Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΚΥΜΗ. ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ "ΑΠΟΥΣΑ" Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»               Κύμη, 21/11/2014

Τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ στην Κύμη ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή της, που εμπεριείχε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Ήταν όμως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν από τη Δημοτική Αρχή στον Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και τους υπολοίπους παρισταμένους εκπροσώπους του Υπουργείου και όχι μόνο, τα προβλήματα της περιοχής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους. Ήταν μια ευκαιρία που όμως δεν αξιοποιήθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε από την μεριά του Δήμου.
Η ενίσχυση  του Νοσοκομείου Κύμης και γενικότερα η αναβάθμισή του, η στήριξη του Ινστιτούτου Παπανικολάου και η λειτουργία του ΕΚΑΒ Αλιβερίου,  ήταν τα ελάχιστα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν αναλυτικά στον εντεταλμένο του Υπουργείου και τους υπολοίπους, κατά την επίσκεψή τους στην Κύμη.
Στην εκδήλωση  δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμαρχος! 
Κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ο αντιδήμαρχος Κύμης, που πέρα από γενικόλογες ευχαριστίες δεν είχε τίποτε άλλο απ ότι φάνηκε να προσφέρει εκ μέρους του Δήμου στους επίσημους φιλοξενούμενους. Η ξενάγηση στην πόλη και στην οικία του Παπανικολάου, η προσφορά αναμνηστικών και ενημερωτικού υλικού για τις δράσεις, την πορεία και τους σκοπούς του Ινστιτούτου, (υλικό το οποίο είχαμε φροντίσει να προμηθευτούμε και να παραδώσουμε ώστε να διατίθεται και σε παρόμοιες περιπτώσεις), δεν ήταν δυστυχώς στις προτεραιότητες του Δήμου. Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Νοτιοαναλυτικής Εύβοιας κ. Νικόλαος Κόκκος  με τα όσα ανέφεραν στην ομιλία τους, έσωσαν σε ένα βαθμό την κατάσταση.
Χαιρόμαστε για την δημιουργία του ΕΚΑΒ στην Κύμη. Οι προσπάθειές μας όμως για την ενίσχυση και την ουσιαστικότερη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως και η προώθηση των στόχων του Ινστιτούτου Παπανικολάου, συνεχίζεται αμείωτη.           
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου