Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΠΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ


Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ έντονα για   την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να υποστηριχτεί η συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου στο υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου, όπως θα έπρεπε, αφού το Αυλωνάρι και οι όμορες κοινότητες  θίγονται άμεσα, δεδομένου ότι το υποθηκοφυλακείο είναι η τελευταία, εκτός των σχολείων, δημόσια υπηρεσία που του απέμεινε.
Μάλιστα, δεδομένης της χηρείας του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου και της, στις προσεχείς ημέρες, συνταξιοδότησης  της υποθηκοφύλακα  Κύμης, το υποθηκοφυλάκειο Αυλωναρίου εξυπηρετεί ολόκληρη την περιφέρεια του Δήμου. Είναι προς το συμφέρον όλων των δημοτών, η δημιουργία ενός υποθηκοφυλακείου στο Αυλωνάρι, που μάλιστα έχει και πρόσφορο οίκημα στέγασης, το κατάστημα του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου.
Παράλληλα δρομολογείται η απαξίωση του ταχυδρομικού γραφείου στο Αυλωνάρι αφού ο ένας από τους δύο υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό μετατίθεται στο Αλιβέρι. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το ταχυδρομικό γραφείο στο Αυλωνάρι που λειτουργεί και σαν υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να μη λειτουργεί αφού ο άλλος υπάλληλος θα είναι αναγκασμένος να βρίσκεται εκτός γραφείου τις περισσότερες ώρες για τη διανομή γραμμάτων. Άρα κάποια στιγμή που δεν τη βλέπω και πολύ μακριά, η Eurobank στην οποία ανήκει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα κλείσει το υποκατάστημα στο Αυλωνάρι εφόσον θα φαίνεται ότι δεν θα έχει έσοδα.
Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι τους τελευταίους μήνες επιχειρείται απαξίωση του  ΚΕΠ στο Αυλωνάρι αφού από τις υπηρεσίες του Δήμου στο Αλιβέρι απαιτούν ένας υπάλληλος του ΚΕΠ στο Αυλωνάρι να μεταβαίνει στο Αλιβέρι για να καλύπτει τις ανάγκες του ΚΕΠ Αλιβερίου. Ας σημειωθεί ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή που έδειξε το δρόμο της απόλυσης σε έναν από τους   υπαλλήλους του ΚΕΠ Αλιβερίου με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να υπολειτουργεί.
Πριν ένα περίπου χρόνο είδαμε να καταργείται αναιτιολόγητα το ειρηνοδικείο Αυλωναρίου. Ελπίζω η υποβάθμιση της περιοχής μας να μη συνεχιστεί.  Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στο Αλιβέρι και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία όλων των υπόλοιπων δημοτών.
Για του λόγους αυτούς καλώ
·         Τον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αυλώνος
·         Τα τοπικά συμβούλια της περιοχής
να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για την αποτροπή των παραπάνω δυσμενών εξελίξεων. Σχετικό έγγραφο έχω υποβάλει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αυλωναρίου. 

Γιώργος Θεοδώρου
τοπικός  σύμβουλος Αυλωναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου