Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ.


Ο Κώστας Μαρκόπουλος ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα που έχει προκύψει με την άδεια καύσης RDF που δόθηκε στο εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής - LAFARGE στο Μηλάκι Αλιβερίου και ζήτησε να εξεταστεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξέδωσε Απόφαση Τροποποίησης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με βάση την οποία η ΑΓΕΤ Ηρακλής – LAFARGE θα μπορεί να καίει στο εργοστάσιο της στο Αλιβέρι Ευβοίας, RDF και άλλα εναλλακτικά όπως λυματολάσπη.
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και φορείς. Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία νέας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και με αυτό τον τρόπο παρακάμφθηκε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ΑΓΕΤ έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές καύσεις.

 Ο Κώστας Μαρκόπουλος, μέλος της επιτροπής επί δέκα έτη, χαρακτήρισε το θέμα άκρως σοβαρό και σημαντικό, το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία της Εύβοιας, αλλά αποτελεί γενικότερο θέμα προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ζήτησε να μπει στον προγραμματισμό εργασιών ως θέμα που θα απασχολήσει την επιτροπή σε επόμενες συνεδριάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου