Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή κ. Μαρκόπουλου εντάχθηκε στους φορείς του άρθρου 2, παρ.2 νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την έρευνα και την τεχνολογία. Την σχετική τροπολογία αποδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας. Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι σύμφωνα με το άρθρο 1 «η προαγωγή της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτοµίας µε την υλοποίηση των ορισµών του άρθρου 16 του Συντάγµατος, καθώς και του άρθρου 179 της Ενοποιηµένης Συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΛΕΕ)»
Στο δε άρθρο 3, παρ.2 του νομοσχεδίου στο οποίο προστέθηκε το Ινστιτούτο Παπανικολάου
αναφέρεται ότι «2. Tα ερευνητικά κέντρα της Ακαδηµίας Αθηνών,  το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ίδρυµα Ευγενίδου, το Ίδρυµα Ορµύλια, το Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού, το Εθνικό Σύστηµα Υποδοµών Ποιότητας, η Θεολογική Ακαδηµία Βόλου, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάµετ Άλι, δύνανται να χρηµατοδοτούνται για την επιστηµονική έρευνα που διεξάγουν, η οποία εντάσσεται στη συνολική ερευνητική προσπάθεια της χώρας, µέσω των προγραµµάτων της ΓΓΕΤ και µε τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στον παρόντα νόµο.»
Η εξέλιξη αυτή εφόσον τελικά γίνει νόμος αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Ινστιτούτο. Για να αξιοποιήσει όμως αυτή την διάταξη θα πρέπει να επανέλθει στον κανονική του πορεία ως ερευνητικό κέντρο και όχι ως γραφείο τελετών και ταξιδίων. Διαφορετικά θάρθει η στιγμή που θα γίνουμε ρεζίλι και η προαναφερόμενη πρωτοβουλία θα καταλήξει σε ιλαροτραγωδία.
Για να δούμε εν συνεχεία πως ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα χειριστεί αυτή την εξέλιξη…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου