Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:" ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ"

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Θωμάς
Εκεί στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι πληρώθηκαν έργα χωρίς να γίνουν. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα.
Παρόλα αυτά και ενώ στην μεταβατική περίοδο έως την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Θανάση Μπουραντά ο νόμος απαγορεύει τις αναθέσεις έργων πλην εκείνων που είναι άκρως επείγοντα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ στις 2 Ιουλίου 2014, με οριακή απαρτία ενός μόνο μέλους (πέντε παρόντες τέσσερις απόντες» αποφασίζει την εκτέλεση με αυτεπιστασία  14 νέων έργων με τον ίδιο τίτλο και το ίδιο ποσόν, «Τεχνικά έργα ομβρίων» στα οποία οι οικοδομικές εργασίες και ενδεχομένως όπου χρειαστεί και χωματουργικές θα γίνουν με αναθέσεις σε ιδιώτες. Και τα 14 έργα έχουν το ίδιο προυπολογισμό και όπως φαίνεται δεν έχουν τεχνική περιγραφή ενώ αναφέρονται σε χωριά διαφορετικής έκτασης και συνεπώς διαφορετικών αναγκών. Συνολικά πρόκειται για ένα ποσόν 98.000 ευρώ!!!
Οι 14 αποφάσεις είναι πανομοιότυπες και αλλάζει μόνο το όνομα της τοπικής κοινότητας:
«I. Εγκρίνει την εκτέλεση του έργου «Τεχνικά έργα ομβρίων Τ.Κ Ενορίας»  προϋπολογισμού 7.000,00 € (συμπ/νου Φ.Π.Α) , με αυτεπιστασία του Προέδρου και  με βάση την τεχνική περιγραφή , τον προϋπολογισμό του έργου καθώς και τους  πίνακες των απαιτούμενων εργασιών, υλικών και μηχανικού εξοπλισμού, όπως  αυτά συντάχθηκαν από την υπηρεσία .
Σε ότι αφορά τις προβλεπόμενες εργασίες τοποθέτησης σωλήνων, εξαρτημάτων  δικτύων κλπ. αυτές θα εκτελούνται από το εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης , ενώ για τις απαιτούμενες εργασίες εκσκαφών- επιχώσεων, μεταφορών αδρανών υλικών θα χρησιμοποιούνται μηχανήματα έργου της επιχείρησης , αν αυτό είναι  δυνατό , με βάση τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της , ή θα γίνεται μίσθωση  μηχανημάτων έργου. Με ανάθεση σε ιδιώτες θα εκτελούνται και οι απαιτούμενες  οικοδομικές εργασίες.
II. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α οικ. έτους 2014 και τον  Κ.Α 11.02.0069 σκέλους των εξόδων του στο οποίο υπάρχει γραμμένη εξειδικευμένη  πίστωση 7.000,00 € με τον τίτλο «Τεχνικά έργα ομβρίων Τ.Κ Ενορίας».
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο Δ.Σ Βαρδακώστας Θεόδωρος εξαιτίας όπως είπε  απουσίας σχετικής τεχνικής περιγραφής και των διατάξεων του άρθρου 65 παρ.5 του  Ν.3852/2010, καθώς και ο ΔΣ Νικόλαος Μπότης γιατί όπως είπε τα έργα δεν θα γίνουν.»
Θα πει κανείς εντάξει ο κ. Βαρδακώστας είναι αντιπολίτευση και δεν θέλει να γίνουν έργα!!! Αλλά ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Νίκος Μπότης, Δημοτικός Συμβουλος της Πλειοψηφίας καταψηφίζει και τις 14 Αποφάσεις με την ίδια αιτιολογία δηλαδή ότι «όπως είπε τα έργα δεν θα γίνουν»!!! Τι εννοούσε ο κ. Αντιπρόεδρος δεν θα γίνουν γιατί κανείς δεν θα κάνει ή δεν θα γίνουν ως τεχνικό αντικείμενο αλλά θα γίνουν ως οικονομικό, λαμβάνοντας υπόψη την ευρισκόμενη σε εξέλιξη δικαστική έρευνα; Πάντως κάτι ήθελε να πει!!!
Τώρα ψάξτε τις επόμενες ημέρες στα ακόλουθα χωριά για να διαπιστώσετε ότι γίνονται τεχνικά έργα ομβρίων δαπάνης 7000 έκαστο: Κονίστρες, Βρύση, Μακρυχωρι, Μονόδρυ, Ανδρονιάνοι, Ενορία, Άνω Ποταμία, Πύργος, Ταξιάρχες, Πετριές, Βέλος, Κριεζά, Οκτωνιά, Πυργί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου