Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να μην παρατείνει την αναστολή πλειστηριασμών για ένα ακόμα έτος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για προστασία των νοικοκυριών από τραπεζικούς πλειστηριασμούς. Ο Υπουργός θεωρεί πως ο Νόμος Κατσέλη σε συνδυασμό με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών αποτελούν επαρκές δίχτυ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Με την κοινωνία αποδιοργανωμένη και την οικονομία στάσιμη για πολλά χρόνια, ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, επιχειρεί να δοκιμάσει πάνω στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τον θεσμό του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη και των δαπανών διαβίωσης χωρίς να παρέχει κανένα άλλο δίχτυ ασφαλείας για τα νοικοκυριά.
Η τυφλή εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις των τραπεζών για επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, δεν παρέχει καμία κάλυψη προς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Απεναντίας παραδίδει την ευθύνη διαχείρισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία τουλάχιστον κατά την περίοδο της κρίσης, δεν έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν με θετικό τρόπο στην οικονομία, παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες μορφές στήριξης, που έχουν δεχτεί από το πολιτικό σύστημα.

Ο βουλευτής Εύβοιας στην ερώτησή του, στηλιτεύει την πρόθεση του Υπουργείου για μη παράταση αναστολής των πλειστηριασμών και καλεί την ηγεσία του, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου