣΥΡΙΖΑ  θα  είναι  σοβαρό  δυνατό  μήνυμα και στην Ευρώπη  για  την  αλλαγή  πορείας  με  πολιτικές  υπέρ  των  κοινωνιών της .





Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΒΕΒΑΙΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ

                                                                   
               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στην αναφορά 2348 με ημερομηνία 24-01-14, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του Υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου με το Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, η συγχώνευση είναι επιβεβλημένη λόγω της μείωσης των εσόδων  του εν λόγω υποθηκοφυλακείου, αλλά και λόγω της αποχώρησης του άμισθου Υποθηκοφύλακα, ενώ οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στο Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.
Συμπληρωματικά το Υπουργείο αναφέρει ότι παρόμοιες συγχωνεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς μέχρι το 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ μέχρι και το τέλος του 2014 αναμένεται η σύσταση Κτηματολογικών γραφείων σε μεγάλα αστικά κέντρα.




ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκίνησε τη προεκλογική της καμπάνια, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης, στην Εύβοια, Σοφία Ντούρου και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ πραγματοποίησαν, από κοινού, περιοδεία στο Νεοχώρι.  Πέρασαν από τα μαγαζιά του χωριού και κουβέντιασαν με τους μικροεπαγγελματίες και με τους θαμώνες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση. Σε αυτό που στάθηκαν στη κουβέντα τους, με τους κατοίκους του χωριού, ήταν στο ότι οι τρεις εκλογικές διαδικασίες Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές, δεν είναι ξεχωριστές μεταξύ τους, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Σοφία Ντούρου, είναι μία μάχη σε τρεις κάλπες.
Το πρόγραμμα περιοδειών των δύο υποψηφίων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής.
 Παρασκευή 21 Φλεβάρη στο Πράσινο-Καλέτζι
Σάββατο 22 Φλεβάρη στον Άγιο Βλάση


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
παράρτημα του  Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας
                                 
                                                                                               
   Εργαζόμενοι – εργαζόμενες ζούμε καθημερινά με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και επέκτασης της εμπορευματοποίησης της υγείας.
   Είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών  ομίλων.
   Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας. Της πολιτικής που θέλει τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, ή να πληρώσουν για να νοσηλευτούν ή να πεθαίνουν στο δρόμο.
   Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. ενάντια στα δικαιώματα μας εντείνεται. Μια επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους ανατρέψουμε.
   Η δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 500 εκ. ευρώ, που προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, θα επιδεινώσει την τραγική κατάσταση που ήδη επικρατεί.
   Μετά το κλείσιμο 13 νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις δεκάδων κλινικών και την κατάργηση εκατοντάδων κρεβατιών η συγκυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα κέντρα υγείας και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενώ ακολουθεί νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων δημόσιων μονάδων υγείας. To εναρκτήριο λάκτισμα για λουκέτα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατρών και εργαζομένων στον Οργανισμό, δόθηκε απ' τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό.
   Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας αποτελούν εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε.. Ανάλογοι σχεδιασμοί προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.
   Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα «σύντομα θα βγει από τα μνημόνια» οι κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα επαναδιαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις αποτελούν ωμή κοροϊδία σε βάρος μας.
Όσο η χώρα είναι δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και η υγεία είναι εμπόρευμα, τόσο θα κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μνημόνια διαρκείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
* Να μην κλείσει κανένα ιατρείο του ΕΟΠΥΥ
* Να αναβαθμιστούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία
* Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους.
* Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΛΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                          Αλιβέρι  19-02-2014


Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς διοργάνωσης  Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι»  που διεξήχθη  στις  14-15-16  Φεβρουαρίου 2014, υπό την αιγίδα  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  Ταεκβοντό  και της Ελληνικής ομοσπονδίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας,   εντός των εγκαταστάσεων του Κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου Ταεκβοντό, τα παιδιά του  αθλητικού   συλλόγου   Ταεκβοντό Αλιβερίου - Κονιστρών    γύρισαν με τις αποσκευές τους γεμάτες μετάλλια και διακρίσεις.
Στο φεστιβάλ  συμμετείχαν  1.500 αθλητές  και αθλήτριες  από όλη την Ελλάδα.
Τα παιδιά μας κατέκτησαν ένα χρυσό με την αθλήτρια Λύκου Ασημένια στην κατηγορία κορασίδων, επίσης έλαβαν την 4η θέση με τον αθλητή Γιαννακόπουλο Παντελή, 5η θέση με τους Κόρο Αριστείδη-Σταμέλο Παν. - Κωνστάντιο Θέμη-Τσάλα Σωτηρία-Χρούτα Βλάσιο-Τσούρτο Βασίλειο-6η θέση για τους Πάντζαλη Νίκο-Βενιζέλο Αντώνη-Γιοβανάκη Κώστα.
Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει ολόθερμα τους  αθλητές και τις αθλήτριες διακριθέντες και μη διακριθέντες , τους προπονητές Κατσίκα Δημήτριο- Ποζαπαλίδη Κωνσταντίνο  , αλλά και του γονείς που τίμησαν το Δήμο  μας με τις επιτυχίες τους, και χάρισαν σε όλους μας ένα χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας. 
Η επιβράβευση αυτή σίγουρα ήρθε ύστερα από συστηματική δουλειά και κόπο και γι΄ αυτή τη μεγάλη επιτυχία θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.  Οι νίκες  αυτές αποτελούν για όλους εμάς πηγή χαράς, ικανοποίησης και  υπερηφάνειας και τους καθιστούν πρεσβευτές προβολής του τόπου μας.
Ιδιαίτερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς που η πραγματοποίηση προσωπικών στόχων και ονείρων φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη, οι νίκες σας αποτελούν ελπιδοφόρο παράδειγμα για διακρίσεις και επιτυχίες σε όλους  τους τομείς.  Με τις παραπάνω επιτυχίες είναι σίγουρο ότι η περιοχή μας,  απέδειξε ότι διαθέτει πλούσιο αθλητικό δυναμικό και ότι στο μέλλον μπορούμε να χαρούμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις.  
 Ευχόμαστε ολόψυχα στους αθλητές μας να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό την προσπάθειά τους, να έχουν πάντα επιτυχίες και χαρές στη ζωή τους, και να αποτελέσουν το παράδειγμα για όλους τους νέους που αγαπούν τον αθλητισμό!  
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Δημήτρης Γ. Θωμάς

ΕΦΕΡΑΝ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Ο αθλητικός  σύλλογος  Ταεκβοντο  Αλιβερίου - Κονιστρών, έλαβε μέρος με αθλητές-τριες   στο 1 (πρώτο ) αγωνιστικό  φεστιβάλ  που  διεξήχθει  στο  κλειστό  του Παλαιού Φαλήρου, με μεγάλη επιτυχία, στις  14-15-16  Φεβρουαρίου 2014, υπό την αιγίδα  της  Ευρωπα'ι'κής  Ένωσης  Ταεκβοντό  και της Ελληνικής ομοσπονδίας, με συμμετοχή  1.500 αθλητών και αθλητριών, από όλη  την Ελλάδα,  καταφέραμε  να κατακτήσουμε ένα χρυσό  με την αθλήτρια  μας  Λύκου Ασημένια  στην κατηγορία κορασίδων, επίσης  λάβαμε την 4η θέση  με  τον αθλητή μας  Γιαννακόπουλο Παντελή , 5η θέση με τους  Κόρο Αριστείδη-Σταμέλο Παν. - Κωνστάντιο Θέμη -  Τσάλα Σωτηρία  - Χρούτα Βλάσιο - Τσούρτο Βασίλειο- 6η θέση για τους  Πάντζαλη Νίκο-Βενιζέλο Αντώνη - Γιοβανάκη Κώστα  .
Συγχαρητήρια  για τους αθλητές μας  για την πανελλήνια  διακρισή τους , τιμώντας  με επιτυχία  τον Σύλλογό μας, συγχαρητήρια  και για τους προπονητές  μας  Κατσίκα Δημήτριο- Ποζαπαλίδη Κωνσταντίνο.
ο Παντελής Γιαννακόπουλος   σε νικηφόρα αγώνα  κάνει το ομορφότερο επαγγελματικά χτύπημα  των αγώνων  και κερδίζει το χειροκρότημα του κοινού
  οι αθλητές που διακρίθηκαν.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!



Πρωτάκουστο και όμως αληθινό. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, μετά την καταγγελία των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης» για την υπόθεση της συμμετοχής του Αντιδημάρχου κ. Παππά στην λήψη  των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες ανατίθενται έργα στον εργολάβο γιό του, ρωτά τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου να επιβεβαιώσει εάν πράγματι είναι έτσι. Και τότε συμβαίνει το εξής ανέκδοτο.
Ο Δήμαρχος στις 20/11/2013 στέλνει επιστολή στον υιό του Αντιδημάρχου και του ζητά εντός δύο ημερών να τον ενημερώσει εάν πράγματι ο κ. Βασίλειος Παππάς, ο Αντιδήμαρχος είναι πατέρας του!!! Ο κ. Νικόλαος Παππάς λαμβάνει την επιστολή δύο μέρες μετά στις 22 /11/2013, μαζί με την πρόσκληση 9748/25-4-2013 της Οικονομικής Επιτροπής !!!!, δηλαδη την πρόσκληση της επίμαχης συνεδρίασης !!!! και απαντά μετά πέντε ημέρες!!! στις 27/11/2013, ότι πράγματι ο κ. Βασίλειος Παππάς είναι ο πατέρας του. Δηλαδή μία αλληλογραφία  που κράτησε μία εβδομάδα για να μάθει ο Δήμαρχος ότι ο Νίκος Παππάς, ο εργολάβος είναι γιός του επί δωδεκαετία και βάλε στενού του φίλου και συνεργάτη!!! 

ΙΔΟΥ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΙΚΙΑ



Κατολίσθηση έχει κλείσει το μισό οδόστρωμα στον δρόμο προς Μανίκια και η κυκλοφορία γίνεται από την μία λωρίδα. Αιτία είναι η εκσκαφή και η απόσπαση και μεταφορά αδρανών υλικών προς άγνωστη κατεύθυνση. Λέγεται ότι χρησιμοποιούνται για άλλο δημόσιο έργο. Το πρανές όμως έχει σύρει και σε μία επόμενη βροχόπτωση η κατάρρευσή του είναι σχεδόν βέβαιη με ανυπολόγιστες υλικές ζημίες δεδομένου ότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Οι τυχόν αρμόδιοι είναι αναγκαίο να επιληφθούν για να μην έχουμε χειρότερα.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΚΡΙΕΖΩΤΕΙΑ 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                  17/02/2014


ΚΡΙΕΖΩΤΕΙΑ 2014: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανδριάντα του Νικόλαου Κριεζώτη έκανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς  στα  «Κριεζώτεια 2014».
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών, στις τριήμερες εκδηλώσεις «Κριεζώτεια 2014», που διοργανώθηκαν  την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (14,15,16/2) από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον Φιλόμουσο οργανισμό Καρυστίας.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Νικόλαου Κριεζώτη,  ο οποίος τοποθετήθηκε στη νέα πλατεία των Κριεζών που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος και  που βρίσκεται στην είσοδο των Κριεζών, μπροστά από το καινούργιο δημαρχιακό μέγαρο.
Τα «Κριεζώτεια», τα οποία διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελώντας πλέον θεσμό, ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 14/2 στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Κριεζών, με πανήγυρη παραδοσιακών χορών.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο οποίος είναι και εμπνευστής του θεσμού των Κριεζώτειων.
Μιλώντας στους πολίτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα και η κοινωνία, ο Δήμος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προάγει τον πολιτισμό καθώς θεωρεί πως αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων.
Ο Γιάννης Κούρτης, πρόεδρος του Φιλόμουσου οργανισμού Καρυστίας, ευχαρίστησε το Δήμο για την αμέριστη συμπαράστασή του αλλά και τον δάσκαλο Κώστα Μπαϊρακτάρη για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε για την οργάνωση του τριημέρου των εκδηλώσεων.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα:
Παιδική ομάδα Κριεζών
Χορευτική ομάδα πολιτιστικού συλλόγου Κριεζών.
Χορευτική ομάδα Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων.
Χορευτική ομάδα Πνευματικού Κέντρου Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου.
Χορευτική ομάδα Φιλόμουσου οργανισμού Καρυστίας.

H "ΜΗΔΕΙΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΥΜΗΣ



Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας  Κύμης παρουσίασε τη   «Μήδεια» του Μποστ στην Χαλκίδα στους εν Χαλκίδι Κυμαίους
Η Θεατρική ομάδα Δημοτικής Ενότητας  Κύμης, προσκεκλημένη του Συλλόγου Εν Χαλκίδι Κυμαίων, παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Μποστ, στο θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα.
Η εκδήλωση έγινε στις 7:30 το βράδυ της Κυριακής 16/2, παρουσία του βουλευτή Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, της Αντιδημάρχου Κύμης Αλιβερίου Αρετής Θωμά – Μπάτσα, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου.
Στην παράσταση πήραν μέρος οι ηθοποιοί:
Θοδωρής Ραυτόπουλος (Επιμέλεια)
Ζωή Νικολοπούλου (Μήδεια)
Παναγιώτης Νικολόπουλος (Καλόγρια)
Μαρίνα Μαργωμένου (Αντιγόνη – Χορός)
Μαρία Γαλανάκη (Ευριπίδης – Χορός)
Μαρία Μουλά (Τροφός – Χορός)
Σοφία Μάσταρη (Κρητικός – Χορός)
Χρυσάνθη Μάσταρη (Καλόγερος – Εξάγγελος – Χορός)
Άννα Γιαννακοπούλου (Οιδίποδας – Χορός – Μάνα)
Δήμητρα Καμπούρη (Ιάσονας)

Βαλίνα Θωμά (Ψαράς – Χορός)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην προσωπική σελίδα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σιαγιάννη και αποτυπώνουν την κατάσταση στην Χωματερή του Αλιβερίου. Η κατάσταση αυτή επιεικώς χαρακτηρίζεται απαράδεκτη. Πρόκειται ουσιαστικά για την απόλυτη απαξίωση  κάθε έννοιας περιβαλλοντικής διαχείρισης. Την ίδια ώρα που ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει μπλέξει με καταπατήσεις και πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής από αναδασωτέες εκτάσεις, την ίδια ώρα που ξεγυμνώνεται από την απόλυτη ανικανότητα να διαχειριστεί το θέμα των σκουπιδιών, στην χώρα δρομολογούνται εξελίξεις λόγω της εφαρμογής νέων στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020. Οι στόχοι αυτοί που θα οδηγήσουν στην αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού και για την Στερεά Ελλάδα ανοίγουν νέες προοπτικές και νέα μέτωπα. Στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας έχουνε οι τοπικές αρχές μαύρα μεσάνυκτα.
Αλλά πως θα ασχοληθούν με τους σοβαρούς στόχους όταν δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τις χωματερές οι οποίες εξάλλου δείχνουν την ποιότητα, την ικανότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία  των διοικούντων το Δήμο.
Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι απλώς πιστοποίηση των παραπάνω είναι χαρακτηριστικές εικόνες μίας τελείως αποτυχημένης διαχείρισης
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα παίξει γερά το επόμενο διάστημα όσο και εάν κάποιοι θα θελήσουν να το αποφύγουν. Εμείς τουλάχιστον δεν θα το θάψουμε