Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΆΡΗ...,"

Για όσους λιγουρεύονται την θέση του Δημάρχου, την οποία όπως φαίνεται δύσκολα θα προσεγγίσουν, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μηνιάτικο του μισθού του Δημάρχου είναι πλέον πιο κάτω από 2000 ευρώ  καθαρά. Δηλαδή 24.000 ευρώ τον χρόνο. Του Αντιδημάρχου είναι τα μισά, δηλαδή 12.000 ευρώ τον χρόνο. Το λέμε αυτό γιατί ακούμε διάφορα για υποψηφίους που προβάλλουν την οικονομική τους  επιφάνεια ως προσόν για την συμμετοχή στις εκλογές και λένε ότι διαθέτουν για τις εκλογές πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για να μην  λένε ανοησίες είτε από αρχοντοχωριάτικη καυχησιά είτε από άγνοια «κινδύνου», πρέπει να ξέρουν ότι το χρήμα είναι λίγο για να πέσουν τόσα πολλά λεφτά στον εκλογικό αγώνα. Άσε που ανοίγουν την όρεξη στα διάφορα λιγούρια που θέλουν χρήματα για να μπουν σε συνδυασμούς (τρομάρα τους!!!). Συνεπώς το ζητούμενο δεν είναι να ασχοληθεί κάποιος επενδύοντας χρήματα για να κερδίσει αλλά να θυσιαστεί δίνοντας χρήματα για να ανταποκριθεί στην αποστολή που θα του αναθέσουν οι συμπολίτες. Δηλαδή νάρθει για να δώσει και όχι για να πάρει.  Όπως και να είναι θα ακούσουμε πολλά έως τον Μάιο. Όπως έλεγε και ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Αλλά δεν φαίνονται…..

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ

"ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΠΙΛΑΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ευχαριστω πολυ όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και με δημοκρατικές διαδικασίες που διεξήχθησαν την 12/01/2014 στο κέντρο (ΛΑΜΠΟΥΣΑ) με εκλέξατε ως υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
Υπόσχομαι οτι μαζι με τους συνεργάτες μου θα εργαστούμε σκληρά να επιλύσουμε τα οξυμένα προβλήματα του τόπου μας και θα είμαστε πάντοτε χωρίς διακρίσεις στο πλευρό όλων των δημοτών μας.

Γιάννης Σ. Πιλάτης"

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

O Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Αναγνωστάκης υπέβαλε με αναφορά την ακόλουθη διαμαρτυρία του νομικού κόσμου του Αλιβερίου για την απαράδεκτη πρόταση της συγχώνευσης του Υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου με το αντίστοιχο της Χαλκίδας.
Η επιστολή των δικηγόρων και συμβολαιογραφών του Αλιβερίου έχει ώς εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κοινοποιούμενο προς:  Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας
Σύλλογο Συμβολαιογράφων Ελλάδας
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Βουλευτές  του Νομού Ευβοίας
Δήμο Κύμης - Αλιβερίου
Με την 9/2013 Απόφασή της, η Ολομέλεια των Πρωτοδικών Χαλκίδας, αποφάσισε την συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου Ταμυνέων (Αλιβερίου) με το Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας, δεχθείσα σχετικά την Εισήγηση της Προέδρου Πρωτοδικών κας Κωνσταντίνας Σπηλιωπούλου.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά λήφθηκε καθ' υπακοή και μετά την έκδοση του 76427/23-9-2013 εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης - Διαφάνειας -Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αναφέρεται στον "εξορθολογισμό του αριθμού των άμισθων υποθηκοφυλακείων σε πανελλαδικό επίπεδο".
Πρόκειται συνεπώς για μια απόφαση η οποία λήφθηκε σε εφαρμογή μιας ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου, και ως τέτοια έχει ασφαλώς άμεσα και κοινωνικό αλλά και πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα.
Εχοντας λοιπόν αυτό το περιεχόμενο και χαρακτήρα, δηλαδή κυρίως πολιτικό - κοινωνικό - οικονομικό και όχι απλώς και μόνο υπηρεσιακό, η ανωτέρω απόφαση, δηλαδή η 9/2013 της Ολομέλειας των Πρωτοδικών Χαλκίδας άπτεται μόνο της Διοικητικής πλευράς του θέματος και καθόλου της Ουσιαστικής, που είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών  στους πολίτες κατά τον λόγο που υπάγονται στη σφαίρα της Διοικητικής / Διαχειριστικής / Κανονιστικής Αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας. 
Υπό αυτή την έννοια η εκδοθείσα 9/2013 απόφαση της; Ολομέλειας πάσχει κατά τον λόγο ότι στο μείζον σκεπτικό της δεν έλαβε υπ΄ όψιν καμία κοινωνική και πολιτική παράμετρο, γεγονός αναπόφευκτό βεβαίως, αφού δεν ήταν δυνατόν στην σχετική διαδικασία να τεθούν προς κρίση και στη διάθεση του σώματος της Ολομελείας που αποφάσισε τελικά, οι αντίστοιχες παράμετροι και απόψεις εκείνων που θα ήταν αρκούντως αρμόδιοι για να τις αναπτύξουν, δηλαδή οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αλλά ούτε και εξ ιδίας πείρας ήταν σε θέση τα μέλη της Ολομελείας να γνωρίζουν τις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή την οποία εξυπηρετεί το Υποθηκοφυλακείο, δηλαδή του Αλιβερίου, δεδομένου ότι όλοι οι Πρωτοδίκες (δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια εξαίρεση) είναι κάτοικοι Αττικής / Αθηνών και όχι Ευβοίας/Χαλκίδας.
Στο βαθμό συνεπώς που θα είχε υπάρξει τρόπος και θα είχαν τεθεί στη διάθεση της Ολομέλειας οι απόψεις που εκτίθενται κατωτέρω, ασφαλώς όχι μόνο θα ήταν διαφορετική η Εισήγηση της κυρίας Προέδρου, αλλά τελικά και αυτή καθαυτή η 9/2013 Απόφαση της Ολομελείας.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΘΩΜΑ


Αντιπροσωπεία της Κίνησης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ισίδωρο Δ. Παπαλυμπέρη, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα που απασχολούν τους δύο όμορους Δήμους, Καρύστου και Αλιβερίου-Κύμης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο μεταξύ των δύο Δήμων κλπ.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση πάνω στα διοικητικά, οικονομικά και διαχειριστικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι Δήμοι, σε καιρούς κρίσης και υποχρηματοδότησης, δυσκολεύονται να επιτελέσουν βασικούς σκοπούς όπως η αλληλεγγύη και η παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών προς τους πολίτες και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε φοροεισπράκτορες. 

Τέλος, τονίστηκε ότι η ανάληψη κοινών δράσεων είναι προς όφελος των πολιτών των δύο Δήμων.

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΥΜΗΣ

Με την παρουσία του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημητρίου Θωμά, της Αντιδημάρχου κ. Αρετής Μπάτσα και του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης τα ΚΑΠΗ Κύμης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.
Την όλη εκδήλωση προετοίμασε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου όπου υπάγονται τα ΚΑΠΗ και Σύμβουλος του Δήμου κ. Κουιμιτζή Κατερίνα, με την γνωστή επιμονή της στη λεπτομέρεια.
Το πολυπληθές κοινό ψυχαγώγησε ο Παναγιώτης Θεοδώρου με τα τραγούδια του.

Και του χρόνου.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΤΙΜΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, κατά την διάρκεια της εορτής του πολιούχου της Κύμης, ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, θα τιμήσει το ΚΤΕΛ Ευβοίας για την ανιδιοτελή προσφορά του στην καθιερωμένη πλέον εθελοντική καθαριότητα ακτών.
Από το 2011, που εφαρμόσθηκε αυτή εθελοντική δράση, που βασικά σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή και την καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών, το ΚΤΕΛ Ευβοίας μετέφερε από 300 έως 600 μαθητές κατά έτος ανάλογα με την περίοδο εξετάσεων των Λυκείου και Γυμνασίου Κύμης, στις ακτές του Δήμου  με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα, με ασφάλεια  και με οδηγούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί θερμά το προεδρείο, το διοικητικό προσωπικό και τους οδηγούς του ΚΤΕΛ Ευβοίας.

"ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ...ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;"

Ένα είναι βέβαιο. Οι εκλογές στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου θα έχουν πολύ σασπένς. Θα δοκιμαστούν κρίσιμοι κανόνες της πολιτικής αλλά και η ίδια η πολιτική στις διάφορες πτυχές της. Ορισμένοι κινήθηκαν ως ξυπόλυτοι στα αγκάθια, μη γνωρίζοντας που πάνε και με τι κόσμο θα μπλέξουνε. Όπως όμως έλεγε και μία παλιά ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου  «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;». Ερασιτέχνες καλών προθέσεων  έμπλεξαν με τις πιο γραφικές φιγούρες του παλαιοκομματισμού και της διαχρονικής τοπικής διαπλοκής και τα βρήκαν μπαστούνια. Οι πολίτες όμως έχουν κουραστεί και αδιαφορούν για όλους αυτούς. Ξέρουν μόνο κάποιες αυτονόητες αλήθειες. Αν είναι να βρεις τον χειρότερο μείνε σε αυτόν που ξέρεις. Είναι δοκιμασμένος στην αποτυχία του και ξέρεις πως κινείται. Μόνο εάν βρεις καλύτερο να τον διαλέξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς και τότε να πέσεις έξω. 
Είναι επίσης αυτονόητο ότι όποιος εκτίθεται στην κρίση του λαού, της τοπικής κοινωνίας, λέει το μικρό ή μεγάλο story της ζωής του, τις μορφωτικές τους περγαμηνές και την επαγγελματική του κατάσταση. Όλοι ξέρουμε ότι ο νυν Δήμαρχος είναι Τοπογράφος Μηχανικός- εάν δεν κάνουμε λάθος- και κοντεύει να γίνει επαγγελματίας Δήμαρχος. Ξέρουμε επίσης το πολιτικό του πιστεύω και τις δυνατότητές του στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Και κάθε άλλος πρέπει να μας συστηθεί με το επιστημονικό και επαγγελματικό του βιογραφικό αλλά και να μας πει τις ιδέες του για την πολιτική και τη διαχείριση των τοπικών προβλημάτων. Μόνο εάν μας πείσει ότι θα είναι καλύτερος απ΄ότι έχουμε τότε αξίζει να αφήσουμε το «σιγουράκι». Εάν όχι, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Γουρούνι στο σακκί δεν θα πάρουμε.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


Με πρόσφατες αποφάσεις του ΚΤΕΛ Ευβοίας ανεστάλησαν τα παρακάτω δρομολόγια των λεωφορείων:
α.            17.00 :   Αθήνα – Κύμη.
β.            17.00 :   Κύμη – Αθήνα (εκτός της Κυριακής)
γ.            10.30 :   Βίταλο – Ανδρονιάνοι
δ.            12.30 :   Αθήνα – Χαλκίδα – Αυλωνάρι  (τερματισμός αντί της Κύμης).
Μετά τα παραπάνω στην Δημοτική Ενότητα Κύμης υπάρχει αγανάκτηση και έντονη ανησυχία, λόγω της τάσης απομόνωσης της περιοχής και της δημιουργίας προβλημάτων μετακίνησης.
Παρακαλούμε, συνεκτιμώντας τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες, αλλά και τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του  νομού μας, όπως επανεξετάσετε τις προηγούμενες αποφάσεις και αποκαταστήσετε τα ποικίλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
                                           Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

                                                     ΜΠΑΤΣΑ- ΘΩΜΑ  ΑΡΕΤΗ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΡΟΥΠΑΤΣΙΑ: ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ “ΦΡΑΓΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                 15 -01-2014
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΖΕΦΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο η κατακυρωτική έκθεση, με την οποία   ο  «Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου» γίνεται κύριος του ακάλυπτου ακίνητου στη «Ρουπατσία», το οποίο οι αγοραστές προόριζαν για  επέκταση του οικισμού των τσιγγάνων.
Το ακίνητο κατασχέθηκε και βγήκε στο πλειστηριασμό στις 11 Δεκεμβρίου. Πλειοδότης αναδείχθηκε ο «Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου», που κατέβαλλε το ποσό των 6.000 ευρώ, στο οποίο, με δικαστική απόφαση, είχε περιοριστεί το τίμημα.  Το 1/3 του τιμήματος αποτελεί συνδρομές των κατοίκων, που με πολύ κόπο και τρέξιμο συγκέντρωσαν τα μέλη του Συλλόγου, το άλλο 1/3 είναι εισφορά του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και το τελευταίο 1/3 εισφορές των Σπύρου Μάγκου, Θανάση Κοτρόζου, Αγγελίνας Μακρυνικόλα, Άγγελου Ποθητάκη και Γιώργη Θεοδώρου. Ο Σύλλογος  Νέων κατέβαλλε τα εξ ίσου σημαντικά ποσά του φόρου μεταβίβασης και των συμβολαιογραφικών εξόδων.
Η συνεργασία του «Συλλόγου  Νέων Αυλωναρίου» και της Δημοτικής Αρχής οδήγησε στο ευτυχές αυτό αποτέλεσμα.
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί  συνέχεια και αδιάκοπα  το θέμα και της υπόλοιπης έκτασης  με τα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί σε αυτή,  για να ικανοποιηθεί η απαίτηση των κατοίκων και να αρθούν οι αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης. Επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον «Σύλλογο Νέων Αυλωναρίου», που άλλη μία φορά, με αυτοθυσία εξέφρασε την επιθυμία  της τοπικής κοινωνίας. Είναι καιρός την τακτική του να ακολουθήσουμε μονιασμένα όλοι οι Αυλωναρίτες, γιατί δυστυχώς ακόμα και στην συνεισφορά για την συμμετοχή στο πλειστηρίασμα υπήρξαν οι αρνητές της κοινής επιθυμίας. 
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Θεοδώρου

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Το με αριθμό 7559 κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας για το οποίο ο Δήμος Κύμης  Αλιβερίου  θα  πληρώσει  τον Δικηγόρο του Δημάρχου, αφού ανέθεσε την υπεράσπιση η Οικονομική Επιτροπή, μας είπαν ότι αφορά την υπόθεση με το ιπτάμενο ποτήρι. Είναι ακριβώς το  αδίκημα που ταιριάζει στα  καθήκοντα του Δημάρχου;

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από έντονο, μακρύ και δημοκρατικό διάλογο με τους δημότες του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», πιστή στις πρωτόγνωρες για τον τόπο μας αρχές που είχε διακηρύξει, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες επιλογής υποψήφιου Δήμαρχου.
Την Κυριακή 12-1-2014, με την συμμετοχή 420 δημοτών μας, εκλέξαμε ως υποψήφιο Δήμαρχο τον συνδημότη μας κ. Γιάννη Πιλάτη.
Ο αγώνας για τη νίκη στις τις εκλογές του Μαΐου συνεχίζεται. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς να συμμετέχουν.   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΑΛΛΙΩΣ": ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συνδημότισσες και συνδημότες
Μ` αυτό το κείμενο επιδιώκουμε να επιτύχουμε δύο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, να καθορίσουμε μία συμφωνία μεταξύ του συνδυασμού μας και όλων των πολιτών για το τί ακριβώς επιδιώκουμε σ` αυτές τις Δημοτικές εκλογές και ποιούς στόχους θέλουμε να πετύχουμε.
Δεύτερον, να «παρασύρουμε» και όλους τους άλλους Συνδυασμούς σ` ένα πραγματικό διάλογο θέσεων, απόψεων και προτάσεων.
Στοχεύουμε έτσι οι Δημοτικές εκλογές να πάψουν να αποτελούν πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων και στρατηγικών, αλλά να αποτελέσουν πεδίο σύγκρουσης ιδεών.
Πολιτική Κατάσταση
Η ασκούμενη πολιτική τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του παραγωγικού ιστού και την εξαθλίωση μεγάλου κομματιού του πληθυσμού, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των αριθμών και των συμφερόντων των δανειστών της χώρας.
Αυτό δε θα μπορούσε παρά να έχει τις συνέπειες του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σήμερα στην Ελλάδα διαχειρίζονται μόλις το 2,8% του Α.Ε.Π. και 5,6% του συνόλου των δημόσιων δαπανών έναντι 17% και 33,1% αντίστοιχα του μέσου όρου της Ευρώπης των 27!
Η χρηματοδότηση των Δήμων τα τελευταία τρία χρόνια μειώθηκε κατά 75%.
Η σύσταση του «Παρατηρητηρίου» καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των Δήμων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε ενάντιοι σ` αυτές τις πολιτικές και επιδιώκουμε την ανατροπή τους!

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΓΑΛΗΝΟ» ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ


ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για την Τετάρτη 15 Γενάρη και ώρα 19.00 στα εργατικά σωματεία της περιοχής μας, σε κάθε φορέα και σε κάθε εργαζόμενο. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η καλύτερη οργάνωση  της αγωνιστικής μας απάντησης, απέναντι στη κατάφωρη αδικία που μας έχει επιβάλει η εργοδοσία της Γαληνός-Λαουτάρης, με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής νομοθεσίας.
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι ήμαστε για ένα χρόνο απλήρωτοι και έχουμε μείνει χωρίς δουλειά, κάποιος κύριος Σαμαράς βρέθηκε να ανοίγει το κατάστημα, που δουλεύαμε τόσο καιρό, δίχως τη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Εν ολίγοις... Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!
Μπροστά μας ανοίγεται μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης. Το πλαίσιο που εκτυλίσσεται η συγκεκριμένη αδικία είναι το ίδιο, που από τη μία τα βάρη της κρίσης τα έχουν φορτωθεί οι εργαζόμενοι, είτε με κόψιμο μισθών, είτε με ανεργία, είτε με απλήρωτη εργασία, με χαράτσια, με απαράδεκτες υπηρεσίες υγείας, με αμορφωσιά για τα παιδιά τους. Από την άλλη οι υπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν στις πλάτες μας, τη βγάζουν πεντακάθαρη!!
Με αυτήν την έννοια, ο αγώνας ο δικός μας είναι και αγώνας κάθε εργαζόμενου που δέχεται αυτήν την αδικία. Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία γιατί και η επίθεση είναι ενιαία.


ΣΠΟΥΔΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ;

H αισιοδοξία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν αλλά πρέπει να χαλιναγωγείται και να μην εκτρέπεται. Πως αλλώς μπορεί να σχολιαστεί η πρεμούρα της πλειοψηφίας της  Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΒΙ6ΖΩΛΡ-ΧΦ9) να ορίσει δικηγόρους για την υπεράσπιση του Δημάρχου σε ποινικές του υποθέσεις  για δικασίμους που είναι μετά το πέρας της θητείας του. Πράγματι με την Απόφαση 352/2013 ορίζεται δικηγόρος για δικασίμους  της 23ης /9/2014 και  για τρεις μάλιστα υποθέσεις στις 11/11/2014!!! Αν είναι η σιγουριά της νίκης δεν υπήρχε κανένας λόγος να σπεύσουν εάν είναι η ανησυχία της ήττας η Απόφαση δεν δεσμεύει την νέα Οικονομική Επιτροπή. Αν έχει γίνει λάθος να προσέχουν τις αποφάσεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ



Κάποιο πρόβλημα φαίνεται έχει προκύψει με τον Προϋπολογισμό 2014 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και πρέπει να ξαναψηφιστεί. Για τον σκοπό αυτό συγκαλείται Δημοτικό Συμβούλιο, σε τακτική συνεδρίαση, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2013, στις 13.30μμ. Απορίας άξιον βέβαια πως θα εξασφαλιστεί η απαρτία μέρα μεσημέρι και μάλιστα Παρασκευής όταν αρκετοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους είναι εργαζόμενοι. Εν τω μεταξύ δεν μάθαμε που σκάλωσε ο Προϋπολογισμός. Κάπου ακούστηκε ότι δεν είχε περάσει από Εκτελεστική Επιτροπή. Δεν νομίζουμε όμως να έγινε τέτοια γκάφα!!! Ας είναι ότι είναι, να ψηφιστεί και όλα να πάνε κατ΄ευχή.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ :ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                13/01/2014


Μετά τις πρόσφατες κτιριακές παρεμβάσεις που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Αποστόλων (επισκευή στέγης, ελαιοχρωματισμός κτιρίου, δημιουργία νέων αιθουσών ,κατασκευή νέων WC κλπ) ώστε να φιλοξενηθεί και το Νηπιαγωγείο Αγ. Αποστόλων στον ενιαίο χώρο του σχολείου, έγινε και η αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα, απόδοσης 90.000 kcal, για να είναι επαρκής η θέρμανση και στα δυο σχολεία. Η αντικατάσταση του παλαιού λέβητα ήταν επιβεβλημένη γιατί η θέρμανση στις αίθουσες με την προσθήκη και αυτών του Νηπιαγωγείου ήταν ανεπαρκής .

Επίσης έγινε και η αντικατάσταση της ανθυγιεινής με ΕΛΕΝΙΤ καμινάδας με ανοξείδωτη διπλού τοιχώματος, όπως επίσης και αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου. Οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μπορούν πλέον  να διδάσκονται, όπως και οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το διδακτικό τους έργο, σ’ένα  όμορφο και ζεστό περιβάλλον.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ.... ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΛΑΛΑ (Νεοχώρι)

Κάτοικοι του Λάλα(Νεοχώρι),
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ όσοι κυκλοφορείτε με μηχανάκια. Έχουν αφήσει....ΤΟ ΚΑΚΟ να παραμονεύει κοντά 2 μήνες τώρα καταμεσής του δρόμου και πάνω στην στροφή. Είναι κοντά 40cm και δίπλα στο εικονοστάσι όπως βλέπετε, που βοηθάει απ'ότι φαίνεται μέχρι τώρα. "Μακριά και αλάργα το κακό" και "Κούφια η ώρα που το ακούει", αλλά δεν είναι πάντα όλες οι ώρες κούφιες και δεν βοηθάνε πάντα οι άγιοι. Γι'αυτό λοιπόν το νού σας μέχρι να στείλει ο κ.Ράιχενμπαχ  ή ο κ. Όλι Ρεν τους κομισσάριους των Βρυξελλών στους Δήμους, μήπως και μας ακούσουν και κλείσουν την λακούβα. Γιατί οι δικοί μας ΔΕΝ. Παρ'ότι ενημερώθηκαν γραπτώς και προφορικώς.
Κ.Σ.
Πολίτης Νεοχωρίου

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΕΥΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ!!!!!!

Ιδού η φάντη, φαραωνικών διαστάσεων, μνημείο κιτσαρίας. Μάλλον πήγαν πήγαν στράφι τα χρήματα του Δημάρχου εν μέσω κρίσης.
Διαβάσαμε δημοσίευση στο facebook που γράφει: 
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ.Δημήτρη Θωμά .
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΕΥΒΔΟΜΑΔΕΣ . ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΦΑΤΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Ο,ΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ !. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ . ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ !!!!!!."


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ψήφισαν 420
Έγκυρα 416
Άκυρα  4
ΕΛΑΒΑΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ  216, ποσοστό 51,9%
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ  194, ποσοστό 46,63%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ    5, ποσοστό 1,20% 

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ

Με καταμετρημένα τα 2/3 των ψηφοδελτίων προηγείται με 30 ψηφοδέλτια διαφορά ο Γιάννης Πιλάτης. Καταποντήστηκε ο Κοτρώτσιος με 3 ψηφοδέλτια μόνο.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΛΠΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΟΥΣΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Έκλεισε η κάλπη της Συμπολιτείας στην Λαμπούσα. Ψήφισαν 420 μέλη. Ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση. Από κύκλους της παράταξης εκφράζεται η ικανοποίηση για την συμμετοχή ενώ όπως μας δήλωσαν αναμένεται μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Μουντριχα και Πιλάτη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΤΗ. ΣΥΜΠΑΘΕΣ "ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Έχει αρχίσει πλέον η διαδικασία της ψηφοφορίας στην Συμπολιτεία. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν έως τις 5 το απόγευμα έχοντας την ταυτότητά τους. Η μάχη θα δοθεί μεταξύ των κ. Βασίλη Μούντριχα Μαθηματικού, ιδιοκτήτη Φροντιστηρίων στο Αυλωνάρι και την Χαλκίδα με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου και του κ. Γιάννη Πιλάτη, Οικονομολόγου, Διοικητικού Στελέχους του Νοσοκομείου Γεννηματάς από τον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου. Προφανώς και οι δύο Άγιοι (Αγιώργης και Αγιάννης) θα βάλλουν το χέρι τους. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κοτρώτσιος παλαιό αυτοδιοικητικό στέλεχος η υποψηφιότητά του οποίου πάντως δεν περιφρουρήθηκε και έχει ουσιαστικά γίνει βάση διακωμώδησης από διάφορες πλευρές. Επειδή όμως ο Γιώργος είναι αγνός και καλοπροαίρετος επιμένει χωρίς ασφαλώς να συμμετέχει στις προβοκατόρικες κατασκευές διαφόρων «κλαμένων χήρων».

Εμείς τον σχολιασμό μας θα τον κάνουμε μετά το αποτέλεσμα. Όπως και τις πολιτικές προβλέψεις για το μέλλον της προσπάθειας αυτής. Προς τον παρόν κρατάμε τα σοβαρά και τα ευτράπελα αλλά κυρίως την ουσία. Οι άνθρωποι παρότι η ιστορία κράτησε πολλούς μήνες είναι ακόμη στην αφετηρία, η πορεία θα δείξει. Όπως και να γίνει το πείραμα έχει ενδιαφέρον, πολιτικό και τεχνικό, υπό την έννοια της «τέχνης του πολιτεύεσθαι». Με απεριόριστη συμπάθεια στον Γιώργο Κοτρώτσιο ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στον Βασίλη Μούντριχα και στον Γιάννη Πιλάτη. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον τι θα φέρει….

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Συνεχίζονται οι ομιλίες των υποψηφίων λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στην Συμπολιτεία, στην Λαμπούσα. Η Μαρία Αποστόλου ανακοίνωσε από το βήμα την απόσυρση της υποψηφιότητάς της. Δήλωσε όμως ότι παραμένει στην πρώτη γραμμη της Συμπολιτείας.

ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ξεκινούν οσονούπω οι εκλογικές διαδικασίες στην «Συμπολιτεία» σύμφωνα με όσα μας ενημερώνουν οι ανταποκριτές μας. Η μάχη θα δοθεί μεταξύ τριών υποψηφίων, του Βασίλη Μούντριχα, του Γιάννη Πιλάτη και της Μαρία Αποστόλου. Όσο για την τέταρτη υποψηφιότητα για την οποία γελάει και το παρδαλό κατσίκι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
Η ψηφοφορία αρχίζει τώρα και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα έως τις 5.
Εάν στην πορεία και πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπάρξει ενημέρωση θα σας την μεταφέρουμε.