Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσιοποιήθηκαν τα καθήκοντα των νέων αντιδημάρχων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ωστόσο, 19 ημέρες μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής και η ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου δεν έχει ανανεωθεί. Μπορεί από την αρχική σελίδα να αφαίρεσαν την φωτογραφία του πρώην δημάρχου, διατηρώντας το ίδιο καλωσόρισμα, αλλά στις άλλες σελίδες του ιστοχώρου δεν άλλαξε τίποτα, όπως φαίνεται από την επισυναπτόμενη φωτογραφία.
Η ανάπτυξη και η χρηστικότητα του διαδικτύου οφείλεται στο δυναμικό χαρακτήρα του και στην ικανότητα να ενσωματώνει ταχύτατα τη νέα πληροφορία. Πιθανόν το θέμα να θεωρείται δευτερεύον, απέναντι στα επιτακτικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, ωστόσο η εικόνα είναι απογοητευτική.
Ας αναθέσουν σε κάποιον υπεύθυνα να διαβάσει το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 1301Β/ 2012) και όλα αυτά θα μποουν σε τάξη, με την ελπίδα να αποκτήσει ο Δήμος μας ένα Δημόσιο Δικτυακό Τόπο που θα αξιοποιεί  τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες ενός δυναμικού μέσου όπως το διαδίκτυο, προς όφελος της ενημέρωσης και της ποιότητας συναλλαγής των δημοτών του με αυτόν.
Αρβανίτης Νίκος
Αλιβέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου